|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 12:14:12   
sazi
si moral roditi v drugi državi


Jaz nujen porod v drugi državi razumem kot, da si slučajno tam, ko se ti porod začne in je to najbližja porodnišnica, če pa greš rodit v Felbach zato ker bi raje rodila tam kot v MB, se mi pa to ne zdi, da sodi pod nujno.

(odgovor članu rubis)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 16:10:42   
Anonimen
Tudi sama sem imela namen roditi v Feldbachu, vendar sem se sedaj premislila ker je le malce preveč denarja.user posted image Čeprav moram povedati, da mi je porodnišnica v Feldbachu bližje kot pa porodnišnica v Murski Soboti (doma na meji). user posted image
Sem pa že obiskala novo porodnišnico v MS in se dogovorila za porod z Ultivo. Za enkrat so se mi zdeli vsi zelo prijazni, kako pa bo ob porodu pa bomo videli.user posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 16:44:02   
srilanka
Imam občutek, da ste tiste, ki ste rodile v mb, zelo proti tistim, ki smo se pač odločile iz kakršnihkoli razlogov (ne samo prijaznosti in odnosa), da smo šle v Fb. In to se mi ne zdi smiselno. Vsaka je imela možnost, da se odloči, kam bo šla in komu najbolj zaupa. Sama sem rodila lani gori in bi še lahko še in še, medtem ko so moje 4 kolegice rodile v mb tudi lani, vse brez vez in niti ena ni poroda obdržala v lepem spominu in nobena ne razmišlja o novem otroku, prav zaradi slabe izkušnje pri porodu (in ne zaradi materalnega stanja). Poleg tega sta dve moji prijateljici zdravnici v sbm, in sta imeli priložnost tudi "krožiti" po porodnišnici in nobena si ne želi roditi v mb. Gresta raje v lj. Sama sem imela že urejene veze v porodnišnici, dva anesteziologa ... pa se nekak nisem odločila ravno zaradi strokovnosti. Toliko o tem, zakaj pri večini Feldbach. Mislim, da je veliko mamic, ki so rodile prvega otroka v mb, drugega pa v fb. Poznam tri in vse trdijo, da ni primerjave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 21:04:46   
Klarita
Se strinjam srilanka, tudi z mano v sobi je bila mamica, ki je rodila prvega sina v Mariboru in ji je skoraj umrl (zaradi malomarnosti zdravnika), ona pa se je tudi matrala, zato je šla drugega rodit gor. Pa še kar nekaj jih je...
Proti nam so tudi tiste, ki niso iz MB, ampak iz druge strani Slovenije, ker mislijo, da se preseravamo s tem, da smo šle gor.
Pa brezveze debatirat, denar gor ali dol, vsak ima pravico se sam odločit in če je to tujina, zakaj pa ne...

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 21:39:58   
saline
IZVIRNO SPOROČILO: srilanka

Imam občutek, da ste tiste, ki ste rodile v mb, zelo proti tistim, ki smo se pač odločile iz kakršnihkoli razlogov (ne samo prijaznosti in odnosa), da smo šle v Fb. .


Nihče ni proti vam, zaradi mene lahko rodite kjerkoli. Samo čudimo se, zakaj se zakaj se zdaj tako razburjate, če bo porod treba plačati. 

