|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 6:56:15   
zoya24
Dobro jutro,

pomoje itak še vse spite, jaz bi tudi.....

No kot vidite že v službi, pripravljena na vse izzive današnjega dne user posted image user posted image .

Včeraj smo imeli obiske, sta prišli moji dve naj kolegici voščit malemu za rojstni dan, malo prehitri, ampak se gredo pol na morje potepat. Sva dobila en fuull luštkan ruzak, pa ravno sem ga hotela kupit. Žiga se jih je valda na začetku malo bal (jih kar nekaj časa že ni videl), pol se je pa sprostil. Je pa šel včeraj po dolgem času spat šele ob devetih.

Drugače nič novega, govorimo tudi mi bolj po kitajsko, reče dan, pa ata, ahoj, kej druzga pa že ne, pokaže veliko stvari, ampak jih ne zna poimenovati.

Sva pa fasala glivice po lulčeku, tako, da sva bila včeraj še pri zdravnici, kjer sva dobila Canasten kremo. Odkar je v vrtecu, se nama na zdravstvenem vidiku ful dogaja user posted image .

Aja sem pogledala nekatere slikice, lepi so ti naši avgustovčki....

Pa da odgovorim še Tamali. Jaz delam že kakšen mesec, samo sem bila kar dosti doma, ker je bil Žiga veliko bolan. Mali je drugače v vrtecu. Pa moram priznat, da se še nisem čisto navadila. predvsem okoli 13-14 ratam v službi ful utrujena, pridem v službo okoli 6.30. Saj ponavadi grem zdaj kar okoli 14 domov, razen ob četrtkih ko delam še zvečer, zaradi prireditev, no ta dan tudi ure noter dobim. Sej drugače mi ni naporno, samo delovne kondicije mi še malo manjka. S vidi, da je Žiga čist preveč priden in sem celo porodniško lenarila.

Nič zdaj pa šibam delat...

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 9.8.2006 7:00:07 >

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 9:23:07   
ery
Ojla punce.

No evo od danes naprej sem pa redno v službi. Do sedaj sem imela še dopust, pa včeraj sem bila doma, ker je imela Nika posvetovalnico.

Na sluužbo sem se mnavadila takoj, ker mi sprememba kar prija, pa drugi ljudje in malo odklopa od doma. user posted image

Jessy, Nika je včeraj prav tako kričala kot sraka na pregledu. Ko ji je pregledovala ušesa, pa grlo, ma ne moreš verjet, kot bi ji ne vem kaj počeli.
Velika je 81 cm, težka pa točno 10kg.
mene tudi zdravnica ali sestra ni nič spraševala kaj je, kaj govori, samo pokazala je kako hodi. Drugega nič. Rekla je samo da se do 14 dni lahko pojavi reakcija na cepljenje.
In če se? A se gre k zdravniku nazaj? Sploh nisem uspela vprašat, ker se je Nika tako drla.

Ostalo pa nič posebno novega.. aja, katero mleko zdaj? Eni pravijo  alpskega, drugi pomurskega, tretji ... ???? Še od zdravnikov vsak drugače govori..

Ja nč punce, jaz moram še neki nardit nujnega, pol pa nazaja na RR. user posted image  

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 13:18:45   
Teya
dober dan....

jao, ste pridne.....jaz si sploh ne predstavljam, da bi mogla zdaj v službo user posted image
sploh pa si ne predstavljam, da bi malija pustila neznancem in ga več kot pol dneva ne videla user posted image ....težka bo! user posted image

eno vprašanje....kakšne plenice uporabljate za čez noč? mi2 z nejcem imava težavo.....ker se mali namreč celo noč zbuja in hoče pit (čez noč popije cca pol litra čaja user posted image  ), je vsako jutro polulan skoz in skoz user posted image  saj ne morem zamerit plenički, je že pridna, toliko lulanja vpije, da je zjutraj težka skoraj toliko kot nejc sam user posted image ,.....ampak me vseeno zanima, če obstaja kakšna rešitev .....ima oz je imela še katera ta problem?

pozdravček s primorske!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 13:21:00   
nanka
Dan,

tudi midve sva bili danes v posvetovalnici, cepili je niso ( zaradi 6. bolezni), smo prestavili za 14 dni.

Velika je 72, težka 6500, glavico ima 42,5, mečavo pa že skoraj zaprto, samo še za noht je odprta. Vprašali so me kaj je, vržti je morala žogico, pokazati kako hodi in stoji, vržti kocke v lonček, vparašala me je če že kaj govori ( zna mamama, avto, mijav, tata-traktor), drugače pa govori brazilščino, nerazumljivo. Aja, pa vprašala me je če sem noseča in si zabeležila v Zojino kartoteko da nisem, pa ali že Zoja pije iz kozarčka, ko sem rekla, da ja, me je vprašala če se tudi napije. Na koncu me je vprašala, če že kaj čečka, pa sem ji povedala, da ne vem, ker ji do zdaj barvic še nisem dala in ji jih še ne bom. Pa je rekla v redu, bomo pa kdaj kasneje preizkusili.

