|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:49:12   
paris
Mogoče " lenobe" ?

< Sporočilo je popravil primoza -- 4.2.2007 12:47:18 >


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 11:54:07   
viv_
Frakcija t.i. "Kranjske mafije" je bila ravno v petek zvečer na bowlingu (otroci, revčki, so doma spali v svojih posteljicah) in smo mele debato tudi o tem. Smo ugotovile, da bomo zahtevale en podforum za ne-AP, pa bi ga poimenovale "egoistične matere".


< Sporočilo je popravil primoza -- 4.2.2007 12:48:20 >


_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Vse, ki niste AP starši
4.2.2007 12:54:55   
oka
Hja, jaz vse do odprtja podforuma o AP nisem niti približno razmišljala v katero skupino staršev pašem. Enostavno sem se imela za MAMO, polovico para, ki se je odločil imeti otroke jim omogočiti čim lepše otroštvo in jih vzgojiti v dobre in odgovorne ljudi. Iz starševstva nisem nikoli delala neke znanosti.  Zavedam se pač, da otroka nista moja last  dobila sem jih le na posodo in moja odgovornost je, da jima omogočim čim lepšo prihodnost. Upoštevati moram njuna različna karakterja, njune želje (seveda, do neke mere) oz. moram jima biti dober in zanesljiv starš. Banalno se mi zdi, da bi ju morala vzgajati po nekih kriterijih. Npr. sin ni nikoli želel spati pri nama v postelji, naj bi ga zato, da bom AP starš in tako posvečena v neko skupino vele ljudi silila, da spi pri meni? Ni se hotel dojiti. Naj bi vztrajala pri dojenju in ga imela lačnega, da bi ja zopet bila tako opevani AP starš? Naredila sem tako, da je bil moj otrok srečen, srečna pa sem bila tudi jaz. Enostavno nisem ne AP, ne non-AP starš. Sem samo mama, ki svoje otroke ljubi, jih spoštuje, vzgaja po občutku in ne po knjigah.

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 8:16:02   
Pajaca
viv kaj si še napisala, preden so te cenzuriral???

Evo ena izmed kranjsko mafijskih mamic. Ma in to neAP mamica, celo tako prekleto egoistična mamica, ki je dala svojega 4 mesečnika spat k sestrci v sobo, da je mela v svoji sobi mir in potem pri njegovih 6 mesecih skočila na avion in se odpeljala v Dublin. Pa itak sem obema že v porodnišnici povedala, da imata tako leno mamo, da naj se čimprej navadita na samostojno življenje in naj nikar ne jokata sredi noči, ker men se ne da ustajat.

Tko da a se lahko že odpre tale podforum egoističnih mamic, ker tam bo sigurno kakšna fajn debata padla.

Pa ne vem v čem je fora, da nam Primoza tako soli pamet že celo tole temo, kaj je in kaj ni AP, ker preprosto povedano je to ista fora kot indigo otroci. Mamice ki imajo tako prekleto razvajene otroke, da jih morajo preprosto nositi po rokcah in morajo met skoz prikloplene na joški, spati z njimi, nikol it nikamor, ker so preveč so si iz svojega opbupa zmislile in rekle to je pa AP. Tko k tiste k majo razvajene mulce u ibr, da lahko delajo kar čjo... a ne to so pa indigo otroci.

Jaz vsaj po pravic povem, da sem lena, pa da se mi ne da nič dopovedat, pa da ni čudn, da sta mulca ista k jaz.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 8:54:01   
Kristjan
No, jz bom pa samo to napisal. Slepo sledenje enim napotkom, ki jih dajejo drugi (knjige, mediji in podobni vsevedi) je poneumljanje samega sebe. Zdi se mi, da vsak najbolje ve, kaj je tisto kar daje njemu in njegovemu otroku največje zadovoljstvo in radost.

Zato mamice (in očetje) zaupajte svojemu občutku in se raznim "neumnostim", ki ne sodijo v vaš koncept zgolj nasmejte.

Pa user posted image  za to temo! lep pozdrav!

