|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 22:34:11   
puncica
Gina tudi jaz bi imela kak recept za učenje spanja, pri nas nič ne pomaga, pa če se deremo na njo da naj se neha cmert al če ji ne vem kaj obljubljamo. Pomaga nič, res pa da ni več tako hudo kot je bilo ko je bila stara manj kot 1 leto.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 22:48:40   
Gina
Jaz vam recepta ne morem dat, garantiram pa nekaj: vsak od staršev ima mejo, kaj lahko še prenese in česa ne več. Ko jaz nisem več mogla tega nespanja prenašat, ko sem mislila da bom zdaj lahko pa samo še umrla, tolk sem bila fizično in psihično izčrpana od tega, sem se ODLOČILA. Nalašč sem napisala z veliko, ker to je bila odločitev z veliko začetnico. Tisti hip me ni več skrbelo nič, ali bo mala tulila do nezavesti ali bo bruhala, ali cmihala ali kaj bo delala, tako daleč je šlo. NIč. Odločila sem se, da ne morem več in pika. Za vsako ceno. Ni bilo debate, da bi jaz še bila sposobna vstajat in se zbujat in ne spat. Takrat tudi otrok čuti in ve, da misliš resno. Privibriraš do njega s to energijo. In rezultat: otrok spi. Moja je tulila samo eno noč. Drugo noč samo 15 minut. Potem je od takrat naprej spala. Jaz bi veliko boljše naredila, če bi jo naučila spat že prej. Veliko bojl umirjen otrok je postala. Otrok mora spat. To ni nekaj, kar bi bila vaša ali moja kaprica. To je dota, ki mu jo daste. Jaz sem mislila, da je otrok bogi, če ga bom prisilila spat. Ma kaki! Otrok je bogi, ker hoče delat po svoje. Sam sebi škodi z zbujanjem. Ampak mi starši preberemo preveč novih modernih knjig, kjer piše, da otrok to dela z razlogom. Nima razloga. Razlog je, da ne zna spati. Simpl.

Vidiš, ni bil recept. Najbrž se ga nihče ne bo poslužil - ker vam še ni dovolj vstajanja. če bi bile tolk crknjene, kot sem bila jaz takrat, bi vam bilo vseeno.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 22:50:44   
rija
Gina, tu pa se popolnoma strinjam.
Do takega zaključka sem prišla jaz včeraj ponoči: ne morem več.
Se bo pa pač drl.
In se je.
In se bo danes tudi, če bo treba.
In jutri...

Ampak jaz takih par noči ne zdržim več.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 0:05:44   
ČebelicaMaja
 S tole temo je pa tudi meni posijal sonček, ker imamo tudi mi eno bolj samosvojo princesko (5,5 mesecev) in velikooookrat slišim komentarje, da sem jo itak jaz scrkljala... pa ni tako...že v porodnišnici je veliko jokala-medtem, ko so drugi spali- potrebovala je bližino; sprehodi so šele sedaj postali pravi užitek- dokler ni videla ven, ni bilo variante, da bi bila v vozičku več kot 15 min; igrače so nepomemben dejavnik- vse je bolj zanimivo iz perspektive imenovane mamimo naročje; oblačenje čez glavo je pravi alpinistični podvig; uvajanje goste hrane pomeni, da smo popljuvani vsi okoli nje, ona sama in vse kar je v premeru enega metra... kava in klepet s prijateljicami... kaj je že to... user posted image  še bi lahko naštevala... res je naporna...toda hrati tako dobrovoljna, če se ukvarjaš z njo in ji daješ pozornost, ki jo potrebuje; vsak njen nasmeh mi ponovno povrne energijo... in kot je že rekla ena pred mano... prav je da je takšna, naj bo samosvoja, radovedna, naj ima več bližine, če jo potrebuje...verjamem, da bo čudovit otrok in, da nam veliko daje tudi s svojim "napornim" karakterjem, je že res tako...en otrok ni enak drugemu...jaz je za nič na svetu ne bi spremenila...
...k sreči me je s svojo drugačnostjo "natrenirala"  že psička-huskyca, ki smo jo imeli- bila je zelo naporna, a z njo smo preživeli nešteto čudovitih trenutkov in najlepših 15 let - mnogo dogodivščin se je pripetilo prav zaradi njene drugačnosti in samosvojosti...
...mi pa gode...ko vidim, da nisem sama...srečno mamice otrok, ki potrebujejo več:-)