Kety in Timon,user posted image hitro se pozdravita, a že veš kaj sta staknila?

Zdaj se mi pa mudi pospravljati

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 13:24:01   
nanka
Teya, ja problem mi je znan, ker je pri nas isto. Uporabljam Huggis pleničke eno številko večje, samo naša ponoči spije do 4 flaše čaja, zato jo zdaj okoli 4 kar v postelji preoblečem plenico in spi brez problema naprej, do 8.30. Pa je zjutraj plenička spet zelo težka, kot jo nebi previla. Ampak zdaj je toliko bolje, ker prej je vstajala ob 6, zdaj pa spi tudi do 9.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 13:27:49   
nanka
Bravo Jan, tako se je torto, ja, ne pa naša ko sta ji dve žlici dovolj. Pa kakšen poganjalček ima, super. Samo naša še ni pogruntala, da gre naprej če noge premika, ona samo sedi in čaka.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 14:14:28   
Jessy
Ojla!

Mi smo se včerej zvečer potepali. Smo šli zvečer na eno večerjo s sorodniki, pa nam je Neja po poti do tja zaspala in spala do 20h. Potem pa pridno hodila naokrog in ogledovala psa, ki je bil tam, in ves čas je bila zelo pridna. Domov smo prišli šele ob 22h in tako je šla spat ob 22.30. Danes pa kar nisem mogla verjet, ker je spala vse do 9.20! user posted image  Je mami kar skakala od zadovoljstva, ker se je končno naspala - mi je manjkalo še od zadnjega dopusta.

Ery, ti prepišem, kaj piše na listu, ki so mi ga dali po cepljenju.
Otrok je lahko po cepljenju nerazpoložen in jokav, včasih se pojavi tudi povišana telesna T. Če boste ugotovili povišano telesno T, mu dajte zdravilo, ki vam ga je priporočil otrokov zdravnik.
Mogoče boste opazili tudi povečane bezgavke, enostransko ali obojestransko oteklino ob ušesu ali blag izpuščaj, ki se bo pojavil po enem ali dveh tednih po cepljenju. Taki stranski učinki so redki, so pa možni in minejo brez posledic. Ob pojavu teh znakov se posvetujte z otrokovim zdravnikom.
Lahko se zgodi, da bo imel otrok spremembe tudi na mestu vboda, ki je lahko rdeče, oteklo ali boleče. Ob pojavu teh znakov dajte otroku hladen obkladek fiziološke raztopine. Obkladek večkrat zamenjajte.
Če opazite pri otroku še druge spremembe, se posvetujte z otrokovim zdravnikom.
Ery, je pa Nika vredu manekenka! Ima take mere, kot mamica! user posted image user posted image user posted image  Se mi pa zdi, da je izredno velika! user posted image
Jaz bom kljub različnim priporočilom ostala na Alpskem mleku. Ali pa bom morda enkrat sprobala navadno mleko, da ga bom prevrela. Bom vidla!

Teya, mi smo kar na Mullerjevih pleničkah. Ker naša popije cca 2,5 dcl vode na dan, teh težav nimamo in nam plenička vedno drži.

Jankobananko, Jan je full poziral, na poganjalčku pa sploh! Ja, tisti ježek v njegovih rokah je pa zakon! Full dobra fotka! Torta ježek je pa tudi enkratna! A ste jo dali delat al sami naredili? So mi všeč bodičke!!!

Nanka, boš vidla, da bo Zoja hitro pogruntala, da se lahko tudi sama premika. Naša se že kar nekaj časa poriva, vendar nazaj, ker ji je lažje. Naprej pa se trudi zadnjih nekaj dni, vendar pri tem ni tako uspešna. Zgleda, da ni tako preprosto, kot bi si človek mislil.

Meni se pa zdi, da našo zobje matrajo. Sumim na spodnji dvojki, ker ima prst stalno v rokah, patudi s kakim drugim predmetom si drsa tist predel, dlesni so pa iz dneva v dan svetlejše. Bomo vidli, kaj bo ratalo.

Ok..toliko zaenkrat...zdaj pa grem še malce pogledat, kaj je novega na RR!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 14:51:06   
Jessy
Kakšno št. čevljev imajo vaši malčki?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 16:20:11   
jankobananko
dober dan,

Teya, tudi jaz zjutraj komaj dvignem tisto plenico, ker Jan tudi parkrat pije ponoči, pa še preden zaspi stolče vsaj 3 dcl. Pleničke ima kar take kot čez dan, Pamperske, premočijo pa redko.
Mleko mu tudi jaz dam Alpsko, sploh nisem še pomislila na drugegauser posted image

Nanka, naš gre zaenkrat tudi na poganjalcu rajš v rikvercuser posted image  Ježka bi pa celega naenkrat pojedel če bi mu ga pustila - sem mu blagovolila pojest polovico.

