|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Katerega psa kupiti?
18.4.2007 2:14:00   
KatjaD
london_paris - ne, nisem trdila, da ni idealnega psa ZA NJIH. Idealni pes. - Ne, ta pa ne obstaja - vsaj ne v splošnih merilih. Zato pa smo ljudje "ustvarili" toliko pasem, kolikor jih trenutno je in še vedno ustvarjamo nove.
Opisala sem samo tudi slabe lastnosti vseh zgoraj nevedenih pasem, ki so jih opevali. Resnično se mi zdi pomembno, da vsak potencialni kupec psa zve tako za dobre, kot tudi slabe lastnosti pasme, ki jo izbira. Poleg tega sem opisala tudi nekaj dobrih lastnosti, če si dobro prebrala.
In ja, jaz sem zase našla idealno pasmo. Pa marsikdo verjetno ne bi bil tega mnenja, ko bi spoznal mojega psa.

Verjemi pa tudi, da ne govorim kar tja brez veze. Imam kar veliko izkušenj z ogromno različnimi psi, tako v pasji šoli, kot v življenju, vse zgoraj navedeno je bilo napisano iz mojih izkušenj. Na žalost poznam samo eno malo pudljico, ki ni živčna že v osnovi (res pa, da se da z dosledno vzgojo veliko narediti). In popolnoma jasno mmi je, da nekdo lahko živi s tremi ali štirimi ali več za vsako figo kričečimi pritlikavimi pinči, nekdo drug pa jih ne more prenašati niti pol minute.

Tudi pri mojem terierju bi že marskido dal živce na pašo (je namreč precej dominanten samec, bil  glavni v leglu, pa moj prvi pes, ki me je največ naučil o vztrajnosti in vzgoji ter socializaciji psov), ampak meni pač njegov karakter ustreza. In za naslednjega psa točno vem, kaj hočem in kje bom to dobila. In to zato, ker sem se o pasmi pozanimala, ker sem spoznala žnj predstavnikov pasme,...

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Katerega psa kupiti?
18.4.2007 11:44:47   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: tt79

Lep pozdrav, sam ljubiteljica vendar nepoznavalka psov.  Spomladi bo moja hčerka stara eno leto in ker imamo pri babici in dedku velik vrt bi ji kupili psa. No, ne ravno njej. Zanj bi lepo skrbela dedek in babica, hčerka pa bi bila z njim vsak vikend.

Zanima me torej, kateri psi oz. pasme so primerne za druženje z otroci (so prijazni, potrpežljivi....)

Psa bi seveda peljali tudi v pasjo šolo, edini pogoj, ki sta ga dala dedek in babica je, da pes ni prevelik.

Torej katero pasmo priporočate?

Hvala



Punce moje, preberite si še enkrat prvi post, da ne boste tipkale zastojn ... user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Katerega psa kupiti?
26.4.2007 8:15:28   
Anonimen
Punce,punce,punce...

Nehajte se kregat!!

Albina, daj malo bolj pozorno začni brat poste,pa boš vedela..Ne moreš kr tako,da vidiš pri enem postu tako napisano in iz tega sklepaš,da je vsepovsod isto..Mislim,zakaj naj bi mi njej vsiljevali mešanca???Prosila je za mnenje,in ji ga tut damo...Zame so mešanci prvorazredni!!!!

Kolko jaz vem,je vsak različnega mnenja,nevem zakaj se spravite na nekoga,ki vam njegovo mnenje ni všeč..Do sedaj sem imela samo mešance, niti enega s pasmo... In mi ni žal za nobenega psa!!

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Katerega psa kupiti?
26.4.2007 8:59:56   
Olivija
Mi imamo mešanca med labradorcem in španjelom, ki se zelo dobro razume z obema puncama. Edini problem je, da je že zelo star  (letos bo 15), ampak še vseeno je zelo vesel, ko ga Julija stiska in objema, vmes se tudi fejst poljubčkata. Ko se pa Ana joka oz. dere kot odtrgana, pa pride do nje in jo poliže. user posted image

Za njegovega naslednika bi pa verjetno izbrala Beagla, tudi zaradi velikosti ali pa bomo šli v zavetišče.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 26.4.2007 9:01:15 >

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Katerega psa kupiti?
26.4.2007 12:40:46   
romy
Ha, ha...tudi mi imamo mešanko med labradorcem in španjelom. Takšnega psa sem si lahko vedno samo želela. Stara je 6 let je manše rasti, svetlo rjave barve. Lepa, res je lepa, no vsaj zame in mojega sina. Tako zelo se imata rada, skupaj se igrata, mali jo pokriva, ji daje brikete, skrbi za vodo, se z njo pogovarja user posted image , jo boža, lubčka, stiska...skratka zelo sta navezana drug na drugega. Psička skos okrog njega hodi in ko je bil še dojenček in v vozičku je skos okrog vozička hodila, nikoli ni šla več kot metr stran od njega in ga vedno branila, ko so tiste stare mamce v voziček "špejele" joj kako je velik, pa kakšnma lička, pa buci buci buc...in podobne fore. 
Pa ne rečem nič, psu ne zaupam 100 % in ni nikoli sam z njo, vedno ko smo pač zunaj in smo itak skupaj. Pa kaj kmalu sem ga naučila da se psov ne sme ščipat, pa grist, pa za rep vlečt, pa po smrčku, pa kadar kakšno kost obira da ga treba pri miru pustit..in podobno.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Katerega psa kupiti?
30.4.2007 12:39:47   
Olivija
res so krasni tile mešančki, meni je pri našemu bilo vedno to všeč, da je zgledal kot mladiček labradorca. Me pa zdaj boli srce, ker gre tudi na sprehod še redko z nami. Uživajte, ker je res še zelo mlada in bo še dolgo vaš družinski član.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Katerega psa kupiti?
27.9.2011 19:12:31   
Zaskrbljena mamica
Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Katerega psa kupiti?
27.9.2011 19:30:20   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: Zaskrbljena mamica