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 10:39:19   
mehurčica
Jaz pa vam povem, da ste vse tukaj, ki zagovarjate, da niste AP(sicer mi je čudna ta besedna zveza), tudi AP. Pa saj ste rekle, da delate po vašem nagonu, kako se VAM zdi, da je najbolje za otroka. Ali sem se morda zmotila? Ali morda delate ravno nasprotno z vašimi načeli?user posted image Vem, čuden stavek... Ampak mi pač ne gre v glavo.user posted image


Sem pa včeraj v parku videla starše, ki definitivno niso AP. Imela sta 4 otroke in enega na poti. Druga najmlajša je bila stara kako leto + kak mesec. Hotela je it na igralo, nakar je ata popi**il, zgrabil gor, jo dobesedno namlatil po riti, stresel in jo nesel na klop. Hotela je it iz klopce on pa se je drl na njo, da ne gre nikamor, kaj si misli, da naj vtihne....V glavnem takšne žaljivke in takšno ravnanje, da sem dobila solzne oči. Nekaj staršev je reklo, da bodo poklicali policijo in se je začel dret, da kar naj in da naj oni povejo, kak pa naj drugače ravna.user posted image Halooo?

Torej to zame ni AP-nasilje in omejevanje otrokovih potreb. Saj nobena ni pisala, da svojim otrokom vse dovoli. Vsak otrok rabi meje. Moj sin je že pred enim letom šel prespat k babici, da sva midva lahko bila malo sama/da sva šla kaj ven...Dudo, flaško je imel dolgo. Nosila ga nisem, kot dojenčka, ker tega ni potreboval-takoj ko je zaspal,sem ga samo odložila v posteljico. Mislim, da nobena ni govorila o nošenju 2 letnikov. In o igri le teh-sej pa je ja normalno, da se znajo že sami igrat. Sem sigurna, da vaših otrok ne pošiljate stran od sebe, če pridejo in vas prosijo, da bi se z vami igrali.
Uh, tudi midva kdaj spiva zjutraj, medtem ko David gleda risanke. Tudi zelo povzdigneva glas, če se mu kaj res ne da dopovedat.
Pa se imam za AP, ker sem enostavno starš, ki upošteva hkrati svoje in otrokove želje.



Ponavadi se ne oglašam na temah, kjer se krešejo mnenja, ker se mi enostavno ne da in mi je škoda časa za to-predolgo tipkam.user posted image Ampak tukaj sem pa mogla, ker se mi je na čelu pojavil en velik utripajoč napis: WTF?

Pa lep pozdrav vsem, ki mislite, da niste AP...čeprav ste...user posted image

(odgovor članu Kristjan)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 10:50:49   
mehurčica
Ali je pa res kakšna med vami, ki si želi imeti male vojake doma?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 11:19:16   
Pajaca
Kakšne vojake????

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 19:47:01   
Dashenka
Ne razumem, kaj si pravzaprav hotela povedat?

< Sporočilo je popravil primoza -- 9.2.2007 16:55:02 >

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Vse, ki niste AP starši
5.2.2007 19:54:08   
Primoza
In o čem solim - pamet pri AP, pa prosim argumentirano, pajac.

Kolikor vem ni bilo tu cenzuriranega nič drugega kot kup čveka (ki se nadaljuje tam, kjer spada) in praznih sporočil.

Masikdo ima svoje želje o tem, kaj bi se brisalo, s kakim zapoznelim učinkom polne lune se pa tudi ne mislim bosti. Potrudil sem in vsaki pojasnil v ZS, celo večkrat po potrebi.

NAJ PROSIM POVE KDORKOLI, KATERA POMEMBNA MISEL IZ OBJAVLJENIH SPOROČIL JE BILA CENZURIRANA?

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 9:24:55   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Ne razumem, kaj si pravzaprav hotela pocedat?

Sem vedla, da vam nebo jasno. Itak. Sem že skozi temo videla, ko je Primoza napisal dejstva, ve pa kar naprej tisto svoje.

Želela sem povedat to, da si punce tukaj očitno niti ne želite razumeti vsega povezanega z AP. Preberite p o č a s i , ne pa da preberete površno in pol kr akcija in napad. Ker večina vas misli, da je AP=RAZVAJANJE OTROK. Sem sigurna, da niti ena na RR ne izpolnjuje vseh načel(tudi jaz se to videla prvič, vendar sem se našla v najmanj eni).
Pa saj z nekaterimi, ki zatrjujejo, da so proti AP smo se že večkrat videle/družile...in kot se meni zdi, se nismo kaj dosti razlikovale v vzgoji, z nekaterimi sploh ne. No, s kakšno pa precej...


