|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tablete RITALIN
14.5.2010 20:07:03   
suzy 1
Saj ne vem kaj naj ti napišem,pa to je za znoret.Namesto da bi jim pomagali ,kot bi jim tudi morali,se jim gladko je..!Saj pri nas je tudi podobno.Vsake 14 dni imam sestanek in učiteljica mi prebere vsa kar se je zgodilo,kaj je narobe rekel,ko je narobe pogledal,skratka samo gledajo kaj naredi narobe.Dejstvo da ga sošolci maltretirajo,jih ne gane.On naj se poboljša in jih ignorira,pa porkaduš a si ne dajo rečt da je on tisti ki je bolan,da si ne more pomagat.In namesto da bi jih slišali drugi starši je lažje vso krivdo zvalit na mojega.Moram pa samo rečt hvala bogu da ima ocene kar lepe,če ne bi mi ga takoj predlagali za zavod.Vem kako ti je hudo,ampak tolaži se kot jaz,samo še nekaj tednov,pol pa 2 meseca čistega mira.Mislim pa da ga boš morala prešolat,če ne ga bojo do konca uničili in ves tvoj trud bo zaman.Jaz bom mojega prešolala,ker kot sem že napisala hujše kot je zdaj ne more bit.Paq tudi moj fant si srčno želi zapustit to šolo.

(odgovor članu paulina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Tablete RITALIN
14.5.2010 20:38:25   
paulina
Ne vem, ampak preden se bo pri nas v Sloveniji kaj premaknilo, bodo naši otroci že veliki. Rada bi, da bi mogoče taki, ki danes "vse vedo", enkrat le prišli do spoznanja, da so delali napake in krivice. Ampak bojim se, da bo preteklo še veliko vode, če sploh bodo dojeli. Vseeno pa se mi zdi, da bodo te ljudi naši otroci enkrat gledali s pomilovanjem, saj naš tamal že nekako deluje tako- ja,kaj jim češ, saj ne bodo nikdar dojeli. Pa brez zamere, če jaz tako mislim. Ma, se bo že nekako uredilo.

(odgovor članu suzy 1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Tablete RITALIN
14.5.2010 20:43:03   
paulina
Aja, srčno upam, da si najdete dobro šolo. Vso srečo!

(odgovor članu paulina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Tablete RITALIN
20.5.2010 20:18:01   
mamidoti
Danes so mi v šoli povedali malo več o ADHD, ozirima vse v povezavi s tem, kar naj bi bilo vidno pri mojem desetletnem sinu. Trenutno smo v začetni fazi, ko se moramo odločiti ali gremo v kakršnokoli pomoč ali ne. Ko mi je šolska socialna pedagoginja omenila zdravilo Ritalin, sem našla ta forum. Nisem namreč navdušena, da so ga že na začetku označili kot hiperaktivnega otroka. Koliko nemiren je v šoli, ne vem. Doma sicer binglja z nogami, ko je za mizo, skače na mestu, ko mu je nekaj všeč in ga čisto prevzame in on s skakanjem na mestu, razmišlja in se vživi v stvar. Občasno je tudi vzkipljiv, če misli, da se mu je zgodila krivica. Drugače pa ima v šoli same petice, knjige prebira non stop in takrat je čisto miren. Med branjem ga le težko zmotiš in pritegneš njegovo pozornost. Kar prebere si izredno dobro zapomni. Se ne pretepa. Hodi na atletiko, kjer je zelo uspešen. Če vem, da ga nekaj nekje ne bo zanimalo (nakupovanje), se že v naprej pogovorimo o tem, da bodo družinski člani, ki jih to ne zanima, pač malo potrpeli. In ni problema.
Lahko bi naštevala, kaj NE kaže na hiperaktivnost. Nič v povezavi s to boleznijo še nismo naredili, nobenega testa, niti nismo bili pri zdravniku, pa mi šolska pedagoginja omeni Ritalin, ki da pri nekaterih otrocih na šoli odlično deluje. Do tega smo prišli samo zato, ker gre njegovi vzgojiteljici "na živce" njegova nezbranost pri pouku. Kot sem rekla, ne vem kaj počne med poukom, ampak jaz mislim da se dolgočasi. Ko mi doma pove kaj pri testu sošolci niso znali, je njemu to zelo čudno, ker je to ja čisto lahko.
Skratka, tudi jaz mislim, da se nikomur ne da imeti opravka z otroki, ki izstopajo iz povprečja. Verjamem pa, da Ritalin resnično pomaga otrokom, ki imajo hudo izraženo bolezen.

