|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 14:29:28   
Polly
Čestitke Ptici in družinici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke LejliD in njenim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Mi2 se največkrat dojiva sede, ker mi tako najbolj paše.

Hruška - a jo previjaš pred dojenjem? Moja drugače tudi - če jo slučajno po podoju. Pa podiranje kupčka.

P.S. A vam patronažne stehtajo user posted image ? Pri nas se tehta le v posvetovalnicahuser posted image .
Lani, pri prvorojenki sem morala 3x tedensko kontrolirati njeno težo (če se ne bi redila, bi morale nazaj na Pediatrično v LJ) in smo se tako trikrat na teden vozile h pediatrinji.




_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 15:17:13   
miši
JA, pri nas tehta babica, bila je 5x, ampak ne vsak dan, tko v presledkih,da smo imeli čas se porediti.

tudi meni dojenje leže ni preveč udobno, res je fino,če ti kdo pomaga, saj se bomo še navadle in dobile občutek. meni ful prav pride tisti povšter za dojenje, res je udobno, nič ne boli hrbet pa še roke imaš skoraj frej.

uživajte vikend!
čaw

ČESTITKE SANDRAAAAAA !!!!

ČESTITKE LEJLAD IN PTICA!!!

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
10.8.2006 21:01:41   
žabica 24
No pri nas patronažna ni tehtala, pač pa ker imamo tehtnico jo midva z dragim vsak dan tehtava,da vidiva če se redi, ker če bi začela hujšat, bi verjetno dodali več prematila. So nama že v bolnici rekli, da je pri nedonošenčkih dobro nadzorovat težo, tako pač ne rabiva k pediatru takopogosto hodit.

No midve se dojiva samo sede, pri tem pa mi blazina za dojenje res zelo pomaga - super zadeva!

Pa čestitke novim avgustovskim mamicam, očkom in njihovim sončkom!!!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
12.8.2006 20:56:37   
nina64
Lep deževni pozdrav še iz našega konca.Se vidi da ste šele postale mamice in imate malo časa za pisanje na RR.Ker se nobena že dolgo ni oglasila so nas že prestavili na drugo stran - sem kar malo začudeno pogledala.

Čestitke user posted image vsem mamicam ki ste ravnokar to postale.Upam, da se z vašimi sončki   user posted image  uspešno privajate na novo vlogo.Jaz bi imela jutri PDP, vendar se je našemu Timu tako zelo mudilo, da je star že tri mesece.Berem ,da imate tudi ve nekaj težav z težo user posted image .Isti problem imamo mi že od vsega začetka, ker bi naj po navodilih zdravnika že pred tremi tedni pojedel od 60 - 65 ml. mleka.Ampak mi smo šele sedaj pri tej količini.Zato se tudi midva hodiva enkrat na teden tehtat v ZD in zaenkrat se zadovoljivo rediva.Očitno ima naš user posted image  to količino mleka dovolj.

polly - tvoj podpis mi ni najbolj všeč user posted image  - saj veš zarečenega kruha se največ poje. Tudi jaz sem pred leti rekla da ne bom več imela otrok pa me poglej zdaj.

Pa, pa in pišite kaj se zanimivega dogaja z vašimi sončki.

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 9:31:29   
Splet.Ka
Dobro jutro, avgustovke!

Kako ste kaj?

Pri nas je pestro. Ko mislim, da smo ujeli nek ritem spanja in hranjenja, se vse postavi na glavo.user posted image

Do včeraj je mala spala ponoči dobre 4 ure, podnevi okoli 3. Jedla je vedno samo iz ene dojke, od 10 do 40 minut. In potem je zaspala. Od včeraj se dojimo 3x zapored, spimo po 2 uri,...jao jao.

Vmes smo imeli še eno oko vneto, ampak je na srečo minilo.

Pri nas je skoraj zimauser posted image . Ali v teh hladnejših temperaturah hodite kaj ven?

In še zelo osebno vprašanje: Ali se katera spopada s poporodno depresijo? Jaz sem očitno padla v te grozne procente mamic, ki jih to doleti. Tako da nimam apetita in večkrat na dan user posted image , z razlogom ali brez.