(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 17:14:37   
dory
se ena ne AP mama, torej egoisticna mama...klinc gleda vse skupuser posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 17:20:24   
Primoza
A tisti klinc je mišljen na izvajanje vzgoje otrok?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 19:26:39   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

A tisti klinc je mišljen na izvajanje vzgoje otrok?


ti to pa ne...ker ko gledam danasnjo mladino se bolj primem mojga :)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 19:33:41   
Made
Načeloma se na takšne teme sploh ne javljam, ker je isto, kot da bi mlatil prazno slamo...ampak nad temo pod povezano starševstvo pa sem naravnost zgoržena... Zato pišem tudi tukaj, tam bi me namreč itak raztrgale...no, mogoče me boste tudi tukaj, ampak kar nekako nisem mogla ostati tiho...
Pa da ne bo pomote- sem čisto vse prebrala, pa si razlagam pač kot si razlagam. Ampak kaj vse se dandanes grejo starši... Dojenje do pubertete, pa kolk je lušno, da si milkavtomat ali nekaj takega. Abotno.
Rade imejte svoje otroke, vzgajajte jih za zunanji svet (in ne za neko neobstoječo pravljico), pa na sebe (in partnerja) tudi kdaj pomislite. In za boga milega- dajte otroku dihat! Cele dneve morajo biti privezani na vas...pa še ponosne ste na to, da jih niti za minuto nikamor v varstvo ne date... Potem pa imamo 30 in 40- letne "dečke", ki še pri mamicah živijo (oz. "na joški visijo"). Svašta...
Sem pa najbrž ena redkih, ki je dejstvo, da po tistih napisanih načelih ni AP starš, ni niti malo prizadelo. Kot vse ostale pač tudi jaz mislim, da delam vse najboljše za svojega otroka, oz. sem v to prepričana. Tudi jaz sicer otroka nikoli nisem pustila jokat, se zato še sedaj na rokah uspava, pa še bi lahko naštevala... Ampak zvezala na sebe pa ga nisem in ga tudi nikoli ne bom. Da o dojenju raje sploh ne razglabljam...
Ne bom se klasificirala kot ja ali ne AP starš, ampak samo kot ljubeč starš, ki želi vse najboljše za svojega otroka, med drugim tudi to, da bo v življenju samostojen in se bo tudi izmed štirih domačih sten dobro znašel... Pa brez zamere, enostavno me je vse skupaj šokiralo...(govorim predvsem o linku, navedenem na začetku te teme, da ne bo pomote).




(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 19:48:10   
cmokec
Pri nas tud nismo AP, pa sem do sedaj mislila, da sva dobra starša. No, saj v bistvu to vem, ker pogledam otroka, pa mi je jasno, da nam gre.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 19:56:01   
Primoza
No saj potem pa ste AP starš, če je že treba te kratice, vsaj tako kot jaz to razumem. Saj veste vedno so pa neki skrajneži.

Kako pa vzgajate:
a) tako kot vam pravijo starši,
b) tako kot preberete v knjigah,
c) tako kot mislite da je prav.

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 22:33:18   
cmokec
Pa saj ni fora v AP, ampak mi gre sortiranje in dajanje nekih smernic, ki so edino pravilne na živce. in primerjave so od raho čist pod kritiko.

Primer:
 
1.) priprava na porod
Vse se od dne, ko zagledamo magični črtici na nosečniškem testu začnemo pripravljati na porod.
Men je to logično in še tista nosečnica, ki jo je nosečnost presenetila in je bila v osnovi nezaželjena se na porod pripravlja. Rada bi vidla katero, ki ni nič prebrala, pa prisluhnila drugim mamicam, ker rodit pa res ni tako enostavno in preprosto. Skoz bolj se mi zdi,da so ta pravila napisali moški, pa nič ne vem o AP.

Do poroda smo tako »pripravljene«, da se naše znanje lahko kosa s tistimi, ki so v porodni sobi po službeni dolžnosti. user posted image  Mnogokrat pa se v ključnem trenutku zgodi, da ugotovimo, da smo popolnoma nebogljene, kljub vsemu znanju. Ja, to pa verjamem in od tu izhaja nesmisel.
Spomnimo se preteklosti (ponovno) – otroka so materi vzeli takoj po porodu, samo od daleč so ji ga pokazali in ga odnesli.
Sedaj ni več tako, in zato ni pripomogel noben AP, ampak se družba enostavno razvija, spreminja.
 
3.) emotivni pristop
V prejšnjem stoletju je bil trend racionalnega pristopa k otroku. Pusti ga, če joče, ko se bo utrudil, bo tako ali tako utihnil. Ne objemaj, ne pestuj in ne poljubljaj otroka, ker ga boš razvadil.
Takega starša ne poznam in dvomi, da bere RR.

