|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porod dvojčkov
6.3.2007 9:59:03   
LIDJOČKA
Pri meni je bilo okrevanje po porodu dosti hitrejše kot po prvem porodu z enojčkom, ko sem bila slaba še kar nekaj časa. Imela sem srečo, saj so bile sestre in tudi ostalo osebje zelo prijazni, seveda z nekaterimi izjemami. Tudi dojenje pri eni od punčk ni steklo in so mi brez pregovarjanja prinesli stekleničko, pa tudi drugače so bile kar ustrežljive in so velikokrat kar same uredile dojenčice, so očitno opazile da imam malo težav (na začetku res ne veš kje bi se lotil zadeve, po nekaj tednih pa si pravi mojster v vsem). Sem bila tudi sama v sobi, pa moram priznat da mi je bilo kar malo dolgčas, pa saj ne da ne bi imela kaj počet user posted image , ampak si želiš saj z nekom mal počvekat. Peti dan smo odšle domov s prijetnimi spomini in pozitivno izkušnjo.

Lep dan

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porod dvojčkov
6.3.2007 10:02:35   
CUKRČEK
koliko časa je potem običajno, da si notri, če je vse OK....z mamo in otrokoma?

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porod dvojčkov
6.3.2007 10:05:27   
LIDJOČKA
Meni so rekli, da je pri dvojčkih običajno, da pred petim dnevom ne greš domov (če je seveda z vsemi tremi vse OK).

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porod dvojčkov
6.3.2007 10:08:25   
CUKRČEK
upam, da bomo lahko peti dan domov odriniliuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porod dvojčkov
6.3.2007 10:11:36   
LIDJOČKA
Tudi jaz upam in držim pesti za vse vas, ki vas to še čaka. Saj ni tako grozno in jasno kljub temu da so vsi zelo prijazni si vsak želi čim prej domov.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 12:42:27   
bianka
Zdravo Cukrček in ostale

mi smo šli domov četrti dan,pa sem imela CR.Je pa res da so naredili malo izjeme ker je bilo ravno silvestrovo.Seveda je pa bilo z mano in fantoma vse ok.To je prvi pogoj.
Ravno tako je šla domov četrti dan moja "cimra"(tidi CR),rodila je pa enojčka.

lp

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 14:08:59   
catja2
Dodi sedaj sem te prvič zasledila na RR, ker te teme preveč ne berem!!

Pa ne morem verjeti kako tebi uspeva, sem čisto šokirana...

Pa kaj zanosiš po naravni poti dvojčke????
Pa toliko otrok in tako majhna razlika!!! Ne morem verjeti, da vse to zmoreš, mislim da si ena zeloooooooooooooooo redkih, ki se tako odločijo in ki to zmorejo  user posted image user posted image user posted image

Jaz imam samo en par dvojčkov pa še ne razmišljam o večih, pa ljudje se čudijo kako zmorem, tvoje situacije si pa niti predstavjati ne morem... user posted image

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 14:11:18   
catja2
še to sem mislila napisati: jaz sem imela CR v torek zvečer in sem že v nedeljo dopoldan šla domov, seveda smo bili vsi 3-je v redu!!!

Poroda mi niso sprožili v 38t ampak so hoteli čakati do roka; na srečo so se popadki sami začeli 8 dni pred rokom!!!!
Rodila sem na Ptuju!

(odgovor članu catja2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 14:30:17   
NAVT
Kot berem očitno ni v vseh porodnišnicah praksa, da se nosečnost z dvojčki neha z 38. tedni. Meni je namreč moja G razložila, da se prej sproži zato, ker sta medicinsko dokazana zadnja dva tedna lahko bolj v škodo kot v korist otrokom. Pa sem mislila, da velja to za vse. Sicer pa tako kot berem, je Slovenija sicer majhan, a ima vsaka vas svojo prakso. Nenazadnje je pomembno to, da se stvari dobro zaključijo.

Vsem lep 8.marec!

(odgovor članu catja2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 14:51:15   
guppy
Tudi meni je G rekel, da se porod sproži v 38. tednu, tako da kar "računam" na to. Pravi pa, da se rodijo ponavadi od 35. naprej in da je treba bit pripravljen na vse.

Samo, da bosta zdrava!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 14:53:32   
rožica3
Ko sem bila jaz noseča z mojima otročkoma sem prve popadke dobila v 28 tednu in so me deportrali z rešilcem v mb.sem mislila ,da bom rodila v rešilcu,pol so vse skupaj vstavli in sem ležala do 32 tedna ,po sem šla domov in sem čez 14 dni prišla nazaj,pol pa spet domov po 35 tednu.drajsanje sem in tja .no pol pa sem nakoncu rodila 9 dni pred rokom,pa še to so mi sprožli sami.Meni ni blo nič jaz bi še kar nosla.pol na koncu pa se jima več nič ni mudilo na svet,ko bi že lahko prišla. prva je bla punčkauser posted image osem minut za njo pa fantekuser posted image .samo so me držali za trebuh ,da se nebi obrnil,pa gospod doktor mi je ga je z roko nastavil na kanal,najrajši bi umrla tisti moment.
Prvo hčero  sem rodila ,ko keks, dvojčkov pa nebi već rodila,sem mislila ,da nebo nikdar konec,sem mislila ,da mi bo mali rebre polomo,tak se je tišo gor,ker ni imel placa.

