|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 0:43:16   
nejcko
Tudi prav, mišek, tudi prav. A ni fajn, da smo si tako različniuser posted image , imamo vsaj o čem debatirati ... otroci pa zrastejo našim čustvenim ali racionalnim presojam navkljub, eni bolj, drugi manj srečno. Ker ni nobene garancije, kaj je absolutno prav in dobro, ker je vedno vmes tisoč nians, ki jih bodisi spregledamo bodisi so nam nevidne. Morda mojemu po karakterju bolj racionalnemu otroku ne bi ustrezala moja čustvena presoja, tvojemu čustvenemu otroku pa ne tvoja racionalna ... obe pa bi delali z zavestjo, da želiva svojima otrokoma najboljšeuser posted image ... pa bi se lahko obe prekleto ušteliuser posted image  

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 9:23:39   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Sama bolj verjemem v racionalno presojo. Ni tako romanticna, ni pretresljiva kot nekateri obcutki, je pa dalec bolj zanesljiva. In v taksne presoje spada tudi presoja kaj je v dani situaciji najboljse za dolocenega otroka.


kaj pa je to racionalna presoja? kako pa veš, da je tvoja presoja v danem trenutku zares racionalna? tudi sama sem pristaš racionalne presoje, pri kateri pa prisluhnem tudi svoji intuiciji. vendar gre tu za zapletene odločitve, ki vsekakor ne temeljijo zgolj na enem samem kriteriju. gre za več kriterijev, včasih tudi medsebojno odvisnih, nekatere lahko izmerimo (dohodek, materialne dobrine, število ur z doma...), nekateri so nemerljivi (občutki - tako staršev kot otrok, tudi genske predispozicije - čeprav vem, da o teh teorijah ne maraš slišati, so vendar tukaj, ravno tako kot sociološke teorije o vplivu družbe in kulture). vse pa bi morali upoštevati pri presoji. mogoče bi bilo zanimivo izdelati odločitveni model, na podlagi katerega bi nepristransko lahko ocenili kdo je bolj primeren starš, vendar lahko zagotovim, da bi ga isti trenutek raztrgali, češ, ne moremo dopustiti, da otroke dodeljujemo na podlagi nekega modela. to je tako neosebno, tako racionalno. in smo spet na začetku.

ravno zato obstajajo zakoni (kot sem že večkrat napisala), ki NAJ BI omogočali individualno obravnavo in presojo o primernosti staršev za skrbnika. in zakaj je potem večina otrok dodeljena materam? zaradi tradicije, zgodovine, kulturnih in družbenih vrednot...? najbrž iz enakih razlogov kot je v primeru vodilnih pozicij, ki jih še vedno zasedajo moški. in kako to preseči: ne vem. najbrž pa se to ne bo zgodilo iz danes na jutri.

in še enkrat: jaz zase vem, da delam po najboljših močeh in v veri, da delam dobro za otroka. (kako je to dejansko dobro za otroka bo pokazal čas.) če temu ne bi bilo tako, bi bila izbrala kariero in jo postavilo na prvo mesto in se za otroka ne bi bila odločila. in tudi vem, da je pri meni otrok na prvem mestu, pri možu pa je žal vse prevečkrat služba tista, ki jo postavi pred naju. in dokler je tako, me ne zanimajo ne genetske, ne sociološke teorije, ker osnovno kar otrok rabi, da se razvije v pokončnega človeka, je topel dom, kjer so starši (starš) vedno na voljo. seveda pa je najboljše, da ima otrok oba starša, ki se medsebojno dopolnjujeta in razumeta in v primeru ločitve tudi sporazumeta kot dva odrasla človeka, ne pa da se cufata za otroka, kot bi bil lastnina.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 9:55:29   
baguSka
in tudi vem, da je pri meni otrok na prvem mestu, pri možu pa je žal vse prevečkrat služba tista, ki jo postavi pred naju


