|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stepla sem svojega malčka
18.7.2006 22:57:07   
Anonimen
Ja, res se počutim grozno, o zaspanosti danes ne morem govoriti zato kar tle gor visim, vmes pa hodim gledat spečega sončka. Solze mi tečejo, ko ga gledam, ubogega in nebogljenega. Mislim, da mu kaj takega res ne bom nikoli več naredila. Še dobro, da sem se vam oglasla, da ste mi dale eno lekcijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
18.7.2006 22:59:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: stepla sem svojega malčka
18.7.2006 23:03:12   
Felicity
Stepla si bolanega otročička? AIUTO!
Persen ali apavrin ti ne bi škodil. Začni jih jest kot bonbone. + strokovno pomoč
Kaj pa kakšnega človeka, da bi ti pomagal, vsaj dokler otrok ne ozdravi, da te malo razbremeni?!  Partner? Mož?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: stepla sem svojega malčka
18.7.2006 23:08:28   
Anonimen
Sorry Felicity... če se že oglašaš se malo bolj poglobi v moje odgovore in ne se zjeb.... z mano, prosim, ker mi je ful hudo.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: stepla sem svojega malčka
18.7.2006 23:14:00   
CIPRESA
Anonimna  zelo dobro lekcijo si si dala že sama s tem da si ga pretepla. Mislim da že sama veš da se nad otrokom nikoli ne smemo znašati ampak ga kvečjemu vzgajati. Ena čez rit je drugo kot pa ga tolči z vso silo dolgo časa. Jaz svojega (ki je že začel z nagajivostjo) samo pogledam pa točno ve da je mamica huda in že kremži obraz da bi jokal, torej ni tepež niti potreben.
Da bi hodil k psihiatru, ja mogoče, jaz nebi ker sem mnenja da mora vsak posameznik pri sebi presoditi kaj je tisto kar je naredil narobe in se osredotočiti na problem ter ga sam zavestno reševati. Sama nimam potrebe da mi nekdo reče "ja vi pa imate res problem" in naredi obnovo tistega kar sama že itak vem. Pot do obvladovanja same sebe boš morala najti sama in umiriti jezo v sebi. Takrat ko si najbolj razkurjena in veš da te bo ob živce spravila že malenkost se probaj zavestno držat nazaj in si govori da bo minilo. Nad sabo imej kontrolo, takrat se vsedi in pusti da se joka, dere, cvili.....kmalu bo nehal in videl da s tem nebo nič dosegel in takrat  mu povej mirno da to kar dela ni prav,.....  tako delam jaz z nečakom (2,5 leti) ko ga imam v varstvu polek svojega.


Upam da ti bo uspelo in sedaj pojdi raje spat, zjutraj pa novim zmagam na protiuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: stepla sem svojega malčka
18.7.2006 23:59:09   
frutka_
Ej, glede na to kako si napisala naslov bi rekla da si ga morala kar fajn naružit po tazadnji. Nimam nič proti kakšni vzgojni (če mati ne vidi druge poti) ampak takšnih izpadov  ne razumem...otrok si ni sam kriv, da je bolan, niti si ni sam kriv, da ima živčno razvalino za mamo... Sploh pa ne razumem kako si ga lahko natepla, ko ga itak že ušesa bolijo in je BOLAN!!! Si predstavljaš da tepe nekdo tebe, ko se slabo počutiš. Pa daj no!

Ni opravičila za tvoje dejanje in upam, da se boš do konca svojih dni žrla za to. Resnično!

Vzpodbudne besede za tebe so naslednje: POIŠČI SI POMOČ! OČITNO JE , DA SE ZADEVE STOPNJUJEJO!!!!

In prosim javi, ker se čutim dolžna pomagat nekomu takemu kot ti. Predvsem pa ubogemu otroku, ki ni nič kriv.