Jessy, torto smo naročili, jaz se je za razliko od tebe, ki si maher za torte user posted image , ne bi niti v sanjah lotila...Pito že spečem, torta je pa čisto prezahtevna zame user posted image
Čevlje imamo št.21 - v Cicibanu mu je prodajalka zmerila nogo 20, pa pravi, da se vzame eno št. večje.

Zoya, ti si pa res že zgodaj v službi...men se včasih zdi sredi noči, pa začnem ob 7h...

pozdrav zaenkrat

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 17:03:57   
tina104
Uh, končno se mi je uspelo prebiti skozi vse poste!
Upam, da mi bo tokrat tudi uspelo kaj napisat oz. odgovorit.

Midva sva bila včeraj pri zdravniku, ker je Aljaž potreboval pregled za vrtec in so mu kar naredili posvetovalnico in ga cepili. Reakcij trenutno nisem opazila. Niso pa mu nobenih testov delali. Samo vprašala je, kaj govori, videla je, da stoji ob opori, se premika ob opori in tudi sam stoji. No, to da sam stoji se še nisem pohvalila - tam nekje 3 dni pred našim morjem je začel sam stat. Od začetka je vstajal vedno tako, da je imel nekaj v rokah (kako oblačilo npr.), zdaj gre tudi brez tega.
Aljaž je velik 75,5 cm in težek 11700. Torej je v zadnjih 3 mesecih se zredil samo 400 g, kar me veseli. Je bilo tudi pri nas merjenje pravi podvig, ker se je tako zvijal, da groza. Drugače pa mu zdravnik nič ni kaj pregledal, samo vprašal je, če imava kaka vprašanja.
Mečavo po mojm še nima čisto zaprto.

Bom raje poslala.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 17:08:53   
tina104
Tamala, super, da si se spet oglasila.
Naš gre tudi 1. septembra v jasli in imam tudi podobne pomisleke glede spanja. Pa nekak se bo že moral navadit.

Čevljev naš še ne nosi, po mojem bo kar kriza, ker jih ne bo hotel nosit.

Med alpskim in pomurskim mlekom ni neke razlike po moje, ker je oboje homogenizirano in segreto na UHT. V okusu je razlika - pomursko je meni ogabno. Jaz Aljažu kake kašice delam včasih na alpskem, včasih na kakem drugem - neko češko večkrat kupim v Sparu.

Glede premočenih pleničk - nam Mulerjeve ful premočijo čez noč, ne premočijo pa zelene Huggies, pa zadnje čase so nam fajn tudi Hoferjeve.

Aljaž se je zbudil. Moram it.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 18:46:40   
nanka
Zoja ima št. čeveljčkov 17, ene pa ima 18, pa so ji še kar preveliki. Jih pa rada nosi, prav tako pa hodi rada bosa po stanovanju.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 19:25:53   
petri85
Ojla!

Hvala vam vsem za čestitke!

Timon in Kety, upam, da sta vidva kaj bolje! Želim vama, da se res čimprej pozdravita!!!!

Žigu pa želim, da se čimprej reši nadloge tam spodaj!

Joj, tiste katerih otroci že hodijo, kako jim vi poveste, da je treba pazit pri hoji na ovire kot so kake nizke stopnočke, robnik, itd. Naš namreč leti ko raketa in sploh ne gleda ali je teren raven ali je kje kaj višje. Večinokrat ima srečo in slučajno dvigne nogo, je pa danes enkrat zadel z nogico ob robnik, ko je tekel za mačkom(meni je res smešen njegov tek- roki v luftu, pa skoraj teče zraven) tako da je padel direkt na ustnico in si je od znotraj malce prebil, tako da ima malček zatečeno. Maja, res je sedaj še več treba pazit, da niso nezgode. Drugače se pa usede na rit, ko mu zmanjka ravnotežja.

Jessy, vidim, da ste imeli res pester vikend, ampak, kot pravijo, slab začetek dober konec.

Jan, je imel tudi ta pravo žurko, sploh s svojim ježkom. Kako ga je faj jedel!! Meni se tudi zdi, da je previ pozerček! Kakšnega fejst poganjalčka je dobil. No pri nas gre tudi rikverc fajn, ko pa je treba naprej pa David lepo vsatne in stoje med nogami poriva poganjalčka!user posted image  Očitno ne dela ta poganjaček samo njemu probleme.

Kar se govorjenja tiče zna amam, mama, ata, teta. Vse ostalo je nam zelo tuje! Drugače bo pa verjetno pevc, ker skoz nekaj poje in pleše zraven!

Spanje je pri nas še vedno super, zato trkam, da tako ostane. Spat hodi 20.30 in spi do 8ih, popije mleko(Alpskouser posted image ) in še potegne do 9tih.

Jaz moram tudi pohvalit tiste mamice, ki že delate - verjamem, da je zelo naporno usklajevat službo in materinstvo!