Veckrat sem zasledila tale stavk... Ne vem. Men se zdi, da do tega pride, ko partnerja pac igrata svoje vloge... Obcutek mam, da bi blo cisto drugace, ce bi zene recimo posvetile vec casa karieri. Potem bi bli ocki tisti, ki bi vec casa posvetili otrockom... Gre se pac za nek 'tihi sporazumni dogovor'... Mogoce niti ne dogovor. Hm.. ne znam razlozit, ampak recimo, ce en partner vidi, da drug partner zadovoljivo izpolnjuje otrokove potrebe, potem se on sam lazje posveti karieri in obratno. Vedno je en od njiju vec doma, drugi pa vec v sluzbi. Najveckrat se zgodi, da so moski tisti, ki se posvetijo karieri, ampak za moje pojme ravno zato, ker 'smo' zenske tiste, ki se grebemo za otroke... Mogoce to izhaja ze iz porodniske, ker naj bi ble zenske eno leto doma in v tistem casu pac moski se vedno hodijo v sluzbo... In v tem primeru, je potem kao samoumevno, da bomo me skrbele za otrocke, ker se partner itak posveca prevec karieri. Kje je logika? Saj je bil to 'dogovor'? 
Potem pa so se enakopravni partnerji: ko imata oba porodnisko, ko oba vzameta bolnisko, ko se oba posvecata enako vzgoji in skupnemu prostemu casu in karieri... In tuki naj bi po vase slo za nagon in gene in materinski cut? Zato dobijo otroke matere?
Jaz se se vedno strinjam s tem, da ce sta oba starsa OK, da se sama dogovorita o skrbnistvu nad otrokom brez kakrsnihkoli zakonov.
Me pa blazno moti, ko kaksna mamica, vsa jezna na svojega moza, takoj napade z vprasanji: "Ali mi res lahko vzame otroka?" itd itd... In ji vse takoj odgovorite, da otrok itak pripada materi in da sploh ni mozno, da bi otrocka dobil on...user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:10:35   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Me pa blazno moti, ko kaksna mamica, vsa jezna na svojega moza, takoj napade z vprasanji: "Ali mi res lahko vzame otroka?" itd itd... In ji vse takoj odgovorite, da otrok itak pripada materi in da sploh ni mozno, da bi otrocka dobil on...user posted image



Točno tako. Zakaj ženske zmeraj gledajo na otroka kot da je samo njen..

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:18:26   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
kaj pa je to racionalna presoja? kako pa veš, da je tvoja presoja v danem trenutku zares racionalna? tudi sama sem pristaš racionalne presoje, pri kateri pa prisluhnem tudi svoji intuiciji. vendar gre tu za zapletene odločitve, ki vsekakor ne temeljijo zgolj na enem samem kriteriju. gre za več kriterijev, včasih tudi medsebojno odvisnih......


Popolnoma se strinjam, da je kriterijev vec in da ih je potrebno upostevati, vendar vodimo se lahko z raciom ali custvi. Tu sem zagovornik racionalnosti. Posebej, ko govorimo o stresnih in traumaticnih situacijah kot je locitev. Premagati custva (prizadetost, jeza, sovrastvo...), ki jih ob locitvi imamo do partnerja in premagati custva, ki nas silijo, da s pomocjo otroka ali preko otroka uravnavamo custva do partnerja zame pomeni postavljanje problema na racionalno raven. Za otroka sigurno ni najboljse, da bo generator custev med partnerjema v tej konkretni situaciji locitve, temvec, da ostane izven te interakcije in se njegove potrebe postavijo izven konteksta medstarsevskih custvenih "bojev".

ravno zato obstajajo zakoni (kot sem že večkrat napisala), ki NAJ BI omogočali individualno obravnavo in presojo o primernosti staršev za skrbnika. in zakaj je potem večina otrok dodeljena materam? zaradi tradicije, zgodovine, kulturnih in družbenih vrednot...? najbrž iz enakih razlogov kot je v primeru vodilnih pozicij, ki jih še vedno zasedajo moški. in kako to preseči: ne vem. najbrž pa se to ne bo zgodilo iz danes na jutri.


