|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:16:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Tukaj pa ena, ki je mislila da je kao AP starš, pa so me gospa Skuštrana vehementno seznanili, da sem lena mama, ker ima moja hči dudo user posted image  user posted image  user posted image .
Torej ne spadam nikamor.....sem v materinskih vicah user posted image .


user posted image  Evo, sva že dve v materinskih vicah.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:20:27   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Uporabnica skuštrana ni nikakršen element in je tudi sama obvezana k pravilom lepega vedenja in strpne komunikacije.

Očitno je človek lahko tudi na lep način zelo agresiven. Sicer mi je filozofija AP čisto všeč in za moje pojme delam po njej, pa vendar se po dejanjih v več primerih najdem tule, na tej temi, kot pa v tistih 8 načelih, ki jih nekatere tako zagriženo forsirajo, kot da so neka nova religija. Se imam za AP starša, ker pravilno razumem vso filozofijo, samo ne grem se pa na tak posiljen način, kot je nastal na tistem podforumu. Čudno ne, imam se za AP starša, ampak v tisti temi se pa ne najdem. S popolnostjo pač nisem obsedena.



Zelo lepo si tole napisala Tašonka, strnila si moje misli. Se res prav gnev v meni nabira že dva dni, zaradi te ,,lenobe,,.
Narediš vse kar je v tvojih močeh, se res maksimalno ukvarjaš z otrokom, in da ne pregoriš, si greš privoščit dudo....potem si pa takoj len.
Take izjave me prizadenejo, ker res vlagam maksimum v svoja otroka.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 3.2.2007 23:21:48 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:25:32   
polona2
Strinjam se s Tašonko in Viv. Čeprav za AP do nedavnega še slišala nisem, sem, seveda skupaj s partnerjem in bližnjimi,  se mi zdi ravnala prav, kar se tiče vzgoje mojega otroka. Predvsem poskušam razumeti hčerine potrebe in pri tem poslušati tudi svoj razum.
Zaenkrat za vzgojo otroka ne potrebujem knjig, bi se pa sigurno zatekla kam po nasvet, če bi imela težave v zvezi z vzgojo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:28:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Take izjave me prizadenejo, ker res vlagam maksimum v svoja otroka.

Hvala enako. Me je imelo, da bi marsikaj izbruhala tam, pa je brezveze. Še večja vojna bo ratala, na koncu bi bila pa itak izbrisana.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:29:02   
Marogica
Muki1, ne sekiraj se, ker je tudi skuštrana napisala, da ima njen otrok dudo od prvega dneva. Torej očitno ni idealna AP. Mogoče pa se zato tako trudi drugim vzbudit slabo vest, ker jo ima tudi sama?user posted image

p.s. "Tolažilna duda"-le zakaj se tako imenujeuser posted image , že skoz razmišljam....tisto.."tolažilna"....



Punce, vse skupaj je enostavno smešno oz. bedasto. Nikoli si nisem mislila, da bom diskutirala o stvareh, ki so najbolj naravne na svetu. Biti starš.Biti starš, ki čuti in tako tudi ravna s svojim otrokom, a biti "nepovezan" z otrokom??? Kakšna bedarija je pa zopet to???



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:30:06   
rija
Očitno sem tudi jaz v materinskih vicah user posted image
Lena, lena, lena.....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 0:17:21   
Blacky30
Cele dneve se odpirajo samo teme z neko AP vsebino. Že, ko sem videla, kdo pretežno sodeluje v teh temah, sem se jih ognila na daleč, ker mi je poleg takih postov vedno zavrela kri (dejansko gre za iste uporabnice, ki se vsakič znova skregajo na temah o dojenju).

Sem pa zelo vesela, da si ti odprla tole temo in ste se javile še druge, ker sem začela potihem razmišljati, če je z mano kaj narobe.

Veseli me, viv in polona2, da se znova strinjamo, kot smo se že pri marsikateri temi prej. user posted image

Jaz menim, da AP starševstvo ni nič drugega, kot zelo inteligenten izraz za razvajenega in nesamostojnega otroka. In verjemite, ko taki otroci odrastejo.....takrat se šele problemi začnejo! Takrat so starši krivi za vse njihove težave!!! Poznam veliko takih primerov.