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 11:04:27   
natalia
zdravo,

pri nas pa je kriza pri spanju: po novem ima probleme pri uspavanju. sploh nima miru, zaspana je, ker vidim da si mane očke in komaj gleda, ampak še kar joče (in to fejst) in se upira. poskušamo pa vse uspavanje v vozičku, nošnja, zibanje, ležanje zraven, ne gre. ampak ko zaspi se mogoče zbudi enih 3x na noč. to uspavanje mi pa pobere energije še pa še. potem pa za mojega dragega nič ne ostane in grem še samo spat,ker nikoli ne vem ali bom vstala 30x ali pa 2x...
pri nas je problem, ker nas je veliko pri hiši (gradima) in vsi gredo v službo, in je ne morem pustiti kar kričat celo noč...mah, bo bolje čez par let...

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 11:29:58   
lenika
Joj, ko vas tako berem, ugotavljam, da sploh nimam tako zahtevnega user posted image , čeprav sem do sedaj mislila, da spada v to kategorijo. Star je 4,5 meseca. Hrani se 1x na noč. Za dudo se zbudi 0-3x na noč, z večernim uspavanjem zaenkrat nimamo problemov. Vsaj večjih ne, občasno mu je pač treba iti popravit dudo, dokler ne zaspi. Tudi je zelo rad, rižolino je po žlički 1 teden in ga naravnost obožuje, v avtu se rad vozi, ne joče pri preoblačenju.

No je pa drugače čez dan precej zahteven. Sam se zelo redko, za zelo malo časa zamoti. Animacije vlečemo iz pet. Saj ne bi nikoli jokal, če bi ga cele dneve prenašali okoli v pokončnem položaju, da bi si ogledoval, a jaz tega fizično enostavno ne morem, zato poskušamo pet, se pačit, igrat, ..., da ga le ne bi bilo treba nosit. Velikokrat nam rata ga kar dolgo časa zamotit, včasih mu je pa že po 15 minutah dovolj.
Kar se tiče vožnje v vozičku, je bila do nedavnega katastrofa. Poleti sem si prav želela, da bi bil dež, da nam ne bi bilo treba iti ven.  Sedaj, ko smo ga dali v športni del vozička je veliko bolje saj zdrži notri tudi 1 uro in opazuje okoli, a še vedno ne zna zaspat v vozičku, ker drugače spi na trebuščku in ko je zaspan postane siten. Tako, da zaenkrat se prav daleč ne sprehajamo, ker nikoli ne vemo kdaj mu bo dovolj. A napredek je vseeno in tudi na svežem zraku smo lahko, brez tega, da ga nosimo po rokah.

Tudi na obiske ne hodimo prav pogosto, ker na kolenih (če sdimo za mizo) noče sedet, ne morem ga pa na obisku nonstop nosit gor in dol ali pa ga odložit na tla in se 100% posvečat njemu in se z njim ukvarjat, če sem pač prišla na obisk. Podobno je, ko je pri nas kdo na obisku, le, daga takrat velikokrat po dnevni sobi nosijo obiskovalci.

Ja, pravijo, da bo, ko bo sam sedel, se plazil bolje, ker bo sam mobilen in ga ne bo treba več toliko ali animirat ali nosit. Bomo videli kako bo, vseeno pa vidim, da ni niti približno tako hudo kot pri nekaterih od vas.

Imam pa v okolici same take dojenčke, ki pridno ležijo v vozičku in gledajo naokoli, mamice pa pijejo kavico in sem se že velikokrat vprašala, zakaj naš ni takšen, sedaj sem pa prišla, do spoznanja, da je pač takšen kakršen je in da bo enkrat že minilo. Vsako obdobje enkrat mine in pride novo.