Sigurno se ne bo zgodilo od danes na jutri, menim pa, da bi velik korak v to smer bil narejen, ce se zenske ne bi oklepale svoje "prirojene", "determinirane" itn.. vloge matere, temvec bi dovolile tudi ocetom, da postanejo starsi v pravem pomenu besede. Pogosto imam obcutek, da se v borbi za nekaksno samoveljavo in izpolnitev zenske se vedno drzimo tradicionalisticnem modelu v katerem zenska svojo izpolnitev najde edino in samo kot mati. danes se sicer gre za kombinacijo izpolnitev kot mati in izpolnitev zunaj druzine s tem, da se krcevito drzimo svoje pozicije matere, ker nam to daje obcutek nenadomestljivosti. Kot neka borba za otrokovo naklonjenost, kot nekaksen poizkus navezovanja otroka nase. In tisti primer - koga klice oseba, ki je v smrtni nevarnosti - vedno mater... je v  veliki odvisnosti s kom je oseba odrasla in kdo je zanjo skrbel. Poznamo otrke, ki imajo mamo, oceta, krusne starse, rejnike.... ti otroci ne klicejo vedno matere ko so bolni, prestraseni, pomoci potrebni... materinstvo je druzbena in custvena kategorija, ki jo je popolnoma sposoben izpolniti moski.

in še enkrat: jaz zase vem, da delam po najboljših močeh in v veri, da delam dobro za otroka. (kako je to dejansko dobro za otroka bo pokazal čas.) če temu ne bi bilo tako, bi bila izbrala kariero in jo postavilo na prvo mesto in se za otroka ne bi bila odločila. in tudi vem, da je pri meni otrok na prvem mestu, pri možu pa je žal vse prevečkrat služba tista, ki jo postavi pred naju. in dokler je tako, me ne zanimajo ne genetske, ne sociološke teorije, ker osnovno kar otrok rabi, da se razvije v pokončnega človeka, je topel dom, kjer so starši (starš) vedno na voljo. seveda pa je najboljše, da ima otrok oba starša, ki se medsebojno dopolnjujeta in razumeta in v primeru ločitve tudi sporazumeta kot dva odrasla človeka, ne pa da se cufata za otroka, kot bi bil lastnina.


Vsak od nas dela po najboljsih moceh z upanjem, da ravna najboljse kar se da. Sama sem tudi postavila otroka in druzino na prvo mesto, pa tudi moj moz je postavil otroka in druzino na prvo mesto. Odlocala sva se popolnoma trezno in racionalno, se preden sva postala starsa. Zaenkrat sva oba popolnoma zadovoljna z odlocitvami, ki sva jih sprejela.
Kar se tice primerov locitve: otrok ni lastnina starsev, pa tudi ni objekt varstva in zascite, brez vedenja o tem kaj je dobro zanj; niti pasiven sprejemnik starsevskega vpliva in odlocanja. Je avtonomna oseba in tako ga je treba tudi obravnavati. Januarja 2007 se zacne pilot projekt zagovornika otroskih pravic, ki med ostalim ima za nalogo prepreciti manipuliranje z otroci pri odlocanju kateremu od starsev bo otrok zaupan, neutemeljeno preprecevanje stikov s starsem s katerim ne zivi itn... ker praksa jasno kaze, da je dobrobit otroka v primerih locitev vse prevec podlozna potrebam, custvom, zeljam starsev za taksno ali drugacno resitev. Svojevrstno kaznovanje otroka za starsevsko medsebojno nerazumevanje. Vendar tudi ti starsi trdijo, da delajo tisto kar je najboljse za otroka.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:22:22   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Tudi prav, mišek, tudi prav. A ni fajn, da smo si tako različniuser posted image , imamo vsaj o čem debatirati ... otroci pa zrastejo našim čustvenim ali racionalnim presojam navkljub, eni bolj, drugi manj srečno. Ker ni nobene garancije, kaj je absolutno prav in dobro, ker je vedno vmes tisoč nians, ki jih bodisi spregledamo bodisi so nam nevidne. Morda mojemu po karakterju bolj racionalnemu otroku ne bi ustrezala moja čustvena presoja, tvojemu čustvenemu otroku pa ne tvoja racionalna ... obe pa bi delali z zavestjo, da želiva svojima otrokoma najboljšeuser posted image ... pa bi se lahko obe prekleto ušteliuser posted image  