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 21:44:52   
srilanka
Sicer se včasih nekam čudno čudite...user posted image  
Po vsej verjetnosti je že bilo napisano, a vseeno, nam je pač bilo zagotovljeno, da je porod brezplačen. To je to.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 21:52:21   
anarabarbara
Mah, sem že rekla, da ne bom več sodelovala na tem ultra prepirljivem forumu, pa vseeno.
Saline, zakaj ti grejo porodnice iz Fb tako na živce? Meni se zdi, da ne zaradi denarja iz "tvojega" žepa. Mogoče pa misliš, da so razvajene in jih je treba prisiliti, da malo potrpijo (to je mnenje presenetljivo velikega števila ginekologov v Slo).
Jaz pa mislim tako: dokler bomo ženske pridno in lepo tiho ter potrpežljivo prenašale žalitve, nespoštovanje in nepotrebne bolečine, ... bomo pač še v nedogled prenašale to. Mogoče so nas res doma ali v šoli ali v službi učili, da je tako prav, da "trpeti pomeni biti ženska". To je močno močno zgrešeno in zelo škodljivo. K sreči je čedalje več žensk toliko razsodnih in hrabrih, da si upajo narediti korak v neznano in s tem pokazati, da jih tak odnos moti. Iti v tujino in zaupati sebe in otroka v roke tujcev, čigar jezika morda sploh ne razumeš, se meni zdi izredno pogumno dejanje. Hkrati kaže na to, da je očitno strah pred "domačo" porodnišnico res zelo velik. Zaskrbljujoče je to, kako se odzivajo vodilni. Namesto da bi se zamislili in morda popravili pomanjkljivosti, rajši šikanirajo porodnice. V Ptuju so omejili število porodov, Felbacha ne bodo plačevali.
Jaz sem rodila v Mb in ne grem tja nikoli več. Verjetno ne bom več imela otrok ravno iz tega razloga, ker me je preveč strah Mb porodnišnice. Ne maram, da se do mene obnašajo na tak način. Preobremenjenost, pomanjkanje časa - to razumem. Ni pa opravičila za žalitve in nespoštljivo ravnanje. Zaradi takih, ki pristajajo na tako ravnanje (verjetno tudi doma), bo še doooolgo isto. Žal so take bistveno bolj glasne in bolj agresivne.


_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
23.1.2008 23:32:29   
runkl
IZVIRNO SPOROČILO: saline

Lahko je biti prijazen pri 3x višji plači in manj dela!
Pozabljate, da je naše zdravstveno osebje preobremenjeno! A ste vi vsi VEDNO taaako prijazni do soljudi, kjerkoli že delate? Ne verjamem.
Pravijo: kdor je brez greha, naj vrže kamen!
Sicer pa je meni osebno bolj pomembna strokovnost kot pa nevemkaka prijaznost! če bi hotela, da se z mano taaako prijazno pogovarjajo, bi šla verjetno k župniku rodit!


Čuj ti pa tvoja strokovnost!! Jaz ti lahko o nestrokovnosti v MB porodnišnici napišem prav toliko ali pa še celo več kot ti o vsem drugem skupaj. In to iz LASTNIH izkušenj. Pa nič ni pomagalo da sem dr. dent. med. in sem na faksu imel tudi sam ginekologijo in porodništvo kot predmet v 6. letniku (sicer enosemestrski, pa vseeno). Takšne ignorance s strani strokovnosti še v življenju nisem doživel. V celih 10 dneh, kaj smo bili tam na oddelku, sem samo dvakrat videl istega zdravnika dvakrat. V glavnem vsak dan druga faca. Ma, že če po zobu šarita dva ali trije različni zobozdravniki nič dobrega ne rata, kaj šele ko se gre za novorojenčka.

Ni mi tudi čisto jasno, zakaj za vraga kupuješ NIKE (po znanih podatkih jih namreč izdelujejo 9 letni otroci za sitne pare tam nekje v Aziji) in ne raje Planike al pa Borovo al kar koli že delajo v SLO (ali pa vsaj v evropi). Mogoče zato, ker se ti zdi da so boljši, bolj modni? Aja, saj vem - tvoj denar je, mar ne. Več dobiš za manj denarja, kajne? Pa ko boš naletela na slabo serijo, boš menjala znamko, hehe. No, pa saj ti ni treba, res je!
Mislim, da se ne rabiš bati, da bomo obubožali, če bo par ljudi šlo v tujo državo rodit. Ali pa da bo naše zdravstvo propadlo, ker ne bo imelo denarja. Moraš imeti "jajca" veš, da greš v tujo državo rodit! Tudi mi ni jasno koga ti tu podpiraš oz. čigave interese braniš - ah ja, svoje seveda. Oprosti.
Sam sem v življenju ugotovil, da je plača s prijaznostjo v obratnem sorazmerju! Pomembno je, da delaš s srcem (plus tega, da imaš kaj za jest).