Držite se.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 12:00:53   
Anonimen
Res je Gina!user posted image user posted image
In tudi glede nošenja otroka. Meni so pravili, da ga imam preveč po rokah in se bo razvadil. user posted image
Zakaj? Ko je enkrat postal pretežek, je pač moral začeti sam hodit. Hočeš-nočeš. pa se je drl kak teden vsako jutro, ko sva šla proti vrtcu. Zdaj pa hodiva po hribih brez problema.
To tako je pri teh (in mislim, da tudi pri vseh) otrocih. Ko so majhni zahtevajo pozornost, zahtevajo cartanje in naj ga tudi dobijo. Vendar, se mora pri določeni starosti to tudi končati. A mi bo še pri 20-ih lezel pod kiklo?  Takrat naj bo v naročju svoje partnerke!

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 12:44:22   
iva01
Super tema!
Jaz tud včasih opazujem kakšne mamice ki gredo z svojimi otroki naprimer z vozički na kavico, pri dve leti starem otroku mi to še ni ratal, oz, kamorkoli ko gremo al kam na izlet ni niti trenutka da bi lahk rekla zdej se Nik igra jaz pa si bom v miru popila kavo al skadila čik. Sej doma je pa zgodba čist ista evo tud na WC nemorem če nekoga ne najdem da mi na Nika popazi al pa če ga s seboj ne vzamem in se skupi na WC zakleneva da mi ven ne pobegne.
Zadnič mi je z balkona tri tegle rož dol zabrisal pa sem sam v kuhno po čaj skočila zraven me ni bilo kakšne dve minute....
Potem se pa ena pametna najde pa mi reče ja mal več se moraš z otrokom ukvarjat, haloooo več kot 24 ur na dan to ni mogoče!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 12:58:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: iva01
Zadnič mi je z balkona tri tegle rož dol zabrisal pa sem sam v kuhno po čaj skočila zraven me ni bilo kakšne dve minute....

user posted image user posted image
Meni je uspel v dveh minutah novo ikono na računalniku naredit. Pa samo na Wc sem šla. user posted image user posted image

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 14:17:27   
pomarančas
Ja to pa je prava tema user posted image user posted image user posted image . Tudi mi smo med zelo zahtevnimi otroki. Čeprav moram priznati, da je zdaj pri 6 mesecih že malo (s poudarkom na malo) lažje.
Že na začetku v porodnišnici je bil mali zelo zahteven, sploh ne vem, če je kaj spal sam v posteljici; večinoma sem ga imela pri sebi na rokah ali pa je hotel zizati. Eno noč je bilo celo tako hudo, da ga je morala sestra odnesti, ker ga tudi odložiti nisem smela iz rok, takšno dretje je bilo. In ko ga je odnesla v tisto skupno sobo, je navihanec mali lepo spal skoraj celo noč, šele proti jutru mi ga je prinesla, da sva se podojila. Ne moreš verjet... samo jaz očitno nisem smela biti zraven.
Tudi pri nas je tako, da se jokamo oziroma tečnarimo tako v vozičku kot v avtu - v lupinici. Čeprav je v vozičku sedaj precej boljše, ker na začetku nismo zdržali niti minute v njem, drl se je že, ko sem ga noter dajala, sedaj ko pa sedimo čisto pokonci, gremo pa celo lahko na krajši sprehod, ampak s poudarkom na krajši. Ni šans, da bi se lahko tako kot druge v miru sprehajala, šla na kakšno kavico (če že grem, jo moram v trenutku spiti in to z malim v rokah), obisk kakšne restavracije pa... kaj je že to restavracija???? 
Upam, da bo v avtu kaj boljše, ko se bomo prestavili v avtosedež in bo lahko gledal ven. Ker sedaj v lupinici, ko nikamor ne vidi postane zelo nervozen in brca na vse strani, pa za varnostni pas se mi prijema in se čisto pokonci dvigne.... pa deremo se zraven.... tako da sem še jaz čisto živčna zraven in komaj čakam, da prispemo na cilj. Si lahko predstavljate kakšna je bila vožnja na morje user posted image ... nazaj smo k sreči šli zvečer, tako da je bila tema in je večinoma prespal (čeprav tudi tu ni šlo brez tečnarjenja).
Skratka... zahtevno, zahtevno in še enkrat zahtevno. Tudi spanje je čedalje slabše, namesto, da bi šlo na bolje... pride še kakšen dan oziroma noč, ko se celo samo enkrat zbudimo, ampak zgleda, da je to postala že bolj izjema kot pravilo.
Me pa "veseli", da nas je toliko. Tudi jaz v najtežjih in napornih trenutkih pomislim, da nič ni večno... tudi to bo minilo, user posted image bodo starejši in potem si bomo želele, da bi bili zopet majhni in nas bi spet bolj potrebovali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 20:59:17   
Splet.Ka
Dober večer!

