|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
14.3.2007 15:03:33   
K_a_t_i
Živjo punce!
Sem se spraševala kam so zginle vse mamice pa mi je sestra razložila, da logično - na nov forum. user posted image
Naš Žiga je danes star 15 dni in je pravi korenjak. Imava probleme z dojenjem (nikakor noče zaspati po obroku, ki ga dobi od mami, bi bil kar ves dan na joški user posted image ), tko da smo prisiljeni dodajat Novolac. Najprej poje kar dobi pri mami, potem pa če je potreba, še dodatek. Smo pa tudi mi imeli vago na posodi - čist preveč stresno! Ko tamal končno zaspi, ga moraš nest na vago in potem se zbudi in jovo na novo... user posted image  Hvala bogu, da mamo normalno patronažno, ki nas je lepo potolažila, da če ni dost mleka, pač damo nadomestek in kaj potem - da je danes vse preveč mamic, ki vztrajajo izključno pri dojenju, otroci pa stradajo... Sicer še vedno čakam, da mogoče pa bo se najedel pri meni, ampak če ne gre, pač ne gre. Je pa normalen obrok za take malčke nekje med 80-120ml - pač enkrat več, enkrat manj in odvisno koliko obrokov (to je za 6-7).
Spimo ponoči kar ok, ponavadi ima Žiga krizo med 23to in 1. ponoči - še dober, da je user posted image  doma, da ga tolaži in da lahko mami vsaj malo počije vmes. Ne vem, mogoče ima krčke, al pa bi samo žural user posted image . Smo pa včeraj ugotovili (upam, da ni samo enkratno), da se umiri, če odpremo okno (doma smo ob obvoznici in ga zgleda ta ropot pomirja).
Na sprehodu smo tudi že bili (kar po 1 uro), ga pa nismo tako zelo zavili user posted image . Zunaj je 17 stopinj, tako da smo ga meli kar v bodiju z dolgimi rokavi in plišastem pajacku brez rokavov, copati, bombažno kapico, zavitega v dekico (srednje debelo) in čez voziček napeto tisto kao neko pokrivalo od vozička (kar debelo zgleda).
Mene tudi zanima, kako se bo kopal, ker se že pri umivanju tko dere, da ves blok pokonc vrže user posted image .
Tiste, ki si črpate mleko - a to počnete po obroku, med obroki, ali kdaj (mi ni čist jasno, ker po obroku nič ven ne dobim, med obroki pa ne upam, ker nikol ne vem kdaj se bo mali zbudil pa ne bi blo fajn, če bi ravno takrat izčrpala zaloge).
Se beremo in pozdravček,
Kati

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Marčevke 2007
14.3.2007 15:23:11   
*sonchek*
K_a_t_i dobrodošla nazaj med "marčevkami" user posted image
Z dojenjem nas ima kar precej težave. Mene so na začetku bradavice bolele ko user posted image , mali pa se je komaj navadil pravilno sesati. Zdaj se ubadam z nečim drugim. Včeraj mi je možek kupil pumpico za mleko, ker nimam pojma koliko imam sploh mleka in koliko dejansko poje naš mulček, pa sem rekla, si bom po vsakem obroku preostanek mleka spumpala. In tukaj se je začelo - po obroku mi je uspelo spumpat tri kapljice user posted image Ok sem si rekla, mogoče mi je pa mulček do konca spraznil joško. Pa sem začela s pumpanjem druge, ki naj bi bila še polna - pa spet spumpam, štiri, mogoče pet kapljic user posted image Zdaj pa res nič več ne vem - ali nimam mleka (predvidevam, da ga imam, ker mali vsakič napolne plenico, skratka normalno lula in kaka in po vsakem obroku mrkne za dve, tri ure in ne tečnari da je lačen), ali ne znam pumpat (zelo malo verjetno, ker ti res ni treba biti nevemkako brihten, da znaš vlečt za ročko user posted image ) ali pa je s pumpico kaj narobe user posted image . Vglavnem tale nakup je bil čisto brezvezen, ker me zdaj tole samo psihira user posted image