Imamo manjsi dvocek in vrt, ter dva otroka stara 11 in 15 let (punco in fanta). Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda se je potrudila in je bila odlicna in je ze v srednji soli. Kaj pa zdaj psicka si zeli samo ona, pes pa bi bil sam 6 do 7 ur na dan. Je to uredu? Naj psicka kupimo?


Če je to edina ovira, da bo sam 6-7 ur, vse ostale stvari pa ste dobro premislili, potem si brez slabe vesti omislite psa. Vsak pes je ob ustrezni vzgoji lahko sam 8-9 ur in se vam ne rabi smilit, če se boste le popoldne z njim dovolj ukvarjali.

(odgovor članu Zaskrbljena mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Katerega psa kupiti?
28.9.2011 14:39:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Zaskrbljena mamica
Hceri sem v 1. razredu obljubila da ce bo vso osnovno solo odlicna bo dobila psicka. Seveda ....je ze v srednji soli.

Uf, ne orem verjet, da obstajajo ljudje, ki se tako izživljajo - devet let user posted image . Da te ni sram spraševat ali bi sploh obljubo izpolnila. user posted image


Že tako zamujaš z obljubo že tri mesece.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 28.9.2011 14:41:51 >

(odgovor članu Zaskrbljena mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Katerega psa kupiti?
28.9.2011 15:17:15   
ronja
Seveda nabavi psa, če si ga obljubila, imate vse pogoje in vse!
Sicer pa priporočam mešančke iz azila.

Kar se samevanja psa tiče - psi več spijo kot ljudje in večinoma dopoldne predremajo. Naši psički je kar malo narobe hodilo,l ko sem ostala na porodniški doma in ni več imela svojega mira (je bila pa že stara in je tudi rabila več počitka).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Katerega psa kupiti?
14.11.2011 8:30:52   
Poka
Terier absulutno primeren ni primeren pes za otroke in za neizkušene lastnike, pa tudi če je tamali višavc... Nila sem priča, ko je psička te pasme napadla malo punčko, bili smo pa malo sami krivi, ker nismo bili pozorni in smo vsi vedeli, kak karakter je psička. Na srečo je bilo brez praskic... Pa ne govorim zaradi tega primera, ampak trdim isto že od nekdaj.

Zlati prinašalec - večina misli, da je igrača, pa ni tako. Večina jih je potem popolnoma nevzgojenih, tak pes pa ni za otroka, sploh ne takega malega. Itak je pa navsezadnje vseeno, če otroka in psa primerno vzgajaš - otroku ne moreš pustit, da kar skačejo po psu...

Mi imamo zdaj doma tri psičke, dve sta shih - tzu in za eno vem, še ni, ampak bi otroka ugriznila - če bi naredil kak napačen gib in otroci ne vedo, kaj in kako. Npr. če bi jo preveč kdo stiskal, mečkal...

Smo pa imeli mi škotskega ovčarja, ko sem bila majhna - v bistvu je bil pes pred mano, jaz sem prišla po naključju v družino. Ta pes je bil res skoraj tak, da si laho z njim počel karkoli - s tem, da mene so vzgajali, kaj se sme in kaj ne in ima ta karkoli določene omejitve. Se je pa dalo z njim cartat, ga objemat in je bil zelo potrpežljiv oziroma mu je to bila igra. Večinoma so me pa tako naučili, da se dela z njim kot s psom, ne pa igračo. Sva bila zelo navezana in me je prišel iskat tudi v vrtec, vdrl skozi kuhinjo, hrano pustil pri miru, hotel je na vsak način do mene. In enkrat je vdrl v zdravstveni dom, v paniki, kaj se mi je zgodilo - je pa takrat umrl en otrok in pes je to začutil. Bilo je zanimivo, ker je bil drugače vzgojen pes in takih stvari ni počel, takrat se mu je pa spipalo. In tudi drugače je bil na otroke navezan in se je dedi večkrat igral, da hoče meni ali kakemu otroku nekaj naredit in je pes renčal na njega.

Sama bom sicer kupila psa, ki je menda tudi zelo navezan na otroke, vseeno pa jih ne bom pustila brez nadzora. Nikoli user posted image ne veš, otrok pač ne zna ravnat s psom in mu ne smeš pustit počet karkoli.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?