Nas je pa precej, kajne?

Jaz sem se odločila, da bom z mojo dvomesečno punčko "ravnala" tako, da bo čim manj joka. To pomeni, da jo ogromno nosim in da je ogromno na dojki.

Imam par vprašanj za vas.

1. Ali je katera od vas uporabljala kengurujčka? Meni bi verjetno prišel prav tako doma kot za na sprehode, ker z vozičkom ne pridemo več nikamor.

2. Kako ravnate ali ste ravnale, ko je otroček začel jokati v vozičku? Se je res zgodilo to, da če ste ga vzele ven, je bila to zadnja uspešna vožnja z vozičkom?

Lep večer in hvala za odgovore.


(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 21:24:54   
rija
Hruska, jaz ti lahko odgovorim pod točko 2, ker kengorujčka nismo uporabljali.

Moj je tudi zmeraj jokal v vozičku in seveda sem ga vzela ven, ga pomirila, dala nazaj v vozek. Pa včasih sem to ponovila tudi 4x in petič je končno zaspal in ni jokal. Tako, da je bil na rokah res samo toliko, da se je potolažil.

Sedaj pri devetih mesecih pa zna zdržati v vozičku tudi skoraj cel dan, samo dogajat se mu mora.

Tak, da po moje to ni pravilo. Drugo pa je, če ti otroka potem iz nekega strahu pred jokom ne daš več v voziček.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 21:46:01   
pomarančas
Hruska, takole ti lahko odgovorim:
1. in 2. Nam pride kengurujček full prav, tako na sprehodih, kot tudi če gremo na primer v trgovino. Tudi kadar je mali tečen ali pa ga kaj matra, v kengurujčku je vedno zadovoljen in včasih v njem celo zaspi ali pa se le lepo umiri. Jaz ga vedno vzamem iz vozička, če začne jokati, ker vem da se sam ne bo umiril, ampak bo vse le še slabše.
Pri nas sprehod zgleda tako, da pot začnemo v vozičku, potem se čez nekaj časa naveličamo in postanemo tečni, tako da se prestavimo v kengurujček, potem ko pa se umirimo in utrudimo, gremo pa spet nazaj v voziček, kjer lepo zadremamo (vsaj za nekaj časa) - le tako so sprehodi vzdržni. Postal pa je problem, ker je mali čedalje težji (imamo že skoraj 9 kg) in ga je full težko nositi - tudi v kengurujčku, tako da ne vem koliko časa bomo še lahko to prakticirali. 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
30.9.2006 21:51:09   
Gina
Jaz bi samo še nekaj dodala. Pri zelo majhnih otročkih je težko govorit o tem, al so pridni al ne, ker večina otrok zahteva svoje in z večino majhnih otrok se je treba veliiiiko ukvarjat, ker so odvisni od nas in ker rabijo hrano in bližino in občutke varnosti ob tem. Moja dva fanta sta bila kot dojenčka ves čas na rokah - sta rabila ljubezen in občutek varnosti, pa če mene vprašaš, sploh nista bila kaj ekstra naporna otroka. To ni nič nenavadnega in je zelo pogost pojav. Tudi to, da otrok joka v avtu ali da mu ni več fajn v vozičku, spada v normalo. Veliko otrok je takih - ampak se s časom navadijo. Če je otrok res naporen, ugotoviš šele pri enem letu ali več, ko se veliko otrok, ki so rabilo non stop nošenje v rokah, naenkrat pomiri in postanejo čisto drugi. No, tvoj otrok pa se ne umiri in ne umiri in ne umiri...ves čas moraš biti na preži in ti ne da ne dihat ne spat. Dela same neumnosti, vse ti dol zvleče, povsod vtakne svoj nosek in ne upošteva ničesar.