Ej, res mi je hudo. Na drugem forumu Pi-kica piše kako ima bolnega sina tukaj pa preberem da ena indefirentna mati tepe otroka, ker ji je dopizdlo njegovo dretje. Očitno nisi zrela da si mati.

Se opravičujem, če sem koga prizadela ampak take stvrai pa me res pogrejejo!

Preberi si to tisočkrat in še tisočkrat, da ti pride do živega in zamisli se nad svojimi dejanji, pogovori se s pratnerjem če ga imaš, pokliči babico, prijateljico...možnosti je toliko...in ti izbereš najlažjo in najbolj butasto. Naružit šibkejšega, ki se itak ne more braniti. Eh, bom raje nehala pisati, ker me preveč jezik srbi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 0:31:01   
Anonimen
Pa še zgodba moje sestre, ki je bila pravi user posted image  kot otrok. Mene je mama mogoče 2x po riti v mojem celem otroštvu. Mojo sestro je pa 2 x res oreng  stepla, ker ji je enostavno počil film. Se je pa to zgodilo res samo dvakrat. Tako, da pomoje ni nujno, da se to stopnjuje. Pomoje si že naredila prvi korak, ker se zavedaš svojega dejanja in iščeš pomoč. Psiholog bo moral biti pa res kakšen dober, ker moji prijateljici, ki je šla iskat pomoč zaradi bulimije je zdravnik takoj predpisal zdravila (namesto pogovora), še dobro da jih je zabrisala stran.

Anonimna sem pa zaradi moje mame user posted image , SLO je majhna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 7:35:15   
CatJa
Takrat ko si najbolj razkurjena in veš da te bo ob živce spravila že malenkost se probaj zavestno držat nazaj in si govori da bo minilo. Nad sabo imej kontrolo, takrat se vsedi in pusti da se joka, dere, cvili.....kmalu bo nehal in videl da s tem nebo nič dosegel in takrat mu povej mirno da to kar dela ni prav,.....


Tako nekako poskušam tudi jaz delovat.

Anonimna, ne mislim te zagovarjat, sem pa prepričana, da kar večini kdaj takole poči film, ko bi malega kar premlatil. Za sebe že vem, da me je večkrat prijelo, pa sem se hvalabogu znala zadržat.
Še pred pol leta si niti zamislit nisem mogla, da me lahko dveletni otrok tako spravi iz tira. Zdaj se je pač začelo obdobje, ko na veliko preizkuša, do kam lahko gre. Na nas pa je, da sami pri sebi razčistimo, kako reagirat v taki situaciji. Če trmari, ga pač pustim trmarit, skušam ne slišati, kako tuli, če me poskuša tepst, ga dvakrat osto opozorim, v tretje sledi sankcija -> trenutno pač nekajminutno ohlajevanje v posteljici. Ker vidim, da ponavadi tuljenje preneha že po minuti ali dveh, je ta taktika zaenkrat učinkovita.

Upam, da nisi sama z otrokom in da ti pri reševanju otrokovih izbruhov in posledično tvojemu izgubljanju živcev lahko pomaga partner. Če se zavedaš svojih problemov, si že na dobri poti, če jih ne boš znala reševat, pa se res obrni na strokovnjaka.

Vso srečo tebi in malemu čmrlju!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 8:10:49   
srki
Anonimna,  upam da se res tega zavedaš in že to je neka dobra stran tega-zavedanje, kaj si naredila. Upam in si želim, da se ti ne bi kaj takega nikoli več pripetilo.

Saj vem, da je hudo, vem, da ti je film počil, komu pa ne. Samo takole tepsti otroka, kot si napisala, je pa res preveč.