Drugače pa smo danes stari 3 tedne
user posted image Pa danes sva se spet podila po sončku (sva spet nabrala kar precej kilometrine, ker sva bila zunaj dve urici). Oba tako uživava na sončku... Pa spet sva imela družbo - tokrat 7-mesečno lepotičko Lauro user posted image Kar ne morem verjet koliko dojenčkov in mamic je pri nas - vsak dan srečam kakšno in potem čvekamo in skupaj vozičkamo. Madonca smo "ta glavne na vasi" user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Marčevke 2007
14.3.2007 18:21:10   
Tekica
Sonchek, ne se sekirat. Če mali kaka, lula, spi, potem je ok.
Sem pa tudi sama dobila danes pumpico in ni Bog ve koliko učinka. Če pa stiskam s prsti, pa je kar še nekaj mleka. Imam pa stekleno pumpico od svoje mami in s tisto je šlo celo več ... Bomo videli ... zaenkrat mi mali najbolje sprazni in enkrat pojemo tudi 75 ml - če ne zaspi prej. Itak rabimo čas, da se uredimo.

Mi smo presegli porodno težo user posted image user posted image  Kako sem srečna. Zdaj bomo pa še malo zaspali in potem vidimo, kako naprej.

Sibil, naš je imel tudi malo vneto oko in mu ga vsakokrat malo pobrizgam z mlekom - popolnoma pomaga.

Sezam -  kako ste kaj pri vas? Kdaj imaš pregled? Jaz šele 19. 4.

Kr_enamami - no, jaz sem čokolado tudi jedla, pa piškoti mi pašejo in tudi med - res pa da samo zjutraj, zvečer sem enkrat poskusila kisel krompir - no, noč je bila nepozabna.

Držite se!

_____________________________

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Marčevke 2007
14.3.2007 19:43:12   
amy26
ali ne znam pumpat (zelo malo verjetno, ker ti res ni treba biti nevemkako brihten, da znaš vlečt za ročko ) ali pa je s pumpico kaj narobe


sonchek, kakšno pumpico pa imaš?

Od začetka sem tudi jaz spumpala par kapljic, ni mi in ni šlo, pol pa ko sem vztrajala in se čisto sprostila po recimo 15 minutah ali več se je pa mleko usulo iz obeh jošk in takrat sem lahko z obeh vse spumpala. Pomaga tudi da si daš na prsi vročo pelenico in potem pumpaš.
Je pa res najbolje pumpati po obroku tisto kar ostane ali pa samo s tiste joške ki je otrok ne poje oz. prej zaspi.

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Marčevke 2007
14.3.2007 21:22:43   
sezam
A ko jih nesete ven ali jih kaj pokrivate čez obraz s pleničko ali ne? Sedaj, ko je tako toplo sem malo v dvomih user posted image .

Naš Žiga samo spi in je. Temu primerno je dobil tudi že lička. Jutri imamo 2. obisk patronžne - upam, da ga bo stehtala. Me prav zanima koliko je že pridobil.

Tekica - tudi jaz imam pregled 19.4.

Lepo cartajte svoje polhke in se pišemo user posted image

< Sporočilo je popravil sezam -- 14.3.2007 21:33:28 >


_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
14.3.2007 21:47:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 9:57:18   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

sonchek, kakšno pumpico pa imaš?



