|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
18.9.2006 19:46:27   
liby
Ti si mi pa taprava! Po tvoje bi morali vsi delovni ljudje, s katerimi imaš opravka pokazati diplomo, da boš z njimi lahko uspešno sodelovala? Kakšno izobrazbo pa imaš ti? Kako bi se počutila, ko bi nekdo zahteval  pogled v  tvoje spričevalo, oz diplomo, za kar pa močno dvomim da jo imaš, sicer bi razmišljala bolj zrelo! Vsako delovno mesto zahteva določeno izobrazbo, drugače se ne moreš zaposliti. Kaj misliš, da so vzgojiteljice lahko v službi z osnovno šolo? Vzgojiteljica ima osnovno šolo, pa srednjo šolo, potem še višjo šolo, sedaj pa še visoko šolo! Poleg tega mora imeti opravljen strokovni izpit!Starejše vzgojiteljice pa imajo   srednijo šolo, ki je trajala pet let  ,  in še ogromno prakse in strokovnega usposabljanja, ki je za to delo potrebno ( seminarji, pa izobraževanja ), ki potekajo nekajkrat na leto-vsako leto. Zdaj pa upam, da ne boš več spraševala takšnjih neumnosti, ker s tem kažeš svoje pomanjkljivo znanje!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
20.9.2006 8:33:21   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Hahaha...tale je podobna tisti, ko so eni  starši  spraševali kaj so vzgojiteljice po horoskopu da se bodo z otrokom ujele v astroloških znamenjih...user posted image



user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
15.1.2007 22:28:06   
Anonimen
Pozdravljene!
Sem malo brskala po forumih in sem naletela na tole temo.
Nebom se spuščala v  vaše komentare...bi rada postavla samo eno vprašanje...kako bi reagirale ve na to??

V našem kraju oz. naj kar rečem našem vrtcu so sedaj 3 skupine, po največ 6 otrok. Jaslic ni.

Vodja vrtca ima izobrazbo vzgojiteljice...vse ostale so pomočnice vzgojiteljice, se pravi varuške(kot jim rečejo)...

Na vsako skupino (se pravi na 1skup: 4otroci+2pomoč.vzgoj.; 2skup: 6otrok+2pomoč.vzgoj.; 3skup:5otrok+pomoč.vzgoj.) po 2 pomočnici zvgojiteljice, od tega ena (stara 20let) še sedaj obiskuje to izpopolnjevanje, se pravi še ni dokončala.

Izobrazba sploh ni vprašljiva, ker je vsem popolnoma znana, smo pač manjši kraj. Večina teh, ki dela v vrtcu je v sorodu, razen 2.

Strokovnost je na 00000000... Se pravi kaj storit v takšnem primeru!?!?

So dali že ne vem koliko pritožb na ravnatelja in podobne stvari, pa vedno najdejo kakšen izgovor? (Seveda nebo sorodnik ukrepal proti sorodniku.)
Pritožba je bila tudi na Ministrstvo za šolstvo, se niso kaj dost poglobli v to, ker bi naj bile pogodbe sklenjena za določen čas, sam kaj ko jih vedno znova podaljšujejo.

Pred 3leti je bilo vse drugače, vzgojiteljice so bile super, strokovne, samo kaj ko so vse šle v pokoj...in so jih nadomestile te.

Moram pa poudarit to, da je v naši občini veliko takšnih, ki imajo pravšnjo izobrazbo pa jih ne vzamejo, so si morale poiskati službo drugje.

Posledica vsega tega pa je, da so starši izgubili zaupanje in jih velika večina sedaj vozi otroke v sosednji kraj...kar nekaj so jih izpisali tudi v zadnjih 2 mesecih...

Če bo šlo tako dalje, bodo vrtec lahko kar zaprli...njim bodo pa plače dajali še kar naprej...

Kaj bi ve nardile v takem primeru?!

(odgovor članu tipajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
20.1.2007 9:36:49   
Barbka*
LPuser posted image
Popravek...pomočnice vzgojiteljice nismo varuške! To je bilo včasih.Me smo ravno tako vpletene v aktivno delo v skupini kot vzgojiteljica. Z vzgojiteljico sva tim-delava skupaj, načrtujeva skupaj in kar se zmeniva, narediva. Vsaka ima svojo nalogo. Vzgojiteljica je glavna, to je res, ampak če dobro sodelujeta ne prihaja do konfliktov.