Vedno, ko boš v takšni situaciji (ko ti popustijo živci), se spomni samo na to, kako ti je bilo hudo ob tem dogodku in na to, da otroček ni prav ničesar kriv in da je trpel. Mogoče se spomni tudi na ostale, ki jim počijo živci in se spomni na to, kako se obvladati. Bolje prej, kot potem, ko je že prepozno.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 8:20:03   
Magi*
za začetek: zdravnik, psiholog, psihiater in psihoterapevt, pa še kak drug niso eno in isto. in ja, vem da včasih zdravniki, psihiatri in še kakšni niti ne poslušajo in kar predpišejo zdravila (vem za primer anoreksije, pa za primer sindroma nemirnih nog) in zdravo. in take bi najrajš jaz dvakrat okol kepe.

vem pa, da obstajajo tudi taki, ki res hočejo in znajo pomagat, brez zdravil.

pa Cipresa, verjamem, da ti in večina lahko sami pri sebi uredimo stvari v svoji glavi, ne zmore pa tega vsak. in sploh ne trdim, da dotična mamica tega ne bi zmogla. mogoče ji je zdaj dalo dovolj za mislit in bo opravila s tem za vselej. ampak ozrite se malo, okoli nas je vse polno domačega nasilja (ne govorim tukaj samo za mamice, ki kdaj premikastijo svoj naraščaj, tu so še nasilni očetje, strici...) in prepoznati, da ima nekdo v naši okolici problem in poskusiti mu pomagati tako ali drugače je nuja in naša dolžnost. prav vsi ljudje si mislimo, da mi pa obvladamo situacijo in ne potrebujemo pomoči (pijanec je sveto prepričan, da nima problema in lahko odneha kadarkoli bo želel, narkoman prav tako...).


PS: nabavite si boksarsko vrečo, montirajte in večkrat na dan boksajte na vso moč. počutili se boste kot prerojeni. preverjeno;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 8:29:05   
Maleal
Persen pomirja.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 8:46:06   
mika
Če mene hčerka razkuri, naredim takšno zverižno faco, da se me kar ustraši in reče 'mami huda'. Nikakor je pa ne morem udariti.

Koliko vem, psihiater zdravi z zdravili, psihoterapevt pa s teboj poskuša najti vzrok težav in ti svetuje kako odreagirati v katerikoli življenski situaciji.
Moja prijateljica hodi k psihoterapevtu v Mb in ji je zelo pomagal. Ona ni bila agresivna, ampak je naenkrat začela dvomiti vase. Naj povem, da bo kmalu dipl. psihologinja in o psihologiji veliko ve. Njena hčerka je si je začela grizti nohte, ni smela slišati nobenega zvoka igrač, ni hotela hodit v vrtec, ker je bila cela prestrašena. prijateljica je pripisala krivdo  sebi čeprav sploh ni vedela vzroka. Mislila je, da je zato slaba mama, da jo v mestu vsi gledajo....No in potem se je odločila za psihoterapevta in danes je samozavestna mamica dveh otrok. ko je pomagala sebi, ko se je soočila s svojimi 'strahovi' je tudi starejša hčerka postala samozavestna in pogumna deklica.
To je sicer drugačna zgodba od tvoje, hotela sem samo povedati, da ti psihoterapevt lahko pomaga brez tablet, ker zdeta sigurno ne boš koristila otroku.
zdi se mi pozitivno, da skušaš najt pomoč in za tvoje in otrokovo dobro upam, da jo boš našla. Ne mislim te obsojati, ker ti s tem ne bom nič pomagala. Te pa PROSIM, DA NAJDEŠ VZROK SVOJI AGRESIJI, ker si vsak otrok na tem svetu zasluži mirno in lepo otroštvo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 9:53:23   
Bejba
Jaz čisto razumem, da ti kdaj poči film. To je normalno za vsako mamo, tista ki pravi da ji še ni, laže.
Ampak takole ga natepsti in to, ko je bolan. Tole pa je šlo čez mejo.

