|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok
26.4.2010 11:52:27   
komsijica
ali ni absurd... toliko študij, dokazov škodljivosti kajenja tudi alkohola... drzava pa enostavno služi preveč denarja na njih, in seveda nikoli ni duha ne sluha o tem, da bi njihovao prodajo enostavno in preprosto ukinili.. I's all about money,,,,

(odgovor članu DaniNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok
28.8.2010 9:05:09   
lidka
sama sem kadilka in še  nisem zanosila, vendar ko bom sem trdno odločena da preneham. trenutno pa nimam potrebe, da neham.
naj pa povem tole vsa znanstvena dognanja in analize in kaj jaz vem kaj še vse na temo kajenje v nosečnosti ali katere koli druge stvari za katere ni mesto v tem forumu se meri v procentih. tako da določen procent da bo dojenček tak in onak obstaja. ravno tako obstaja določen procent otrok mater nekadilk ravno takšen. tu se ni kaj kregat. res pa je da imajo nosečnice kadilke večkrat slabo vest glede svojih dejanj. ravno tako pa imajo lahko nekadilke slabo vest če popijejo tableto proti glavobolu...

(odgovor članu Disney)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok
3.9.2010 21:50:22   
Buhteljcek
Jaz pa mislim, da ce kadis, povecas TVEGANJE, da bo to pa to pa to, kar omenjate, lahko je tako, lahko pa je otrok cisto normalen in zdrav. pomoje v vecini primerov ni nobenega problema. vendar se mi zdi kajenje v nosecnosti neodgovorno in slab zacetek materinstva.

(odgovor članu Disney)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok
7.9.2010 0:57:43   
ninchi9
Tudi mene je mučilo to kajenje (grrrr). Ta ogabna odvisnost je res od hudiča... user posted image Po številnih borbah sama s sabo, sem tudi jaz nehala kaditi v 17. tednu nosečnosti. Upam, da sem vseeno dovolj hitro nehala, ker sem pač 10 let bila strastna kadilka (in to skoraj 2 škatli na dan). Takoj, ko sem zvedela za nosečnost, sem zmanjšala na 5 cigaretov na dan, zdaj pa hvalabogu že 2 tedna nič. In odločila sem se, da tako tudi ostane.
Kadilke se skoz nekaj sprenevedamo in tolažimo glede kajenja, se izogibamo temi, ki se nanaša na to, je pa dejstvo, da škodi plodu in tudi sami sebi. Moja prijateljica leži v bolnišnici, ker ima plod premalo težo in premalo plodovnice... Zakaj? Ker kadi - tako so ji rekli strokovnjaki. In jaz se v bistvu ne sekiram, da bi imela jokavega otroka zaradi kajenja v nosečnosti... Mene je bolj kot tega strah ostalih stvari, ki jih kajenje lahko povzroči... Torej dosti hujših in za življenje pomembnih.

Najbolj sem se zamislila takrat, ko me je bolela glava in nisem želela vzet Lekadola. Se mi je npr. zluštala Coca Cola, pa je nisem hotela pit, ker ni zdravo. Potem pa sem si en čik prižgala - mislim user posted image user posted image No, take stvari so me malo streznile... Je pa res, da tiste, ki niso nikoli kadile, ne bodo nikoli vedele, kako je težko opustit to razvado, še posebej, če je dolgo trajala. Jaz npr. čutim stranske učinke (oz. odvajalne simptome), odkar sem čisto prenehala kadit - zbujam se ponoči in ne morem spat, večkrat sem živčna brez razloga, prebava se mi je polenila (čik me je pač vedno pognal user posted image )... No to so take stvari, ki bodo v bistvu minile, res pa je, da še nosečnost sama mala prispeva k nespečnosti, zaprtosti itd.

V glavnem - nosečnice, čimprej nehajte kadit, da boste naredile čimmanj škode vašim pikicam. Nočem zdaj izpasti pametna, saj sem se tega skoz zavedala, ampak sem pač odlašala z odločitvijo, ampak morate vedet, da je vse v glavi!!!!

Sem si pa za motivacijo pri opuščanju kajenja na hladilnik prilepila a4 list, na katerem piše:
MOJA PRAVICA DO KAJENJA SE KONČA TAM, KJER SE ZAČNE OTROKOVA PRAVICA DO ZDRAVEGA RAZVOJA!!!!

(odgovor članu Buhteljcek)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok
10.9.2010 16:00:38   
mamicaaa
Tudi sama sem kadilka in sem kadila vso nosečnost- nisem ponosna na to. Sem pa bistveno zmanjšala število pokajenih cigaret. Mojo princesko sem rodila 11.5. s porodno težo 3700 in dolžino 48cm. Zdaj tehta 7310 in meri 62,5 cm. Krčov nisma imeli nobenih, od njenega drugega meseca spima celo noč in ni čisto nič bolj jokava kot drugi dojenčki. Ko gledam druge dojenčke se mi zdi, da je naša pravi angelček. 

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 105
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?