V primerih o kakrsnih razpravljamo trenutno - locitev, je IMO boljse pustiti nasa osebna custva po strani, odmisliti kolikor se da naso prizadetost, bolecino, bes, zeljo po mascevanju, strah.. itn... in racionalno premisliti kaj je najboljse za otroka, ter odmisliti tisto kar mislimo da je najboljse za otroka ker trenutno to NAM najbolj odgovarja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:23:05   
baguSka
Ej ti si carica!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:32:30   
Magi*
baguSka, jaz bom prihodnji mesec zagovarjala dr. najbrž ga nisem delala zato, da bi bila doma gospodinja. in imam jaz prav tako, če ne še bolj, odgovorno službo kot moj mož. vendar, kadar je nuja, on nikoli ne more spustiti svojih stvari iz rok, jaz pa si vedno zorganiziram čas tako, da pač delam ponoči (čeprav je narava njegovega dela tudi fleksibilna). on ne more delati ponoči, je utrujen. in celo mi je priznal, da on vse te gospodinjske stvari, ki jih jaz kao delam z užitkom, on naredi z veliko težavo, z odporom. in jaz sem to sprejela, ker ga sprejemam takega kot je. moj mož ima ravno toliko priložnosti za delo doma in ukvarjanje z otrokom kot jaz. komot bi imel še več priložnosti, vendar se že za takšno delitev, kot je zdaj, pregovarjamo. in zato lahko mirne vesti napišem, tisto kar sem pač napisala v prejšnjem postu.

in kaj bi bilo, če bi še jaz dala absolutno prednost moji službi? Zarjo bi vzgajala babica in dedek, tega pa nočem. in smo spet na začetku. moj mož je imel vse možnosti (in še več), da bi lahko enakovredno sodeloval v vzgoji in negi otroka. in, poudarjam, on zelo veliko tudi sodeluje. če pa potegnemo črto, sem vedno jaz tista, ki moram svoje plane podrediti, ne on. saj meni to ni težko, ker kljub temu izpolnim vse svoje obveznosti. gre samo zato, da tudi v primerih, ko je participacija obeh staršev skoraj enaka, je običajno (poudarjam: OBIČAJNO) mati tista, ki prezvame večji delež. in res je izredno malo primerov, kjer bi oba starša enakovredno sodelovala.

