|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
24.4.2008 19:36:06   
Vesny196
Ojla vsem sotrpinkam.
V torek sem imela abrazijo..drugo v petih mesecih, in tretjo po vrsti. Svet se mi je sesul.user posted image user posted image user posted image
Tako sem srečna, vedno ko zagledam user posted image  na testu, potem pa vedno znova ss.
Ponavadi sem dobila user posted image  točno takrat, kakor bi sicer dobila...28. so 30. dan.
Zdaj komaj čakam, da minejo 3 meseci, pa znova akcija . Ne bom vrgla puške v koruzo!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
24.4.2008 19:42:09   
detelja
Vesny196 pošiljam ti en velik objem...če smem vpr. kaj pa pravijo zdravniki zakaj se je to zgodilo že 3.zapored?...tega me je tako strah...te pa čisto podpiram v tem, da nesmemo vrčti puške v koruzo...ta svet se mi tako zelo ne zdi fer...ene si ful želimo otročička pa ne gre...druge si ga ne pa se jim posreči pa je vse ok...a te lahko še vpr. v katarem tednu je prišlo pri vseh nosečnostih do ss?....drži se ....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Vesny196)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
24.4.2008 22:16:12   
Vesny196
Ojla Detelja!
Hvala za objem, saj ga res rabim..ko sem sama, sem čisto down user posted image .
No, naj ti odgovorim - prvi ss sem imela v 12. tednu, začela sem krvaveti + dobila krče in sledila je le še abrazija.  A po besedah ginekologa je plod odmrl že v 7-8 tednu (to ugotovi tako, da ga izmeri). Drugi ss sem imela v 10. tednu in tudi ta je odmrl že 2 tedna prej. Zadnji ss pa je bilo pravzaprav tako, da plod na prvem pregledu v 6. tednu sploh ni imel utripa ampak je odmrl..:(( In sledila je abrazija.
Ginekologi so glede vzrokov precej zadržani, pač povejo, da so za 80% spontanih splavov krive kromosomske napake, za ostale pa so drugi razlogi (pregrada v maternici itd..)
Ker si verjetno mlajša od mene je možnost, da se tebi to ponovi, veliko manjša kot pri meni..
Želim ti srečo!
Sem ti pa na drugi temi odgovorila glede pregledov, ki sledijo trem zaporednim spontanim splavom.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
25.4.2008 6:33:37   
detelja
kaj naj ti povem...žalostno...že 2 dni imam po menstruaciji rjav izcedek...izcedek podoben tistemu, ko sem izgubila mojo najdražjo pikico...in me kar pri srcu boli...tudi jaz tebi privoščim, da vama naslednjič rata in da boš srečna, brez skrbi in da bo vse teklo kot po maslu...en velik objem....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Vesny196)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
25.4.2008 21:53:30   
janja*
Vesny196 tudi jaz ti pošiljam en velikuser posted image in te popolnoma razumem.Hudo je in boli,ampak kot si rekla ,da ne boš vrgla puške v koruzo.
Bodi močna ,če ti je hudo jokaj in jokajuser posted image user posted image user posted image user posted image ,ker meni je to zelo pomagalo pa seveda zlate punce tukaj.Vedno kadar sem vam pisala ste našle pravo besedo.Meni je moj fantek umrčkov v 15 tednu.Še vedno ne morem verjeti,ampak se tolažim,da je tako moralo biti.
Res mi gra kar na jok ,da si moralo to dati skozi že kar trikrat.Želim ti ,da ti te najhujši dnevi čimprej minejo in,da se boš čimprej počutila bolje.Prejmi še enkrat en topel user posted image .Če te kaj zanima pa kar vprašaj.Lep vikend želim vsem.

(odgovor članu Vesny196)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
25.4.2008 23:33:37   
Vesny196
Ojla bejke!
Draga detelja in Janja, vračam vama "big hug" user posted image user posted image .... res nas je veliko v podobni situaciji in mogoče nam ravno to daje moč, da se borimo.
Jaz sem bila danes pri novem ginekologu, ki se mi je zelo posvetil in z lažjim srcem sem odšla od njega. Takoj sva se zmenila za vse možne preiskave, da se nama to več ne ponovi. Ker še krvavim, se na UZ ni dobro videlo, tako da sva že dogovorjena za pregled maternice čez 2 tedna, naredil mi bo tudi histeroskopijo, po praznikih imam genetske preiskave, moj user posted image  pa bo verjetno šel na spermiogram. Avgusta pa dobiva zeleno luč za user posted image  akcijo!!!
Naj vama še povem, da me je moj ginekolog ves čas prepričeval da imam policistične jajčnike (PCO), ki so "leni", da zato nimam rednih ovulacij itd..  Prosila sem novega ginekologa če lahko pogleda jajčnike in jih je,   pri pregledu je rekel, da imam jajčnike povsem ok. Poleg tega pa so simptomi PCO prekomerna debelost (jaz nikoli nisem bila debela), prekomerna poraščenost (tudi to ne drži, pač v mejah normale) in pa neredne menstruacije ali odsotnost menstruacij (jaz imam do dneva točno menstruacijo). Tudi zanosila sem dvakrat takoj pri prvem poskusu. Zdaj mi je vsaj to v tolažbo, da je z mojimi jajčniki vse ok, da ne proizvajajo defektnih jajčec in da imam še možnost za normalno donositev otročka.
Zdaj sem vesela, da sem poiskala drugo mnenje in to svetujem vsem, da si poiščite drugo mnenje, kadar se vam bo zdelo, da je vaš ginekolog kljub prijaznosti preveč indiferenten - tak je bil moj.
Od danes naprej je tudi zame svet lepši in sem polna upanja, da bom kmalu tudi jaz zibala user posted image user posted image user posted image .
.............
p.s.- kakšne so vaše izkušnje z ginekologom glede teh težav?