Ali ima katera s tem kakšne izkušnje? babica oziroma patronažna je pri nas zelo mlada in začetnica in mi ni do tega, da bi se ji izpovedovala. Gorenjke, morda veste, na koga naj se obrnem?

Lep pozdrav od ne tako vesele hruske!

(odgovor članu nina64)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 11:02:44   
Busybee
Žiujo!

Pa se vam priklučim še jaz.

Midve sva doma od petka. V prordnišnici sem jo dojila, ampak s težavo, ker imam povsem vdrte bradavice in moram uporabljati nastavke. Doma sem pa hitro uvedal pumpu in flašo, tako da vsaj vem koliko poje. Hraniva se na 3 ure in dobi 50-60 ml mleka. Ponoči se ritem hranjenja nič ne spremeni, vstajam ob 2 in 5. zjutraj, ampak si mleko že čez dan iztisnem , tako da ga ponoči samo pogrejem.

Kupček podira bolj tako. Njabolj pa me skrbi njen popek, ker ji plenica, kljub temu, da je zavihana ves čas drsa ob njega.

Hvala bogu pride jutri patronažna in da mi vse razloži.

Najina pikica*: a imaš ti kužka v stanovanju ali zunaj?

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 20:12:20   
tiasha77
Zdravo!

Tudi pri nas je bolj deževno kot ne, tko da hitro izkoristimo sonček za kak kratek sprehod. Pred nekaj dnevi je mala jokala in jokala in na koncu sva ugotovila, da je lačna kljub dojenju na 1 uro, zato sva ji dala Aptamil, ki ga je naenkrat popila in potem spala cca 6 ur. Ugotovila sem, da mleko sicer teče, ampak da ga ni dovolj, zdaj upam da se bo situacija izboljšala, tko da si ga tudi stiskam, pa spravim, če je zvečer panika. Ne bi rada, da se navadi na flaško oz. na umetno hrano. Glede ritma dojenja pa ne bi zgubljala besed, je čisto različno (na 1 uro, potem na 3-4 ure,..), tudi ponoči se zbudi enkrat ali dvakrat, čisto odvisno. Če pridejo obiski, ziher spi in je ful pridna:)) Podiranje kupčka je pa tud cela umetnost, ko mi že skoraj zaspi, se potem ziher zbudi in je potrebna še ena runda dojenja da je dovolj.

Patronaža je prišla večkrat, stehtali pa se nismo, ker nima tehtnice, ampak po obsegu trebuščka (po plenički) vidim, da pridno je in raste, tko da mislim, da bomo šli kmalu na dvojkico pleničke.

Hruska - ni nujno, da se te je lotla poporodna depresija, možno je samo poporodna otožnost, malo si preberi o tem v materinski knjižici, drugače pa če ti bo kaj v tolažbo, tudi meni se je zgodilo, da sem skoraj cel dan prejokala, pa še z možem sva se skregala, ... pa sem potem ugotovila, da ni tako hudo, pa da moram tudi jst malo ven na zrak, malo stran od tamale (na hitro do trgovine), da nimam občutka, da samo dojim ves čas:)) apetit pa bo tud prišel, če ti res nič ne paše jest (tud najljubša hrana ne), vsaj pij dovolj, da bo mleko teklo

Busybee - dobrodošla doma, glede popka pa samo to: mi smo imeli še par dni po prihodu iz bolnice gor zloženec, pa z mikroporom pripet na popek, tko da ni plenica drgnila tam, potem pa je gnoj nehal tečt, zdej se ji samo nabere še kot nekak krvav izcedek, ki ga potem ščistim z alkoholom ali vodo.