Plenice tudi mi uporabljamo Mulerjev - ful zadovoljni, še ni nobena premočila do sedaj, je pa res da David čez David čez dan veliko pije (okoli 1,5 l/dan) zvečer pa poje čokolešnik, tako, da se zlula že tekom dneva. Ponoči se ne zbuja in ne pije.

Mi imamo pa ful probleme najti čeveljčke. David ima ful visok nart in zelo malo čeveljčkov spravimo na nogico. Zadnjič smo ravno kupovali nove, pa jih v Cicibanovi in še ene parih trgovinah, kjer imajo tudi njihove modele, nismo dobili. Na koncu smo kupili Fischer price, katere smo edine lahko normalno zapeli čez nart! Nogico ima pa št. 21-22. 

No, pa sem se spet razpisala...Lp!



(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 19:58:22   
Jessy
Problem z nogico je pri nas rešen. Bila sem zelo v dvomih, katero številko noge imamo, saj nosi ene čeveljčke s št. 19, druge z 20 in tretje z 21. Vse troje ji je prav. user posted image  Sva pa šli popoldne v trgovino s čevlji, kjer ji je prodajalka namerila št. 19, zato sva kupili čevlje s št. 20. Sva dali samo 990 SIT, ker so bili v akciji. Niso nič posebnega, ker bodo le za okrog hiše za drsat.

Petri, naša je kar previdna pri hoji. Kadar ni nobenga na drugi strani, kamor je namenjena, stopa le še bolj previdno, kot če kdo tam stoji. Če pride kdaj do nečesa, kar je nevarno, ji rečemo "PAZI, PADLA BOŠ!" in zaenkrat je učinkovalo, saj je upočasnila ali se nasploh ustavila. Je pa res, da zunaj sploh še ni hodila sama, saj se vedno nekoga prime za roko in hodi. Zgleda, da se tam še ne upa spustiti, medtem ko po stanovanju veselo nabira kilometrino.

Naša je pa danes izredno zaspana. Glede na to, da mi je spala popoldne skoraj 2 uri in se zbudila šele ob 15.45, je zdaj že v postelji. Ob 19h jo je tašča pripeljala k meni, ker je komej še gledala. Potem sva povečerjali (tenstane bučke, ki so ostale od kosila in koruzno polento sem skuhala, pa je jedla, kot norec), se umili, preoblekli in sem jo pustila še malce igrati, ampak je kar strmela v prazno, nakar je pograbila svojega medveda za spanje in mi pokazala pa-pa, tako da sem videla, da je res čas, da ji dam mleko, da gre spat, ker prav prosi. Ko bi le bilo vsak večer tako idealno!

A je katera uspela kupiti kakšno pižmco-pajacek v Tušu, ker je bila danes akcija? Sem naročila tastu, naj jo kupi, pa je rekel, da jih sploh niso dobili in da je tista akcija veljala samo danes. Škoda! Se mi zdi veliko preveč, da bi za pižamo dajala 4 jurje in več, ko pa je samo za spanje! A ve katera, kje bi se dalo kako pižamco-pajacek kupiti po ugodni ceni (cca 1500-2000 SIT)? 

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 20:22:25   
zoya24
Ojla,

Jessy naš ima nogico št.20, tako da nosimo čevljčke št.21. Za Tuševo akcijo pa sploh nisem vedela, drugače pa imajo v H&M poceni pižamice, tam okoli 2000, vsaj ko sem jih jaz nazadnje kupovala, so bile toliko. Samo ti je Lj verjetno daleč. Pa v Mercatorju sem jih tudi videla po cca 2000SIT.

Žiga že aja, "nedloga spodaj" je malo boljše, no nekje po treh dneh mazanja naj bi glivice izginile. Upam. Jaz pa tudi komaj že gledam, pomoje me bo danes spet zmanjkalo že okoli 22 ure. SE pozna, da se čist preveč zgodaj vstajam. No sej jutri grem malo kasneje v službo, ker zvečer delam, tja do polnoči. V petek bom pa kot zombi v službi.

Plenice imamo mi Libero ali Huggieske zelene, zaenkrat so premočile samo enkrat. Je pa pri nas podobno kot pri Petri in Davidu, čez dan spije približno 1,5 tekočine, čez noč pa spi, pa tudi proti večeru malo zabremzam s sokom, da potem ni krize ponoči.

NIč grem pred TV, imejte se fajn.


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 21:12:27   
petri85
Jah, Jessy,  to so pa razlike med fanti in punčkami! Sploh pa je naš grozno firbčen in nestrpen, tako, da bognedaj, da on ne bi kake stvari poskusil, ki jo vidi pri drugem oz. delal kar dela kdo drug. Ničesar se ne ustraši, pa tudi ne boji se nadaljevati s hojo ali kakim drugim opravilom, tudi če pade ali se udari! Tako sva ogromno zunaj in preleta celo ulico , najraje po asfaltu - trava mu še na misel ne pride, ker tam ne leti tako fejst!user posted image   Tako, da si verjetno predstavljaš kako ga nemo opazujemo in letamo nekje za njim, ter upamo, da ne bo prav fajn odletu!