Anonimna, a so tebe že kdaj bolela ušesa, sedaj ko si odrasla in se tega spomniš? Ker verjetno si iz otroštva pozabila to bolečino. Mene so bolela pred kakšnimi 6 leti. Predstavljat si ne moreš kakšne bolečine so to. Odrasel človek jih težko prenese, kaj šele tak majčken miškolin. In ti ga še natepeš. Res ni opravičila za tvoje dejanje. Ko je moj otrok bolan mu nudim vse kar hoče. Je tačka, trma, sitnari sto na uro, ampak JE BOLAN. Tudi jaz komaj sama sebe prenašam, ko sem bolana - halllloooo.

No, pomoč so ti pa že druge opisale. Tudi jaz se strinjam, da poiščeš zdravniško pomoč, ker jaz bi se zamislila.
Tudi mož, ki tepe ženo reče, da je ne bo nikoli več, pa se potem samo še stopnjuje in stopnjuje in stopnjuje in stopnjuje...........................................

Držim pesti, da ti bo uspelo. Objemi svojega sinka in mu povej, da ga imaš najraje na tem svetu. To je vse kar potrebuje.

LP

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 10:23:30   
Anonimen
Ni opravičila za tvoje dejanje in upam, da se boš do konca svojih dni žrla za to. Resnično!


Ja...to bo res pomagalo meni in mojemu otroku! Se strinjam s tabo: žrla se bom do konca svojih dni! Najbolje bo, da kar samomor naredim, kajne? ZA DOBRO MOJEGA OTROKA!

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 11:52:00   
jasnika
in ti bi rada sedaj tukaj kaj???????????????

da te potolažimo, popljuvamo, to drugo si še najbolj zaslužiš, ampak se več ne vtikujem v takšne teme, rečem samo NAJ TE BO SRAMuser posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 12:36:03   
ksenjak
Se v naprej oproščam vsem, ki ste se odzvale, ker bom mogoče preagresivno delovala. Mislim, pa kakšne imate nekatere?! Sem na ringaraji vsak dan in se redko kdaj odzovem na debato, ampak tole mi je pa preveč. Pa kaj res nimate drugega dela kot da obsojate druge. Sama se res ne strinjam s tem, da se otroka udari, ampak, kdaj po riti je pa sigurno že vsak od vaših otrok ali pa vi sami (ki danes ni popolnoma nič narobe z vami) dobil. Mislim, ne se delat preveč svetohlinske. Res se opravičujem, ampak ta debata me je s tira vrgla. Kaj mislite, da ste s svojimi odgovori anonimni pomagale?! Pa s takimi, da rabi psihiatrično pomoč?! Včasih bi jo mariskatera od vas rabila, ali pa vam je v življenju dejansko preveč z rožicamo postlano?! Sama ve, da ni naredila prav, vi pa jo s takimi bombardirate. Verjemite, sigurno ji s tem veliko ne pomagate. Namreč, tudi vam se lahko zgodi, da se vam bo utrgalo pa je to lahko samo en moment in svet se vam postavi na glavo. Ko pridete k sebi pa vse normalno in vam ni jasno, kako ste kaj takega sploh naredile. Potem pa si zamislite, da vas bo nekdo, ki je to videl še ne vem koliko časa obtoževal za to dejanjo. Samo gljoblje lahko še padete.

Prosim vas, malo manj bodite kritične, ker se včasih res ne zavedate, da mogoče nekdo na forumu pa res potrebuje pomoč?! Kaj mislite, da jim s tem pomagate?! Res, malo se zamislite, preden nekoga obsojate in ga pošiljate k psihiatru. Ona potrebuje samo malo miru, nekoga na katerega se bo v takih trenutkih naslonila in to je to. Živce pa lahko izgubi vsak, to lahko verajmete. Saj najbrž to ne pomeni, da bo otroka vsak dan tepla ali se znašala nad njim. Če bi temu bilo tako, nič ne rečem, punca rabi pomoč, ampak, da se je to zgodilo enkrat in da obžaluje, ne vem, zakaj bi kar tako rabila psihiatra? Pa ve preveč nadaljevanke gledate, se vam ne zdi?! Kaj pa realno življenje?!