Želim vam veliko veselja in čim manj skrbi z vašimi sončki. T

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 22:15:09   
najina pikica*
user posted image KUKU PUNCE IN MALI SONČKI
se po dolgem času spet oglašam,nisem imela časa da se vsedem v miru za rač..z našim sončkom Nikom osvajava našo širšo okolico,če se le da se potepamo...Nš Nikec pridno papca in pridno raste,meri že 54 cm in se debeli,je dobil obilna lička,ga ne kličemo zaston sonček...user posted image  tehta že 4700kg,to je pa kr zadovoljiva št.,če računate da je pred mesecem tehtal 2980 user posted image  user posted image
krčkov smo se znebili,HVALA BOGU tako da se zdaj veselo rihtamo...
a imajo vaši sončki kej krčev?
čestitke še tistim novopečenim mamicam in očkom user posted image ,avgustovk je tolko da kr težko sledim navalu rojstev...user posted image
nina64 in žabica24-tudi mojemu sončku so slišali šumčka na srčku;vzrok prehiter porod.pa imava zdej 21.8. ponovni pregled oz. uz pri pediatru,upava na dobre razultate.sicer mi je bilo v porodnišnici razloženo,da je to nor. in naj bi se luknica zacelila same od sebe,pravijo da enim otročkom prej enim kasneje...user posted image user posted image kaj so pa vam kej rekli?
Busybee-glede kužata,sm tok user posted image  jezna na ljudi okoli sebe,ker mi vsi no ja skoraj vsi pametujejo,da pes in otrok ne gresta skupaj!!!user posted image ...tdi take sm že slišala da ga naj oddam,da se ga naj znebim in podobno...

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 22:41:37   
najina pikica*
KUKU PUPE IN SONČKIuser posted image
sm se na hitro tut jst mal prfočkala na forum.sm z mojim sončkom tok zaposlena da nimam časa prižgat rač.user posted image z Nikom se super rihtava,zdaj že raziskujeva zunanjo in predvsem širšo okolico...user posted image  teh štirinajst dni je bil na očetovskem dopustu tudi moj user posted image  tako da smo se potepali kolikor se je dalo...
drgače sva ok,krčev sva se znebila,HVALA BOGU,papcamo tudi zelooo zadovoljivo,sej sva že pridelala že zelooooo okrogla lička,ga ne kličemo zastonj sončekuser posted image tehtamo že 4700kg in zrasli smo 4cm(54 cm),ostalo pa teče vse kot po maslu... 
a imajo vaši sončki kej krčev?
kako pa kej vaše strije,ste jih kej pridelaleuser posted image  jst se moram pohvalit,da po trebuhu nimam niti ene,so me pa napadle po zadnjici user posted image  user posted image se tolažim,da se mora vsaj nek na meni poznat,da sem bila nosečauser posted image
user posted image ČESTITKE ŠE VSEM NOVOPEČENIM MAMICA IN OČKOMuser posted image ,ns je avgustovk toliko da je kr težko sledit vsem rojstvomuser posted image
nina64 in žabica24-tudi moj sonček ima šumček na srčku;vzrok menda prehitri porod.so me v porodnišnici potolažili,da naj bi imel luknico vsak novorojenček samo da se pri nekaterih zaceli prej pri nekaterih pa kasnej user posted image  imava pa 21.8 ponovni uz in upam da je vse ok.
Busybee-kar se tiče kužata,imam že vse povn kufer,ker mi pametujejo,da pes in otrok ne gresta skupaj...da jo naj oddam...in podobno sploh nam pisala bedarij...sm jezna kot user posted image .midva jo imava še vedno notri v stanovanju,malo bol poredkeje obiskuje najino spalnico.paziva le v toliko da ni nikoli niti za sek. sama z nikom!drgače se ga je pa že full privadila,ko zajoka je prva pri njemu,češ zakaj joče?
kako pa se je odzval na sončka vajin kuža?

ok punce lepo carklejte vaše sončke in obilo lepih trenutkov...nočka

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
13.8.2006 22:42:21   
najina pikica*
prišli je do malega škrata.....user posted image

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
14.8.2006 13:50:32   
Busybee
Najina pikica*: najin peso se navaja na novo situacijo. največ težav imamo ponoči, ker si jaz mleko brizgam in ga imam potem v hladilniku in ko gagrem ponoči pogret, mu še ni jasno, da grem potem jaz pač nazaj spat in da še ni čas za akcijo. Potem pa cvili več ali manj celo noč.