Hruška, kengurujček je fajn, vendar ti hrbet odpade, če imaš otroka not več kot 20 minut. Za doma ni ok. No, meni ni bil. Se pa navadiš čisto vse delat z otrokom v roki, no jaz sem se.
V vozičku so se moji drli, če so bili lačni ali utrujeni, ali jim je bilo vroče ali mraz. Torej sem jim dala jest ali pa smo šli domov spat. Po moje moraš vzrok odkriti. Moraš pa vedeti, da se ritem in obnašanje otročka pri tako rosni starosti spreminja vsak teden, ne le mesec. Po moje bo še uživala pri vožnjah z vozičkom. Malo počakaj.

Kar se tiče voženj z avtom. Mi se zelo radi vozimo okrog, naša bejba pa se ni marala. Je zganjala cel hudič, ko smo kam šli, že od malega. Vendar ni bilo druge, kot da je sedela zadaj pripeta in morala pretrpet tisto pot. Nismo popuščali pri tem (kar ji je nekoč tudi rešilo življenje, ko se je en v naju zaletel). No, ker se nismo pustili izsiljevat, je pri starosti leto in pol ali mogoče dve leti, nehala izsiljevat in se od takrat naprej vedno lepo vozila, brez teženja. Po moje mora otrok samo ugotovit, da misliš resno, ali drugače povedano - bolj trmast moraš biti od njega.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
1.10.2006 9:21:35   
dory
Spet dobra tema sevenuser posted image

Tudi jaz se moram skor podpisat pod tole...o prvih dveh letih najbrz ne bi blo treba spet pisat, saj sem se nasla v kar nekaterih postih....od neprestanega joka, do nespanja ponoci, do nejescnosti...skratka prevec je blo vsega, zaradi cesar se se danes sestavljam skup...

Ampak pred parimi meseci se je zgodil preobrat...pediatrinja se danes strinja z naso fizioterapevtko, da je imel tamal zarad hudih razvojnih tezav problem poziranja, to pa je potegnilo vse sorte za sabo...no nas fant je zacel normalno jest, normalno spat...ampak...je tak mali zivcek, vse bi raziskoval, najde take izgovore, da se vcasih samo usedem in mi ni jasno,kako lahko 2,5letnik pride do kaj takega...uspici mimogrede vse sorte :)...rad ustvarja in hoce svoj prav...ce za sekundo nisem pozorna ali dosledna, to s pridom izkoristi...madonca majo radarjeuser posted image

skratka sej se jezim nanj, sploh ko zacne uveljavljat svoje in potem tekmujeva kdo bo prej popustiluser posted image ...k sreci sem jaz trmasta za dva tko da potem sledi neumoren jok in kricanje potem pa je spet zlat mali sinko...

aja pa kaj izvaja..ce ni kaj po njegovem, res ne vem kje je to pobral...se zacne dret : mamiiiiii auuuuuuuuua ne maja tepsssssssssssssst....boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image ...pa tud ce sem v drugi sobi al clo zunej user posted image ...kr neki...ne bi rekla,da bi ga res kdaj natepla, tko jo pa dobi za usesa ce je res kriza...mulc mali user posted image

najbolj priden pa postane,ko gleda kaksno govejo musko....takrat je pa najbolj priden..pravi da bo on tud ko bo velik moniko pilaluser posted image

skratka zahteven mali zivcek a se mi zdi cist prav tako...ne bi mela rada kakega pridnega otroka ki bi obstal tam,kamor ga damuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
1.10.2006 16:40:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

najbolj priden pa postane,ko gleda kaksno govejo musko....takrat je pa najbolj priden..pravi da bo on tud ko bo velik moniko pilaluser posted image



