|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: laparoskopija
24.8.2006 15:22:52   
emaa
Tešča moraš biti, da boš dala kri, potem lahko kaj ješ (prinesi si snedvič s sabo, da ga boš po odvzemu krvi pojedla). Od kosila naprej, pa dobiš samo juho, popoldne odvajalo, naslednji dan je operacija. Od polnoči naprej ne smeš tudi nič piti. Po operaciji prespiš in si potem naslednji dan zjutraj odpuščena, to sta dva dneva in dve noči.

(odgovor članu petraps)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: laparoskopija
24.8.2006 15:36:29   
mala83
Hvala za pomoč. Ampak zakaj je pa meni rekla, da bom gor samo dva dni in ne tri. Ker sm vprašala, če grem lahko po preiskavah prvi dan domov (ker sm slišala, da nekatere grejo) pa je rekla, da bom šla itak pol naslednji dan domov in da bom gor sam dva dni. Pol pa ne vem. Joj jst sm se pa tako veselila, da bom gor sam dva dni.user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: laparoskopija
24.8.2006 15:40:21   
mala83
Aja pa še nekaj. Kri sm že dala. No ja ne bom komplicirala mogoče bom mogla dati pa še enkrat. Ampak zaradi tega sm šla ekstra v Ljubljano.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: laparoskopija
24.8.2006 18:09:01   
emaa
V vsakem primeru imaš dan prej odvajala, razen, če jih boš dobila za domov. Jaz sem bila nazadnje v bolnici samo 1 dan. To pa zato, ker smo en dopldan vse dale kri, vodo, šle na EKG, imele razgovor z anesteziologom in imele gin. pregled. POtem smo šle domov, ker je bil naslednji dan praznik. Odvajala smo vzele doma, dobile navodila glede hrane in prišle na dan operacije noter. Nalsednji dan po operaciji pa domov. V nobenem primeru pa ne boš šla domov na isti dan, ko boš operirana. Saj, če razmisliš si v resnici dva dni noter, prvi dan prideš dopoldne, opraviš vse preiskave, po kosilu dobiš odvajalo, nalsdnji dan si operirana, dan po operaciji (še ne 48 ur od sprejema), pa si do 10 ure zjutraj že na poti domov. Hitro mine.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: laparoskopija
24.8.2006 21:08:55   
Ulla
Kako pa imate kaj izkušnje glede, kaj je treba vse s seboj v bolnico vzeti(copate, haljo, kakšno brisačo....)?ali to vse dobiš tam?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: laparoskopija
25.8.2006 8:29:57   
emaa
Haljo sem dobila tam, vendar nikoli ne veš alijih bodo imeli dovolj, tako da si jo lahko vzameš s sabo, pa copate tudi. Brisače imajo tam. Imej ka za česat, kako labelo (z po operaciji, ker toliko časa ne piješ, da ti ne rzapokajo ustnice). Morda si vzemi s sabo nekaj kar rada piješ, da ne boš čakala, da čaj prinesejo - govorim o prvem dnevu. Pa milo, zobna pasta, zobna krtačka, mobitel, kaj za brat.

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: laparoskopija
25.8.2006 8:34:04   
petraps
Pozdravljena!
Jaz sem prvič imela vse sabo, potem sem videla sistem in drugič nisem vzela nič.Lahko si vzameš svoje copate ter haljo in seveda osebne stvari (zobno ščetko,pasto,milo,..).Vse dobiš tam (haljo,copate,brisače).Prvi dan ko prideš imaš oblečena svoje stvari , preden greš na operacijo pa moraš vzeti obvezno njihovo haljo.Odločitev je seveda tvoja.Lp

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: laparoskopija
25.8.2006 9:17:52   
Anonimen
ne vem če ti je že katera rekla, vzami svoje vložke. Tam so samo uni stari, ki se ti en dva skup vržejo. po operaciji lahk krvaviš ali pa ti ena modra barva ven leze, zato so kaki nočni vložki mal večji zelo dobrodošli. drgač sem pa jaz najraje imela po operacijinjhove hlačke, da nisem skrbela, da bi namoje gate modra barva ven prlezla. ne vem al se da pol to oprat. poleg tega se mi je zdelo da so tiste njihove mrežaste hlačke idealne, za vložke, da ti nič mimo ne steče. No saj lahk pa se zgodi, da ne bo nič ven teklo. pripravljena pa si lahk

(odgovor članu petraps)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: laparoskopija
25.8.2006 9:59:39   
Ulla
Hvala za mnenja, vložke bi pa sigurno pozabila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: laparoskopija
25.8.2006 10:32:02   
anja7
Zdravo punce!