Zdravstveno osebje preobremenjeno. Ta problem dobro poznam, ne odtehta pa nestrokovnosti. Tudi neprijaznosti ne.
Povem ti samo toliko, da nikakor nisem plačan po tem kolikor naredim!!!!! Pa naredim mnogo več, kot bi moral. Praktično vsako leto zavarovalnici pustim vsaj eno plačo viška - če sklepam po količini viška opravljenih storitev. No, rad bi ti samo povedal, da moja plača trpi in bi si želel, da v bodoče več plačuješ v zdravstveno blagajno!!! Pa nad davki se tudi ne razburjaj, moji so prav tolikšni kot tvoji. Aja, 1080 eur neto plače na 1600 bruto - vidiš koliko mi poberejo. No, non samo da ne bom začel jokat kako sem ubogi.... PA BOLI ME KU...


< Sporočilo je popravil runkl -- 23.1.2008 23:39:40 >

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 9:52:16   
pf
Runkl na tem forumu so nosečnice, ki verjetno ne želijo brati sporočil takega napada, zobozdravnik praviš, ne bi mogla verjeti, če ne bi napisal. Primitivnost na višku. A si povedal svojim kolegom v bolnišnici, da so nestrokovni? Verjetno ja, če si tako glasen. 

(odgovor članu runkl)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 10:22:50   
srilanka
Oprosti,pf, kje je pa tu napad? Kje je pa tu primitivnost? Izrazil je samo svoje mnenje.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 10:48:46   
Klarita
Runkl se popolnoma strinjam. user posted image  Lahko je govorit takim, ki niso imele slabih izkušenj in so rodile kot bi šle k frizerju. Bog ne daj, da pride do komplikacij, potem si si šele bogi.

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 12:35:06   
petea
Drage Mariborčanke?
A ni zanimivo, da Ljubljančank, ki lahko gredo brezplačno rodit v 'boljšo' PO, če niso zadovoljne z LJ porodnišnico, nihče ne kritizira in jim teži s plačili (a la na foro, kot so vrtci v drugi občini dražji kot v tvoji), zaradi nas ki pa bi lahko šle rodit čez mejo v boljše Vrbno (ali Feldbach), pa nekaterim dviguje pritisk ipd?user posted image

Mimogrede - prvič sem rodila v MB in sem bila večinoma zadovoljna, čeprav del zaslug pripisujem tudi sebi in svoji informiranosti o (ne-)potrebnosti določenih posegov med porodom. Kako se bom odločila za 2., še ne vem. Samo ko se spomnim popadkov, res ne vem, kako bi jh prenašala še 2 uri v avtu, če bi se peljala rodit v Avstrijo.

P.S.: Tudi jaz vem, da nekatere zaposlene v MB bolnišnici hodijo rojevati v tujino.

Porodi zavarovanih Slovenk, naj rodijo v Sloveniji ali tujini, pa so VSI plačani iz iste zdravstene blagajne. Nekatere moti le prejemnik denarja.  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 15:18:23   
stranger
No še ena zanimiva kako država skrbi za Slovence!

Po novem več ne moraš roditi v tujini razen kot samoplačnik, kar pa pomeni cca. 500 EUR na dan.

No v glavnem zavarovalnice od novembra niso plačevale porodov v Feldbachu in po informacijah tudi, če je nujn porod in si v tujini boš plačal sam. Baje vse, ki so od tega časa do danes  (cca. 30 porodov) rodile v Felbachu dobijo na dom položnico. ŽALOST in SVINJARIJA!!!

Idio.... - debi...

Brez besed!

Bom šel na službeno pot z ženo v Nemčijo in bomo tam rodili, me zanima kaj bojo potem rekli!
"Nosečnice NE smejo nikamor iti, morajo biti doma!" !?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 18:29:13   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: stranger

No še ena zanimiva kako država skrbi za Slovence!

Po novem več ne moraš roditi v tujini razen kot samoplačnik, kar pa pomeni cca. 500 EUR na dan.

No v glavnem zavarovalnice od novembra niso plačevale porodov v Feldbachu in po informacijah tudi, če je nujn porod in si v tujini boš plačal sam. Baje vse, ki so od tega časa do danes  (cca. 30 porodov) rodile v Felbachu dobijo na dom položnico. ŽALOST in SVINJARIJA!!!

Idio.... - debi...

Brez besed!

Bom šel na službeno pot z ženo v Nemčijo in bomo tam rodili, me zanima kaj bojo potem rekli!
"Nosečnice NE smejo nikamor iti, morajo biti doma!" !?