Lp in še enkrat se opravičujem, nikogar nisem mislila s tem prizadet

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 12:41:05   
ksenjak
Drugače sem pa hotela povedati samo to, da res ni prav, da si tako odreagirala, še posebej če je otrok bolan, ker verjami, da si ne zna pomagati, tako kot si znamo mi, ampak vseeno upam, da te je to, kar si storila, streznilo in resnično upam, da tega ne boš več storila. Kot sem pa že rekla, živci popustijo, ko se sploh ne zavedamo kdaj. Še prekmalu. Danes si vredu, jutri si lahko na tleh. Če se ti bi to še enkrat zgodilo, je mogoče res pametno, da se pogovoriš, in najprej z nekom, ki ti je blizu. Kaj pa oče otroka?

Lp Ksenja

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 12:48:52   
Anonimen
Ja, se strinjam s ksenjo. Naj vrže kamen tista, ki je brez greha.

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 12:58:55   
ksenjak
Meta. tako kot si rekla.user posted image Še vemo ne, kaj nas v življenju vse čaka.

Lp Ksenja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 13:32:25   
Anonimen
Niso me prizadela pisanja nekaterih, čeprav menim, da se v nekaterih odgovorih skriva vsesplošna nestrpnost, da o farizejstvu niti ne govorim. Če bi jaz prebrala podobno pismo, kot sem ga sama napisala, bi si predsavljala le eno: živčno žensko, ki udriha po bolnem otroku. O taki ženski si ne moreš prestavljati, da bi sicer lepo skrbela za svojega otroka. Zato so vaši odgovori in reakcije razumljive. Če bi me poznali osebno, pa sem prepričana, da bi ob istem pismu odreagirali čisto drugače.
Nekatere ste me spraševale o očetu. Danes sem mu dopoldne jokala v naročju in mu sploh ni jasno zakaj se tako sekiram. Rekel mi je, da sem najboljša mama na svetu in naj si že enkrat odpustim trenutek, ko sem izgubila živce. Vseeno sem vam zelo hvaležna za odgovore od nekaterih celo razumevanje. Mislim, da je takih še več a si niso upali javiti, da jih ne prijavite socialni user posted image . (se hecam)
Kakorkoli.... mislim, da je bilo to zadnjič, o jezi, ki izbruhne v meni pa bom morala še veliko razmišljati.
Srečno in sončno!

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 13:53:40   
ksenjak
Sem vesela, da si se pomirila. Saj bo, boš videla, le drugič raje reagiraj kako drugače, v nasprotnem primeru pa raje prosi očeta, da v takem trenutku on na otroka popazi. Saj to je normalno, da si enkrat ti na koncu z živci, drugič pa se lahko zgodi, da bo on. Delajta tako, da bo otroku dobro in lepo. Sicer pa mislim (vsaj iz tvojega zadnjega javljanja), da se to ne bo več ponovilo.

Lp Ksenja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 13:59:39   
david
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak
Kot sem pa že rekla, živci popustijo, ko se sploh ne zavedamo kdaj.

Aja ? A to se dogaja kar samo od sebe, izven naše kontrole ? Veš, večina tukaj se nas zaveda, da smo za to, da nam popustijo živci, pač odgovorni popolnoma in čisto in 100% sami. Ga ni otroka na svetu, ki te lahko spravi ob živce, če tega ne dovoliš. In če se nam to že zgodi, se imamo pravico znašati samo nad seboj in nikakor ne nad nebogljenim in bolanim otrokom. Ko se pa enkrat zgodi tudi to (pa čeprav samo enkrat), pa ni nobena pomoč odveč, še najmanj pa obisk kakšnega svetovalca ali psihoterapevta. Ko jeza uide kontroli se lahko zgodijo zelo, zelo neprijetne reči. Anonimna si pred tem dogodkom najbrž niti v sanjah ni predstavljala, da se ji bo kaj takega kdaj zgodilo. Pa se je. In v takem primeru je svetovati obisk psihoterapevta veliko bolj smiselno kot "Če se ti bi to še enkrat zgodilo, je mogoče res pametno, da se pogovoriš, in najprej z nekom, ki ti je blizu.". Otrok si ne zasluži še enega takega izbruha.