(odgovor članu paulina)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Tablete RITALIN
21.5.2010 21:48:59   
frost
ADHD ni motnja, ki bi se izražala samo ob dolgočasju. Se pravi, da morajo biti za diagnozo simptomi prisotni mislim, da vsaj v dveh okoljih (šola in dom na primer). Če so 'simptomi' prisotni samo v šoli, drugače pa ima otrok brez kakih posebnih pristopov čisto v redu pozornost, potem ne gre za to motnjo ampak bolj za to, da ga v šoli ne znajo motivirati/obvladati. In če ima poleg tega še dobre ocene (ob predpostavki da za to ne porabi nemogoče količine časa) potem mi res ni jasno, zakaj bi naj bil Ritalin priporočen tako hitro (pa še s smeri socialnega pedagoga, če prav razumem).

Prosite v šoli za pogovor s specialnim pedagogom, naj predlaga učitelju kakšne aktivnosti bi bile primerne če se tak otrok v šoli dolgočasi. Aktivni kotički so v takih primerih zelo dobrodošli-ko otrok konča z obveznim delom ima možnost dodatne, malo težje aktivnosti, ki ga izziva, ga zaposli (če seveda želi; lahko tudi počiva). Za začetek bi bilo bolj primerno poskusiti vse druge možnosti kot pa takoj pomisliti na ritalin.

Bi bilo pa dobro da se natančno pogovorite z učiteljico, kaj točno pri njegovem vedenju tako izstopa, da so sploh pomislili na stimulante. Desetletni otrok se mora znati v šoli že do neke mere obvladati, se sam zamotiti, da ne moti pouka-ne gre več za otročka ki bi ga bilo potrebno ves čas motivirati in zabavati zato da je v razredu mir. Če torej sin socialno še ni na temu primerni stopnji, mi je nekako jasno, kaj bi lahko učiteljico motilo.

(odgovor članu mamidoti)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Tablete RITALIN
26.5.2010 15:38:43   
gorenjski nagelj
user posted image SAMA IMAM 7,5 LET STAREGA SINA IN PONAVLJA PRVI RAZRED DEVETLETNE OSNOVNE ŠOLE.JE HIPERAKTIVEN....TO SE PRAVI NIMA DOVOLJ KONCENTRACIJE ZATO MI JE PEDOPSIHIATRINJA PREDPISALA RITALIN 10 MG TABLETKE....RES POMAGAJO,AMPAK SEM DANES ZJUTRAJ NA PRVEM PROGRAMU TV SLOVENIJA ENA ZASLEDILA,DA LAHKO OTROCI,KI JEMLJEJO RITALIN TABLETKE ZA BOLJŠO KONCENTRACIJO DOBIJO PRI 30-TIH LETIH ALZHAJMERJEVO BOLEZEN PA SEM SE ODLOČILA,DA MU JIH OD JUTRI NAPREJ NE BOM VEČ DAJALA,KER HOČEM IMETI POPOLNOMA PRISEBNEGA OTROKA NE PA NEKAKŠNEGA REVEŽA.....TABLETKE NAJ BI JEMAL PRIBLIŽNO 9 MESECEV....PA MU JIH NISEM REDNO DAJALA.....KO SO BILE POČITNICE,ALI KO JE ZBOLEL ALI PA ZA VIKEND....TAKO,DA LAHKO REČEM,DA JIH JE MOGOČE JEMAL 7 MESECEV....SEM PA TUDI SLIŠALA OGROMNO KRITIK ČEZ TE TABLETE RITALIN....TUDI MIDVA Z MOŽEM SVA BILA GLEDE JEMANJA RITALINA ZELO SKEPTIČNA,AMPAK SVA MU JIH VSEENO DAJALA...BAJE SO TA ZDRAVILA RITALIN ŽE KAR PRECEJ LET NA TRŽIŠČU TUDI POD DRUGIMI IMENI,KI PA SE SPLOH NISO SPREMENILA TAKO KOT JE MENI TUMBALA PEDOPSIHIATRINJA....BAJE SO NA TRŽIŠČU VSE OD 60.LET PREJŠNEGA STOLETJA....
UGLAVNEM JE ZA PREMISLITI KAJ SE DAJE OTROKU....MOGOČE BO PRERASEL V PUBERTETI.....TAKO KOT JE TO PRERASEL SIN OD MOŽOVEGA SODELAVCA....


