Anonimen
|
Evo mene po 100 letih. Že vidim da ste me nekatere malo pogrešale. Ah, kako lepo, da me nekdo pogreša. Zakopana sem v plenice, drekce, lulanje, bruhce, krčke......kot vse ostale. Torej nič novega. V četrtek je prišla k meni mama za 5 dni in Žana najprej dva dni opazovala (navade) in ga v 4 dnevih "navadla" na 3 ure dojenja podnevi in ponoči na 5-6 ur spanja. Tako imam ponoči samo eno vstajanje okoli 3h. Najin ritem je trenutno 9h, 12h, 15h, 18h, 21h, 3h. Torej 6x na dan dojenje in previjanje. Je namreč strašansko občutljiva rit in ga moram previt tudi ponoči, ker mu ne rata zdržat od 21h do 9h v isti plenici. Ga zelo moti umazana plenica in joka dokler ni čist. Jaz mu kar lepo dajem tudi čajček (HIPP) in kapljice za krče kar v čaj, ker ima vsak večer nekje med 19h in 21h jokanje. Sicer ne dve uri skupaj, ampak v več kosih. Takrat pa tako joka da ti srce trga zraven, solze mu tečejo od napora zraven. Je kar meni za jokat zraven. Naredit pa itak nič ne morem, kapljice in vse ostalo sr.. samo malo ublaži vse skupaj, čudežnega recepta ki bi kolike odpravile pa žal ni. Trpet bo treba prve 3 mesece, tako on ki ga boli ko in jaz ki ga moram nosit in poslušat. Priznam, tudi zamaške proti hrupu sem si že našopala v ušesa, ker je noro .In pri nama ni strahu da se navadi na flašo, ker mu je dobro jasno kaj je čaj in kaj je mleko. Če ga poskušam malo z čajem zamotit ko joče za mleko takoj plune ven in užaljeno zajoka. Če pa zajoka za žejo pa pridno pije in ko mu je dovolj neha. Na začetku mu seveda okus čaja ni bil všeč, se je kremžil zraven in ni hotel pit in sem vztrajala(sem ga sama probala in ga razumem, ker je res nagraužen). Zdaj pa se je navadil in popije dnevno nekje 150 ml. Vem pa da je žejen, ker se mu ustnice lepijo, suhe so in jezik se mu lepi na ustnice. Pa mami mi ga je ponoči čisto prevzela ponoči, tako da sem jaz šla zvečer spat in mi ga je prinesla samo nahranit in me poslala nazaj v posteljo, ona pa ga je uspavala. Ah kaka blaženost. Danes pa gre domov in meni gre že sedaj na jok, ker ne vem kako bom spet sama. Čez dan mi ni nič težko, ko pa se bliža večer pa postanem nervozna, ker me je strah noči. Pa jutri imamo prvo kopanje in me je groza vsakega večera ko ga bom še kopat morala, ker sem zvečer tako utrujena da še sebe ne prenašam več, kaj šele cel proces kopanja. Ne vem če ne bova midva prestavila to na zjutraj. No, bomo videli ali mu bo kopanje všeč, če ga bo uspavalo ali zbudilo. Ker zaenkrat zvečer zaspi bp po dojenju. No, saj ga kričanje pred tem mora utrudit. Zelo rad gre na sprehod, tam je ponavadi čisto priden, čeprav ga burja zelo moti. Mama mi je povedala, da do 6 mesece še ne znajo pravilno dihat in se ob močnem pihanju v obraz ne znajo odzvati in zadržijo sapo. Seveda tega ne morejo delat v nedogled in začnejo jokat ko nori. In je čisto res, čim sem voziček obrnila v drugo stran in ga pomirila je bil mir. Čim mu je zapihalo v obraz je ponovno zajel sapo in posledično krčevit jok. Pa po megli naj nebi hodli na sprehode, ker je preveč vlage v zraku. Na nek način smo tukaj na Obali nasrkale, ker prihaja obdobje burje ki zna pihat teden dni skupaj in megla, ki se zavleče za več tednov. Sebe sem že naročila k G, Žana pa še vedno ne na prvi pregled. Grozna sem. Pa saj ga bom, saj niso tako hudo zasedeni, pa vidim da lepo napreduje, prav zalita lička ima, gubice po nogicah, lepo napeto kožico......res ne rabim pediatrinje da mi pove da je zdrav, če kar poka od zdravja. Mleka imam za izvoz, kar šprica okoli. In ziher ga je dovolj in je dovolj hranljivo, če podnevi zadošča za 3 ure in ponoči do 6 ur. Že samo to je pokazatelj da je sit. Pa če mu nebi bilo dovolj bi se drl ko sraka po dojenju da hoče še. Se mi pa čez noč tako napolnijo dojke da komaj čakam da grem dojit, ker mi vse ven teče, dojke so čisto trde in pol ga kar zalije da kašlat začne zraven . Pravi požeruh. No, zdaj sem vam za cel teden nazaj naplozala, da vam ne bo dolgčas po meni . Danes sem tudi jaz posekala gozd na sebi, nohte porihtala in nalakirala, včeraj pa me je mami peljala v trgovino in mi kupla čevlje in torbico za zraven. Ker imam (kot večina) poporodno krizo neprivlačnosti, zanemarjenosti ipd. Ko sem bila sem lahko bila debela, sedaj ko pa to več nisem sem pa samo zanemarjen debeluh z trebuhom ki dol visi ko vreča. Oblečem lahko samo dvoje hlač, pa nobene mi niso všeč. Še vedno imam +5kg in kar nočejo dol . O kavbojkah lahko samo sanjam... Pridne bodite, poljubčke vsem "starim" in novim sončkom od Srčka in Žana.
|