Rada bi se vam zahvalila za vse te izčrpne informacije, ki so res dobrodošle. Imam pa tud eno vprašanje - jaz moram priti v staro porodnišnico 1.9.(petek) tešča, da mi bodo vzel kri, ekg,... Potem naj bi šla pa domov, ker je vikend in ne vem kdaj grem pol nazaj! Al v nedeljo, al v ponedeljek? Če katera ve, bi lep prosila za informacijo!

Še enkrat hvala vsem in držte se!

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: laparoskopija
25.8.2006 10:51:05   
emaa
Notri boš šla v ponedeljek, tešča, od polnoči naprej ne boš smela piti, zglasila se boš na ginekološki kliniki do pol osmih zjutraj (je isto bilo po prazniku), sicer pa vam bo sestra dala vsa navodila glede odvajala, prehrane in ure kdaj se morate zglasiti pred operaciji v petek. V petek pa se pripravi, da boš tam do okoli enih. Same preiskave so hitro mimo (tam do 11 sigurno), vendar pa se lahko zgodi, da boste čakale na G, ki vas bo operiral, da pogleda vaše kartoteke in morda s kako opravi razgovor, če vidi iz tega, da bo operacija bolj komplicirana. Pri nas je Ribičeva prišla, pogledala kartoteke, rekla, saj so sami kozmetični posegi user posted image  in smo šle domov, pa čez 36 ur nazaj. PO laparoskopiji je edino fino, če imaš kako trenirko za domov ali hlače, ki nimajo ozkega pasu, da te šivi ne motijo, poleg tega si tudi malo napihnjen. Ja mrežaste gate pa so zakon, sploh po kaki histero, ko si spodaj še občutljiv.

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: laparoskopija
25.8.2006 21:56:19   
Ulla
Kje je točni vhod v staro porodnišnico? A je tam, kjer greš tudi na spermigram?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: laparoskopija
26.8.2006 8:56:25   
emaa
Na spermiogram si verjetno šla v Leonišče, stara porodnišnica oz. ginekološka klinika je ansproti porodnišnice, rumena stavba, vhoda sta dva na drugi strani stavbe, tisti strani, ki gleda proti kliničnemu, sta pa res bolj majhna vhoda.

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: laparoskopija
26.8.2006 11:01:50   
Ulla
Emamair hvala za razlago, sam se kar težko znajdem iz tega kar si napisala. Še zmer ne vem kje je vhod. A je naslov pri vhodu, mislim, da Šlajmarjova 2, al kako? Je pa nasproti medicinske fakultete?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: laparoskopija
26.8.2006 11:31:30   
Anonimen
Ulla upam, da te ne bom še jaz bolj zmedla. Vhod je tudi če greš v porodnišnico. Se pravi če greš malo naprej od leonišča greš po hribčku navzdol in prideš do vhoda v porodnišnico, ko prideš not par metrov so na desni strani stopnice in greš v prvo nadstropje in tam pod dolgem hodniku , ki gre nad cesto, pa si takoj v tej stavbi, kamor hočeš prit.tam je takoj vratar in ga vprašaš kam naprej.  Drgač pa je tudi v porodnišnici spodaj vratar pa lahko njega vprašaš, kako prit na pravo mesto. Ker se stopnice ne vidijo, moraš ena vrata na desni strani odpret pa so potem stopnice

(odgovor članu Ulla)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: laparoskopija
27.8.2006 10:53:58   
mala83
Mišek hvala, da si tako lepo razložila, ker je mene tut to mučilo kam morm it. Super ste punce-vse sem izvedela, kar sem želela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: laparoskopija
27.8.2006 16:06:12   
gugu
Živjo!Sem nova na tem forumu in sem opazila da imamo vse podobne probleme!Nekatere smo že prestale laparo in histero, nekatere pa še boste. lahko rečem, da nič ni tako hudo da se nebi dalo prestati saj se ženemo samo za enim ciljem ( DA BI IMELE SVOJO ŠTRUČKO user posted image )!!!! Jaz trenutno čakam na zamrznjenčka in upam da mi bo tokrat le USPELO! Vam vsem pa želim, da bi čimprej pestovale. Mala83 ti pa nič ne skrbi, sedaj ko je konec dopustov boš kmalu na vrsti. 