Jaz sem tud zasledila te PAjacke v Tušu, ker bo treba tud nekaj kupit, ampak so jih imeli samo do št. 80, to smo pa pri nas že preraslI! Jaz bom verjetno šla pogledat za njimi v H&M.

Sem že prej hotela povedat, da ugotavljam te dni, ko mu je potrebno obleči kak dolg rokav, da mu je vse majhno, tako da že peremo št. 86 in 92, kar smo še dobili za darila, bo treba tud to nabavit! Hlače mu pa kar dam gor št. 80, saj se mi zdi da veliko lažje leta, če so mu kratke krajše, kot pa če bi skoraj po njih hodil.

A ta trgovina je samo pri vas, Jessy, kjer si kupila tako poceni čeveljčke? Mah, saj jaz tudi ne vem, al mu naj tud za doma kupim kašne take poceni, ker se mi zdi res škoda, da bi doma letal v tabolših, ker jih bo takoj čist zasvinjal. Sedaj še bos leta, ampak kmalu bo premalo, če se ne bo več ogrelo. Se pa gospodič spomne, da bo šel mami pomagat v vrt plet in pol veste kakšne so cunje in čevlje.

Tudi naš je bil danes dosti zaspan, tako je ob osmih že smrčal, prej je pa že pol urce kazal kako je zmatran!

Kar nakladam,...Čau!

p.s. sem kar mal pobulila, ko se mi je RR odprla! Tale barva mi je drugač ful všeč, ampak po mojem mnenju kar mal preveč močna za branje?

< Sporočilo je popravil petri85 -- 9.8.2006 21:14:21 >

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 21:30:13   
tamala83
pozdravček

plenice mi upoabljamo tudi mulerjeve in sem zelo zadovoljna, ternutno imamo pepers, ker ko nam jih je zmanjkalo mi ni bilo it za v mesto, tu v totem Dupleku pa drugega ni, te pa nama prmočijo, pa čeprav ponoči ne pije.

Glede čeveljčkov pa moja zdaj ene, ki ke številka 19 in so še ji velike. za zimo in jesen pa še jih nisem kupla.

Spanje je pri nas tudi enkratno. ob osmih zaspi in spi do osmih (trk trk trk). čez dan pa 2x po pol ure ali eno uro.

jaz sem zdaj dobila na počitnice 11 let staro sestrično, ki je čisto zmešana na malo. sicer bo samo tri dni, mi pa se full dopade, ker se dosti ukvarja z njo, pa lahko jaz kaj v miru naredim.

kaj so vaši kaj ljubosumni? moja je full. ma puno igrač, katere drugače niti pogleda nena, ko pa smo meli na obisku 5 mesecev starega pubeca, pa mu je htela čisto vse bek pojemat, pa če sem ga žulila, je takoj prišla k meni in je htela da še njo. skrajni čas, da gre v vrtec, in da se navadi delit.

nisem vam še povedala, da smo mi že preboleli 6 bolezen. ni bilo hudo, samo kaj sma bile v lab. 3 ur, ker ni hotela lulat. drugo pa ni bilo težev

nič, se še jutri oglasim

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 22:25:57   
Kety
Dober večer!

Sem vas komaj prebrala, zdej pa hitro mal potipkam in grem pod tuš in spat. Mi smo bolje. Tudi Timon je očitno šele sedaj prebolel 6. bolezen, saj je danes 3. dan brez vročine in so se mu sem in tja pokazali mali flekci. Tako, da sem danes klicala pediatrinjo in ji povedala. Določili smo datum pregleda in sicer 31.8. Takrat bomo po vsej verjetnosti tudi cepljeni.

Mi je kar malo "bad", ko berem, kako vam vsi sporočajo kako so zaspani in grejo lepo spat. Naš že dva dni kriči, ko gre spat in ga komaj potolažim. Mogoče se je malo razvadil, ker sem ga malo bolj crkljala. Upam, da bo, no! Drugače mi je pa danes spal 4 ure v kosu. Od 12ih do 16:15. Sem skuhala 6 kozarcev paradižnikove mezge v tem času. Čeprav bi bilo bolje, da bi ležala user posted image .

Ja, Timon je drugače ful shujšal in danes je bil še ful slaboten in se kar opoteka. Ni čudno, saj mi je po 4 dnevih šele danes jedel, prej pa je bil samo na čaju. No, včeraj je pojedel zjutraj in zvečer malo banane in borovnic. Tako, da je hoja nazadovala in sedaj je spet na kolenčkih ali pri rokicah.

No, samo tolk,....se neki Timon preobrača, grem v akcijo!


(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 22:51:19   
Jessy
Kety, me veseli, da sta s Timonom boljša! Držim pesti, da bo kmalu spet pri svojih močeh! Ti pa tudi!
Po moje je Timon še razdražen od bolezni in ti zvečer zaradi tega joče. Počakaj malo, da si opomore, pa bo po moje tudi lažje zaspal.