Imam pumpico od Chicco-ta user posted image Mah, sem kar obupala s to pumpico - me je včeraj od tega tako bradavica bolela, da mi je šlo kar na jok, ko se je čez nekaj časa še mali dojil user posted image Po mojem res najbolje, da vse skupaj odmislim - če bi bil lačen, bi verjetno tulil ko jesihar, pa spal ne bi nič, pa definitivno ne bi lula in kakal, a ne?

sezam jaz včeraj, ko je bilo res toplo, nisem imela pokritega - sem pa dala pleničko dan prej čez voziček, ker je pihalo.

kr_enamami a vi se pa že kar kopate? Mi se bomo jutri, ko pride patronažna - sem jo morala poklicat, ko se je popek čisto zacelil, tako da jutri bomo prvič čofotali user posted image

Pa danes smo KONČNO spali! user posted image Spat je šel ob 21.30 (pred tem je tulil in nagajal skoraj uro in pol user posted image ), pa se je zbudil šele ob pol treh in nato ob sedmih user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 10:35:59   
Tekica
Sezam,bravo, pa imava skupaj - meni je rekla, naj pridem od petih do pol sedmih - sem vprašala sestro, če se ne da, kaj bolj natančno glede na to, da imam še enega na skrbi sedaj, pa je rekla, da ne.

Jaz sem ga imela sedaj zadaj za hišo samo v naročju, pa s sabo pleničko in deko, pa mu je bilo vroče, ampak itak je bil stisnjen k meni.

Danes ga bom dala v avtosedež, saj vozka še nismo aktivirali.

Mi smo spali do pol šestih (no od pol enih ponoči), zdaj grem pa še malo. Včeraj je z ene dojke popil 110 ml, tako da sem jaz zaključila s pumpanjem in sekiranjem - si bom vzpodbujala s pumpanjem - itak pa želi pogosto jesti, tako da ne pretiravam, ker res s prsti več dobim ven. Imam pa aventovo črpalko in je res bolj za masažo kakor za pumpanje.

A se vašim sončkom tudi fejst kolca? Moj kar poskakuje.

_____________________________

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 11:33:20   
Sibil_
Dan!

Tekica-tudi Lukasu se kar pogosto kolca.In to ponavadi ko podre kupček začne kolcat, da ga je treba spet dat na joško.Ali pa ko končno zaspi, pa ga prestavimo v njegovo posteljo in začne po dveh minutah kolcat.Pol pa gleda ko sovica, logično, če ga pa celega premetava reveža.user posted image

Drugače se pa Lukasu še kar drži tista sponkica na popku, kar noče past dol.Pa čistim z alkoholom dvakrat na dan, da bi se ja čimprej posušilo in odpadlo.Verjetno bo kar trajalo do prvega kopanja.

A tudi pri vas patronaža teži za banjico?Mi imamo namreč čebriček, pa je rekla da imajo navodila, da one ne kopajo v čebričku.Tako da je banjica obvezna.Mah, so še iz stare šole očitno.

Drugače smo ok, smo mene se spet loteva neka klinčeva viroza in kašelj-ampak če spet zbolim bom pa kar popizdla.Imam pa antibiotike že kar doma za vsak slučaj, čeprav se jih navadno izogibam.user posted image

Mislite, da bi mi škodilo (oziroma Lukasu preko mleka), če bi popila tisti šumeči c vitamin?Gaziranega se izogibam, to je pa nekaj vmes pa ne vem...user posted image

LP,
SIbil

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 11:35:27   
sezam
Tekica - h kateri so te pa naročil user posted image ? Mene so k Megličevi in mi je rekla naj pridem od 8 do 12 h enkrat, kot mi bo odgovarjalo.