Tujih ljudi še nismo imeli na obisku, tako da ga do sedaj vsi poznajo. No razen, ko je danes prišla patronažna, je ni bil vesel, je celo renčal nanjo, ampak ga je mož odpeljal ven takrat.

Čakam, da se preseliva, kjer bo imel veliko več prostora, pa še vrt s katerega ne bo mogle pobegniti ( to je naredil danes zjutraj, ko ga je mož dal malo na vrt, pa sva očitno kupila prenizko ograjo).

Tudi pri nas imajo vsaj stari starši take ideje, ampak jaz kar nisem za to. Sem prepričana, da bo še vse v najlepšem redu.

Popek je v redu, samo malo smrdi in ga je treba čistiti z alkoholom. Patronažna je tudi rekla, da če bo popoldan sonček gremo lahko že za kake pol ure. YUPI!!!

LP Vsem!


_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
14.8.2006 15:48:26   
žabica 24
Pozdravček vsem!

Tudi mi kr pridno papamo, približno 70 ml, in kar je še pomembneje - dobro pridobivamo na teži! Zarja je danes, ko je stara 7 tednov prekoračila 3000g - danes je tehtala 3060g! Pa tudi ima že prav debela lička, pa prstke na rokicah!
Silnih krčev na srečo nimamo, včasih jo malo muči, se zvija, pa ji pomaga, če jo malo na roke vzamem. Upam da je ne bomo s tem preveč razvadli!

Hruska - tudi jaz sem imela podobne probleme. Ko sva bili v bolnici nekje 3 tedne, in so zdravniki že govorili o odhodu domov, ampak mi je vsak pediater pri viziti rekel drugače - vsi pa da še ni čas za domov - sem potem skoraj po vsaki viziti jokala, pa mojemu po telefonu, da je bil že čisto obupan, ker me včasih sploh ni mogel potolažit. Pa sem mislila, ko Zarje še ni bilo ob meni, da ko bova skupaj v sobi, da mi ne bo več hudo, pa da bom samo dobre volje itd. pa je bilo čisto drugače, sploh ko sta najini "cimri" ( skupaj smo bile skoraj 3 tedne!) šli domov.  Skratka pri meni se je to postopoma pomirlo, ko sva prišli domov. Zdaj pa resnično samo še uživamo!
Ne obupat, boš videla, saj bo minlo, malo pa je normalno, oz. imamo pravico da se nam razpoloženje menjava - to so ja velike hormonske spremembe!

Aja, kaj se pa hranjenja tiče - pri nas smo od začetka imeli zelo urejen ritem - hranjenje na 3 ure, medtem spanje! Potem smo prešli samo na dojenje, nič več stekleničke, pa je jedla že skoraj na uro in pol, dojili sva se pa 45 min! Pa smo ponoči spet prišli na stekleničko, da se pošteno naje in potem spi 3 ure, ker se na dojki samo carta! Ker namreč meni, ko sem izmučena in nenaspana kr hitro zmanjka mleka! Tako pa je Zarja sita in smo vsi zadovoljni!

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
14.8.2006 16:37:18   
Sandra*
Oj!

Lep pozdravček vsem. Tudi midva z Markom sva se že vrnila s porodnišnice. Danes naju je prvikrat obiskala patronažna in povedala da dobro papcamo. V petek je imel odpustno težo 4060, danes pa tehta 4230g, hura za mamico! Sem se kar sekirala ko se mu je mal pocejal z ust, ampak zdaj je boljše.

Kako je z vašimi popki? Našemu se še vedno drži, mi je danes patronažna rekla da ne smem s fizološko čistit, ampak z alkoholom. A so se pri vaših sončkih že posušili popki in odpadli?

Pozdravček! Pa si še kaj pišemo?

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
14.8.2006 20:56:35   
Busybee
Tudi meni je patronažna rekla, da naj mažem z alkoholom. Ga grem jutri v dežurno iskat. Upam, da ji bo potem kmalu odpadel.