Tamala, za našo sploh ne vem, če je ljubosumna ali ne. Ima kar nekaj stikov z njenim bratrancem, ki je 2 leti starejši. Takrat se igrata skupaj in nisem opazila, da ne bi hotela deliti igrače. Mu je skušala že kdaj izpuliti kakšno igračo iz rok, ampak se ji ni pustil. Bomo vidli s časom, kako je s tem.
Je pa res fajn, da zna otrok deliti igrače z drugimi.

Petri, tudi jaz sem kar malce debelo pogledala, ko sem zagledala to novo podobo na RR. Tudi meni se zdi, da bi kak odtenek svetlejše barve bil bolj vredu, kot tale. Me kar moti pri branju, tako kot tebe.
Čeveljčke sem pa kupila v La Scarpi. Mislim, da je kar razširjena ta trgovina po Sloveniji. Čeveljčki so lanski model, zato so jih znižali. Men se res zdi škoda, da bi dala za čevlje 4 jurje ali več, da bi jih drgnila tu okrog bajte, pa v peskovniku. Raje ji 3x nove kupim, kot da mi bo škoda enih lepih čevljev. Za kam it imamo pa bolj vredu čeveljčke. Doma smo pa itak v copatkih ali pa bosi (odkar je bolj mrzlo, tega ne prakticiramo več).
Če boš šla kaj v H&M na lov za spalne pajacke, se priporočam za informacije!

Jaz pa malce Tio in Violinski pogrešam. Pa naša miška se tudi že nekaj časa ni oglasila. A kje skup pijejo? user posted image


(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: AVGUST 2005
9.8.2006 23:02:34   
sjug
Čer punce. Sem vas po štirih tednih odsotnosti komaj našla. Najprej želim vsem našim malim avgustovčkom lep sončni vstop v drugo leto user posted image .
Čez vse poste se enostavno nisem v stanju prebiti, sem pa začudena ugotovila, da jih je imelo kar nekaj 6. otroško. Moj user posted image jo je namreč prebolel na morju, kjer sploh ni bil v stiku z otroki. Tako da, če je res bila 6. otroška, potem je inkubacijska doba virusa okoli 10 dni. A zakaj dvomim v pravilnost diagnoze? Hmm, imam svoje mnenje o cepljenju in posledicah le tega. Pa o tem kdaj drugič, vem pa, da sploh ni tako nedolžno. No pri našem se je že tako pokazalo, in najbrž ni edini.
Naju posvetovalnica ob enem letu še čaka. Je pa težek 10800 g (stehtan doma na el. tehtnici). Zelo je radoveden, uporablja jezik čebljalščino, končno plazi naprej nazaj levo desno gor in dol. Stonice ga zelo jezijo, ker se (hvala bogu) boji z glavo navzdol po njih. Do hoje mu manjka še kar nekaj kilometrine, po mojem kak mesec ali dva, mogoče celo več. Glede pitja se je malo poboljšal. Spije eno do dve flaški na dan, to je do 4 deci, je pa požeruh na sadje (slive, marelice, margolane, naktarine, lubenica, melona, hruške, banane, če mu jo dam zmaže celo). Kašice je pa v glavnem kar tiste, ki že vsebujejo prilagojeno mleko. Če že je čokolešnik, ki ga ima starejša redno na programu, potem ga naredim s kozjim mlekom. Kravje je menda škodljivo za otroke, ki imajo težave z dihali. Če bo imela ali ima katera podobno težavo, da otrok poboleva za bronhitisi ipd., nasvet naše kadrovske: Otrok naj pije izključno kozje mleko, čim manj oz. nič mlečnih izdelkov, zlasti SIR je strogo prepovedan (ker dejansko tvori sluz), sladkarije malo ali raje nič na jedilniku (vse kar je belega sladkorja tvori sluz). Skladno s tem so tudi banane na črni listi. No za banane lahko potrdim, da tvorijo sluz 100 na uro, jih pa mali naravnost obožuje.
Še številka nogice, trenutno ima št. 19, zato nosi sandalčke Fisher Price št. 20. Ima visoko nart, tako da ga pustim zaenkrat še najraje bosega.
Pa držim pesti za lepše in toplejše vreme, še ta mesec ...

Lahko noč,

Sandra







_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 0:50:47   
violinski
Obupna barva, moram rečt.

Al ste se razpisale, danes!!!

Kje je Tia, ne vem, jaz sem v KP in se imamo tko fino, da še pomislim ne na računalnik, dokler otroci ne spijo user posted image . Pa še danes sem najprej malo ustvarjala, in se semle usedla šele po vešernem tušanju. Se pravi, da je danes že jutri.

Kety, me veseli, da sta bolje, želim, da bosta kmalu oba spet močna kot prej, predvsem Timon!!