Se strinjam, da je to svinjarija. Za nazaj sigurno ne bom plačala poroda. Za naprej bi pa bila pripravljena plačat razliko med porodom v MB in FB, takoj brez problema. Če bi mi bila Postojna blizu bi seveda raje šla tja, ampak mi je pač Avstrija bližje. Še najbolj bi bila srečna, da bi se stanje v MB izboljšalo in spremenilo, to bi bilo idealno, saj imam porodnišnico 3 min od doma.

(odgovor članu stranger)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 19:07:20   
saline
Dragi runkl, dr.dent.med! Najprej o izkušnjah: sama jih imam tudi kar nekaj, s tem, da sem tam rodila, in da sem na faksu slučajno pohajala tudi predmet ginekologije (pa ne le enosemestrskega).
Zdaj pa nekaj o 'drugih' facah: ne vem, kako si predstavljaš, da bi porodnico spremljal en zdravnik, pa ena sestra in ena babica?
Mogoče s 3 litri kave na dan pa morda še kaki amfetamini poleg, da bi zdržali ob njej 3 dni (ali bog ne daj še več, če se kaj zakomplicira) in jo božali?
V bolnici namreč obstajajo dežurstva (aja, ti ne veš kaj je to, ker vi dr. dent. med. ne dežurate) in po 24 urah ima verjetno človek pravico da gre domov in kako urco odspi. user posted image

Aja, pa še nekaj  me zanima: koliko Astrijcem pa ti zobe popravljaš zastonj in ti stroške krije zavarovalnica? Mislim da ne kaj dosti, saj vsi vemo, kako zobozdravniki fino služijo na uvoženih strankah. Zato ne govori, da bi ZZZS morala plačevati porode v A.

Na tisto o Nike teniskah pa se mi sploh ne zdi vredno odgovajat. Verjetno nosiš ti samo Ciciban obutev.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 21:49:59   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: saline

Dragi runkl, dr.dent.med! Najprej o izkušnjah: sama jih imam tudi kar nekaj, s tem, da sem tam rodila, in da sem na faksu slučajno pohajala tudi predmet ginekologije (pa ne le enosemestrskega).
Zdaj pa nekaj o 'drugih' facah: ne vem, kako si predstavljaš, da bi porodnico spremljal en zdravnik, pa ena sestra in ena babica?
Mogoče s 3 litri kave na dan pa morda še kaki amfetamini poleg, da bi zdržali ob njej 3 dni (ali bog ne daj še več, če se kaj zakomplicira) in jo božali?
V bolnici namreč obstajajo dežurstva (aja, ti ne veš kaj je to, ker vi dr. dent. med. ne dežurate) in po 24 urah ima verjetno človek pravico da gre domov in kako urco odspi. user posted image

Aja, pa še nekaj  me zanima: koliko Astrijcem pa ti zobe popravljaš zastonj in ti stroške krije zavarovalnica? Mislim da ne kaj dosti, saj vsi vemo, kako zobozdravniki fino služijo na uvoženih strankah. Zato ne govori, da bi ZZZS morala plačevati porode v A.

Na tisto o Nike teniskah pa se mi sploh ne zdi vredno odgovajat. Verjetno nosiš ti samo Ciciban obutev.


Zdaj pa jaz vračam: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    :)

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 21:54:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Runkl na tem forumu so nosečnice, ki verjetno ne želijo brati sporočil takega napada, zobozdravnik praviš, ne bi mogla verjeti, če ne bi napisal. Primitivnost na višku. A si povedal svojim kolegom v bolnišnici, da so nestrokovni? Verjetno ja, če si tako glasen. 


Prav fajn je napisal.

Runkl, posebno tisti del mi je všeč, kjer pišeš, da je prijaznost premosorazmerna s plačo. Ker to dejansko drži, če malo pomislim.

(odgovor članu pf)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 21:56:49   
Seven*
Za crknit no..

Nisem vedela, da imamo toliko zdravnikov na forumu.... user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 22:00:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: runkl

Ni mi tudi čisto jasno, zakaj za vraga kupuješ NIKE (po znanih podatkih jih namreč izdelujejo 9 letni otroci za sitne pare tam nekje v Aziji) in ne raje Planike al pa Borovo al kar koli že delajo v SLO


Sicer tudi meni ni jasna povezava med Feldbacom, porodi in Nikom, ampak vseeno, za splošno razgledanost....user posted image .