Jaz se držim ritma na 3 ure in mi vsaj dos edaj kar uspeva.

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
15.8.2006 13:46:40   
Splet.Ka
Dober dan, avgustovke in sončki.

Včeraj nas je vreme zafrkavalo, smo bili oblečeni za ven, pa je začelo deževat. Ko smo se slekli, je nehalo. Danes je pa tako lep sonček, da smo bili celo uro na sprehodu.

Koliko ste kaj zunaj? Na kako dolge sprehode hodite? Jaz sem še bolj "švoh" in mi je po ure na dan čez glavo. Mi je pa posebej danes, ko je tako lepo vreme, žal, da ne živim v hiši, bi bila verjetno kar cel dan na vrtuuser posted image .

Sandra, tudi jaz sem se vsakič zgrozila, ko je mali kaj priteklo iz ust. Zdaj ima pa že tako okrogla lička, da je prava debeluška. Tako da me bo kmalu začelo skrbet, če mogoče preveč poje, ne premalouser posted image .

Da vam povem, zadnje dni sem začela dojiti v sede, sem dobila tisto blazino in je res super v primerjavi z dojenjem leže. Tudi Sara veliko lepše je, ne hlasta, jaz jo imam bolj pod nadzorom, vse skupaj je bolj umirjeno. Prav super! Kaj pa ponoči, dojite leže ali sede?

Glede popka je pa meni patronažna rekla, da se lepo celi in naj ga samo s fiziološko čistimo, da bo ona povedala, če bo treba z alkoholom.  Je pa Sari odpadel že v porodnišnici.

Da se še malo pohvalim, včeraj nisem čisto nič user posted image . Upam, da me je res zajela smo otožnost in ne prava depresija. Skrbi me, ker to ne traja par dni, ampak že več kot en teden! Miši, Tiasha, piscancek in žabica, hvala za pomoč in izkušnje. 

Lepo preživite sončen dan!

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
15.8.2006 19:51:20   
žabica 24
Pozdravček!
Mi smo zunaj različno, kak pa naši Zarji paše, včasih uro, včasih manj, je pa bila tudi precej več - nam je pomagala koruzo pečt user posted image

Nina64, mi tudi že odštevamo do našega PDP-ja - to bi naj bilo jutri, 16.8., Zarja pa bo jutri stara že 1 mesec in 3 tedne!

Hruska samo tako naprej, slej ko prej bo ostala samo še sobra volja in razpoloženje!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
15.8.2006 20:52:47   
miši
juhu punce!

no, mi smo včeraj praznovali predvideni PDP user posted image , Ajda pa ima že dobre 3 tedne, res je presenetila. Na sprehode gremo tako en "giro" ki traja okrog pol ure, razen če se moramo ustaviti in pokazati dojenčico mimoidočim user posted image .

se imamo kar fajn, ustaljenega dnevnega tempa še nimamo, ponoči Ajda spi okrog 5-6 ur, kar je fino, upam,da bo še en čas tako. je pa mala zelo potrpežljivo dete, nič ne jamra, ko ji čistim noska ali pa oko ali pa če jo mučim z oblačenjem...

obiski, ja, počasi so začeli kapljati, so nam pa kar dali mir, fajn, tudi prej pokličejo...

povejte mi, koliko kaj vaši otročki polivajo? Ajda zadnje tri dni res občutno več poliva (količinsko, skoraj tako kot da bi bruhala), celo skozi nosek ji gre (kadar spi), potem ima smrkljčke, ustraši se in seveda joka, ker se zbudi iz spanca. Kupček pa skoraj vedno podremo pa kljub temu polije. malce sem se ustrašila, ker se mi dete smili, je pa menda vse to normalno. a to kaj mine? kako je pri vas? vam gre podiranje kupčkov dobro od rok? Pri nas je blo na začetku res težko, zdaj pa je precej boljše.
 
v ponedeljek imamo že prvi obisk pri zdravniku, juhu.
 
Hruška, me veseli,da si spet user posted image , sva na vezi!
 
poljubčki in pozdravčki za vse!!!