Moj predlog je, da se forum Povezano starševstvo ukine, v kolikor ne želite, da zavlada tu gor prava vojna!
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 7:57:19   
kepa*
Moram še jaz kaj dodat, pa čeprav se mi pogosto sploh ne da pisat in se vmešavat. Sem šla brat na ta forum in sem se morala prav smejat. Joj, kake teoretične floskule!
Po vseh teh načelih in idealih torej tudi jaz nisem AP starš (do pred kratkim sploh nisem vedela, kaj je to). Tako kot ti Romana, sem imela urgentni CR, ker se mi je odluščila posteljica in je bil mali v dihalni stiski, tudi dojila se nisva, ker naš neješčnež nikakor ni hotel zagrabit dojke. jaz ga pa tudi nisem preveč silila, ker že itak ni skoraj nič mleka popil. Sem si pa do 8. meseca izbrizgavala svoje mleko. Če bi ga dojila, ga pa zagotovo ne bi želela dojiti neskončno dolgo, ker mi je to, da se doji 2 leti ni več starega otroka, čisto mimo. Joj, zdaj me bodo napadle.
Do nedavnega smo imeli tudi dudo, bil je pravi dudaholik. V bistvu so ga navadile sestre na intenzivni, mene ni noben vprašal, moram pa priznat, da mi je včasih kar pasalo malo odmora - sem pač bolj lena, priznam.
Malček že tudi od enega leta spi v svoji sobici, na kar smo ga navadili, ker smo se nekaj časa vsi tičšali v skupni postelji in nihče ni spal. Pa tudi navadili smo ga tako, da je malce pojokal, zdaj pa ves zadovoljen prespi celo noč. Če pa kdaj želi priti spat k nama, pa ni problema. Zjutraj je tako ali tako vedno, ker je na vrsti žuljenje.
Aja, pa glede discipline: tudi zelo povzdignem glas, če je potrebno.
PA večkrat snevno ga pustim, da se sam igra in mu ne diham ves čas za ovratnik. Vzgojnih knjig načeloma ne berem.
Aja, pa še glede spanja drugje: Že kar nekajkrat je prespal pri babici in dedku, ki ju obožuje. Nazadnje prejšnji vikend, ko sva si z možem vzela dva dni popolnoma zase. Totalna egoista, vem. uh, pa še bi lahko naštevala. Malčka pa obožujem in ga imama najraje na svetu.
Res se pa tudi jaz bojim, da bodo taka novodobna sranja (oprostite izrazu) še bolj izpridila otroke, kot so že, saj mi to smrdi na vzgajanje totalno razvajenih in nediscipliniranih otrok. in res je, take imamo že sedaj v šoli, a ne bi zdaj o tem.
Nikakor torej ne spadam na tisti forum. In kot vidim, so tam itak ene 3 uporabnice, ki so cele dneve pred računalnikom, saj je njihovih postov povsod dovolj. Upam, da ne bom katere užalila, a morda bi se pa le malo bolj posvetile svojim otrokom, ne pa zgolj teoretizirale in zbujale drugim slabo vest.

Uh, sem se razpisala. Je pa fajn videt, da nisem edina v svojem razmišljanju.



_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:17:16   
Anonimen
Dobro jutro, ne AP-jevke. Moj otrok, o groza, gleda risanke sam v drugi sobiuser posted image  Frujštkal bo verjetno pa pašteto pa kruh ali pa hrenovke. Kakšna packarija, lenoba od mame.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:18:20   
Primoza
Ja, pa otrok ve kje ste? In ali vas lahko najde ko vas rabi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:21:14   
Anonimen
Ja, seveda ve, samo bo moral revež kar peš stopnicah pritacat. Nimam štorklje ali slinga ali nahrbtnika.

Oj, strela, primoza, pša Ninje bo gledal, no kaj pa ti misliš o Ninjah po AP sistemu, si včerja Ap-jevke nagovarjal na to temo, pa se ni potem iz tega nič razvilo. Torej, Ninje in AP user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:29:46   
Kalina
Definitivno NOT AP stars, ker tamala se je ob 3h ponoci zbudila in se SAMA igrala, kricala, prevale delala do 5h, medtem ko je mama SPALA, ojoj!!!user posted image

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:40:15   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Ja, seveda ve, samo bo moral revež kar peš stopnicah pritacat. Nimam štorklje ali slinga ali nahrbtnika. 




user posted image user posted image  Dobro jutro.

Ja točno, kje pa post od skuštrane, na katerega sem jaz odgovorila? Sedaj pa izpade tako, kot da sem bila pijana ali pa da sem iz dolgega časa nekaj pisala in kopirala. Ali pa kar sama sebi odgovarjalauser posted image user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 8:58:57   
Primoza
Glejte skupaj smo nekako do zdaj ugotovili, da večinoma uporabljamo načela AP. Ugotovimo lahko, da so se ta načela uporabljala veliko preden se je sploh pojavilo AP.

Tudi tiste, ki mislite da ne uporabljate načel AP jih v resnici uporabljate v določen obsegu. obsega pa AP itak ne predpisuje ekzaktno.

Tisit, ki se držijo 8 načel AP kot pijanec plota delajo veliko večjo škodo otroku kot tisti, ki ni odprl niti ene knjige in vzgaja otroka s srcem "po občutku". Taki bi lahko dali marsikateri nasvet kakim gorečim privržencem AP, ki kdaj spominjajo na tisto zgodbo z Am wayam ali kako se mu je že reklo tisti kolekciji izelkov. Ko se organizirajo sestanki z raznimi projekcijami, potem naenkrat sledi "razsvetljenje" in potem postanejo "verniki"vsiljujejo tiste izdelke vsem sorodnikom in prijateljem, kar jih poznajo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:00:59   
tanaj
Tudi jaz se vam pridružujem na tej temi. Spadam sem, ne pa na forum Povezano starševstvo, kjer večina najbolj glasnih AP staršev sploh nima razčiščenih pojmov (predvsem skuštrana). Mislim, da se jim samo fino zdi, da kao pripadajo neki teoriji in za zavzemajo in delajo po njej.  Moje mnenje je, da delaš kakor je tebi prav, ne po nekih načelih.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:04:15   
Primoza
To je pametna trditev - kot sem dejal je to princip mnogo uporabnejši od navedenih načel. In ravno tisti, ki so se na začetku ukvarjali z AP so svarili pren nekim prevelikim forsiranjem tipske vzgoje, amapk predvsem poudarjali spontanost. Seveda pa to ni bilo prav komercializaciji AP, ki se ukvarja bolj z uniformiranjem, poenotenjem, ker lahko na ta način dosežejo večji komercialni uspeh raznih izdelkov.