In tudi pomočnice imamo ustrezno izobrazbo za to, da smo pomočnice. Sedaj imamo pomočnice naziv "vzgojiteljica"-5.stopnja izobrazbe. To imamo mi napisano na oglasni deski pred sobo od obeh. Ime, priimek in izobrazba.

Res pa je...sem doživela to...na novo je prišla pomočnica vzg. in mi po enem tednu priznala, da to ni zanjo! Naredila je vso potrebno šolo, ko pa je začela z delom, je pa ugotovila, da to ni zanjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
20.1.2007 22:26:40   
babylove
Nič se ne oziraj na napadalne in posmehljive poste. Ti kar preveri. Nikomur ne zaupaj, zmeraj vse preveri.

Jaz imam tako slabo izkušnjo z varstvom, da sem se zaklela, da nikoli nikomur več nič ne zaupam (razen možu in otroku).

(odgovor članu tipajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
22.1.2007 18:20:22   
Anonimen
Barbka*  ni bilo mišljeno nič slabega z mojim postom...

Moram pa rečt, da kolk se jaz razumem v to.... se razlikuje, ko punca naredi 4 leta šole za to da je pomočnica vzgojiteljice, kot predvidevam, da si ti...

...razlikujejo pa se tud tiste, ki sem jih opisovala jaz (namreč te ki delajo v našem vrtcu)...ki so imele poklicno šolo in pač po priporočilu ravnatelja naredle tisti 5 mesečni tečaj in dobile ta naziv... (Pa nobenih izkušenj z otroki od prej, kr so zelo mlade punce in po odzivih otrok in staršev sploh niso za to delo.)

Nažalost to za mene ni dovolj usposobljen človek, da bi lahko vzgajal mojega otroka v času vrtca. Mogoče bi bilo drugače, če bi za vsako skupinco bila pristojna tudi vzgojiteljica...ampak ne tako kot tukaj...le dve ti pomočnici.

Zanimivo je pa to da se to v okoliških vrtcih ne dogaja.

Pač moje mnenje.



(odgovor članu Barbka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
24.1.2007 9:59:09   
Pi-kica 1
V našem kraju oz. naj kar rečem našem vrtcu so sedaj 3 skupine, po največ 6 otrok. Jaslic ni.
IZVIRNO SPOROČILO: Teika


V našem kraju oz. naj kar rečem našem vrtcu so sedaj 3 skupine, po največ 6 otrok. Jaslic ni.

To pa skoraj ne vem, če bi ti verjela. Normativ je vendar 24 otrok na skupino. Ne vem, katera občina kaj takega financira.

Vodja vrtca ima izobrazbo vzgojiteljice...vse ostale so pomočnice vzgojiteljice, se pravi varuške(kot jim rečejo)...

Tudi to mi zveni neverjetno. Je čisto izven zakona, saj mora vsako skupino voditi vzgojiteljica, ki ji pomaga pomočnica vzgojiteljice.
Tudi sama sem delala v vrtcu v manjšem kraju, zato so mi zadeve malo poznane in mi res zveni neverjetno. Nam lahko zaupaš, kateri vrtec je to?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
24.1.2007 13:13:28   
romy
Meni je pa važno, da se ima moj otrok super, da se razumeta in jo ima rad in ona njega. Pomembno mi je da se vsi klapamo.

Pa je zaradi mene lahko tudi ČISTILKA, SMETARKA,....

Tut če ni izobražena, saj neke visoko težke kemije in fizike jih pa itak ne bo učilauser posted image   Lepo pesmico bo pa že zapela, pa pravljico prebralauser posted image

Glavno da jo imajo otroci RADI!