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
16.8.2006 8:16:49   
Tiamo
Hoj, sem avgustovka 2005 in čestitam vsem agustovkam 2006. Naj samo se tok umešam, da hruški povem nekaj besed o poporodni depresiji. Sem nekaj takega lansko leto takle čas doživljala. Lahko si prebereš mojo izkušnjo na formu višje---ups sory so jo odstranili. Lahko jo kopiram sem, ali ti jo zasebno pošljem. Poporodna depresija je misel na samomor in detomor, kar ti sigurno nimaš. Imaš poporodno stisko, se pravi, življenje se ti obrne na glavo, je res. Jokanje je zdravo, tako da kar jokaj, da tesnobo spraviš iz sebe. Pazi, da boš normalno jedla in tudi spala ponoči. Kreg s partnerjem je v tem času normalen, oba sta zmedena. Pojdi veliko ven z malo, v družbo, v lokale (pa ne v zakajen prostor, na vrt) se veliko pogovarjaj, ne bodi dolgo časa sama- ker to je mene ubijalo. Če te še kaj zanima, mi pošlji ZS, upam, da niste zamerile ker sem uskočila v debato.

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
16.8.2006 11:15:32   
žabica 24
Miši tudi naša punca je začela polivat, to se zdaj dogaja 3,4 dni, je pa tudi pri nas, tako kot si rekla, na meji z konkretnim bruhanjem. Jo pa zaradi tega preoblačimo 3x na dan, kjub temu da uporabljamo slinčke in plenice. Pa tudi mi podiramo kupčke pa to nič ne pomaga user posted image

Glede obiskov pa... mene so v bolnici zelo okupirali. Je cela vesolna žlahta prišla. To pa še ni vse - kr vsi so jo hotli v inkobatorju gledat, tako da boga punčka sploh ni imela mira! Sem pa bila jaz kriva, ker nisem pravi čas reda naredla. Ko pa je prišla k meni v sobo sem pa odločno rekla, da prvi teden ne želim obiskov! Eni so bili užaljeni - sploh tisti s katerimi imam sicer najmanj stikov!!! ampak so po večini upoštevali moje želje, pa je bilo fajn tak! Zdaj doma pa smo tako že utečeni in nas to ne vrže več s tirov. Prve dni pa je res fajn, če obiski še počakajo!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
16.8.2006 12:58:56   
stuhica
Pozdravlene avgustovke in sončki avgustovčki/ke!

No končno sem uspela prlezt do računalnika da se malce oglasim,Rodili smo 4.8. in smo imeli induciran porod! O samem mojem poteku poroda vam spenim zadevico kdaj drugič  na kratko le da je trajal porod 5 ur! Vse skupi se je začelo ob 8:30 ko sem dobila klistir ki ni noben bav bav, brili me niso ker smo se že uštimal en dan prej, ob 9:15  smo bili v porodni, okorg 10:30 h predrl mehurčka ob 11:20 so se začel umetni popadki ( odprta le za en prst baje - brez popadkov ) v glavnem vse do 16:17 ko sem rodila prekrasnega sončka Alvina! Nič nismo zajokal

Bila sem šivana mislim da so to le zunanji šivi 4 imam ampak prekleto bolijo ko user posted image , ! Se strinjam z Hruško imamo eno mlado patronažno k je men tud tko mal čudna no, ampak kaj čmo, Šivi me res bolijo mi je zanč rekla ja da če nav boljš da šivat še enkrat nebi šla najbrž ane! Za popent me bolijo ful, nič mi ni znala svetovat!

Mam obiske ! se še javm!

Stuhica  

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
16.8.2006 20:52:50   
Splet.Ka
Punce in sončki, dober večer!

Danes je že moj tretji dan brez user posted image  in sem ful ponosna nase. So sicer momenti, ko bi se še vedno najraje zjokala, pa se uspem zadržat (drugače bi škropila cel dan) in potem kar gre. Upam, da bo tako ostalo. Tia, hvala, vprašanja ti pošljem na ZS!