Aljoša ima nogico 20 - sigurno, ker smo na začetku poletja kupili Ciciban sandale 19 (so bili malenkost večji modeli in so mu bili za kak milimeter preveliki), zdaj se mi pa zdi, da bodo kmalu prstki pogledali čez. Drugače ima supergice Nike, ki sva jih pred osmimi leti jaz in moj mož kupila moji nečakinji za prvi rojstni dan (št. 21) in jih je imela ja in ne obute 10 dni, pa potem mogoče njen brat 10 dni, pa Lana 10 dni, zdaj pa še Aljoša. Videt jim je, da so stari, vendar niso še vedno čisto nič uničeni ali vegasti. Aljoša še vedno ne hodi, včasih že mislimo, da se bo zdej zdej zmotil in naredil korak, pa 15x premisli in se nazadnje spusti na kolena.

Se je pa !!KONČNO!! naučil hoditi po dveh stopničkah, ki so med dnevno sobo in jedilnico, le spomniti ga moramo: "Obrni se!" in "Najprej noge!". Mislili smo, da se bo, tako kot vsi naši otroci, tudi on po trebuhu predrsal čeznje (tako kot zleze s kavča ali postelje), vendar si je izmislil nov sistem in gre po njih v rikverc dol po dlaneh in stopalih. Jaz sicer zmrznem, ko ga gledam, vendar sem čisto tiho, da ga ne prestrašim in da potem zares ne rukne dol.

Ponoči, kljub veliki količini popite vode preko dneva in preko noči, uporabljamo iste plenice kot podnevi- Pampers Active Fit in so tudi zjutraj težje kot Aljoša sam, zapovrh se pa ponavadi v njih zjutraj še pokaka. Ampak še nikoli ni nobena premočila (tok-tok po lesu) in še nikoli ni prišla kakica ven. Ima jih pa na sebi vsaj 13 ur, saj zvečer zaspi okrog osme ure, zjutraj popije mleko napol v spanju okrog 7:30, potem pa spi dalje do 9:30. Včasih še dlje.

Kety, tudi Aljoša ima dva tečna večera za sabo, včeraj se je ene 40 minut drl, vendar je bil popolnoma miren, dokler je bil nekdo z njim v sobi, takoj ko sva šla ali mož ali jaz ven iz sobe, pa se je drl dalje. Danes je hotel ponoviti vajo, pa je moža zamenjala moja mama in ga v dveh sekundah pomirila in uspavala. V čem je fora nimam pojma, po moje je spet lunatičen, ker je danes polna luna. To pomeni, da bo Lana zatežila čez dva dni. No, pa tudi ona ni ravno biser, kar se spanja tiče, zadnje dni. Tu namreč nima varovala na postelji, zato se vsako noč prekotali s svoje na spodnjo, izvlečno posteljo, ki je postavljena ravno zaradi tega, vendar se prebudi in potem se dere. Bit će bolje.

Petri, ko vidiš, da David leta proti kaki taki oviri, se še preden zaštarta deri za njim "PAZI!" user posted image (tako kot mi pri spuščanju po stopnicah). Prve krati itak ne bo zaleglo, vendar ko bo parkrat padel (žal je to nujno pri procesu učenja), bo prihodnjič pozoren, zakaj 'kričiš'.

S pižamicami imamo mi veliko srečo. Jaz sem jih za Lano namreč nabavljala v Mothercare, dokler je obstajal (prejšnji teden sem na RR prebrala, da ga v SLO ni več - me je skoraj kap zadela, ker sem k njim hodila tudi po bodije), vedno po tri od ene številke, in kar nisem nabavila za Lano, sem nabavila za Aljošo, tako da imam te pajace od 0-3m do 104cm velikosti v vseh številkah (in nobena ni roza barve). Tisto velikosti 104 sem vzela na zalogo (Lana nosi 92-96), me je mož še kregal, ker 'bi jih itak lahko kupila, ko bi bilo treba' in so še zapakirane, zdaj se pa tudi njemu fino zdi, da jih imamo. Drugače sem enkrat eno tako kupila v Sparu (je bila nuja, ker sem pozabila pižamo za Lano doma) in je tudi ful dobra, samo nima stopalc. Mislim pa, da imajo zdej tudi take s stopalci. O cenah me ne vprašat, številke ima pri nas doma čez mož.

O ljubosumju: danes je Aljoša dobil eno knjigico, ki se oglaša z živalskimi glasovi in sta se skoraj zgarbala zanjo. Ej, tu mač. Nisem vedela, če bi okarala raje Lano ali raje Aljošo, ker jo je kar močno in 'agresivno' odrival, ona se mu itak ni pustila, ampak se ni čisto nič pritoževala nad njegovim praskanjem. Ma ne veš, če bi se jima smejal al jokal. To bomo verjetno gledali vse življenje. Na mojo lastnino sem tudi jaz močno ljubosumna, tako da sta nekaj tega verjetno podedovala, s to razliko, da imam jaz nekaj pameti v glavi user posted image . No, se mi vsaj zdi.