Vzgoja za otroka tovrstna dejanja označuje za kruta. Saj so.
Meni to ni čist nič AP, ampak logično in normalno.


4.) skupno spanje
Torej ugotovili smo, da nimajo vsi otroci enakih spalnih navad in tukaj je potrebno upoštevati individualnost vsakega otroka.
A to je AP, ali C?

5.) odsotnost staršev
Poglejmo najprej v preteklost. Mnogo staršev je delalo v tujini, otroci pa so ostali v varstvu pri babicah in dedkih. Ne le to – mnogokrat se je v preteklosti dogajali, da so starši enega od otrok za nekaj let »posodili« svojim bližjim sorodnikom. In takrat otrok več ni vedel, kdo so njegovi starši.

Danes pa to nikakor ne pomeni, da ne smeš iz hiše oziroma da lahko greš samo z otrokom. user posted image
Jaz sem pa to ravno tako zastopila in nič drugače. Ker se stalno nekaj prerekate, če gresta starša sama kam brez otroka, ali če otrok res spi pri starih starših.

Otroka je treba na odsotnost staršev (enega ali obeh) postopoma navajati.
Kdaj pa, če ga imaš skoz s seboj?

O disciplini nebi, ker se mi ne da. kaj vse ne smeš in kaj otrok vse sme.

O ravnovesju v družinskem življenju sem pa pomislila na samohranilke. user posted image

Tko, to je moje mnenje na hitro. To, da se je nekaj napak delalo pred desetletji, je pač bilo. In res bi rada (no, nebi) videla družino, ki še tako živijo. Takih enostavno ni. In sedaj delati neka načela in smernice. Za koga pa, če se je pogled na vzgojo korenito spremenil. Za to ni treba nobenega AP. Tako vzgojo imamo že vsi mi, al sem naivna. Bedarija je samo v tem, da se tisti, ki zagovarjate smernice AP (čeprav so med nami že dolgo in se po njih vsi ravnamo), ukvarjate mal preveč z literaturo. Domnevam celo, da svoje neuspehe iščete v knjigah in ne v vas samih. In sedaj dejmo celo znanost napisat, kdo je boljši starš.

Ima pa za vas APovce vprašanje. Kako boste gledali na vse to in na edino pravilno vzgajanje po smernicah AP, ko bodo vaši otroci vzgajali svoje otroke. Do takrat je še daleč in se bodo trendi vzgoje sigurno spremenili. Boste še mislil, da ste bili super, ker ste bili AP, ali ste bili čisto navaden starš, ki je naredil vse, kar je bilo v tistem trenutku v njegovi moči, da uspešno in dobro vzgaja svojega otroka.

Tko, da se nehajte pačit s tem AP in bodite enostavno starš po svojih najboljših močeh. Ker o vseh temah se lahko menimo tudi brez AP, ker cilj je enak - v dobro otroku, samo manj fensi se sliši.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Vse, ki niste AP starši
6.2.2007 23:20:43   
natalia
aleluja, sem vas našla.user posted image   še ena lena in egoistična mati "in da house"....user posted image










_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 5:57:55   
Primoza
Lepo mnenje, sem vedel da se da napisati tudi kaj tehtnega. Kaj pa tisti odgovori od a) do c)?

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 6:39:43   
Anonimen
Lepo povedano, cmokec. Se strinjam.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 9:08:03   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

AP ali povezano starševstvo je zame samo "besedna igra" oz. dodatek besed v mojem slovarju. Sama osebno se čutim povezana z mojima otrokoma in to na način, kakršnega pač imamo mi, v naši družini, brez AP-"dodatka v stavku. Je pa dejstvo, da pri nas ni ENOSTRANSKEGA prilagajanja. Včasih se prilagajam jaz, včasih pa moja otroka. In funkcioniramo dobro, najbrž zato, ker se čutimo in ne zato, ker živimo po nekih načelih in se ne obremenjujem s tem, ali sem vsak dan izpolnila vseh teh osem načel ali ne.

Zame osebno so AP- starši isto ljudje, ki si niso sposobni priznati, da pač dolčenih stvari ne zmorejo ali pa se jim ne da. Torej se v ničemer ne razlikujejo od nas "normalnih", le da svoje nesposobnosti "skrivajo" za nekimi teorijami. Mi (oz. vsaj jaz) pa stojim za dejanji, tako dobrimi kot slabimi in pač živimo po načelu, da smo samo ljudje z napakami, torej, da nismo popolni.