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
26.4.2008 8:02:28   
novo
dobro jutrouser posted image
vsem želim, da bomo resnično user posted image in se  enkrat pogovarjale o user posted image !
Tudi za mano sta 2ss (v sept 2007 in v febr. 2008).
Moja izkušnja pa je, da sem imela g. v Mb, ker sem tam študirala in sem jo tam obdržala. Po 1ss sem sem se pa prestavila v ce, ker mi je bližje. Po 2 ss mi je ta "nova" g. dejala, da je zdrava nosečnost kot bi metal kocko in želiš, da bi dobil 6!? Vse lepo in prav, psihično se že pobereš s časom ampak kako naprej potem vsem!
Na izvidu iz bolnice mi je pisalo, da glede na to, da je to 2 ss priporočajo diagnostični HSC, pa mi je g. dejala, da mi ne priporoča tega posega, ker je operativni poseg in da po 2 abrazijah ni to dobro. Zdaj pa res ne vem?
kaj ni naloga g., da poizkusi čim več, da se razloči ali poišče vzrok za pretekle izkušnje?
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu Vesny196)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
26.4.2008 8:05:17   
novo
da se ne bom oddaljila od teme.
user posted image sm dobila 30. dan po abraziji in sledi 2user posted image po 30. dneh, tako da je vse točno kot ura.



_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
26.4.2008 10:26:19   
detelja
novo ja interes gin. oz. dr bi naj bil, da poišče čim več možnsoti zakaj se določene stvari dogajajo...jaz mislim, da je tvoja gin. proti temu posegu zaradi narkoze...namreč tudi jaz grem na laparoskopijo junija, pa ni bla glih navdušena, da sem se odločila tako hitro...namreč to bo moja 4. narkoza in vsaka narkoza je bolj tvegana..npr. po 2. narkozi sem dobila probleme spominom in izpadanjem las (stara 26 let)...zdaj pa če tako pogledam sem še mlada,....nikoli ne veš kaj se ti še vse lahko v življenju zgodi in bo potrebna narkoza...meni so rekli,da po 2. narkozi je vse bolj tvegano...+ tega je moja gin. rekla, da preveč posegov po maternici itd. tudi ni ok...kar je po eni strani razumljivo...npr. če bi se porezala vedno po istem prstu bi verjetno bile kakšne posledice...no to si jaz tako razlagam pa tudi gin. je je nekako na ta način razložila...mislim pa, da če ti želiš itd na op. itak boš ti podpisala tisti list kar se tiče narkoze in boš ti nosila posledice mislim, da bi ti morala dat napotnico...

Vesny196 glede PCO, tu jaz imam PCO pa tudi nisem predebela, nimam moškega glasu, nisem prekomerno poroščena....tudi jaz ko sem slišala, da imam PCO sem mislila, da me bo kap...da se bom zdaj začela redit, da dobim moški glas, ....pa so mi razložili, da je toliko različnih oblik PCO z tako različnimi simptomi....baje, da je najhujša oblika PCO prav ta, prekomerna poraščenost, debelost...moja ena prijateljica ima PCO pa gre na pol leta vedno na laparoskopijo, da ji odmašijo jajcevode...sploh nima menstruacije...edino po laparo....pa so ji rekli, da mora it na umetno oploditev...

sicer pa me punce se bomo do poletja skup pobrale, bomo zdrave kot ribice...in namesto, da bi se potepale po mestu bomo doma izvedle akcijo heh...in potem bomo se pogovarjale kakšne nosečke smo, če smo debeluške, kaj se nam lušta...itd. a ne??

