|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:49:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 12:52:46   
zoya_
Nalin... vsi poznamo take in drugačne zgodbe. Ti poznaš tako, jaz drugačno, ena tretja pa tudi čist eno tretjo.
V glavnem, bivši zakonci bi lahko ****ncionirali, če bi to želeli. Vse se da, če se hoče...

Anonimna: Mogoče nisem ravno v situaciji, da sem se ločila, ampak sem pa blizu...

Ne razumem pa nekaj, zakaj bi moral človek biti v točno določeni situaciji, da poda mnenje? Saj ga lahko poda tudi na podlagi svojih razmišljanj.

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 13:22:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 13:58:13   
Mina1
Zato ker me je izkušnja naučila, da se čovek v dani situaciji obrne popolnoma drugače, kot pa če samo predvideva.
ali drugače povedano: Zarečenega kruha se največ poje.

Sicer lahko vsak poda mnenje, ampak, tisti ki je to že dal skozi, ve da se tem stvarem ne streže tako in ga lahko določene izjave zabolijo. Mi pa, ki samo ugibamo smo pa najbolj pametni in dajemo nasvete in rečemo ah jest pa tega ne bom tako, pa resnično lahko samo ugibamo, kako bi delovali v določeni situacij, ker nikoli ne moremo popolnoma zanemariti dejavnike, ki vplivajo na nas (recimo čustva)


NALIN, točno tako.

Ampak tole je itak never ending story, tako da...

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 19:03:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Baguška, poznaš kakega?


Jaz ga poznam, ja.

Nalin, lej, ti razmišljaš tako kot razmišljaš, nekdo pa vseeno razmislja drugače in ne glede na to, kake pogoje boš nekomu postavljala (sem brala vmes tisto, ker je letelo na Fani M.), mu še vedno ne boš vsilila svojega mnenja.

Pa hvala bogu, da razmišlja še kdo drugače kot 'otrok mora bit nujno pri mami' in da obstajajo očki, ki so sposobni povsem sami poskrebti za svoje otroke, ne glede na slabo počutje, glavobol, itd itd itd.

Cele debate nisem brala, ker se mi odkrito povedano ne da, sem pa sem in tja sledila po delčkih.

LP, Ribica

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 19:05:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Sicer lahko vsak poda mnenje, ampak, tisti ki je to že dal skozi, ve da se tem stvarem ne streže tako in ga lahko določene izjave zabolijo.


Ja, točno tko je .. in meni je bilo grozno na momente brat tole debato, kolk so očki podcenjeni in (nekatere) mame precenjene user posted image  Ni vse črno in belo, je še miljon odtenkov sive vmes!

Sicer pa se mame v večini primerov nimate kaj bat, sodstvo itak zelooooooooo redko otroka dodeli očku (kar meni sicer ne gre v glavo, če imaš tolk in tolk 'dokazov'), ampak ok ..

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Zakaj vedno mati?
7.10.2006 13:44:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
No, tale projekt bi pa prav rada videla oz. povej kaj več o njem. Da vidim, kaj bojo pametne glave tokrat naumile. Ja, najbolje bi očitno bilo, da v primeru ločitve dajo otroka kar v rejništvo ali v dom, da revček ne bi bil izpostvljen takim ali drugačnim manipulacijam, da ne bodo kršene njegove pravice - kakšne žeuser posted image , aja, do neizpostvljenosti čustvom, željam in potrebam svojih staršev. Tako bo lahko odraščal v nevtralnem okolju, zaščiten pred pretirano ljubeznijo in skrbjo svojih staršev, ki itak temelji večinoma na čustvih.  Ker ena teta ali stric s CSD ali sodišča definitivno otroka  (s)pozna v nulo že po parih srečanjih - saj je vendarle strokovnjak, kajneda. ......


Projekt sploh ne gre v to smer. Manj ali vec tudi v tej debati sta "glavni" vlogi na materi in ocetu. Njuni medsebojni odnosi privedejo do locitve in le ta je, ko ni otrok ali vecjega skupnega premozenja, hitra in ucinkovita. Kakor pri skupnem premozenju, tako tudi pri otrocih pa sta prisotna interesa, ki z medsebojnimi odnosi partnerjev nimajo pretirane zveze. Kakor se skupno premozenje ne resuje s samim locitvenim postopkom, tako tudi skrbnistvo nad otrokom se ne resuje z locitvijo zakoncev. "Locitev" od odnosa dveh subjektov - zenske in moskega, preraste v "problem" v katerem sto udelezeni poleg moskega in zenske, tudi otroci. Otrok ima svoje pravice (Konvencija ZN, itd.), ki jih je v tem postopku treba upostevati. In ne samo pri locitvi.
V borni med starsema, otrok se nekako izgubi in potrebno je, omogociti mu, da se tudi njega slisi, ker je zeleli mi to ali ne, tudi on sam stranka v postopku, navsezadnje odloca se o njemu in njegovem nadaljnem zivljenju. Projekt ni namenjen samo primerom locitve ampak vsem primerom, ko otrok potrebuje pomoc, da se ga slisi in uposteva. Gre se o tem, da drzava ustanovi institut zagovornika otroka, ki bo deloval kot tretja stranka v postopku ( nekaksen otroski odvetnik) in ki bo skrbel za to, dase otroka slisi in da se upostevajo otroske pravice. Primeri, ko se otrok skrivaj po soli ali med odmorom dobiva z enim od starsev, ker mu je drugace to onemogoceno, naj bi bili na ta nacin omiljeni oz. otrok ima pravico zahtevati, da se mu omogocijo stiki tudi z drugim starsem.
Tudi v primerih, kot primer 9 letne deklice, ki je zgubila oba starsa in so jo dodelili v skrbnistvo stricu, ceprav je deklica imela dalec pogostejse stike s starimi starsi in jih je bila bolj vajena, se s pomocjo zagovornika in otroske volje, da bi rajsi bila s starimi starsi, spremeni tako, da je deklica ostala s starimi starsi.
Bistvo tega projekta je otrok, njegova pravica da se ga slisi kot avtonomno osebo in stranko v postopku in predvsem, da se ga uposteva. Taksen projekt je za vso pohvalo in upam, da bo resnicno zazivel, ne glede na to, koliko to nam kot starsem v dolocenih primerih in situacijah, to ni vsec. 
Otrokovi interesi so avtonomni in niso povezani z interesi ne enega, ne drugega starsa in tako jih je treba obravnavati. Jasno je, da vse to mora biti podrejeno nacelu upostevanja otrokovega najboljsega interesa, zato se tudi otrok sam ne pojavlja kot stranka v smisli samostojnega zagovarjanja svojih pravic in zelja, temvec se kot zagovornik otroka postavi odrasla oseba, ki se ukvarja in zastopa samo otroka kot stranko v postopku.