To je moje osebno mnenje, za katerim stojim in ne čutim se nenesposobne, ne da sem slaba mati ali kaj drugega. Sem "samo" mama in za moja otroka edina. SEm mama, ki se za svojega otroka ne žrtvujem, saj ga nimam zato, da bi iz lastnih, egositičnih namer, to komurkoli dokazovala. Sem mama, ki želim svojima otokoma najbolje, vendar ne za vsako ceno. Sem mama, ki živi tudi svoje življenje in le tako bom lahko vzor svojima otroka, da ga bosta tudi onadva znala. SEm mama, ki ne pretirava v ničemer-ne v slabem, ne v dobrem. In "biti mama" je poslanstvo-odvisno samo, kako si ga razlagamo.





user posted image  user posted image  user posted image  se povsem strinjam. Tudi AP je samo še ena stvar več, na katero se lahko po potrebi opreš (lahko tudi slepo) kadar dvomiš vase kot starša.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 11:25:05   
Anonimen
To, da se je nekaj napak delalo pred desetletji, je pač bilo. In res bi rada (no, nebi) videla družino, ki še tako živijo. Takih enostavno ni.
 
Cmokec, take družine še vedno so, žal. Nas na RR je samo 18.000. Glede na to, da uporabljamo računalnik in sodobne pristope komunikacije, pomeni, da imamo vse vsaj neko osnovno izobrazbo, ki nam omogoča, da razmišljamo tako kot razmišljamo. Kje pa so ostali? Tisti, ki imajo takšne pristope k otroku, se na RR ne javljajo, saj ga ne poznajo. Veš, kot učiteljica v šoli sem videla in slišala marsikaj. Krutost nekaterih staršev ne pozna meja. Vsi vemo, da se za mnogimi zidovi skrivajo nasilje, tako psihično kot fizično. Z dejstvom, da tega ni, se enostavno ne moremo slepiti. Poznamo tudi družine z izjemo špartansko vzgojo, kjer otroci npr. ne smejo vzeti iz pladnja keksa, dokler jim oče tega ne dovoli (to sem doživela v živo). In zamišljaj si velike oči dveletnika, ki gleda kekse, oče pa se "igra" z njegovimi čustvi, mu keksa ne dovoli takoj vzeti, in pri tem še vidno uživa (oče namreč). Ali pa si zamišljaj mamo, ki zato, ker je otrok skočil v lužo, ponori, ga zmerja in trese pred ljudmi, na koncu mu pa pripelje še zaušnico.
 
Nikjer nisem zapisala, da se sama držim teh načel kot slepi plota, nikjer nisem zapisala, da so edina dobra. Me vse se bolj ali manj držimo vseh navedenih smernic, ne glede od kod izvirajo (naj so AP, MB, SG ali kaj jaz že vem kaj), me smo tiste, ki smo že pretrgale s tradicijo. Mnogi pa še niso. In ta tradicija je ostanek socializma, kjer se je vzgajalo poslušnega in ubogljivega posameznika, ki bo delal v dobro domovine. Saj se spomnite tiste: Za domovino s Titom, naprej! 
Zagovarjam pa čustveni pristop k otroku, zagovarjam, da so naši otroci naš največji zaklad, da skušamo narediti vse, kar je v naši moči, da jim omogočimo srečno otroštvo. Pri nas je za štirimi zidovi nekaterih domov še vedno skritih preveč otroških solza in preveč otroškega trpljenja.

< Sporočilo je popravil raho -- 7.2.2007 11:27:38 >

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 13:05:11   
BigWhale
Najprej samo povem, da sem o AP zacel prebirati sele nekaj dni nazaj, prej se s tem nisem ukvarjal, sploh nisem vedel, da kaj taksnega obstaja. Pa se to, citiral sem Marogico, ker je uspela skupaj spraviti nek berljiv sestavek. Po obcutku pa vsa velika vecina hoce ravno isto povedati, samo vam nekako ne gre skupaj... Zatorej je moj odgovor vsem, ne osebno Marogici...


IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Zame osebno so AP- starši isto ljudje, ki si niso sposobni priznati, da pač dolčenih stvari ne zmorejo ali pa se jim ne da. Torej se v ničemer ne razlikujejo od nas "normalnih", le da svoje nesposobnosti "skrivajo" za nekimi teorijami. Mi (oz. vsaj jaz) pa stojim za dejanji, tako dobrimi kot slabimi in pač živimo po načelu, da smo samo ljudje z napakami, torej, da nismo popolni.