d.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 14:00:57   
Seven*
KsenijaK. Zakaj pri hudicu mislis, da sem jo obsojala s tem, ker sem jo poslala k psihiatru? A ni ravno to pomoc. Mislim da sem sama zadnja na svetu, ki bi jo lahko obsojala, sicer otrok ne tepem, ampak se ziher najde kaksna cvetka v mojem zivljenju, ki ni zavidanja vredna. Clovek marsikaj naredi, ko je obremenjen in brez moci. Sposoben je dejanj, za katera bi prej rekel, da jih ne bo nikoli storil..

Pa ce pomislim sama.. Ponavadi sem hvalezna ravno tistim, ki mi dajo kaksen pameten nasvet, me zbrcajo, okarajo in pomagajo v situaciji. Anonimni v rit lezt ne mislim, ker sama ve, da je zajebala situacijo, bom ji poskusala pomagati razumeti zakaj je tako naredila..

Sama sem mnenja, da je dandanes zelo veliko mam potrebnih psihiatrov, pa delajo vec skode kot koristi, ker same resujejo zadeve doma, brez pomoci. Ne trdim da je nujno Anonimna tako dalec, sem pa dala samo en predlog..

Tako kot je ze Meta napisala, naj prvi vrze kamen tisti, ki je brez greha..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 14:35:45   
Gina
Se absolutno strinjam s ksenijok in z meto.

Zakaj naj bi fizična bolečina bolj bolela kot psihična? Od kod komu take nore ideje? Ne strinjam se s fizično kaznijo, jasno da ne, ampak....če si otroka 1x nažgala, sigurno ne bo trpel dolgoročnih posledic, če pa ga boš dnevno razvajala in si bo lahko dovolil vse, mu jih boš pa zihr. Pa vendarle v današnjih časih velja tepež za daleč najhujši prekršek, razvajanje je pa pozitivna vrednota. Tudi žrtvovanje staršev za otroka je nekaj menda pozitivnega, pa če se ponoči razdajaš, pa ga ne navadiš spat je tudi nekaj pozitivnega, pa če skače sredi gostilne ko pri norcih tudi ni nič hudega, pa če te pošlje nekam tudi ni nič slabega..... Hočem reči, da dopuščamo množico stvari, ki bodo dolgoročno zaznamovale otrokovo življenje, in to je čisto družbeno sprejemljivo in fajn, če pa se ena spozabi 1x, pa je to nekaj, za kar naj bi se žrla celo življenje. OK, naredila je nekaj zanič. res je to. Zelo zanič. Ampak ona se zaveda, da je naredila narobe in da si ne želi več tega ponavljat. Mogoče celo v resnici ne bo več. Kaj pa množice, ki otrokom omogočajo vse,ne dajo jim pa odgovornosti - naredili bodo iz otrok totalne invalide, nesposobne funkcionirat ne da je vse po njihovo. A to je pa ok, kot preberem velikokrat celo na rr??? Meni je to mnogo hujša stvar. Neprimerljivo hujša.
vem tudi, kaj pomeni, da te otrok totalno ob živce spravi. Piše cipresa, se mi zdi, da otroka samo grdo pogleda, pa otrok ve, da nekaj ne sme. Jaz tudi svojega ta malega. Ampak pri ta mali pa ni nič takega palilo. NIČ. Ona me je znala spravit na rob potrpežljivosti. To ni bilo več človeško, kaj je počela. Zato vem, da te nekdo lahko totalno spravi ob živce, drug pa te ne bo nikoli. Nihče ne more pa ob tem sodit, kako kakšen drug človek doživlja otrokove izpade. Nekdo jih težje kot drug. Jasno, zato še ne moreš otrok pretepat, ampak če to veš, se lažje psihično pripraviš na to, kako boš naslednjič reagiral, ko boš spet v situaciji, ki te pogojno lahko spravi v totalno nemoč.