Goveja muska dela čudeže! user posted image user posted image Kot, da bi živeli v Sloveniji.user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
1.10.2006 16:46:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hruska

1. Ali je katera od vas uporabljala kengurujčka? Meni bi verjetno prišel prav tako doma kot za na sprehode, ker z vozičkom ne pridemo več nikamor.


Kengurujček ja prima ideja do otrokovih 8-9 kg.

IZVIRNO SPOROČILO: hruska

2. Kako ravnate ali ste ravnale, ko je otroček začel jokati v vozičku? Se je res zgodilo to, da če ste ga vzele ven, je bila to zadnja uspešna vožnja z vozičkom?



Moj je rekel: "Kar naj joka." In še preden je izrekel do konca, je bil mali že v rokah.user posted image user posted image  Še dobro, da sva za voziček dala celih 5000 SIT. Ko pa je mali shodil, se je voziček polomil. Ravno pravi čas.user posted image user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
1.10.2006 22:11:54   
kzlato
tudi jaz se pridružujem klubu. Tudi moj 11 mesečni sinček me popolnoma utrudi, akcija non-stop. V avtu je noro, doma se naveliča vsake stvari po 3eh minutah, v vozičku tudi ni hotel biti, vedno sem ga prinesla nazaj v naročju. Potem pa smo kupili Stoke voziček in stvar se je precej izboljšala. Cel teden se je samo smejal v vozičku, v trgovino sva začela hoditi po dolgem času, bilo mu je super, kerje vse videl, ker je veliko višji. No kmalu se ga je naveličal , a ga nikoli nisem vzela ven in ponavadi se po začetnem joku kar sprijazni. A moram ga ves čas animirati- glej tovornjak, pa motor, pa ptički....
Kar se spanja tiče ponoči spi ( razen zadnji teden, ko ga mučijo zobki - ima jih že 11 ), je pa uspavanje kar naporno , glasba pa ujčkanje, pa plezanje po postelji, metanje dude za posteljo, pa spet metanje dude , pa spet, in tako dalje dokler povsem ne omaga in zaspi.
Nobena od vas pa ni omenila kako poteka kopanje. Pri nas ga kopava oba z možem, ker en sam ne zmore. Še oba sva ponavadi čisto prepotena. En ga drži, drugi umiva, on pa gleda v odtok bane in brca, noče dvigniti glave... Kadar ga kopava v bani meče igračke ven, pleza iz bane....skratka vedno nekaj najde. Za brisanje, mazanje, oblačenje mora vedno biti ful animacija, da speljemo do konca. In to vsak dan. Ravno zadnjič sem rekla možu, da bi rada videla kopanje drugih dojenčkov.
Zelo je naporno, vendar hkrati čudovito, so dnevi, ko mi gre na jok in spet dnevi, ko se mi zdi, da je tako lepo živeti. V četrtek je moj prvi delovni dan in dala bi vse, da bi lahko ostala s svojim sončkom in cel dan pobirala stvari po tleh, hodila z njim,ker imamo obdobje ko bi samo hodil in hodil (plazi se ne).... Vse prehitro mine, naši sončki pa so vsak dan večji.
Le pogumno naprej!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
1.10.2006 23:30:47   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Hočeš-nočeš. pa se je drl kak teden vsako jutro, ko sva šla proti vrtcu.

