|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
18.8.2006 9:50:29   
Anonimen
kokrt geš pa ti vn? pa zakaj ne greš? kokrat pa on teb skuha kosilo in zakaj mu ga vedno kuhaš ti? zakaj ga ne pustiš samga doma z mulci a pejt ti sama kam in se vrni ob 3h zutri

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
18.8.2006 11:46:31   
copka77




Tudi meni diši tvoj partner po drugi ženski in po alkoholizmu,ali vsaj dobrem začetku alkoholizma. Če tega ne boš rešila zdaj, ne boš nikoli (kot otrok rasti ob takem očetu je pa grozno-iz lastnih izkušenj...). Zato postavi meje, povej mu svoje želje in zahteve, tudi ti si privošči life ali pa ga pusti...Služkinje in mamice pa res ne špilat.
Jaz sem vedno govorila, in to še zdaj mislim- raje samska kot še z enim alko-babjek-mamin sinček moškim. Ampak hvalabogu z mojim nimam takih problemov, je še preveč "družinski". Ja, so tudi taki. Zato se ti res ne splača vztrajat če nisi srečna!
Še to, takim dedom prav paše tako teženje iz ženine strani imajo potem še en vzrok in izgovor zakaj morajo ven v life in pit!!Tako da...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
18.8.2006 12:08:08   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: copka77





!
Še to, takim dedom prav paše tako teženje iz ženine strani imajo potem še en vzrok in izgovor zakaj morajo ven v life in pit!!Tako da...







S tem pa se popolnoma strinjam. Še en izgovor več ima, da ga lahko zvečer mahne v gostilno.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
18.8.2006 12:26:22   
srki
Mogoče te bom potolažila s tem, da poznam primer, kjer je še huje. Mamica je doma, nikjer ne dela (zdaj se ji obeta neka služba in upam, da jo dobi), on dela. Ona je doma, pere, kuha, lika, se ukvarja z otrokom,....Ko pride on iz službe, ga vedno nekdo nekaj kliče. Ej ti, da mi pridi to pomagat, pa tretje, pa tako naprej. On nikoli ne odkloni, vedno je vsem na uslugo. Ona pa vedno sama. Pa še izpita za avto nima, pa še iz takih "rovt" je bolj, kjer včasih po cel dan živg boga ne vidiš. Povrhu vsega je pa še lovec in mu to veliko pomeni.

Verjetno bi marsikatera od nas temu naredila konec, ona pa še kar vztraja. Edino prav ji dam, da je začela službo iskat. Prej jo pa ni, ker je on rekel da ima on dovolj veliko plačo, da pridejo čez mesec in da ni potrebno v službo. Saj je ona vedela zakakj, zato ker ne bo potem imel več časa za hodit okoli in bit vedno vsem na uslugo.

Hočem ti povedati to, da tudi ti ne bodi vedno njemu na razpolago vsako sekundo. Pa pojdi druge dneve ven, ko je on doma. Boš že kaj najdla, če ne drugega pojdi nekam na samo, pa tudi če 2 uri sediš kot vpokana nekje. Naj vidi, kako je.

Ne skuhaj vedno, če ga ni ob dogovorjeni uri domov, pojdi z otorkoma sama nekam, pa naj sam je in naj si sam postreže. Pa mobi pusti doma, naj malo tuhta, kje ste.

Nič, malo mu jo zagodi, da bo enkrat ratal odrasel človek in sprevidel, da si tudi ti človek, ki potrebuje spremembe, ne samo on.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
18.8.2006 13:03:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: copka77
Še to, takim dedom prav paše tako teženje iz ženine strani imajo potem še en vzrok in izgovor zakaj morajo ven v life in pit!!


In še bolj prav jim pride, da imaš ti na skrbi dva majhna otroka in da imaš časa za svoje aktivnosti čim manj.
Zelo prefinjena oblika manipulacije, izražanje kao želje po otroku, potem pa pobeg od doma k svojim aktivnostim.
Ja, pameten je tale tvoj mož.