Ko vas berem ste kar boge z dojenjem in spanjem. Pri nas zaenkrat vse lepo teče user posted image . Upam,  da bo tako tudi ostalo - vsaj spanje mislim. Ponoči se zbudi enkarat, da poje. Pa sedaj sem ga 2 noči morala previti, ker se je pokakal. In nato je spal dalje. user posted image  Z dojenjem pa tudi upam, da ne bo težav, saj nam je že prvič lepo teklo.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 14:18:32   
urla
Mamice drage jest sem pa danes čist konc. Smo bili včeraj na prvem pregledu in kao vse ok. Pol pa malo oblačim, da bomo šli domov in prileti sestra z metrom in ji še enkrat izmeri glavico. Pa reče zdravnica naj pridemo čes en teden še enkrat na merjenje glave. Da ji je baje preveč zrasla. In jest ok. Dons zjutrej pa me kliče zdravnica sama in mi pove, da nas je v za ponedeljek naročila na UZ kglave  nevrologu. A si predstavljate mene? Sesedla sem se kar na tla sredi kuhinje itak čist fertik. Pa sprašujem zdravnico kaj ji je in ona da nič in naj gremo na UZ, ki je čisto neboleč in ga naredijo čez mečavo na glavi. Sploh ne vem kako naj zdržim do ponedeljka. Pa noben,u nočem ničesar razlaga, ker bo itak čista panika pol. Ampak nisem dobra igralka in se mi po faci vidi, da nekaj ni OK.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 15:07:34   
*sonchek*
urla verjetno v takem primeru pomisliš na marsikaj in je grozno, ko moraš čakati in nimaš pojma kaj naj bi vse skupaj sploh pomenilo... Ampak po drugi strani pa lahko rečeš še dobro, da je pediatrinja pozorna na vsako malenkost in komplicira, ter pošilja otroka naprej na uz - bolje preventiva kot kurativa, a ne? Prepričana sem, da bo s Katjo vse ok - kje pa si že videla, da vsi otroci rastejo tako kot imajo zdravniki napisani v svojih trapastih tabelah?!

Držim pesti za vaju user posted image

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 16:02:17   
K_a_t_i
Ojla,
mi našega na sprehodu ne pokrivamo čez glavo, pa zgleda povsem zadovoljen. Sej pri teh temperaturah po mojem ni nujno.
Črpanje mleka - avent pumpica je isto sranje - celo joško morš not stlačit, da sploh vakuum rata user posted image . Pa še boli za znort!
Mi bomo tudi jutri klicali patronažno, popek zgleda ok user posted image . Kopanjeeee...
Urla, kako pa to, da ni noben povedal kaj bi lahko bilo narobe? user posted image  Se pa strinjam, da so te meritve včasih kar nekaj! Držim pesti, da bo vse ok.
Tekica, naš tud ves čas kolca - enako kot pri Sibil - po obroku, kar ga povsem zbudi. Pa kar premetava ga, revčka! user posted image

A še katero šivi pečejo? A obstaja kakšna žavba, da se hitreje celi in ki deluje?

Sibil - jaz občasno spijem kakšno šumečo vitaminsko tableto, ker se mi zdi, da imam premalo vitaminov. Zakaj misliš, da bi to lahko škodilo user posted image

Uživajte še par dni sončka!!!! user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 16:02:39   
urla
sonchek - hvala za tople besede. Res vsaka spodbudna misel mi sedaj prav pride. Hvala bogu, da je ravno kar prišel tian, da si malo nafilam svoje baterije ob njem. Greva malo ven s katjo na igrišče. Sama pa poskušam čim bolj pozitivno razmišljati in seveda čakati na ponedeljek.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 17:26:08   
draja
Urla sinčku moje prijateljice so pri enem mesecu tudi namerili, da mu je glavica preveč zrasla in ga poslali na preiskave k nevrologu v LJ (so iz Celja doma in je bil za njih še večji šok, da jih pošiljajo direkt v LJ). No, nevrologi niso odkrili nobene nepravilnosti in mali je imel čez mesec ali dva velikost glavice, ki je ustrezala vsem tabelam. Kot je že napisala sonchek, ne morejo vsi otroci enakomerno rasti in točno ustrezati nekim tabelam. Ta pregled je samo preventivne narave. Pomisli raje tako, da ko bo enkrat pregled za vami, boš vsaj vedela, da je s Katjo vse OK, tisti, ki pa tega pregleda ne dajo čez, pa niti ne vejo ali je mogoče lahko kaj narobe z njihovimi sončki.
Srečno in držim pesti za vaju s Katjo user posted image !

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Marčevke 2007
15.3.2007 19:05:50   
sezam
Sem danes patronažno vprašala in je isto rekla, da ob takem vremenu ni potrebno pokrivati, razen če ni vetra. To mi je pa itak logično.

