Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
), da sem jo spet začela pitati.. torej smo šli ene 5 korakov nazaj...ja, vem da sem naredila narobe in sedaj mi je žal... pa kaj naj zdaj naredim??? če jo posedim pred krožnik, bo ona pojedla 3 žličke, potem pa začne mešat in mešat in se igrat s hrano- pa ni važno kolk grozim, težim in pridigam .. če imam žlico v rokah jest, potem poje vsaj nekaj več in sem potem srečna in vsaj mal potolažena, da nekaj je pa le pojedla...
... je pa naša pediatrinja to komentirala kot 'iskanje pozornosti' - pač, če noče jest, se z njo ukvarjamo 200%... vem da boste ene rekle, da nej jo pač pustim in ko bo lačna bo že prosila - ampak naša ne prosi - ona prej rata zelo zelo sitna in kar taka mal slabotna (od lakote), ko jo pa pripelješ do mize, je pa že žur upirat se in ma po nekaj žlicah takoj 'dost'...

. Možno, da išče pozornost, možno da ji hrana ni všeč, možno da ni lačna (kar dvomim)...milijon dejavnikov je lahko. Glede na to, da dovoli, da jo ti pitaš, izgleda da te verjetno res žli imeti več zase.
... to ne moreš verjet kako je drugačna ko je doma... kljub temu da navzven kaže veliko ljubezen do bratca, pa se mi zdi, da tukaj tud podzavest nekaj dela in da je del tega sigurno tud izražanje ljubosumnosti - mene in moža hoče več zase kot prej... pa sej je logično in bo pač morala prebolet...