Te dni opažam, kako veliko Aljoša pojé - za zajtrk in večerjo ga sicer malo bremzam (mleko zjutraj in kaša zvečer), za dop. malico pa je danes zmazal banano, nektarino, nekaj breskve in nekaj manga. Za kosilo je pojedel toliko musake (krompir + bučke + melancani + mleto meso v omaki + sir + bešamel), da nisem mogla verjet (220g pa še malo, ker je silil, da je še lačen), za popoldansko malico pa je pojedel en velik kos breskove pite, včasih poje eno mlečno žemljico namazano s sadno skuto ali kruh s sirnim namazom. Skratka, ni lačen user posted image .

Zaključujem, itak sem toliko naložila, da niti gradbeno podjetje ne bo moglo odvozit. Imejte se!!!

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 7:45:08   
ery
JOJ KAKŠNA OBUPNA BARVA!!!!

Jutro,punce... evo jaz na delovnem mestu, nekatere pa še lepo spančkate. No Jessy sigurno še pančka ..user posted image

Jessy hvala ker si prepisala z lista, nam niso ničesar dale. Ja Nika je kar precej velika, jo je mogla 2x zmerit, če je res. Zato tudi toliko joka. Moram rečt, da je Neja zelo pametna, da kar sam pove kdaj bi šla spat. Res hudo. user posted image

Mi imamo nogico 19, čeveljčke pa 20 od Cicibana. Drugače pa ljubosumna ni, je bolj naš pes ljubosumen, sploh če jo ima v naročju moj ati. Joj to laja, da ga ne moreš umirit. 

Nika gre pa spat ob 21h, zjutraj pa spi do 9h ali 9.30. Ta teden je fino, ker je moj ati še doma, da lahko spi, naslednji teden jo bom pa spet mogla ob 6h zjutraj nest k stari mami, da jo pazi. Se mi res smili. Jo zavijem in nesem k njej, kamor smo dali tudi prenosno posteljico, pol pa z malo muke zaspi nazaj...

Samo tkole, če je ati doma je res boljše, še jaz lahko zjutraj dalj spim.user posted image

Mi imamo plenice od Mullerja, je priporočila Jessy, in moram rečt, da so res dobre. ne premočijo nič, res pa je, da Nika ponoči ne pije. Zato pa toliko bolj čez dan pa čokolino zjutraj in zvečer.

Toliko zaenkrat. Lep dan
papa 

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 12:06:59   
tina104
Kaj je samo meni všeč nova barva RR?user posted image  Meni je boljše zdaj brat, je pa res, da imam na prenosniku zgleda barve tako nastavljene, da ta barva nič ni kričečauser posted image

Maja, sem videla, da imaš zanimiv avatar!

Jankobananko, Jan je res ful dober na oni sliki, ko je ježkauser posted image

Petri, David pa je tudi ful fejst, pa tako odraslouser posted image  deluje.

Tamala, danes sem tudi pri našem opazila to ljubosumnost. To, da je komu pull igračo iz rok, se je že nekaj krat zgodilo. No, prej sem bila na obisku pri sestri in sem njenega tamalega imela v rokah in je Aljaž začel kar jokat in stegovat roke proti meni. Prej tega nikoli še ni naredil. Res pa je, d je sedel v sedežu za hranjenje in je hotel ven, pa je bil zaradi tega še malo bolj občutljiv.

Tia pa se res že nekaj časa ni javilauser posted image

Aljaž ima na sebi aparat za 24-urno merjenje krvnega tlaka, pa ga začuda vse skupaj ne mot preveč. Ni kaj preveč siten zaenkrat, samo vseeno upam, da bo vse prav izmerilo in da mu ne bo treba imet tega gor še 1 dan. Ob 18.00 grema to dol dat. Upam tudi, da mu tokrat ne bo pokazalo previsokega tlaka, kerče bo vse v redu, smo rešeni tega merjenja.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 12:09:52   
tina104
Mislim, da še nisem rekla, da sem dala gor slikice iz Crikvenice

http://aljaz20.moj-album.com/


_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: AVGUST 2005
10.8.2006 13:04:12   
Jessy
Lep pozdrav!

Danes je spet en čuden, zaspan dan. Sonca ni nikjer! A je to kakšno poletje?

Smo pa zato dobro spali - no, vsaj jaz sem! user posted image  Je vstala šele ob 9.30, ob 5h pa spila flašo mleka. Prej pa mi mož pove, da je bila ob 2h čisto budna in da ji je dal mleko, jaz sem pa vse prespala user posted image .

Oh, Ery, tisto, kar se je zgodilo včerej zvečer, da je prosila za spanje, je bilo morda zgolj naklučje, saj se je to prvič zgodilo. Drugače pa sama vidim, kdaj je utrujena, da gre spat.

Tina, a sem jaz kaj zamudila, izpustila, ko sem brala, saj nisem ničesar zasledila, da bi bilo z Aljažem kaj narobe, da morata meriti krvni tlak?!?!? user posted image
Slikce pogledam enkrat ob priliki, ker zdaj imamo ravno kosilo!

Čau

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?