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
24.1.2007 16:22:58   
tonja
Teika - tale tvoj primer pa je res zelo čuden. Sploh ne vem zakaj imate tri oddelke, če je vsega skupaj 15 otrok - to še za eno skupino drugega starostnega obdobja ni - normativ je 19 otrok.
Pri nas imamo 3 oddelke pa je otrok več kot 50 in s tem opravičujemo zaposlenost 6 delavk - zakaj pa jih je tam 6 user posted image

Zakaj  pa bi se preverjala strokovna usposobljenost oziroma stopnja izobrazbe ne vem - včasih pa res naletiš na take primere, da imajo samo srednjo šolo pa učijo nek predmet v šoli.
Moja učiteljica slovenščine v osnovni šoli, šele sedaj dela fakulteto za profesorico slovenščine.

Šola res ne naredi človeka popolnoma primernega za tisto delovno področje, to moraš imeti že "malo v krvi", da si dober v svojem poklicu - veliko ljudi lahko doseže dobre učne rezultate, tako da lahko gre študirat kar ga kao veseli (in s tem zasede mesto kakšnemu, ki bi se lahko bolj izkazal v poklicu), ampak ni nujno da je res rojen za ta poklic in v njem kasneje tudi uspešen. 

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
24.1.2007 19:41:22   
Anonimen
Raje ne bom izpostavljala imena vrtca.
Saj pravim neverjetno, ampak res.
To pač naredi mali kraj.
Saj vrtec so že mislili pred 4leti zapret, ker je bilo premalo otrok...ampak se jih je kasneje kar nekaj nabralo, sedaj pa je nažalost prišlo do tega, da starši otroke izpisujejo in jih raje vozijo par km v oddaljen kraj.
Mogoče pa bodo vodje spregledale, kaj delajo narobe, samo mislim, da bo takrat že prepozno.
Kar se pa tiče trditve, da šola ne naredi človeka pa se popolnoma strinjam z vami...samo večina od teh pa so res čisti antitalenti za tole delo.
In če je že tudi tako, me tudi nebi motilo preveč, če bi vsaj ena na tole skupinco mela primerno šolo in bi se držale nekih pravil.
Ampak za mene je vzgoja otroka še vedno vzgoja otroka, pa čeprav v vrtcu in še to le del dneva, zato pa mislim, da mora bit primerna. (e pa da ti pride otrok iz vrtca in začne pičuser posted image , kot odrasel človek.)

< Sporočilo je popravil Teika -- 24.1.2007 19:46:45 >

(odgovor članu tonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
12.2.2007 22:31:20   
Miška76
V vrtcih in šolah so zaposlene vzgojiteljice brez dokončane šole.

Od kod ti pa ta ČUDNA informacijauser posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
13.2.2007 21:52:39   
bajsek
čav!

Sem sicer še absolventka (še mal manjka...) pedagoške fakultete (razredni pouk) in menim da strokovna usposobljenost ni tako nepoemembna kot ste nekatere napisale: da je bolj pomemben čustveni odnos kot strokovnost. Jaz temu ugovarjam, je pa res da če nekdo zahteva vpogled v tvojo diplomo Halooo! Ok, razen če je res kaj takega....
Če bi mene kdo v šoli vprašal naj mu pokažem ali imam končano šolo, bi se verjetno malo zamislila kaj delam narobe a bi tudi trikrat premislila kdo in kakšen je tisti ki me to sprašuje.
Sicer pa dvomim, da bi take podatke kar vsak ki prikoraka k ravnatelju dobil. Po moje edino po kaki uradni poti.
In še nekaj: eno je če šivilija prodaja rože, in drugo če računovodja vzgaja otroke v vrtcu (ne žalim nobenega poklica).

lp

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
15.2.2007 1:57:29   
fuzzy
Se strinjam z bajsek. Strokovna usposobljenost je kljub vsemu pomembna. Kaj vam pomaga še tako srčen človek, ki bo otroke kar tako nekaj učil, pa še sam ne bo vedel, zakaj in kako? Pri tem pa bo zanemarjal naravni razvoj otrok in jih v najboljšem primeru premalo motiviral (ker bodo naloge zanje prelahke), v najslabšem pa jih totalno zafrustriral (ker seveda ne bo imel pojma o razvojnih teorijah in bo zahteval preveč).