Planika je šla v stečaj že precej časa nazaj, Borovo pa tudi ni locirano v Sloveniji.....:).

(odgovor članu runkl)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 22:18:33   
bajnof
Pred šestimi leti in pol sem rodila v Mb bolnici. Stvari so se zelo zakomplicirale tako, da sem na porodu padla v nezavest in kasneje zaradi sepse tudi skoraj umrla. Imela sem namreč v maternici zraven otroka še za otroško glavo velik miom, za katerega so zdravniki vedeli. In kaj mi je rekel dr. Sikošek nekaj ur po porodu? Citiram: "Ja tu je že prošao voz. Če vam po domače povem, vam bo zdaj pač vse zgnililo v trebuhu in vam bomo vse vzeli." No po tem njegovem znamenitem stavku sem ponoči dobila čez 40 vročine in kri je zastajala v telesu, sestre so mi na trebuh dajale ledene obkladke, a žal pa gospoda doktorja niso smele zbuditi.  Prišel je ob osmih zjutraj rekoč:" Kaj bi pa radi, saj sem vam povedal kaj se vam lahko zgodi." In ko sem ga vprašala zakaj ni prišel že prej, mi je odvrnil "Saj ste dobili injekcijo proti bolečinam drugega pa vam tako ali tako jaz ne morem pomagat" in je šel. DOmov so me spustili čez dva dni brez zdravil in s 75 hemoglobina (120 je spodnja meja). Zahvalim se lahko samo dr. Čujiču, ki je že na porodu odredil doziranje antibiotikov in kasneje dr. Butu, ki je stvar ultrazvočno pregledal, da sem še živa. Deset dni po porodu sem ponovno pristala v bolnici in rešil me je dr. Borko. Predolga bi bila zgodba, če bi želela opisati vse grozote, ki sem jih doživljala v dneh po porodu. Povem vam samo, da vse kar sem doživela ni bilo vredno človeka, kaj šele mamice po porodu. ZAradi navedenega sem še leto dni po porodu imela fobijo, da bom umrla, ker sem bila po porodu tako blizu smrti. Res je, ne gre metati vseh zdravnikov v isti koš, toda naj mi nekdo razloži, zakaj je potrebno, da porodnica preživi kar sem preživela sama in te jemljejo resno šele, ko te skoraj več ni. Je to mogoče pokora za ženske? V katerem stoletju pa živimo? In ali menite, da naj po taki porodni izkušnji grem še rodit v MB bolnico? Še danes mi je žal, da nisem dr. Sikoška ovadila zaradi malomarnega zdravljenja, saj vsaj pet let po porodu nisem niti pomislila, da bi imela še kakšnega otroka. Vsak si naj sam ustvari svoje mnenje o našem zdravstvu.
Kar se pa tiče plačil preko ZZZS ne pozabite, da smo v EU in da velja prost pretok blaga, oseb in storitev. Evropsko sodišče je že presojalo v primerih, ko so pacienti poiskali pomoč (operacijo kolka ) v drugi državi samo zaradi predolge čakalne dobe, pa je zavarovalnica morala plačati. In ne pozabite na ZZZS utemeljenost presojajo zdravniki na sodišču pa pravniki, kar je velika razlika, še posebej če upoštevamo, da so ti isti zdravniki tudi plačani iz blagajne ZZZS-ja.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 23:49:09   
runkl

IZVIRNO SPOROČILO: saline
Dragi runkl, dr.dent.med! Najprej o izkušnjah: sama jih imam tudi kar nekaj, s tem, da sem tam rodila, in da sem na faksu slučajno pohajala tudi predmet ginekologije (pa ne le enosemestrskega).
Zdaj pa nekaj o 'drugih' facah: ne vem, kako si predstavljaš, da bi porodnico spremljal en zdravnik, pa ena sestra in ena babica?
Mogoče s 3 litri kave na dan pa morda še kaki amfetamini poleg, da bi zdržali ob njej 3 dni (ali bog ne daj še več, če se kaj zakomplicira) in jo božali?
V bolnici namreč obstajajo dežurstva (aja, ti ne veš kaj je to, ker vi dr. dent. med. ne dežurate) in po 24 urah ima verjetno človek pravico da gre domov in kako urco odspi.