E vidiš, tvoj ni zares zahteven. Tu je razlika. Drl se je kak teden, pol je bil pa mir in sedaj hodita po hribih. Zares zahteven in težaven otrok se ne neha dret po enem tednu. Moj se ni po enem mesecu. Ne po enem letu. In nisem ga nosla. Pač sva se vlačila za roko po cesti. Dan za dnem. Izkušnja ga žal ni nič naučila. TAki otroci so zares zahtevni in težavni. Ki se iz izkušenj zelo težko učijo in ki jim tudi mnogo ponovitev ne prinese spoznanja o posledicah. Tu pa je potem res težko biti dosleden in pri takem otroku se naučiš, da si otroci res ogromno prinesejo na svet. Drugi je namreč popolnoma drugačen. Dve uri se igra, brez da bi vedel, da je v tvoji bližini in brez da bi te potreboval. Pa nimam zato nikakršnih zaslug, tako kot pri prvem nisem naredila nič narobe, da je bil tak. Tak se je rodil.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
2.10.2006 8:16:57   
Splet.Ka
Dobro jutro.

Mi smo imeli pa naporen vikend, poln joka.

V vozičku ta vikend nismo bili več kot 15 minut.user posted image  Po novem pa princeski tudi vožnja z avtom ni všeč, se je drla ceeeelo pot do doma (do Bohinja se ni toliko, ker je vmes zaspala). Me je od Gine izkušnja kar streznila, da male ne bi slučajno kaj ven iz lupinice dajala.

Goveja muzika...pri nas uspavanke in otroške pesmice sploh ne palijo, princeska je najbolj zadovoljna, če ji oči žvižga Na Goliciuser posted image .


Hvala za odgovore glede vozička in kengurujčka. Za kengurujčka zdaj iščem koga, ki ga je odrabil in bi ga posodil, da vidimo, če se bo sploh obnesel. Ali je med vami kakšen tak primer, po možnosti z Gorenjske?

Zdaj bom pa napadla zajtrk. Sem si vse že pripravila. Uživajte, če se le da!

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
2.10.2006 11:40:48   
pomarančas
kzlato, ko si ravno omenila kopanje. Tudi pri nas je full naporno in po svoje zanimivo. Mali zelo uživa v vodi, ampak ni mu ravno do umivanja, zato je potrebno veliko animacije, da nam uspe umiti glavo, pa vrat... Brca pa tako v vodi, da je na koncu večina vode zunaj namesto v kadi.
Potem, ko gremo iz vode se pa šele začnejo problemi, ko se je treba namazati, pa v pižamo obleči. Full je treba zraven peti, pa pačiti se, pa govoriti... skratka norčije uganjati, da je malemu skoz zanimivo user posted image user posted image user posted image .
Ja, tudi pri nas ni šans, da bi ga en sam kopal; morava oba z možem moči združiti user posted image .

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
2.10.2006 16:37:56   
Anonimen
Pi-kica 1!
Moj mogoče ni zares zahteven, je pa vseeno zahteven. Posode že ne morem pomiti v miru, niti napisat tega posta v enem kosuuser posted image .

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
3.10.2006 14:00:44   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: hruska

Dober večer!

Nas je pa precej, kajne?

Jaz sem se odločila, da bom z mojo dvomesečno punčko "ravnala" tako, da bo čim manj joka. To pomeni, da jo ogromno nosim in da je ogromno na dojki.

Imam par vprašanj za vas.

1. Ali je katera od vas uporabljala kengurujčka? Meni bi verjetno prišel prav tako doma kot za na sprehode, ker z vozičkom ne pridemo več nikamor.

2. Kako ravnate ali ste ravnale, ko je otroček začel jokati v vozičku? Se je res zgodilo to, da če ste ga vzele ven, je bila to zadnja uspešna vožnja z vozičkom?

Lep večer in hvala za odgovore.




naš nadebudnež tudi ni maral vozička. zato sem po 6 mesecu kupila nahrbtnik za otroka (do takrat sem še vztrajala z vozičkom) in to je bila super revolucija - povsod sva lahko šla, v vrtec po sestrico, v trgovino dež, sneg, na sprehodu je celo zaspal!!! tako da priporočam za nespeče živčke

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
3.10.2006 20:16:54   
bobek05
Pa da še jaz prislonim svoj piskrček...