Jaz predvsem prepoznam pri sebi znake, ki mi govorijo, da se bližam koncu potrpljenja. Najprej se lepo pogovarjam, pa sem prijazna. Potem postanem manj prijazna in precej odločna. Potem postanem sitna. Naslednja faza je, ko začnem tulit. Potem pa se zgodi nekaj čudnega - v svojih mislih otroka udarim. Alarm!!! Ko ga v mislih treščim že kake 3x, vem da se mora umaknit ali otrok, ali pa jaz, ker sicer bi se lahko zgodilo, da bi ga udarila v resnici. Hec je, da dva od mojih otrok ta alarm zaznata točno toliko, kot ga zaznam jaz sama in sama nehata ali se umakneta, en otrok pa nikakor ne. In če ga otrok ne, ga moram jaz. Torej draga anonimna. svetujem ti, da sama pri sebi poiščeš svoj alarm in ga upoštevaš, pa greš fizično stran takrat.

Še nekaj je. Kaj pa če si ti želiš biti preveč popolna mama, pa si prijazna tudi takrat, ko si ne želiš biti? Se pravi, kaj če skrivaš to, da ti gre otrok tisti hip na živce, ker hoče npr. lučko uničit? Jaz mislim, da otrok lahko zazna določene faze sam, če mu jih pokažeš. Se pravi, če bi ti takoj odreagirala tako, da bi mu rekla ne zelo odločno, potem še bolj odločno, če bi tudi tulila - ne bi bilo nič narobe. Ni ti treba špilat nekaj drugega, kot si. Sicer ti enkrat preskoči vse meje naenkrat, kot ti je danes. Nemogoče je iti čez sebe. Če ti nekaj ni ok, mu pokaži - ven daj iz sebe takrat, ko to čutiš. takrat zihr ne bo pretirano, ker te niti zjezit toliko ne bo mogel. Če pa čuti, da si jezna, pa nič hudega. Kadar pa čutiš, da ne moreš več, pa ga magari zapri v sobo za dve minuti, tudi če je bolan. Važno da imaš strategijo in da se vnaprej pripraviš, kako boš naslednjič reagirala. Jaz verjamem, da ti bo uspelo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: stepla sem svojega malčka
19.7.2006 15:32:35   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Zakaj naj bi fizična bolečina bolj bolela kot psihična? Od kod komu take nore ideje?

Ali so te ideje nore ali ne je odvisno od moči in pogostosti udarcev in od tega, kako otrok te udarce doživlja - niso namreč vsi enaki.

Glede dolgoročnih posledic pa tudi ne razumem kako lahko trdiš, da dobro pretepen dvoletnik, ki se niti ne zaveda zakaj jih je dobil, sigurno ne bo trpel dolgoročnih posledic, po drugi strani pa vemo, da lahko dolgoročne posledice trpi celo odrasla oseba, ki jo pretepemo brez razloga ?

Drugače pa je tvoje sporočilo pač v tvojem slogu: zopet primerjaš udarce po riti z razvajanjem otrok, kot da sta to edini možni vzgojni opciji na svetu in zopet nočeš razumeti:
- da se da tudi brez palice vzgojiti odgovornega otroka, s palico pa neodgovornega;
- da je pri veliko otrocih potrebno sčasoma stopnjevati moč in pogostost udarcev, da se doseže isti učinek;
- da je ena rahla po riti, ki se ji otrok smeji isto sranje kot razvajanje;
- ...

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?