Aja, pa še nekaj me zanima: koliko Astrijcem pa ti zobe popravljaš zastonj in ti stroške krije zavarovalnica? Mislim da ne kaj dosti, saj vsi vemo, kako zobozdravniki fino služijo na uvoženih strankah. Zato ne govori, da bi ZZZS morala plačevati porode v A.

Na tisto o Nike teniskah pa se mi sploh ne zdi vredno odgovajat. Verjetno nosiš ti samo Ciciban obutev.



Najprej se ti zahvaljujem, da mi izkazuješ čast in me naslavljaš z nazivom :)
Glede tvoje izkušnje - moram povedati, da sem zate iskreno vesel in ti privoščim (pa še velikokrat)! Nikakor pa ti ne privoščim slabe izkušnje, kjerkoli. In to je tudi problem - slaba izkušnja! Tukaj se najbrž razumeva.
Glede drugih fac pa takole. Razumem, da ko en zdravnik konča z delom, le tega prevzame drug zdravnik. Popolnoma jasno. Od nikogar ne zahtevam, da gre preko svojih zmožnosti (najbrž je vsakemu normalnemu človeku jasno, da je to v njegovo škodo) - utrujenost je namreč največkrat razlog za napako.
Glej, na viziti zjutraj in popoldne se morajo zbrati vsi zdravniki (delovni čas je od 8h do 16h). Torej ni razloga da kdorkoli manjka, izjemoma vsak zdravnik enkrat (2x) v tednu, v dnevih po dežurstvu. Tako da tvoj argument popolnoma pade. To se je pa dogajalo cel teden, vsak dan ob 9h zjutraj drug zdravnik..... (veš, saj imajo na vratih napis SOBNI zdravnik, samo problem je, da so pozabili na pomen in namen te besede).

Tvoje mišljenje o amfetaminih, kavi in drugih poživilih pa potrjuje dejstvo, da si mnenja, da je čisto normalno, da ženska tri dni skupaj rodi in se matra spravit otroka na svet, saj najbrž je BOG tako rekel in tako mora bit. Ženska se mora matrat pa tiho bit, kajne? Ob normalnem porodu so amfetamini za zdravnike najbrž nepotrebni?! Ja, sem pa res mnenja, da mora biti pri porodu ena in ista babica skozi (od tam dalje ko gre zares)! Tu ni drugega problema, kot problem organizacije.

Glej, Avstrijcem ne popravljam zobovja, ker sem v javnem zdravstvenem zavodu in ni povpraševanja. Je pa res, da se je zgodilo, da sem že večkrat zastonj pomagal tujim državljanom (nisem se niti spraševal, da bi jim zaračunal) - Portugalcu, Albancu, Avstrijki, Italijanu pa še komu ..... Zobozdravniki fino služimo na tujih strankah, ja prav imaš. Jaz sem prvi, pa še tisoč ostalih je z mano ha ha ha ha ... v bistvi samo čakamo, da nam Slovenci nehajo težit (s popolno preusmeritvijo v hrvatijo), pa da še samo avstrijakarje pa lahe obdelujemo.

Pa da ne boš rekla, da ne dežuram, te vabim ob nedeljah ali praznikih v ZD, ko te bo zob bolel (bog ne daj), da te odrešim bolečin! Popolnoma strokovno, pa nič kaj prijazno!

Ciciban ne, PEKO pa :)

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 23:55:46   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: runkl


IZVIRNO SPOROČILO: saline
Dragi runkl, dr.dent.med! Najprej o izkušnjah: sama jih imam tudi kar nekaj, s tem, da sem tam rodila, in da sem na faksu slučajno pohajala tudi predmet ginekologije (pa ne le enosemestrskega).
Zdaj pa nekaj o 'drugih' facah: ne vem, kako si predstavljaš, da bi porodnico spremljal en zdravnik, pa ena sestra in ena babica?
Mogoče s 3 litri kave na dan pa morda še kaki amfetamini poleg, da bi zdržali ob njej 3 dni (ali bog ne daj še več, če se kaj zakomplicira) in jo božali?
V bolnici namreč obstajajo dežurstva (aja, ti ne veš kaj je to, ker vi dr. dent. med. ne dežurate) in po 24 urah ima verjetno človek pravico da gre domov in kako urco odspi.