Miši, naša mala tudi ful poliva, ampak že od začetka. Včasih čisto malo, včasih tudi tako, da ji gre skozi nos.... Je patronažna zadnjič vse to gledala in se smejala in rekla, da je to normalno! Mene je res skrbelo, da vse izbruha, ker je res veliko včasih, ampak menda da ne. Pa teža ji gre fino gor, lička ima že čisto zalita.

Joj, kupčki so pri nas res velika znanost, v 50 procentih nam ga uspe podrt, kar pa ni garancija za ne-polivanje. Aja, pa po kupčku se nam obvezno kolca!

Stuhica, a si dobila kakšne tablete za šive? Jaz sem že v porodnišnici vedno vzela enega zjutraj in enega zvečer, potem so mi pa dali še recept za domov. Imam jih še celo škatlo, ker sem mogla jest potem antibiotike in lekadole, k sem si mogla vročino zbit. So me pa potem v parih dneh čisto nehali bolet. Če bi rabla tablete, mi sporoči, pa jih magari dostavim tvoji mamici v sosednji blok, ok? Pa obroč je meni ful pomagal...

žabica, ne sekiraj se, da so ti kakšni sorodniki zamerili.  Tudi moj dedek je zadnjič klical, ko sva z malo še spali, pa se mi je zdel kar malo užaljen, ko je moj dragi rekel, če lahko pride kdaj drugič. Se bodo že navadili, da mala diktira, kdaj je pravi čas!

Zdaj grem pa malo na kavč, dokler se srčica ne zbudi in začne s svojo nočno zabavo. Jutri pa spet tehtanje in kopanje....

Uživajteuser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
16.8.2006 21:12:37   
miši
stuhica, meni je res pomagalo tuširanje šivov z mrzlo vodo, vsakič, ko sem šla na wc. je malo naporno, vzame nekaj časa, ampak se splača, mene so nehali boleti 6 dan. tako kot hruska, sem tudi jaz v bolnici vzela Voltaren proti bolečinam, ker je blo kar hudo. imam tudi jaz zalogo,če boš rabila. mislim,da druge rešitve res ni, saj bo minilo, bodi potrpežljiva.

polivanje, no vidim,da imamo skoraj vse enake težave, ja hruška, kolcanje sem čist pozabila omenit, naši se tudi zelo pogosto kolca, zaenkrat to kar potrpežljivo prenaša. babica je rekla,da se ji lahko da malo za popit ali pa žličko prekuhane vode (še nismo probali), če pa kihne se ji ponavadi neha kolcat. je pa kr zoprno.

a je katera že poskusila dati čajček za piti? mi še nismo probali, mogoče, če bi blo spet zelo vroče...

menda se obeta lep vikend! juhu!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.8.2006 11:05:01   
Splet.Ka
Avgustovke in sončki, ojla!

kako ste kaj? Mi smo veseli, ker se mala pridno redi. Prejšnji teden je tehtala še 2900g, danes pa kar 3250guser posted image .

Drugače smo se pa danes kopali, tako da smo obsojeni na stanovanjeuser posted image .

Miši, mi nismo nič čaja še poskusili.  Me pa prav zanima, kako bi bil mali všeč:

Stuhica, ja, tudi meni je ful pomagalo tuširanje z mlačno vodo...vsaj za pol urce so šivi manj boleli. Potem pa res kar naenkrat nič več, kot bi odrezal.

Kolikokrat so bile pri vas patronažne oziroma babice? Pri nas je bla pomoje 4x, danes menda zadnjič. Ko bomo uvajali gosto hrano, pa jo moram poklicat.

A ste že kaj papirjev urejale za svoje nove družinske člane? Jaz nisem še čisto nič in če po pravici povem, nimam pojma, kaj vse moram uredit, razen otroškega dodatka.

Lepo preživite sončen dan! 

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.8.2006 13:03:36   
andrejaz
Ojla avgustovke

Da se še jaz malo javim po dolgem času.

Najprej pa čestitke vsem mamicam in očkom za njihove sončke.