če pa neka uporabnica v bojazni vpraša ali ji res mož lahko vzame otroka, je pa realen odgovor, da načeloma ji ga sicer lahko, vendar ima zato kaj malo možnosti. ali pa bi bilo boljše, če ji napišemo: ja, ima veliko možnosti, najboljše, da mu ga kar pustiš? in še nekaj: običajno pri ločitvi komunikacija med staršema postane vse prej kot civilizirana in racionalna, temveč gre za medsebojno izsiljevanje, ustrahovanje močnejšega nad šibkejšim, najslabšo pa itak potegne otrok, ki se pogosto počuti kriv zato, da sta šla mamica in očka narazen.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 10:57:41   
baguSka
Magi sej to je to, kar sm hotla povedat. V nekaterih druzinah je kar samoumevno kaj bo kdo storil... Nekateri partnerji pac dajejo prednost druzini, nekateri karieri... V vajinem primeru, pac dajes ti prednost druzini, se ji vec posvecas itn. Ker se je tvoj partner bolj posvetil karieri, se bo (v primeru locitve) verjetno (ce bo pameten) tudi skrbnistvu odrekel, razen ce ne bo pameten in se bo za voljo sebe kao hotel tebi mascevat in ti jih hotel vzet.. Ampak itak nima nobenih moznosti da jih dobi, zato vse kar bo uspel nardit bo to, da bo med vama se vecji prepad in otroci se bolj prestraseni, zalostni in se bolj se bojo pocutli krive, da se vidva ne razumeta...
Obstajajo pa tudi primeri, ko sta oba partnerja enakovredna starsa. In se nekje zalomi in ne najdeta vec izhoda in resitve.. In potem je mamici kr samoumevno da bo ona dobila otroke, ker je mati. Kje pa je oce? Kaj pa je oce? Od kje nam v tem primeru kr pravica, da me skrbimo za njih? Saj je partner isto prispeval, se odpovedoval, se zrtvoval...
In potem sem spet pri istem vprasanju kot prej: od kje pa pravica mamici, ki ze tako slabse skrbi za njih in se le hoce mascevati partnerju, ker ne pobira gat za sabo??? Ker je to nekaj normalnega, da jih dobi??? Od tod se mi je pac porodilo tole vprasanje, ki sem ga dala v naslov teme. Zakaj vedno mati.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:02:51   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Januarja 2007 se zacne pilot projekt zagovornika otroskih pravic, ki med ostalim ima za nalogo prepreciti manipuliranje z otroci pri odlocanju kateremu od starsev bo otrok zaupan, neutemeljeno preprecevanje stikov s starsem s katerim ne zivi itn... ker praksa jasno kaze, da je dobrobit otroka v primerih locitev vse prevec podlozna potrebam, custvom, zeljam starsev za taksno ali drugacno resitev. Svojevrstno kaznovanje otroka za starsevsko medsebojno nerazumevanje. Vendar tudi ti starsi trdijo, da delajo tisto kar je najboljse za otroka.


No, tale projekt bi pa prav rada videla oz. povej kaj več o njem. Da vidim, kaj bojo pametne glave tokrat naumile. Ja, najbolje bi očitno bilo, da v primeru ločitve dajo otroka kar v rejništvo ali v dom, da revček ne bi bil izpostvljen takim ali drugačnim manipulacijam, da ne bodo kršene njegove pravice - kakšne žeuser posted image , aja, do neizpostvljenosti čustvom, željam in potrebam svojih staršev. Tako bo lahko odraščal v nevtralnem okolju, zaščiten pred pretirano ljubeznijo in skrbjo svojih staršev, ki itak temelji večinoma na čustvih.  Ker ena teta ali stric s CSD ali sodišča definitivno otroka  (s)pozna v nulo že po parih srečanjih - saj je vendarle strokovnjak, kajneda.

Pa itak da bi bilo najbolje kar vsem staršem odvzeti otroke, ker ne poznam starša, ki ne bi bil čustveno vpleten v odnos do svojega otroka, ki ga ne bi vzgajal v skladu z LASTNIMI željami, prepričanji, potrebami, interesi. Problem bodo zagotovo lahko rešili strokovnjaki in znansteveniki, če samo preberejo Krasni novi svet. A ne bi bilo to super za otroke??? Starši jim ne bi kršili nobenih pravic, ker jih pravzaprav ne bi imeli. In koliko hudega bi bilo na tem svetu prihranjeno.