(odgovor članu copka77)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
24.8.2006 6:11:53   
Anonimen
Ženske, dovolite še meni da nekaj spregovorim o tej temi. Sam se bližam 30-im pa vam odkrijem kako tajno v zvezi z moškimi motivacijami. Velik problem nastane ko parterja po ogromnih letih navidezno idealne zveze po rojstvo otroka prideta do točke kjer odnose treba redefinirati oz. na novo vzpostaviti. Vsi se strinjamo, da so naši otroci najlepše stvari, ki so se nam zgodile vendar večina nas pozabi tudi na sebe. Direktne relacije niso več tako močno ker je med nami dete, stiki se zgubijo in zato je potrebno odnos negovati. Z ženo sva prišla v situacijo kjer drug drugega vidiva popolnoma drugače kot prej. Tukaj se pojavi en kup drugačnih zornih kotov, drugačnih situacij, ki jih prej ni bilo. Šele ko pride otrok na površje priplavajo razlike med nami, ki so posledica odraščanja v različnih družinah, drugačni pristopi pri vzgoji, drugačni odzivi na določene situacije itd. Šele tukaj začnemo ugotavljati, da se parterjeve metode, načini in prijemi popolnoma razlikujejo od naših in tukaj marsikje nastaja problem. Vsi mi, več ali manj, imamo iste ali podobne izkušnje. Zdaj, vsak se s tem spoprime na svoj način, ki se mu zdi pravilen. Problem je samo v tem, da se nam partnerjev vedno zdi napačen. Prisluhnimo drug drugemu, pogovarjajmo se. Spet nastane problem normalne komunikacije. Za naju z ženo sem smatral, da nimama več pomoči dokler se v meni ni zgodil nek preobrat, upam da ne samo začasni. Nekako drugače vidim situacije, večkrat povem kar me resnično moti, pri kritiziranju žene pa nisem usmerjen v kritiziranje nje kot osebe ampak njenega vedenja in se mi zdi da dosti pomaga. Tudi oni postaja bolj strpna, odzivi so bolj pozitivni, pa tudi če se kdaj skregava. In v tem trenutku se mi zdi, da za naju obstaja veliko upanje! Daleč od tega, da je vse rešeno. Niti približno. Ogromno še bo treba postoriti, da bodo stvari zares stekle tako kot treba. Priporočam vam kakšno knjigo na temo o medsebojnih odnosih. Meni je knjiga Harvilla Hendrixa (ne vem točno kako se imenuje) o medsebojnih odnosih veliko pomagale določene stvari približati, mogoče bo pomagala tudi Vam. Veste kako je, vsi smo mi eni veliki otroci, ki lastnih ran ne vidimo. Veliko težja je pot do spoznanja kaj nas res teži in kje ležijo problemi kot si sami mislimo. Vsi imamo globoke skrite stvari iz preteklosti katere treba "popucati", da bi se lažje nosili ne samo s samimi seboj ampak tudi z drugimi. V partnerskem odnosu sta za to potrebna oba in ne samo eden. Vprašanje je samo, ali sta oba to pripravljena narediti.