Moja tamala (2 leti) je zdaj v obdobju, ko dostikrat reče, da bo šla po drugo mamico, kadar ji česa ne pustim ali jo zaradi česa kregam. Kako kruta mati sem, ker kršim otrokove pravice do svobodnega odločanja, ravnanja, izražanja, kajne - še lasten otrok bi me rad zamenjaluser posted image ... ja, bo res najbolje, da jo v primeru ločitve kar možu zaupam v skrbstvo. Ampak problem nastane, ker njemu isto reče ... kaj pa zdaj? Jah, nič, drugo mamico in očka, ki ne bosta tako čustveno vpletena, kajne?


Odvecna ironija. Tvoja " ta mala" je sedaj v obdobju - "razvojnem" obdobju... pri locitvi se ne gre za obdobje in poskus otroskega izsiljevanja in s tem preizkusanja meja, temvec za celo zivljenje; za dogodke, spremembe in odlocitve, ki temeljno vplivajo na otrokovo nadaljnje zivljenje.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Zakaj vedno mati?
7.10.2006 13:56:16   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Namesto nekih pilotskih programov, naj bi strokovnjaki raje vložili ta čas in denar za usposabljanje in zaposlovanje sodnikov, ki bodo specializirani za družinsko pravo, kjer naj bi se ti problemi reševali prednostno in po hitrem postopku, ne pa da se pravde o skrbništvu vlečejo po nekaj let. Poskrbeli naj bi za usposabljanje mediatorjev, psihologov in svetovalcev, ki bi starše, ki se ne znajo kulturno dogovoriti, intenzivno izobraževali, jim svetovali, usmerjali v obliki raznih delavnic in terapij.
Najlažje je na papir napisati nekaj zakonov o otrokovih pravicah in biti strašno pameten; veliko težje pa je teorijo razviti v učinkovito prakso. Prav te pa pri nas manjka.


Spet nekdo, ki bi se ukvarjal s starsi. Starsi so odrasle osebe in popolnoma odgovorne za sebe. Odgovorni so tudi za svoje mladoletne otroke, preko katerih se najveckrat kolizija interesov starsev "sprazni", pa grmi in oblaci nad otrokom. Zato se nekdo mora ukvarjati z otroci, ki niso last strasev, ki so samostojne in avtonomne osebnosti in opreko otrovih najboljsih interesov prisiliti starse, da se zacnejo obnasati odgovorno in svoje partnerske tezave nehajo resevati preko otroka, temvec mimo otroka. Locitev ni problem otroka, ga pa globoko zadeva in zal prav praksa kaze, da so tisti, ki potrebujejo najvec pomoci pri locitvi prav otroci. In s tem se ukvarja ta pilot projekt. Pravis namesto pilotskih projektov sodnike, specijalizirane za druzinsko pravo.... sodnik za druzinsko pravo, odloca po zakonih in smo spet tam.. po zakonu sta oba starsa upravicena do skrbnistva nad otrokom.... in kaj je potemtakem sodnik specijaliziran za druzinsko pravo naredil za otroka...??? kaj psiholozi, ki se ukvarjajo s partnerjema, da se uspeta dogovoriti... kaj do tedaj, dokler se uspeta dogovoriti. Ce so starsi sposobni se dogovoriti, se ne sodijo za skrbnistvo nad otrokom. Ce se niso sposobni dogovoriti, nekdo mora stopiti v bran otroka in braniti njegove najboljse interese in pravice.
Praksa je prav ta, ki je pokazala, da je taksen projekt nujen. In boljse, da je pilotni projekt, kot da takega projekta sploh ni. Otrok ni predmet, ki bi pripadel enemu ali drugemu zakoncu. otrok je zivo avtonomno bitje s svojimi potrebami.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Zakaj vedno mati?
7.10.2006 14:04:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
Zoja, jaz poznam enega takega, ki bi rad bil očka, ko se njemu zahoče in mamica načeloma to pust.


Vsem nam je jasno, da otrok mora imeti red in meje. Mama kot skrbnica otroka v tem primeru je dolzna poskrbet, da je red tudi pri obiskih. Na razpolago ima vsa pravna sredstva in pravico na pravni poduk, da zasciti otroka pred ocetovstvom "na obesalniku", ko se otroka sname z obesalnika ko mu pase in vrne na obesalnik ko mu pase.
Se pa spet zapletamo pri tem kaj mama naredi ocetu, kaj oce mami, a nihce se se ni "javil" kaj oba s svojim ravnanjem naredita otroku, a vsem je najboljse za otroka vodilo? Mocno diskutabilno. Tudi v taksnih primerih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 234
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 9 [10]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?