želim vam lep vikend

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
26.4.2008 10:56:03   
janja*
Vesny196 moram ti povedati,da si ravnala povsem pravilno,ker si zamenjala G.Tudi jaz sem storila isto.Ko sem šla k moji stari G na pregled po SS mi sploh ni naredila notranjega utrazvoka,da vidi kaj se dogaja notri.Tudi brisa mi ni vzela,kar je meni zalo čudno.Ko pa sem jo začela spraševati ,zakaj je do tega prišlo mi ni znala razložiti ali pa me vsaj potolažiti.Vprašala me je samo,če mislim še zanositi in rekla sem ji ,da ja.Vprašala sem jo še kaj ona misli.Rekla je glede na moja leta ni čisto prepričana ,ker ravno v moji starosti je veliko SS.Če si pa želim naj poskusim,ampak šele čez pol leta.Grozljivo,da sploh obstajajo takiG.
Zdaj pa ,ko imam novega G pa sem presrečna.Pogledal me je notri zunaj skratka vse in izjavil,da sem jaz za njega povsem zdrava ženska in ,da imam lahko še otroke.Starost sploh ni ovira.
Res sem vesela zate,da si polna optimizma,ker nakaterim manjka ravno to.Meni je manjkalo ravno tega optimizma in sem pomoč poiskala pri bioenergetiku,kateri mi je res pomagal.
Vesny prepričana sem ,da ti bo uspelo,ker že ta pozitivnost veliko primore k tem .Prejmi topeluser posted image Bodi to kar si.

(odgovor članu Vesny196)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
12.5.2008 14:25:09   
Ringarajčka
26 dni po prvem splavu (popolni splav, 7. teden), 37 dni po drugem (abrazija, 10. teden).

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
8.6.2008 0:01:25   
metuljcek27
31.dan po abraziji...Kar lilo je iz mene 3 dni potem pa rjavi izcedek še nekaj dni...

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
8.6.2008 23:04:36   
mimi81
36. dan po splavu v 19. tednu, ki mu je sledila tudi abrazija, ker niso našli jajčnih ovojev. M je trajala le 4 dni (vse skupaj) in ni bila močna.

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
9.6.2008 7:47:53   
mala pikica
6 tednov po ss brez abrazije.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
11.8.2008 11:55:56   
leila27
Jaz na 38. dan po abraziji v 9 tednu.

lp,
Leila

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
24.9.2008 12:25:38   
MAŠKA
38. dan po abraziji

(odgovor članu leila27)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
24.9.2008 18:39:49   
strumf
Pozdravljene. Jaz sem dobila M 30.dni po abraziji, vendar jo imam sedaj že več kot 10 dni. prvih pet dni je bila zelo šibka, tako da sem bila kar vesela. zadnja dva dni je pa grozno. imam tako močno, da si moram vložke menjati na 45 min - sem učiteljica, pa še takrat, je vložek že na koncu z močmi user posted image user posted image user posted image user posted image . drugače me pa ne boli. upam da bom čimprej konec. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
30.9.2008 17:41:11   
Fargesia
ojla...punce mene pa nekaj zanima...abrazijo sem imela v 9.tednu 11.7. M po abraziji sem dobila 18.8., danes je pa 44.dan in o moji M še vedno ni ne duha ne sluha...kdaj ste ve dobile drugo M?

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
14.1.2009 10:35:31   
sisi77
Imam problem. Imela sem odstranitev ploda zaradi odmrtja s tabletkami 6.12 potem pa ker se ni dobro sčistilo še abrazijo 20.12. Včeraj 13.1 (24 dni po abraziji) sem dobila močno krvavitev s sluzjo in še nekaj strdki. Zanima me ali je to že menstruacija. Ali je možno da je prišla tako hitro po abraziji ker je bil splav narejen v bistvu že 2 tedna prej.? Hvala vam za vaša mnenja in odgovore. 

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
14.1.2009 11:19:55   
brnkefca
ojla!

Splav z abrazijo so mi oparvili 17 12 2008.Zelo sem žalostna, ampak saj bo.....Sedaj pa me zanima, če je možna zanositev še pred prvo user posted image ? Imela sem nezaščiten spolni odnos, vendar do ejakulacije ni prišlo.Sedaj sva že oba z možem panična.

Lepe pozdrave vsem....in ne obupajte....

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
7.7.2009 17:32:57   
katra55
Jaz sem jo dobila 27 dni po abraziji.

(odgovor članu brnkefca)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
23.9.2009 8:10:11   
loremi
Moja prva M po abraziji pa je prišla po desetih tednih, se pravi dobra dva meseca.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
7.10.2009 10:34:36   
tropical
Jaz semjolansko leto dobila po ss točno čez en mesec.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
7.10.2009 10:41:14   
water lily
Čez en mesec.

Drugače ti pa pri tretjem splavu pripada obdukcija zarodka. In seveda dodatne preiskave tebe.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kdaj ste dobile M po SS?
7.10.2009 11:34:50   
sanje2
pozdrav vsem sotrpinkam!

v petek bodo minili trije tedni od umetnega splava zaradi prazne vreče v 10 tednu in sicer z tabletami!

po splavu mi je nekaj ostalo v maternici, moja ginekologinja je rekla, da se do 2 cm izloči samo do naslednje menstruacije če pa se ne bo,bom morala zopet na čiščenje!
jutri imam pregled in upam da se je že vse izločlo, ker imam že skoz rjavkast izcedek, ki smrdi in občasne krvavitve

rekla je tudi da po enem mesecu lahko probama delat na novem dojenčku, zato komaj čakamuser posted image  in da bom zopet user posted image

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!