Lep pozdrav iz Maribora

Bakfark

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
24.8.2006 6:15:03   
Anonimen
Brez zamere za napake, je prezgodaj, da bi jih popravljal ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
24.8.2006 9:59:17   
Anonimen
Meni pravzaprav ni jasno, kako niste bile nič krotične, ko ste si partnerje izbirale. Če je prej hodil pogosto ven s prijatelji, potem po rojstvu otroka ne bo kaj dosti manj, ker se je verjetno težko kar naenkrat spremeniti. Priznam, da sem ena tistih najbolj izbirčnih in sem dolgo iskala pravega zase. Mislila sem, da ga ne bom nikoli našla, ampak se nisem obremenjevala s tem. Vedela sem, da si zaslužim boljšega od kakega neodgovornega moškega s kakimi groznimi navadami. Moj partner nikoli (brez izjeme) ne pije alkohola, ne kadi, se ukvarja s športom, služba je zanj največja odgovornost, vedel je, da se mora potrudit za izobrazbo, da bo lahko družini nudil, kar potrebuje, pomaga mi pri gospodinjskih opravilih in ne hodi ven s prijatelji, če pa že, me povabi zraven. To je enkrat na mesec ali na 14 dni ob vikendih. Nikoli se ne zmerjava z grdimi besedami, veliko se pogovarjava in o vsem se dogovoriva. Normalno je, da pride včasih do nesoglasij, ampak se rešijo na miren način. Nisem prepričana, da je zadnji moški v mojem življenju, nikoli ne moreš vedet, in ne vem ali bova imela otroke ali ne (jih nameravava), ampak je tak, da lahko rečem, da je pravi kandidat. Druge prej sem dala na čevelj in niti približno nisem razmišljala o družini (razen če bi se ponesrečilo, ampak bi ga pustila in sama skrbela za dete), ker otroci potrebujejo DVA odgovorna starša, da so najbolj srečni. Če to ni možno, je še vedno bolje, da ostaneš sam. Ker ne jaz, ne moj partner in njegove sestre in bratje nismo imeli lepega otroštva, vem, kakšne posledice lahko pusti neodgovoren oče ali bog ne daj, da je taka še mama. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
26.8.2006 4:20:41   
Anonimen
Ljubica, če smatraš da je zanj največja odgovornost služba, potem kasneje ne pričakuj, da bosta z otrokom na prvem mestu. Ta tvoj post mi precej diši na nerazumen hvalospev sami sebi. Našla si popolno sliko idelanega partnerja, ki sčasoma zbledi. Kolikor vidim ne sprejemaš nobenga z grdimi razvadami kar koli one tebi pomenila. Imaš ti kakšno razvado ali smatraš zase da si popolna in si posledično temu zaslužiš takšnega partnerja. Poznam eno podobno katera smatra, da bi si mogoče lahko privoščila boljšega dedca, malo manj otročjega pa bolj zagledanega v sebe in svoje uspehe, žalostno je le to, da pri vseh svojih zahtevah, žal, ne vidi lastnih nekvalitet. Teh je, verjemi, ogromno! Pravi en stari srbski pregovor "Ko o čemu, kurva o poštenju."

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
26.8.2006 16:36:54   
BibaMaJa
Kaj je enako počel že pred prihodom otrok? Če je, bi mene že prej motilo, da gre vsak drugi dan na pijačo s kolegi, katera se zavleče pozno v noč! Nič nimam proti pijačam po službi, tudi sama kdaj grem, ampak ne ostanem več kot kakšno uro.
Najbolj pa mi je čudno to, da je nedosegljiv 2 uri! Kam gre na pijačo, v rudnik?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
28.8.2006 9:47:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Ljubica, če smatraš da je zanj največja odgovornost služba, potem kasneje ne pričakuj, da bosta z otrokom na prvem mestu. Ta tvoj post mi precej diši na nerazumen hvalospev sami sebi. Našla si popolno sliko idelanega partnerja, ki sčasoma zbledi. Kolikor vidim ne sprejemaš nobenga z grdimi razvadami kar koli one tebi pomenila. Imaš ti kakšno razvado ali smatraš zase da si popolna in si posledično temu zaslužiš takšnega partnerja. Poznam eno podobno katera smatra, da bi si mogoče lahko privoščila boljšega dedca, malo manj otročjega pa bolj zagledanega v sebe in svoje uspehe, žalostno je le to, da pri vseh svojih zahtevah, žal, ne vidi lastnih nekvalitet. Teh je, verjemi, ogromno! Pravi en stari srbski pregovor "Ko o čemu, kurva o poštenju."