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: laparoskopija
27.8.2006 21:59:23   
mala83
Gugu hvala, sej po eni strani komaj čakam, da vse skupaj mine. Držim pesti zate, da bo šlo tako kot mora in da boš kmaluuser posted image

(odgovor članu gugu)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: laparoskopija
28.8.2006 9:12:01   
emaa
Punce ne se bat, nama je uspelo takoj po drugi histero (prvič histero in laparo), operacijo sem vzela kot dopust, saj res ni nič groznega in sva bila po 2,5 letih nagrajena s pozitivnim testom, tik pred IVF (samo še M sem čakala, da začnem s postopkom). Kot vidite upanje je.
Vhod v gin. kliniko je zoprno najti, jaz sem prvič kar krog okoli naredila, da sem prišla do vhoda, na žalost ni označen s puščicami, ampak ga vidiš, ko stojiš skoraj pred njim.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: laparoskopija
28.8.2006 9:30:27   
anja7
Punce hvala vsem za spodbudo. Verjamem, da ni tko hudo, da se ne bi dalo zdržat, ampak se kr ne morem skolirat. Kot veste se mi približuje laparo. in zgleda, da so živčki začel delovat na polno. Še par dni pa bo za mano. 
Sej ko bo za mano, vam bom tko al tko mal povedala o tem!
Aja, a mi lahko še poveste približno kok časa ste dobile bolniške?

lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: laparoskopija
28.8.2006 10:07:09   
mala83
Jst mam pa spet manjši problem. Kot veste me naslednji mesec čakata laparo in histero. Danes pa so me klicali za službo. Imam razgovor ob dvanajstih. Ne vem kako bo šlo. Rada bi že končno imela službo pa še blizu bi mi bila. Ampak najbolje pa ne bi bilo, ker bom morala že prvi mesec ostati doma. Zdej pa res ne vem kaj naj naredim. A mi zna katera priskočiti na pomoč?

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: laparoskopija
28.8.2006 11:09:37   
emaa
Anja pripada ti 10 delovnih dni bolniške.
Mala ti kar pejt na razgovor, ne verjamem, da boš začela pred operacijo z delom. V vsakem primeru pa lahko bolniško prej zaključiš in greš delat. Jaz sem se po enem tednu počutila sposobno delat, v stilu dela za računalnikom brez velih obremenitev, nekatere pa so le toliko čassa na bolniški kot so v bolnici, mogoče kak dan dlje.
Počakaj, da vidiš kdaj je predviden začetek dela, če je pred operacijo, jim pač razloži, da gre na operacijo, samo si zmisli kako drugo operacijo (operacija kile, itd) in da si nanjo čakala več kot leto. Tega pa se itak zavedamo vsi v Slo, da so čakalne dobe na operacijske posege dolge in ne verjamem, da bodo komplicirali, ti bodo verjetno prestavili začetek nastopa službe.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: laparoskopija
28.8.2006 11:11:48   
anja7
mala83,

Ja, u bistvu maš res ful zoprno situacijo in kr težko odločitev. Zdej ti bom povedala samo svoje mnenje, ti pa pač naredi tako, kot se bo tebi zdelo, da je prav. Mislim, da bi blo najboljš, da jim tam poskusiš razložit situacijo. Zdej je čist odvisen kako bodo to sprejel. Jaz ne bi prestavljala operacije, ker je pri novi službi v končni fazi čist vseen al greš prvi mesec na bolniško al pa po pol leta. Hočm povedat, da pri novih službah je pač tko, da je bolniška zadnja stvar, ki jo pričakujejo od nas.  (No, ne sam pri novih-tko je v vseh službah.) Zato pa mislim, da je najboljš jim takoj razložit in povedat, da traja nekje tri tedne, pol se pa poštima in to je to. Verjamem pa, da je to men precej laže rečt, kot bo tebi to tam povedat. Upam, da boš dobrl spelala, pa velik misl na to, da boš z operacijo precej korakov bližje temu, da boš enkrat srečka user posted image ! Drž se, pa sporoč kako si opravla.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: laparoskopija
28.8.2006 11:24:51   
mala83
Hvala obema za pomoč. Sej sm že zadnjič na zavodu povedala, da bom mogla na opercijo (nisem povedala kakšno) in da me ne bo na sestanek. Je pa dobra ideja, da bi res rekla da gre za kilo. No najprej bom šla na razgovor pa bom videla kako bo potekalo. Vaju bom obvestila kako je šlo, ko pridem nazaj domov.

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: laparoskopija
28.8.2006 13:10:50   
mala83
Evo pa sm opravila. Razgovor je potekal v redu in tut jst sm se maximalno potrudila. Rekel mi je, da je zelo zadovoljen in da me bo obvestil ta teden. Upam na najboljše. Za operacijo pa mu nisem nič rekla, ker je itak reku, da bo poklical najboljše in še enkrat opravil razgovor.

(odgovor članu mala83)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?