|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ah, ti moži!
10.3.2007 21:15:14   
tinkara25
Navdušen mislim da je, vsaj proti ni no:)Tudi recimo govoriva o otrocih v prihodnosti, o vozičkih ki jih bova imela itd:) Njemu je jasno da bova imela otroke, enkrat...Ampak zanj je to "daljna prihodnost" zame pa enostavno ta rešitev ne obstaja, ker ne morem več čakati...

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Ah, ti moži!
11.3.2007 20:25:09   
tajči84_
he, moški....

Moja zgodba pa se tako začne:
Spoznala sva se ko sem imela 16 let on pa 23. Po štirih letih skupnega življenja sva se odločila delati na otroku. Torej ko sva začela sem imela jaz 20 let on pa 27. Ker nama v enem letu ni uspelo sem hodila k ginekologu po nasvete, kjer pa sem dobila nasvet: sej bo, mlada si še do 30.leta boš noseča sigurno. Na tem je ostalo. Zdaj sva zvedela, da moj user posted image  ne more imeti otrok saj je (drugi ginekolog predlagal spermiogram) kjer je pokazalo da v spermi ni semenčec.....no pol pa so še na genetski kliniki ugotovili da ima kromosomsko napako in da svojega otroka ne bo imel najverjetneje nikoli..... no sej bom enkrat noseča.....in zdaj ko je zvedel da ne more imet otrok pa pravi, da se nama nikamor ne mudi, da enkrat bo, najprej da si vse porihtamo in pol bova šla naprej....

Po drgi strani pa pravi naj si drugega najdem, ki bo lahko naredil otroka.....sej vem da mu je težko....ampak jaz ljubim njega....on pravi da si otroka fullll želi....čez nekaj časa pa izjavi da bova še malo počakala.....

Ne vem ali se boji nadaljnih preizkav ali tega da nebi mogel vzgajati otroka, ki mu ni biološki oče...Pogovora se namreč zelo izmika.....MOŠKI....

Še dobro da sem menjala ginekologa, da vsaj vem na čem sva...zdaj mam 23 let on pa 30...in če bova še naprej čakala ne vem kako bo....
No bomo videli kako bo vse naprej potekalo.....

< Sporočilo je popravil tajči84_ -- 11.3.2007 20:27:30 >

(odgovor članu tinkara25)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Ah, ti moži!
12.3.2007 19:55:18   
tinkara25
Joj, nič kaj lepa zgodbica ampak nima še konca in upam da se kljub temu srečno konča. Zakaj bi si iskala drugega, če si z njim srečna, ne vidim smisla. Saj nisi z nekom zato ker ti največ omeni imet njegovga otročka, čeprav je sigurno tudi to lepo. Rešitev bosta na vsak način našla ali pa bo prišla sama od sebe, ima pa res mal zbegane izjave. Mogoče je tut sam trenutno še precej zbegan in ne ve kaj naj sploh naredi. Mogoče mu je ful bad, pa tega ne zna/noče pokazati. Ne vem, razmišljam...Jaz ga ne poznam:) Sicer pa...tudi midva ko sva začela jaz 17, on 25:) Zdaj pa sem pa že jaz 25:)

Mojemu se je pa ta vikend sanjalo da je imel otročka (sicer smešne sanje, da ga je sam rodil in da je bil mal čuden - posledica gledanja oddaje v sredo na kanalu a user posted image  ko so kazali deklico brez obraza), ampak se mi zdi dobro da se mu sanja o tem. Mogoče pa se na tiho tudi on pripravlja....user posted image


(odgovor članu tajči84_)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Ah, ti moži!
13.3.2007 18:02:39   
Majin oči
Ah ti moži (možJE!!! Moži so kot mroži) Ženske razkladate, nas pa nihče nič ne vpraša (ok, ena izjema vmes).

Nekako nas morate razumeti, da smo bili tisti (so nas naši fotri tako naučil, halo!), ki moramo poskrbeti, da bo družinica preživela. Za določen ali pa nedoločen čas. Zadnje leti na službe, seveda

Otroci so veselje. In če je veselja premalo, potem hočeš še več veselja. Ja, razumljivo, ampak na koncu se pa od nas pričakuje, da rešimo situacije glede "ker pa nimaš za nedoločen čas", "zakaj pa tebi ne dajo službenega avta", "Micki pa ni treba v službo"... Haloooo! A se lahko tudi mi ustavimo? A kdo nam prisluhne? Od nas se pričakuje, da smo trdi, tough, ampak dejansko smo pa mehki kot spužve. Sploh če imamo kakšno princesko doma (mati Kraljice ne štejemo). Takrat pa je sploh konec (ker če imaš eno, lahko še drugo; aja? Ti ne šteješ?!? Pa še tretjo!).

Včasih pomislim, da ste takšne samo zato, ker so vaši očetje z vami tako delali (pustimo izjeme). Saj jaz nisem drugačen, da se razumemo. Ampak tasta pa zastopim, ker lajna svoje dalje. In ve z njim. 20, 30 let? Mi smo pa ravnokar prvič obrodili! Ej, to ni fer. S tastom in taščo (ej, zakaj pa ti nisi takšna?) tekmovati je težko!

Našle ste nas, zdaj pa z nami živite. Simpl. Kot smo mi vzeli vas take, kot ste. Z vsemi muhami in ostalimi izmišljanji. In da, se bomo spremenili. Obljubimo. (Kdaj gremo na pivo?)