V to sem 100% prepričana, da bi njemu bil otrok na prvem mestu, v službo itak mora vsak hodit. Pri njih so vzgojeni tako, da so otroci prvi in to je nekaj čisto samoumevnega. Lahko da se nama zaradi tega nebo nikoli zdel pravi čas za otroke, zaradi službe. Lahko, da se zaradi tega ne bova mogla zmenit in bova šla narazen. Nikoli ne veš. Nikoli nisem mislila, da je popoln, še najmanj pa zase (uf, zase pa sploh ne). Je pa vsekakor izven slovenskega povprečja (s tem ne mislim nikogar užalit, lahko da tu gor sploh ni takih, glede na to da ste vsi bolj "družinski").

Zate sem dobila vtis, da veliko narediš  za družino, ampak ne poznaš pa občutka žensk, ki imajo takšne može, ki hodijo stalno ven s prijatelji, zapravljajo denar za alkohol itd. Tega jaz nebi prenašala. Ni se mi nikoli zgodilo, ampak sem pa neposredno to doživela, ker je to počel mamin tip (ki mi je bil isto kot oče, zato mi ni bilo vseeno, pa čeprav se mi je vedno zdel pravi idijot- pardon...). Ni imel nobenih vrednot. Že od nekdaj je bil neodgovoren, to sem vedela že kot majhna punčka, zato sem vedela, da se bo enkrat zgodilo nekaj takega. Pa ni prej nikoli tega tako intenzivno počel (se je pa kdaj napil in šel za volan, s čimer je pokazal neodgovornost). Pri mojem fantu vem, da se kaj takega nebi nikoli zgodilo. Je odgovoren, pa naj gre za katerokoli stvar. In otroci so velika odgovornost, zato, če jih bova imela, sem lahko brez skrbi. Vidiš, kaj ti hočem povedati: bistvo je odgovornost in vrednote, če tega nimaš, jih tudi kasneje ne boš imel. Zežko. In ženske mislijo, da se bodo moški spremenili, pa se ne.

Aja, je ena stvar, ena razvada pri mojem fantu, kjer je pa res neodgovoren in otročji. Z motorjem rad divja, pa misli, da se mu ne more nič zgodit. Na srečo sem ga prepričala, da ga je prodal, ve tudi, da so duge stvari bolj pomembne. Sem mu pa povedala, da če misli počet to na tak način,  si lahko drugo najde (dokler še nimava otrok, še ni prepozno). Nimam nič proti, dokler se zaveda, da se lahko vedno kaj zgodi in vozi v skladu s tem, sej ni treba da kot stare mame...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
28.8.2006 10:04:20   
Dragica
Bakfark.

Povedati ti moram, da se popolnoma strinjam s teboj. Človek ki je popoln abstinent in nekadilec še ne pomeni garancijo za idealnega partnerja (idealni ne obstajajo).
Zgleda, da bo moralo na forum več moških in na mati kakšen nasvet oz, mišljenje z njihove strani. Vsekako pa največ lahko naredi pogovor med partnerjema na pa kljubovanje drug drugemu.

Moški ki gre vsaka dva dni pit s prijatelji in ki ponočuje je pijanec. To je definitivno. Če pa hodi iz službe vsak dan pozno domov pa je ali pijanec ali ima drugo ali pa je oboje.
Prej bi mu oprostila da me udari, kot da mi počne to kar anonimni njej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
28.8.2006 12:13:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dragica


Prej bi mu oprostila da me udari, kot da mi počne to kar anonimni njej.


To že vemo.

Eh....glavno, da vse oprostiš


(odgovor članu Dragica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
28.8.2006 12:52:57   
Dragica
Ja dober je bit anonimen pa nakladat brezveze.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik?
28.8.2006 13:39:28   
anonimni
Ja Dragica tudi jaz sem anonimen ampak kljube temu mislim, da se ena redkih na forumu, ki ve kaj govori, ene majo hude probleme s psiho in nepotešenostjo. 

(odgovor članu Dragica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?