Moja tamala (2 leti) je zdaj v obdobju, ko dostikrat reče, da bo šla po drugo mamico, kadar ji česa ne pustim ali jo zaradi česa kregam. Kako kruta mati sem, ker kršim otrokove pravice do svobodnega odločanja, ravnanja, izražanja, kajne - še lasten otrok bi me rad zamenjaluser posted image ... ja, bo res najbolje, da jo v primeru ločitve kar možu zaupam v skrbstvo. Ampak problem nastane, ker njemu isto reče ... kaj pa zdaj? Jah, nič, drugo mamico in očka, ki ne bosta tako čustveno vpletena, kajne?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:17:30   
nejcko
Še to, da ne boste mojega zgornejga posta narobe razumeli. Absolutno se strinjam, da ni prav, da eden od staršev preprečuje stike otroka z drugim staršem in da v mnogo primerih prihaja do grdih manipulacij. Ampak problema se je potrebno lotiti na pravem koncu.
Namesto nekih pilotskih programov, naj bi strokovnjaki raje vložili ta čas in denar za usposabljanje in zaposlovanje sodnikov, ki bodo specializirani za družinsko pravo, kjer naj bi se ti problemi reševali prednostno in po hitrem postopku, ne pa da se pravde o skrbništvu vlečejo po nekaj let. Poskrbeli naj bi za usposabljanje mediatorjev, psihologov in svetovalcev, ki bi starše, ki se ne znajo kulturno dogovoriti, intenzivno izobraževali, jim svetovali, usmerjali v obliki raznih delavnic in terapij.
Najlažje je na papir napisati nekaj zakonov o otrokovih pravicah in biti strašno pameten; veliko težje pa je teorijo razviti v učinkovito prakso. Prav te pa pri nas manjka.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:29:38   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

od kje pa pravica mamici, ki ze tako slabse skrbi za njih in se le hoce mascevati partnerju, ker ne pobira gat za sabo??? Ker je to nekaj normalnega, da jih dobi??? Od tod se mi je pac porodilo tole vprasanje, ki sem ga dala v naslov teme. Zakaj vedno mati.


no takle ata, ki ne zmore svojih gat pobrat, zelo dvomim, da bi dobro skrbel za otroke oziroma bolje rečeno, taka mati, ki "slabše" skrbi za družino, zagotovo ne pobira moževih gat.user posted image take družine, kjer bi obstajala popolna enakopravnost, ne poznam. in tudi ne verjamem, da obstajajo. obstajajo take, kjer oče prevzame večji delež, v popolno enakopravnost pa jaz žal ne verjamem.

vprašanja, ki si ga zastavila v uvodnem postu, ne bomo rešili v smislu, da se bomo strinjali z neko ponujeno razlago ali rešitvijo zato, ker taka ne obstaja. največ kar lahko naredimo je to, da se pogovarjamo o tem, da se zavedamo možnih problemov in pasti in vztrajamo pri tem, da se problemi rešujejo na individualni ravni. in smo spet na začetku pri osnovnem vprašanju.


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:30:59   
Magi*
natančno tako.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:31:15   
baguSka
ki bi starše, ki se ne znajo kulturno dogovoriti, intenzivno izobraževali, jim svetovali, usmerjali v obliki raznih delavnic in terapij.


predvsem to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image  men osebno so neki zakoni cist brezvezni... starsa bi mogla bit dost pametna, da se sama in skupaj odlocta kaj je najboljse za njunega otroka in ne kr eni **** ljudje, ki pojma nimajo...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:33:17   
Magi*
ja saj, baguSka, starša bi morala bit...pa takrat nista niti pametna, kaj šele racionalna in daleč od tega, da bi bila čustveno nevpletena. če bi bile vse te predpostavke izpolnjene, potem hudih problemov pri dogovorih ne bi bilo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:35:55   
baguSka
no sej zato bi pa lahko recimo mau vec vlozil za kasne terapevte, ki bi pomagali starsem v takih trenutkih bl trezno razmislat

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 11:41:56   
nejcko
No, evo, pa smo končno prišli do skupne točkeuser posted image user posted image - a smo že na 10. strani?user posted image Potem pa ni čudno, da se obravnave o skrbništvu tako dolgo vlečejo, če se tukaj še en kup bab tako dolgo dogovarja in usklajujeuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Zakaj vedno mati?
3.10.2006 21:35:05   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
Fani, če si zmožna tega, da greš preko svojih prvinskih nagonov, vsaka ti čast. 