(zdaj prihaja moja šovinistična stran na plano...)
Če (tvoj!) moški ni gotov vase, zakaj ga ne podpreš? Otroci so nam samoumevni. Imamo spet, izjeme, ampak vseeno radi slišimo, da nam ne bo treba izpustiti zadnjega četrtka v mesecu za tenis ali bowling. Zaradi še enega otroka?!?! Prosim lepo. Tale tukaj je že zrasel, z "novim" pa se boš že znašla. A res moram jutri ostati doma, ker (mogoče) pridejo obiski? (itak jih ni bilo potem pol leta, ampak ok, preživimo. Imamo v dobrem)
Ker pa nam tega ne pokažete, nimamo moči (ha?, a ja kdo rekel da sem švoh?!?!?) za take pomembne odločitve. To se tako sliši, in tako izpostavljate, kot da je vse od nas odvisno (ja, tisti X oz. Y kromosom sicer je pomemben).

Možje (ah, ti moški, ane, z njimi je težko, brez njih pa ne gre) imamo radi otroke. Ker so naši. Ker so moji, bo rekel, ko bodo zrasli. Ampak dokler ne zrastejo, so vaši. "Aja, ti si pa od (tele tukaj!) mamice? A oči pa ni v redu?" "NE!" In gremo na pivo. Užaljeni bi morali bi mi, dejansko ste pa ve. Narobe svet... A še en tak kategoričen NE?! Hvala, grem na drug vlak. Kdo je kriv?

Pravzaprav sem postal očka tri leta kasneje zaradi "mami", ki je cincala. Pa ni službe, pa potem druga ni bila v redu, pa tretja za določen čas, pa za četrto ni bila prepričana... Potem stanovanje ni bilo končano (kot si je želela!), pa kam bomo dali banjico, pa... Pa kaj, halo!!!! In nisem nobenega posta zaradi tega napisal. Zdaj postavljam spomenik. Samemu sebi, ker sem vztrajal.
Aja, avto imamo nov. Velik. Konjev več kot Lipicnacev (po zadnjem štetju).

Prvič očka. Zadnjič? Ne, zdele štartam na prvega princa. Če bodo Kitajci prav luno postavili. Ali pa jaz kaj drugega, hehehe (menda pomaga sekira pod glavo). Če bo pa še ena princesa, bo pa taka kot mami. Razvajena (jaz pa med lovce, zaradi puške).

Dajte nam možnost, da sami pridemo do odločitve. Tako ali tako smo vas obdržali (lej, spet šovinistični ego iz mene...) ker vas hočemo. In ker hočemo imeti z vami otroke. Mislim, moje otroke, ane.
Ampak odločitev mora biti naša. Z vašo pomočjo. Diskretno, prosim. Ne potem okoli razglašat, kako ste nas okoli obrnile. Sami smo zaščito zanemarili, pa ga prepozno ven vzeli. Sami smo se "zakalkulirali" v dnevih (ta ja moja, ne je okoli prodajat).
Ker jasno je, da ste se ve tako odličole, mi smo vam pa pomagali. S tistim zgoraj omenjenim kromosomom.


Drugače pa, Mala žirafa, še enega imeti, me je groza. Že ta ni poceni. Mislim predvsem na državo in davke. In ukinjanje subvencij, birokracijo, zaradi katere mora človek skoraj dopust vzeti... Globalno segrevanje? Preživimo... Ampak še enega! Plenice stanejo ravno za razliko med jaslimi in znižanjem zaradi drugega otroka. Jasli so pa drage. In prav tako opravičevanje šefu, da moramo po otroke. Aja, eden je ravno v baletno šolo začel hodit, a veste, pa moram potem tja v garderobo, pa... A lahko čez noč delam? Jutri? Je treba v tujino? A za eno leto!

(citat: [Andreja2000]: Ja,moški imajo včasih res prav čuden pogled na vse skupaj,če prav opažam,da jih je nekako strah.Po eni strani si ful želijo  ,po drugi pa čutijo nepojasnjen strah in potem se znadejo v nekem čudnem položaju,ko ne vedo kako in kaj in ne najdejo pravega časa za    v ozadju pa se mnogokrat skriva njihov strah.)


Še ni konec sveta za nas. Huh. Še krog, prosim.
In kakšen nasvet, kako fanta naredit, ne bo odveč. Da nas ne bo zmanjkalo.

Žirafa, ti pa svojemu reci, da bo lahko potegnil kdaj v službi, naj dela kariero, naj denar nosi domov, naj se raztrga...  Ups, pretiravam user posted image

(Majin oči, ki dela za, namesto otroka... Pa tudi tega bo (še enkrat) naredil!)


(odgovor članu tinkara25)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Ah, ti moži!
15.3.2007 13:35:15   
mala zirafa
Vse ob svojem časuuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Majin oči)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Ah, ti moži!
18.3.2007 21:13:30   
kitka1
Jah, majin  oči... Jaz sem svojemu partnerju povedala, da se zavedam, da bom otroka vzgajala bolj sama kot pa ne - glede na to, koliko dela. Si je pa to čisto sam izbral. Poleg službe še cel kup "fuša", ki bi ga lahko skenslal, če bi hotel. Pa če to rad dela, naj dela. Tudi srede mu ostanejo - rekreacija. Se bova pač poskusila nekako organizirat, ker imam tudi jaz svoj hobi isti večer. Mogoče bodo lahko priskočili na pomoč stari starši.

Pa me muči to, da kljub vsem izpolnjenim materialnim pogojem (sem zelo nezahtevna) in temu, da si enkrat želi otroka in da sva se skupaj odločila, da prenehava s kontracepcijo, ne naredi za to ničesar. Moje zapeljevanje nima učinka, me dobesedno "prestavi" izpred monitorja, da lahko dela naprej. Mene pa vse bolj skrbi, ker leta tečejo (oba 30) in ker sem med manj plodnimi. Nič mu ne utrujam, ampak me pa to vedno bolj najeda in skrbi. Imaš kakšen nasvet zame????

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 56
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?