K_a-t_i - za šive pomaga Bepanthen plus.

urla - kot so ti že druge napisale. Misli čim bolj pozitivno in to jemlji kot preventiva. Z mislimi bom s tabo. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   [Brisano sporočilo]
16.3.2007 8:38:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 9:24:09   
Sibil_
Dan!

Naš Lukas je pa zgleda začel s krčki, včeraj nas je cel večer matral, pa bolelo je reveža, se mi je tako smilil.Upam, da čimprej mine.user posted image

Celo dudo sem mu uturila, ampak je po par povlekih tako jezno gledal in jo pljunil ven, da ni bilo šans.Da pa ne govorim kaj dela iz joške ko ga boli trebušček-jo vleče, nateguje na vse strani, jao meni.

Kr-enamami, za mleko si poskusi naredit sezamov napitek, mislim da par žlic sezama prepražiš in zaliješ z vrelo vodo al nekaj takega, daj v iskalnik pa ti bo našlo.Nekaterim je fiul pomagalo, pa še naravno je.Če ne pa jej polento in pij pivo-hehe.user posted image

Jaz sem pa spet na antibiotikih, ker se mi ponavlja tista grozna viroza.MA če se meni od tega kašlja in bolečin ne strga se ne bo nobenemu.Joj kako imam dost tega, da sem bolna.Grrr.Pa še ven ne morem zaradi tega, pa je tko lepo vreme.Popizdiš.user posted image

Grem malo jest,LP,
Sibil

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 10:09:36   
*sonchek*
No, mi smo pa že drugo noč zapored spali user posted image Sicer imava z malim cele boje zvečer, ker mi noče zaspat ob 20-ih, pa če se postavim na glavo in dežura vsaj do 22. ure, potem je pa že tako utrujen, da zaspi ko klada, jaz pa tudi user posted image user posted image Krči ga še vedno dajejo, a kaj hočemo - očitno pride vse to v kompletu. Ponoči se je zbudil ob pol treh in in šestih, potem smo pa spet spali do desetih. Zdaj smo previti in siti in čakamo patronažno, da pride mulčka skopat - joj, bo veselo. Imam že pripravljeno kamero in fotoaparat, ker ne smem zamudit njegovo dretje in zgrožen obraz patronažne, ko se bo začelo namakanje - bom lahko posnetek poslala na domače videosmešnice user posted image user posted image

kr_enamami meni za nastajanje mleka najbolj pomaga polenta - jo zdaj jem skoraj vsak večer za večerjo (čeprav je ne maram!), ampak mi pomaga, ker cel dan letam okoli in nekaj počnem (namesto, da bi počivala), pa sem zvečer že tako utrujena, da komaj še stojim, pa tudi mleka skoraj ni (pa ga rabimo še za ponoči). Poskusi, mogoče bo pomagalo user posted image

sibil pa ne že spet?! Čimprej se pozdravi, da boš šla lahko ven na sončka user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 10:49:36   
Tekica
Sibil - zdaj pa res upam, da zdržite brez zdravil in ti ne boš imela viroze.

Aha, polenta in pivo - no, zadnjič sem malo piva in je bilo res mleka veliko ... user posted image user posted image

Sezam - mene so pa k Štolfi naročili - sem povedala, da sem hodila k njej in me je avtomatsko tja naročila ... hm, sem mislila, da to spada k paketu?

Midva sva bila včeraj spet malo na sončku, ampak ga ne bom imela več v naročju, saj me že vse boli ... oj, zdajle sem se spomnila - nujno si moram namazati bradavice z lanolinom, saj je sicer kar boleče. No, aktivirali bomo torej vozek.

Ponoči smo pa na tri ure papali, ampak vmes pa kar spali - zdaj je pa spet čas.

Sicer še ne joka, ampak da ne bo izgubil teže.

Urla - res je bolje pregled preveč kakor premalo in sedaj znajo pomagati, tako da ne skrbi preveč in se poskušaj pomiriti. Vsak od nas je drugačen in ne moremo se razvijati po njihovih krivuljah ...

Lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil Tekica -- 16.3.2007 10:52:21 >


_____________________________

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 11:01:01   
Barči78
Urla - joj, grozna informacija, točno vem kako se počutiš, vendar ti samo to povem, da bolje, da pregledajo, preventivno, saj bo vse v redu. Res, niso vsi otroci idealnih mer. Koliko pa ji je zrasla glavica v enem mesecu.? Ker rasla naj bi cca. 2 cm na mesec.
Da ti povem svojo zgodbo, koliko sem pretrpela zaradi te rasti glavice pri Neji. Mi smo sicer imeli obratno varianto, da ji glavica premalo raste, kar pa posledično pomeni, da se možgani ne razvijajo v redu. Najhuje je pa bilo to, da je Neja ob rojstvu imela krvavitve v zadnjo možgansko kotanjo, kar pa verjemi, je bil strah še večji. Ni bilo dneva, da ji ne bi merila glavice. Ves čas jo je imela na spodnji meji, poslali so nas na UZ, kjer ni pokazalo nič posebnega, v LJ. nam je zdravnica rekla, da ji premalo raste glavica, groza,... Nejin pediater pa je bil zelo optimističen glede tega, ker se je deklica iz meseca v mesec bolje odzivala. No, čez par mesecev Nejin obseg ni bil niti na spodnji meji več, ampak smo padli čisto iz grafa in iz vseh razpredelnic ven. Pri letu in pol je imela obseg glavice 44 cm, kar pa je veliko premalo, vendar po mojem mnenju njej nič ne manjka, je še celo zelo zvedava in živahna deklica.

Mi smo se pač sprijaznili, da bo imela malo manjšo glavico, in se nehali obremenjevati, pač niso vsi otroci enaki. Je pa prav, da imaš zelo pozorno pediatrinjo, tako da kar pogumno na pregled, ne bo trajalo dolgo, samo na glaici naredi kratek UZ, tako kot tebi na trebuščku. Neboleče.

Želim, da se vse dobro izteče, ker res predobro razumem tvoj strah.

Srečno v ponedeljek.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 12:04:48   
*sonchek*
Evo, pa smo skopani! In mulc je začuda taaako užival - je brcal z nogami, krilil z rokami in spuščal take glasove, da sva se s patronažno samo smejali user posted image Smo pa vse dokumentirali (posneli) user posted image Drugače pa ga spet ni tehtala - je rekla, da lepo napreduje, da je zrasel, da ima polna lička in da je res lep fant (naaaajlepši user posted image ). In to je to. Naslednjič jo moram poklicat malo preden mali dopolni 6 mesecev, ko bomo začeli z uvajanjem goste hrane.
Zdaj pa spet spi (s kapo na glavi - se je ni branil, ker je mislil, da greva ven user posted image ) - ga bom čez dve urici zbudila, da greva ven na sončka! user posted image


(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 12:18:49   
sezam
V album sem dala nekaj naših slikic - geslo je Domžale.


_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 13:28:10   
*sonchek*
Tudi jaz sem dodala nekaj slikc v album - geslo Anej user posted image

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Marčevke 2007
16.3.2007 13:42:52   
Pikca
A tuki ste vse marčevske mamice! Sem prišla mal pokukat, da vidim, kam se potem preselimo, ko bomo še zadnje prišle iz Rima.
Pa ste mi že prebudile spomine na Živine prve mesece - na prve sprehode, pa krčke, pa oleovit D3 kapljice (po teh je res ni napenjalo), pa sezamov napitek za več mleka (je deloval - menda ima sezam tudi veliko kalcija)...

Urla - srečno na UZju, pa probaj se ne preveč sekirat (ja, seveda je to lažje rečt, se še spomnim svoje panike, ko so rekli, da ma Živa povečan mišični tonus...), sem pa skoraj 100%, da bo vse ok, saj že v trebuščku otročki ne rastejo enakomerno.

Lepo se imejte s svojimi sončki!

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?