Jaz bi zlahka padla v tole kategorijo mamic ne-kofetaric, saj moje dete v budnem stanju ne pozna miru. V vozičku je spal samo kot nekaj mesečno dete, potem nikoli več, pa naj je bil še tako utrujen. O njegovi aktivnostih in moji nadčloveški sposobnosti preživeti vse to bi lahko napisala knjigo, ampak veste kaj, zdaj počasi na vse to že (sproti) pozabljam ali pa sem se očitno s tem sprijaznila. Moj 15-mesečnik v parku neumorno dirka po pesku (še nikoli ga nisem videla pol minute sedet in se igrat npr. z lopatico ali čim drugim), pobira kamenčke, si jih tlači v usta, pa jih meče na tobogan, hoče brskat po smeteh, brodi po lužah, se zaletava v druge otroke, kateri drugi mamici izprosi smoki... To je vse del našega življenja. Brez moža, mame, očeta, sestre... bi mi bilo skozi vse te mesece veliko težje. Ampak vsem skupaj nam je nekako uspelo slediti njegovemu tempu življenja, čepav smo vsi na koncu priznali izmučenost. Ne bom kvasila o tem, da mi ne pride več do živega, ker sem še vedno utrujena, včasih prav izčrpana, ampak stanje se je pri nas precej spremenilo odkar je mali v jaslih (1 mesec). Seveda  smo imeli nekaj problemov na začetku z uvajanjem, tudi bolani smo že bili, ampak trenutno stanje je zame pravljično.
Anej gre zjutraj v vrtec (brez joka) in tam ostane do 14h. Vmes jaz pospravljam, berem knjige, se posvečam sebi in relaksaciji, se v miru stuširam (kakšen luksuz!), GREM NA LEDENO KAVO in jo V MIRU SPIJEM!!!, v restavraciji se z možem več ne baševa s hrano, nikamor se nama več ne mudi, nihče se nama ne tuli na uho, ko greva po nakupih ... Teh občutkov vam ne znam opisat.
Sicer bo moj "dopust" kratek (ker bom v kratkem začela s pripravništvom), ampak tale počitek je kot balzam za moje izčrpano telo. Ko mali pride iz vrtca, sem spočita, nasmejana, polna energije in pripravljena na njegove vragolije in neugnano naravo... In čas, ki ga sedaj preživljam z njim je čudovit, ker se veselim teh trenutkov z njim preden gre spat.

Kakšno bo stanje, ko bom začela delat... o tem še ne premišljujem. Verjetno bom veliko bolj utrujena kot sem kdaj koli bila (ker bom sama z njim, ko pridem iz službe), ampak zdaj, v teh trenutkih uživam 100 na uro, črpam vso moč, ki jo lahko iz tega počitka iztisnem... kaj bo pa potem, pa se bom sekirala kasneje...

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 3.10.2006 20:21:06 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
8.10.2006 11:52:28   
Splet.Ka
Kako ste kaj, mamice?

So se otroci tako umirili, da lahko uživate na sončku?user posted image

Mi smo preživeli najhujši sprehod do zdaj. user posted image user posted image user posted image

Ker že en teden nisem bla zunaj, sem se zjezala. Sem rekla, gremo okoli jezera na Bledu, pa če princesko nonstop nosim.

No, princeska je prvih par minut zdržala v vozicku, ostalo uro in pet minut pa ne...jo je user posted image  nosil...drla se je ko jesihar, čeprav je bila sita, previta, smo jo slačili in oblačili, da je ne bi zeblo ali bilo vroče...skratka, tudi nošenje NI pomagalo.


Sem se že skoraj sprijaznila s tem, da bom na sprehode morala do nadaljnjega it sama (da se bova z user posted image  menjavala), pa je posijal žarek upanja...sorodnica nam je zrihtala kengurujčka. Poskusna "vožnja" se je obnesla.

Danes pa sledi nadaljevanje...

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?