(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Tablete RITALIN
16.7.2010 22:49:57   
Expionirka
Sama imam doma 9-letnika z potrjeno diagnozo ADHD. Simptomi so večinoma enaki, kot pri ostalih otrocih, katere so opisale mamice. Jemal je Ritalin tri leta, od 1. do 3. razreda in stvar je fino delovala, vsaj v šoli je bil mir. Vendar pa je zdravnica slučajno na UZ ugotovila povečana jetra in vranico. Seveda so mi rekli, da ni nobene povezave z jemanjem Ritalina. In sem slučajno naletela na članek o klamatskih algah, tako da smo že med počitnica pred 4. razredom začeli jemali NUTRIMAX, kar sem tudi povedala psihiatrinji, da samovoljno ukinjamo terapijo z Ritalinom. Jemlje 3 kapsule na dan, ponavadi zjutraj in učinek je zelo podoben Ritalinu in je na naravni bazi brez stranskih učinkov. Sama sem zelo navdušena nad algami, ker lahko normalno v šoli dela.
Res pa je, da ni lahko:
- treba je nonstop držati disciplino
- hodimo spat ob točno določeni uri
- v šoli imam dogovorjeno, da ima beležko, v katero mu učiteljica napiše domače naloge
- v varstvu mora narediti domačo nalogo
- vprašanja za test dobimo en do dva tedna prej, da se laho naučimo
- ker je zelo brihten (test za nadpovprečnost je propadel po celi črati, ker ni hotel sodelovati) in če dobi trojko, jo lahko popravlja
- doma imamo žogo, na kateri sedi, ker mora nonstop migati
In še bi lahko kaj naštela. Vendar tudi nama z možem včasih popustijo živci in ne veva več, kako naprej.
Je pa na trgu ena zelo dobra knjiga slovenske avtorice, mislim, da je naslov "Adrenalinske deklice, hitri dečki" prav o problemu ADHD.


(odgovor članu gorenjski nagelj)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Tablete RITALIN
16.7.2010 23:32:30   
nejcko
Expionirka, lahko kaj več poveš o teh algah, prosim. Se jih dobi pri nas?


(odgovor članu Expionirka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Tablete RITALIN
13.12.2012 21:28:27   
UniqueCR
Pozdrav,

Pisem iz Mostara iz Bosne i Hercegovine. Molim Vas iz prvog posta ili netko drugi bilo tko zna da napise kod kojeg ste psihijatra i gdje dobili recept za Ritalin posto ovamo postoje procedure velike i vrlo tesko je doci do necega, a bolujem od ADD-a vec dugo vremena.

Nadam se da ste me razumjeli i znaci zanima me samo ime psihijatra/psihijatara koji su zeljni uz nalaz i terapiju to propisati. Isto tako treba mi njihov kontakt broj i stranica neka ili nesto.

HVALA SVIMA PUNO UNAPRIJED I NADAM SE ODGOVORIMA, HITNO JE!!!

Pozdrav iz Mostara.

(odgovor članu suzy 1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Tablete RITALIN
13.12.2012 22:07:15   
UniqueCR
Pozdrav,

Pisem iz Mostara iz Bosne i Hercegovine. Molim Vas iz prvog posta ili netko drugi bilo tko zna da napise kod kojeg ste psihijatra i gdje dobili recept za Ritalin U SLOVENIJI KAZEM OPET U SLOVENIJI posto ovamo postoje procedure velike i vrlo tesko je doci do necega, a bolujem od ADD-a vec dugo vremena.

Nadam se da ste me razumjeli i znaci zanima me samo ime psihijatra/psihijatara koji su zeljni uz nalaz i terapiju to propisati. Isto tako treba mi njihov kontakt broj i stranica neka ili nesto.

HVALA SVIMA PUNO UNAPRIJED I NADAM SE ODGOVORIMA, HITNO JE!!!

(odgovor članu UniqueCR)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Tablete RITALIN
1.2.2017 12:13:53   
tina.furlan8
Potrebovala bi par tablet ritalina ali concerte. Ali mi jih kdo odstopi proti plačilu?

(odgovor članu UniqueCR)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Tablete RITALIN
1.2.2017 12:24:30   
tina.furlan8
Nujno rabim par tablet ritalina ali concerte. Ali mi jih lahko kdo odstopi proti plačilu?

(odgovor članu tina.furlan8)
Neposredna povezava do sporočila: 62
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?