Hvala za kompliment. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 10:42:04   
zoya_
Tudi meni je zelo zanimivo, da vedno je mama tista, ki dobi otroka ob ločitvi... Ampak dokler bodo pri nas taki zakoni in sodstvo, potem bo to tako. Je pa res, da če bi se dva sporazumno zmenila, da bi šel otrok k očetu, bi bila pa mama tista grda, ki raje ne vem, gradi kariero, kot pa da je z otrokom. To so pa očitni družbe, ki se preveč vtika v druge in se ne briga raje zase.

Ženske, ki prepričujejo stike med očetom in otroci, ne delajo škode njemu, ampak predvsem otrokom. Če so tako dobre mame in oh in sploh, zakaj to počnejo? Zakaj je treba nagajat? S tem lahko dosežeš le, da enostavno očeta mine, da bi bil z otrok in se nenehno kregal in bojeval za obiske. Jaz vem, da bi mene minilo, če bi se mogla it živčne vojne z nekom.

Kot je že nekdo napisal pred mano, da bi se morale organizirati delavnice, kjer bi se naučili normalnega komuniciranja in obnašanja.

Pa meni je še nekaj zlo tko. KO mož zapusti ženo (oz. pač gresta narazen) mu le ta očita, da je zapustil otroke... NE, njo je pustil, otroke še vedno ima, samo ne živi z njimi.

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 10:46:44   
Anonimen
Pa meni je še nekaj zlo tko. KO mož zapusti ženo (oz. pač gresta narazen) mu le ta očita, da je zapustil otroke... NE, njo je pustil, otroke še vedno ima, samo ne živi z njimi.


Ja fajn je biti oče na papirju oziroma ima otroka samo takrat, ko se njemu dvigne ali zahoče.

Ne filozofirajte, ker nimate pojma.

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 10:50:11   
baguSka
Ja fajn je biti oče na papirju oziroma ima otroka samo takrat, ko se njemu dvigne ali zahoče.

Ne filozofirajte, ker nimate pojma.


No, tvojga primera res ne poznamo. Je pa velik ockov, ki niso samo ocki na papirju in se jim ne dvigne samo takrat ko se jim zahoce. Tko da..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 11:12:54   
zoya_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa meni je še nekaj zlo tko. KO mož zapusti ženo (oz. pač gresta narazen) mu le ta očita, da je zapustil otroke... NE, njo je pustil, otroke še vedno ima, samo ne živi z njimi.


Ja fajn je biti oče na papirju oziroma ima otroka samo takrat, ko se njemu dvigne ali zahoče.

Ne filozofirajte, ker nimate pojma.


In ti si kaj, ena tistih, ki to počne? Ker sicer ne bi tako reagirala. Marsikateri oče bi naredil še in še za otroke, pa zaradi taki in drugačnih mam, ne more. Ne opravičujem vseh fotrov zdej, samo vedno se govori samo o njih, kakšni pras... so, nobena mama pa ne prizna, da je tudi sama kdaj drek zmešala.

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:38:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Zakaj vedno mati?
4.10.2006 11:40:41   
Mina1
No, jaz tole sicer samo berem in berem, ker je tako na dolgo vse, pa moram reči, da pri nas/nama kakorkoli je že, se ati trudi, verjetno po najboljših močeh za oba otroka in vem, da ju ima oba rad in oba otročka njega, pa kakorkoli že to pokaže včasih.

In zdi se mi skrajno nesmiselno preprečevati stike atiju ali mamici in da je recimo otrok kot med dvema ognjema.

Sem pa kar rabila nekaj časa, da sem vse prebrala, zanimivo branje.


_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 11:47:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?