(odgovor članu tanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:12:01   
Anonimen
Sem izvedela, da se na resnih forumih, kot je tudi ta, odgovori brišejo, da če hočemo čvekat, naj gremo pa na čvek forume. In ja, razglabljanje o ne AP je čvekanje user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:16:02   
Primoza
Lejte, kot sem dejal lahko debatiramo na nekem nivoju dodane vrednosti - primer so vsa sporočila, ki so zgoraj. Tako tudi držimo cilj te debate, to je zbrati nekaj informacij za mame, ki se sprašujejo kaj za vraga je AP. A zdaj bo pa moj otrok "debil", ker še nisem slišala za AP. Meni se bo pa na čelu pojavil napis NEUSPEŠNA MAMA. Malo karikirano, vendar kar resnično - vzgoja je občutljiva tematika, vsak bi dal rad otroku le najbolje. Tako da nadaljujmo v tej smeri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:23:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: .malina
Jaz očitno nisem taka mama, saj sem imela CR, nisem dojila, mala je imela dudo, smo jo navadili spat v svoji sobi, jo večkrat skregam...

Joj, do sedaj nisem vedela kam spadam. Hvala ti malina.
Samo en problem je. Zaro so na dudo navadili v bolnici. Kam se pol kvalificiram?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 9:26:44   
Primoza
Lejte dude in ostale malenkosti sploh ne prispevajo k vzgajanju v skladu z AP. To skušajo le prikazati skomercializirane verzije AP.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:16:50   
tanaj
Se strinjam. Bistvo povezanega starševstva ni napačno, vsaj, če si stvari prav razlagaš. Mislim, da so se te žolčne debate okrog povezanega starševstva začele zaradi napačnih dojemanj nekaterih, ki slepo verjamejo v teh osem načel. Vsaka stvar je za nekaj dobra, kot tudi AP, seveda, če stvari jemljemo z dobro mero razuma.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:21:36   
paris
Za crknit, sem šla brat tisto kačo o AP starših, ko imam ravno čas, ma ne moreš verjet, kaj vse lahko ljudje napišejo! In se kregajo dobesedno za oslovo senco!user posted image
Kje pa je tu starševska samozavest, se vprašam? Zakaj sploh debatirati o tem kakšen način vzgoje je najprimernejši? Jaz si na tem področju sploh ne dovolim soliti pameti! V naši družini imamo tak način vzgoje kot nam ustreza, za druge me pa ne briga! Prav tako se mi " fučka", kaj si drugi mislijo o moji vzgoji, jaz vem kakšna merila imamo pri nas doma in kakšnega otroka sem vzgojila.
Skratka, take in podobne debate se mi zdijo popolnoma nepotrebne. Na koncu se mora itak vsak sam odločit kako bo vzgajal svojega otroka, nobena debata na  forumu mu ga ne more vzgojiti!

P.S. Enkrat sem že napisala, pa bom spet! Otrok ni edino bistvo mojega življenja! Otrok nam je dan na posodo, pride in gre, in prav je tako!



_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:33:29   
viv_
Tale podforum AP bo naredil več škode in koristi. Isto, kot tudi podforum "dojenje in dodajanje". In samo zato, ker so nekatere uporabnice tako tišaste in tako posiljujejo s temi zadevami, da se ti obrne.

Poleg tega si pa še hodijo v protislovja. Ena je AP pa stalno problemi z mulci, druga je AP pa samo o karieri razmišlja, tretja je AP pa mulca seli gor in dol... Tako da ne bi o tem več!
P.S.: Nikogar v tem postu nisem omenjala poimensko, če se pa katera prepozna, pa samo pomeni, da je to res.

Imejmo tukaj prijetno debato o nas in naših otročkih in bomo na veliko ploskale user posted image user posted image user posted image , ko bo kak malček lepo zaspal z dudo, bo nahranjen po flaški in šel za kakšen dan na počitnice k babici, mami pa na lepše, pa v sosednji sobi gledal Ninje user posted image



_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:45:49   
kofetek2010
kam se naj vtaknem...


pri prvem sem bila bolj AP kot ne...

a lahko rečem, da me je "pamet" srečala in da sedaj zagotovo nisem AP user posted image user posted image user posted image





Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:47:45   
kofetek2010
DP - distance parents user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?