Aja, pa še nekaj me zanima: koliko Astrijcem pa ti zobe popravljaš zastonj in ti stroške krije zavarovalnica? Mislim da ne kaj dosti, saj vsi vemo, kako zobozdravniki fino služijo na uvoženih strankah. Zato ne govori, da bi ZZZS morala plačevati porode v A.

Na tisto o Nike teniskah pa se mi sploh ne zdi vredno odgovajat. Verjetno nosiš ti samo Ciciban obutev.



Najprej se ti zahvaljujem, da mi izkazuješ čast in me naslavljaš z nazivom :)
Glede tvoje izkušnje - moram povedati, da sem zate iskreno vesel in ti privoščim (pa še velikokrat)! Nikakor pa ti ne privoščim slabe izkušnje, kjerkoli. In to je tudi problem - slaba izkušnja! Tukaj se najbrž razumeva.
Glede drugih fac pa takole. Razumem, da ko en zdravnik konča z delom, le tega prevzame drug zdravnik. Popolnoma jasno. Od nikogar ne zahtevam, da gre preko svojih zmožnosti (najbrž je vsakemu normalnemu človeku jasno, da je to v njegovo škodo) - utrujenost je namreč največkrat razlog za napako.
Glej, na viziti zjutraj in popoldne se morajo zbrati vsi zdravniki (delovni čas je od 8h do 16h). Torej ni razloga da kdorkoli manjka, izjemoma vsak zdravnik enkrat (2x) v tednu, v dnevih po dežurstvu. Tako da tvoj argument popolnoma pade. To se je pa dogajalo cel teden, vsak dan ob 9h zjutraj drug zdravnik..... (veš, saj imajo na vratih napis SOBNI zdravnik, samo problem je, da so pozabili na pomen in namen te besede).

Tvoje mišljenje o amfetaminih, kavi in drugih poživilih pa potrjuje dejstvo, da si mnenja, da je čisto normalno, da ženska tri dni skupaj rodi in se matra spravit otroka na svet, saj najbrž je BOG tako rekel in tako mora bit. Ženska se mora matrat pa tiho bit, kajne? Ob normalnem porodu so amfetamini za zdravnike najbrž nepotrebni?! Ja, sem pa res mnenja, da mora biti pri porodu ena in ista babica skozi (od tam dalje ko gre zares)! Tu ni drugega problema, kot problem organizacije.

Glej, Avstrijcem ne popravljam zobovja, ker sem v javnem zdravstvenem zavodu in ni povpraševanja. Je pa res, da se je zgodilo, da sem že večkrat zastonj pomagal tujim državljanom (nisem se niti spraševal, da bi jim zaračunal) - Portugalcu, Albancu, Avstrijki, Italijanu pa še komu ..... Zobozdravniki fino služimo na tujih strankah, ja prav imaš. Jaz sem prvi, pa še tisoč ostalih je z mano ha ha ha ha ... v bistvi samo čakamo, da nam Slovenci nehajo težit (s popolno preusmeritvijo v hrvatijo), pa da še samo avstrijakarje pa lahe obdelujemo.

Pa da ne boš rekla, da ne dežuram, te vabim ob nedeljah ali praznikih v ZD, ko te bo zob bolel (bog ne daj), da te odrešim bolečin! Popolnoma strokovno, pa nič kaj prijazno!

Ciciban ne, PEKO pa :)


Pridem jaz, grem raje 2x rodit kot 1x k zobarju! In to je čista resnica. A lahko vsaj namigneš v katerem delu naše SLO delaš? user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu runkl)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
24.1.2008 23:56:41   
runkl
IZVIRNO SPOROČILO: bajnof