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
16.2.2007 20:04:45   
Blink1
In ženska je samo vprašala, kje se dobi nek podatekuser posted image

Pa vdarmo po njejuser posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
17.2.2007 23:15:09   
* Mateja *
IZVIRNO SPOROČILO: tipajaz

V vrtcih in šolah so zaposlene vzgojiteljice brez dokončane šole.


Se podpišem pod ta odgovor, sicer poznam resda en sam tak primer, vendar obstaja!

(odgovor članu tipajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
23.2.2007 10:48:31   
rnrnrn
ne vem, zakaj ste tako skočile, ker nekdo podvomi v izobrazbo vzgojiteljice/varuhinje. morda se ne spomnite, vendar je bilo mislim, da 2 leti nazaj v krškem oz. brežicah, ko je učila otroke prvega ali drugega razreda "učiteljica", ki je imela končane samo 3 letnike srednje šole, ravnateljica šole pa je bila teta njenega moža.

starši so jo za povrh pa še vsi zagovarjali, ker je bila tako fajn. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislim.... oprostite, ampak fajn je lahko vsaka druga dijakinja, ki bo otroka mal zabavala. od vzgojiteljice ali pa učiteljice pa sama pričakujem še kaj strokovnosti in znanja.

pa naj povem, da sem tudi sama delala v šoli, ko še nisem imela končanega faksa (3 leta) in me nihče ni sploh vprašal za kakršnokoli potrdilo. skratka, lahko bi imela tudi samo oš končano... mislim, da sem svoje delo sicer dobro opravljala, a hkrati sem prepričana tudi to, da bi starši imeli pravico vedeti, kakšna je moja izobrazba in zakaj so zaposlili mene.

no, sicer pa bo v prihodnje takšnih dilem manj vsaj kar se tiče tistih s končanim faksom, ker se vse diplome najdejo na cobissu in če tam vzgojiteljice ne bo moč najti... je že skoraj razlog za dvome...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
24.2.2007 18:06:02   
KIKI****
Jaz bi dodala pa samo tole:

"Vsaka mama je nekaj posebnega, ne glede na izobrazbo-od nedokončane OŠ, pa vse do magisterija. Pa vseeno mislim, da vsaka mama naredi vse najboljše za svojega otroka. In mnenja sem, da tisti, ki varujejo naše otroke še z večjim strahom varujejo, pazijo in se igrajo z njimi, jih izobražujejo in jim vcepijo kanček tistega, kar jim starši ne moremo zaradi pomanjkanja časa."

Nekateri pač žeilo vedeti tudi kako je človek izobražen na del. mestu-pustimo mu to veselje.

Pa lep dan vsem :)

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
13.3.2007 19:09:39   
stella8
Še en komentar na to temo.

Menim,da je kar dobro,če so starši seznanjeni z izobrazbo svojih vzgojiteljic.Ni res,da v vsakem vrtcu povedo na sestanku,to je dipl.vzgo. in to vzgojiteljica.Še vedno mnogi vzgojiteljice zamenjujejo z varuškami;ki jih več ni. Kukanje v dokumente o izobrazbi je malce pretirano,ne zdi pa se mi odveč,če nekdo želi vsaj ustno potrjeno od ravnatelja,da zagotavlja ustrezno uspoboljen strokoven kader(da imajo zaposleni dokočnano šolanje,izkušnje,strokovni izpit).

Na žalost pa je še kar veliko vrtec,ki zaposluje ljudi ,ki nimajo pogojev za opravljanje dela v vrtcih,a so se zaradi sorodstvenih vezi znašli na takih odgovornih delolovnih mestih! Poznani so primeri,ko so ekonom.tehniki brez izkušnej v vrtcu in brez prekavlifikacije ,zaposleni v vrtcu,čeprav še nimajo vseh doseženih kriterijev!

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
15.3.2007 20:56:11   
soncicaT
Meni pa je pomembno da ima dobro srce in da jo ima otrok rad..nič drugega ni pomembno.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Vpogled v strok. uspos. vzgojiteljic
15.3.2007 22:06:57   
Peli
Če ti pač vzgojiteljica ni všeč pa si najdi privat varstvo in bo vse popolno...

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?