Ok, tole je eno navadno sranje. Starsi, ki prakticirajo AP se skrivajo za AP naceli, ker so nesposobni, ker ne zmorejo vzgajati/ravnati z otroki tako kot drugi, tisti bolj normalni? Najprej si resnicno poglejte kaj je AP. Jaz sem si, par dni nazaj. Sem kar nekaj stvari na to temo prebral. Vecina stvari je napisanih za otroke do enega leta, potem pa dalje. Nekaj nacel AP starsevstva je, dojenje, priprava na porod, spanje v isti postelji. Za tem se skrivajo AP starsi, ker so nesposobni? Morda so sporne zadnje tri tocke, izogibanju daljsega locevanja otrok in starsev, pozitivne discipline in vzdrzevanja nekega druzinskega zivljenja. To je najbrz sporno, mar ne? Cemu?

AP starsi so nesposobni, ker ne puscajo otrok, da se derejo v posteljah in potem v svojem kozlanju zaspijo? In ker ne prtegnejo otroka trikrat okrog kepe, ko mu trma v trgovini in se namesto tega raje pogovori z njim. Otroci so taksni in drugacni, nekateri se jokajo, drugi se ne, eni bi se radi nosili, drugi spet ne. Recepta za to, kako se bo kdo obnasal prakticno ni. So neki vzgojni ukrepi s katerimi lahko otroka prisilis v neko obnasanje. Nekaterim se zdi to prav, drugim narobe.

Torej, kaj AP starsi opravicujejo? To, da otroke vzgajajo malo drugace, kot je neka standardna praksa? Zaradi tega so manj sposobni in ne priznavajo svojih napak? In potem takoj izpeljava, da imajo razvajene in nevzgojene otroke? Ah, lepo vas prosim no. Nihce ni popoln, ne tisti, ki prakticirajo AP starsevstvo, ne tisti, ki prakticirajo drugo vzgojo.

Marsikdo si tudi predstavlja, da je AP starsevstvo neka zelo permisivna oblika vzgoje, pa je to dalec od tega. AP ne pomeni, da je potrebno otroku vse dovoliti in ga razvajati do amena. Kje ste to prebrale? Verjetno je kaka mamca na trznci rekla, al pa kaka pametna stara mama, ker tako je videti.

Vprasajte se, ce sploh veste kaj je AP starsevstvo, kako se ga prakticira in tako naprej, sele potem pridite sem pametovat in pisat traparije o stvareh o katerih nic ne veste. In roko na srce, vecina postov tukaj je napisanih od ljudi, ki niti ne vedo o cem se pogovarjajo.

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
To je moje osebno mnenje, za katerim stojim in ne čutim se nenesposobne, ne da sem slaba mati ali kaj drugega. Sem "samo" mama in za moja otroka edina. SEm mama, ki se za svojega otroka ne žrtvujem, saj ga nimam zato, da bi iz lastnih, egositičnih namer, to komurkoli dokazovala. Sem mama, ki želim svojima otokoma najbolje, vendar ne za vsako ceno. Sem mama, ki živi tudi svoje življenje in le tako bom lahko vzor svojima otroka, da ga bosta tudi onadva znala. SEm mama, ki ne pretirava v ničemer-ne v slabem, ne v dobrem. In "biti mama" je poslanstvo-odvisno samo, kako si ga razlagamo.


No, tole je bil popolnoma nepotrebni odstavek, tako od tebe Marogica, kot od vseh drugih, ki se trkajo po prsih in pravijo, da so ponosne in stojijo za tem kar pocnejo in njihovo vzgojo. Totalna brez vezna lajna, ki v bistvu nikogar ne zanima in je za samo debato popolnoma ne-relevantna.

Veste zakaj? Preprosto, nihce vam ni nikoli nic ocital, da ste slabse ali da delate kaj narobe. Tukajle nekatere trdijo samo to, da one delajo stvari drugace. Kazanja s prstom pa nisem nikjer opazil, ga je kdo drug?





< Sporočilo je popravil primoza -- 7.2.2007 18:03:22 >


_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Vse, ki niste AP starši
7.2.2007 16:17:52   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale
Najprej samo povem, da sem o AP zacel prebirati sele nekaj dni nazaj, prej se s tem nisem ukvarjal, sploh nisem vedel, da kaj taksnega obstaja.

In potem še pametuješ na dolgo in široko?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




dojencek
v3sn4

Z dojenckom na letalo!?

da (54%)

ne (46%)


Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!