Pred šestimi leti in pol sem rodila v Mb bolnici. Stvari so se zelo zakomplicirale tako, da sem na porodu padla v nezavest in kasneje zaradi sepse tudi skoraj umrla. Imela sem namreč v maternici zraven otroka še za otroško glavo velik miom, za katerega so zdravniki vedeli. In kaj mi je rekel dr. Sikošek nekaj ur po porodu? Citiram: "Ja tu je že prošao voz. Če vam po domače povem, vam bo zdaj pač vse zgnililo v trebuhu in vam bomo vse vzeli." No po tem njegovem znamenitem stavku sem ponoči dobila čez 40 vročine in kri je zastajala v telesu, sestre so mi na trebuh dajale ledene obkladke, a žal pa gospoda doktorja niso smele zbuditi. Prišel je ob osmih zjutraj rekoč:" Kaj bi pa radi, saj sem vam povedal kaj se vam lahko zgodi." In ko sem ga vprašala zakaj ni prišel že prej, mi je odvrnil "Saj ste dobili injekcijo proti bolečinam drugega pa vam tako ali tako jaz ne morem pomagat" in je šel. DOmov so me spustili čez dva dni brez zdravil in s 75 hemoglobina (120 je spodnja meja). Zahvalim se lahko samo dr. Čujiču, ki je že na porodu odredil doziranje antibiotikov in kasneje dr. Butu, ki je stvar ultrazvočno pregledal, da sem še živa. Deset dni po porodu sem ponovno pristala v bolnici in rešil me je dr. Borko. Predolga bi bila zgodba, če bi želela opisati vse grozote, ki sem jih doživljala v dneh po porodu. Povem vam samo, da vse kar sem doživela ni bilo vredno človeka, kaj šele mamice po porodu. ZAradi navedenega sem še leto dni po porodu imela fobijo, da bom umrla, ker sem bila po porodu tako blizu smrti. Res je, ne gre metati vseh zdravnikov v isti koš, toda naj mi nekdo razloži, zakaj je potrebno, da porodnica preživi kar sem preživela sama in te jemljejo resno šele, ko te skoraj več ni. Je to mogoče pokora za ženske? V katerem stoletju pa živimo? In ali menite, da naj po taki porodni izkušnji grem še rodit v MB bolnico? Še danes mi je žal, da nisem dr. Sikoška ovadila zaradi malomarnega zdravljenja, saj vsaj pet let po porodu nisem niti pomislila, da bi imela še kakšnega otroka. Vsak si naj sam ustvari svoje mnenje o našem zdravstvu.
Kar se pa tiče plačil preko ZZZS ne pozabite, da smo v EU in da velja prost pretok blaga, oseb in storitev. Evropsko sodišče je že presojalo v primerih, ko so pacienti poiskali pomoč (operacijo kolka ) v drugi državi samo zaradi predolge čakalne dobe, pa je zavarovalnica morala plačati. In ne pozabite na ZZZS utemeljenost presojajo zdravniki na sodišču pa pravniki, kar je velika razlika, še posebej če upoštevamo, da so ti isti zdravniki tudi plačani iz blagajne ZZZS-ja.


No, zaradi takšnih stvari se je potrebno pogovarjati in napisati mnenje. Potem se bo kaj spremenilo.
Upam, da si zaprla gofljo vsem tistim, ki takšnih komplikacij niso imele in tega enostavno ne razumejo, saj se ne zavedajo, da bi to bile lahko one.
Vsakdo s približno takšno izkušnjo ima pravico iti rodit drugam!!!

< Sporočilo je popravil runkl -- 25.1.2008 0:09:52 >

(odgovor članu bajnof)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
25.1.2008 0:02:09   
runkl

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR
Pridem jaz, grem raje 2x rodit kot 1x k zobarju! In to je čista resnica. A lahko vsaj namigneš v katerem delu naše SLO delaš?


Ja super, evo stranke, pa še naše gore list.
Glej, ne se bat, mene se še predšolski otroci ne bojijo, do zdaj je še VSAK ratal moj. Pa jih ni malo, enih 20 % vseh.
Na mladini pač, kaj češ.
MB, šolska, B objekt.
Samo da potegnem vzporednico..... a si rodila z epiduralno? Nisi?
No vidiš, pri meni vsak, ki je je potreben (in jo želi!!) dobi lokalno anestezijo. Torej, statistika 50 do 100 ampul anestetika na mesec pove svoje.
Pridi k meni, pa ti ne bo več treba it rodit :=)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po...
25.1.2008 0:07:52   
rija
bajnof, hudo,kar si morala prestajati.

ovadba pa verjetno nebi pomagala kaj veliko.....že naslednji dan bi delala velika metla in pometla vse pod tepih....kot vedno....


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bajnof)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?