Kot že veste, se je 4.8. rodila moja Sara – imela sem elektivni CR. uspela sem se zmeniti za spinalni blok, tako, da sem na hitro videla našo punco že v operacijski dvorani.
V porodnišnici moraš biti po CR tam kar 8 dni – moram priznati, da sem se sedaj po drugem CR počutila veliko bolje kot v prvo in bi šla že kakšen četrti  dan najraje kar domov tako sem se dobro počutila. No, v petek so me končno spustili domov. Sedaj smo se nekaj dni vsi štirje lepo crkljali doma. Moj Mark je lepo sprejel sestrico Saro, tako da ni nobenega ljubosumja.

Že v porodnišnici sva se s Saro začeli dojiti sede, saj imajo tam tudi blazino za dojenje. Tudi doma z dojenjem nimava težav. Edino podiranje kupčkev pa traja in traja,….

Glede patronažnih na našem gorenjskem koncu – pa nimam besed. Prišla sem domov v petek in v Zdravstvenem domu mi reče, da bo prišla patronažna naslednji dan, to je v soboto. A veste, kdaj je dejansko prvič prišla? Šele včeraj – v sredo.  Še dobro, da je to moj drugi otrok in da imam že nekaj izkušenj.

Mi je pa sedaj v drugo vse veliko lažje kot v prvo. Najbrž tudi zaradi tega, ker je z njenim zdravjem vse OK, pri prvem pa smo imeli veliko ortopedskih težav.

Hruška – glede papirjev moraš najprej urediti zavarovanje za tvojo Saro. S tvojim dragim se morata odločiti po kom bo zavarovana – ali po tebi ali po njemu. Tisti mora poslati kopijo njenega rojstnega lista v službo in prositi, da jo prijavijo v obvezno zdravstveno zavarovanje. V službi izpolnijo neke posebne obrazce in to pošljejo na zdravstveno.Čez kakih 14 dni boste na dom prejeli njeno zdravstveno kartico.
Potem pa počasi urediš še papirje za otroški dodatek, pa za dopust in nego otroka, pa očetovski dopust,…
Mislim pa da ti davčno številko za otroka sami od sebe pošljejo iz davčne. Emšo od otroka pa je na rojstnem listu.

Lepo se imejte

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.8.2006 16:07:13   
tiasha77
Zdravo mamice!

Vidim, da imamo vse podobne "težave" - polivanje, kolcanje, ... Ko se naša začne dojit, tako pije, da se ji ziher enkrat al pa dvakrat zaleti, pri podiranju kupčka je najboljši ati (ker nima jošk), pa včasih nam takoj rata, včasih pa kar traja in traja. Kolcanje sicer ni škodljivo, je pa težko gledat in poslušat, ko se mala muči. Pomagalo naj bi, da ji pihneš v obraz, da se malo prestraši in spremeni ritem dihanja - pri nas se to ni izkazalo za učinkovitouser posted image

Glede psa v stanovanju: mi imamo enajst let staro labradorko in zaenkrat z njo ni težav; ko smo prišli iz bolnice, je lahko tamalo povohala, zdej pa je občasno malo ljubosumna, če se kdo ukvarja samo z otročkom, z njo pa ne, ampak ni panike. Tudi ko joka, je ne moti, ponoči mirno spi dalje.

Šivi res znajo bolet, men je tud pomagalo tuširanje z mlačno vodo, pa obroč za sedenje na začetku, potem se sedela bolj na levo nogo, zdej pa greuser posted image  (samo bo jutri že tri tedne!).

Gorenjke - da se vam malo pohvalim, v torek smo bili na vašem koncu na izletu in moram rečt, da je bla mala pika ful pridna, prespala je celo pot in večino dogajanja (šli smo v Lesce na modelarski miting in potem še v Bohinj). Samo gužva ...

Hruska - mislim, da moraš za davčno številko otroka nest rojstni list na davčno in ti jo uredijo v cca eni uri. Vsaj tko je blo pri nas. Ostalo ti je pa že andrejaz napisala.

Lepo se imejte, izkoristite sonček (pa le pridejo prav bodiji s kratkimi rokaviuser posted image ), pa se tipkamo. T


(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?