Kaj se zdaj bolj splača,malo potrpet al pa si malo dalj v bolnici,saj carski rez tudi ni fajn,te tudi bolijo šivi.baje.
Je pa res ,da smo šli 5 dan domov sta imela 2,500kg.

TO JE TAK RAZLIČNO,SAJ NEVEŠ KAJ JE BOLJŠE ,ČE ŠE ZDRAVNIKI NEVEJO.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 21:01:55   
Astrica
Ojla

Jaz sem rodila v 36. tednu, spontano - prišla na redni pregled k Cerarju in šla rodit. Sicer zaradi zastoja rasti, ampak potem je ugotovil, da bi itak tisti dan prišla v porodnišnico, ker sem bila že 6 cm odprta. Porod je potekal neverjetno hitro - okoli 14h sem prišla v porodno, klistirja nisem dobila, enemu otroku so predrli mehur, da so mu nastavili CTG na glavo, drugega so spremljali preko trebuha. Naredili so še UZ, da so preverili, kako sta obrnjena. (Očitno Cerarju niso verjeli, hehe) Ob 15h so se začeli močnejši popadki, 16.32 je bil rojen prvi in 16.38 drugi. Prvi glavično, drugega je babica držala, da ne bi kam ušel, z UZ so preverili položaj in z naslednjim popadkom je šel ven z nogami naprej. Težka sta bila 2120 g in 1680 g. Točno danes sta stara 4 mesece, med njima je še vedno cca 500 g razlike v teži. Kar se pa nagajivosti tiče, pa nobene user posted image . Aja, sta pa dvojajčna. Če mi tega ne bi že prej povedali, bi pa zdaj videli, ker si poba nista podobna čisto v ničemer, razen v tem, da sta oba fanta user posted image

(odgovor članu rožica3)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Porod dvojčkov
8.3.2007 22:23:51   
NAVT
Astrica: če prav razumem so razliko v rasti opazili tisti dan na pregledu. Kako pogosto pa si imela preglede? In še nekaj: zakaj je babica drugega držala, če ni bil obrnjen z glavico navzdol. A ni ta položaj bolj rizičen? Kam bi pa lahko ušel? (No, vem da ne v grlo!user posted image ).

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 2:37:13   
Astrica
Navt, razlika med njima se je vlekla že od morfologije dalje. V bistvu že od 13. tedna dalje. Do 32. tedna sem imela preglede enkrat na en mesec, potem me je pa zagrabila panika, da se mi je oduščil čep in pristala sem v porodnišnici na vikend paketu. Dobila sem flosteron za razvoj pljuč, v ponedeljek me je pogledal moj G in poslal domov. V 34. tednu je rekel, da plod B ni v zadnjih 14 dneh napredoval, kot bi moral in mi napovedal, da bo treba rodit, če čez 14 dni ne bo napredka. No, potem je pa ugotovil, da B sploh ni nič napredoval, zaostajat je pa začel tudi že A in da "tole ja za rodit, nč več čakat". Pa smo šli rodit...
B je bil zadnje tri mesece v medenični vstavi in verjetno so pri porodu želeli, da tako tudi ostane. Z "da ne bi kam ušel" sem bolj mislila, da se ne bi obrnil. Z UZ-jem so si pa pomagali, da so ga namestili direktno v porodni kanal, da je šel lahko ven samo z enim popadkom.
Trebuh mi je pa otrdeval redno od cca 20. tedna (še v porodnišnici sem za en teden pristala zaradi tega), tako da na začetku sploh nisem vedela, da imam popadke. Kao - saj to se meni dogaja že pol nosečnosti in mi je potem morala babica povedat, kdaj sploh imam popadek. No, zadnjo uro sem seveda vedela, da jih imam.
Kako se je zanimivo po 4 mesecih spominjat poroda. V bistvu je bil tako lahek, da takle porod dam lahko skozi kadarkoli. Če ne bi bilo prej nosečnosti, seveda :). Nosečnost je pri meni potekala dokaj dobro. Me je pa seveda zadnje mesece vse tiščalo, nisem mogla hodit, spat, sedet, ležat... V bistvu tipične nosečniške tegobe zadnjih mesecev, s tem da se to pri dvojnih nosečnica začne verjetno kaj prej.
SREČNO!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 8:04:53   
NAVT
Astrica, zdaj mi je bolj jasno. A imam vseeno še vprašanje: kakčna pa je zgledala ta razlika med enim in drugim. A je razmerje z razvojem ostajalo enako ali se je povečevalo?

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 10:06:58   
Astrica
Razlika je bila, jasno, v kilaži in dolžini. Bila sta 2 dni na EINT, potem pa je bil Anže (manjši) še 5 dni v topli posteljici. Matic je bil vedno pobudnik za jest, tudi pojedel je več, Anžeta smo morali zbujati za jest in ga siliti. Sesalni refleks sta imela oba, ampak sta bila prešvoh za dojenje, Anže jasno še bolj kot Matic, tako da sem ju začela dojit šele po kakšnem mesecu. Sta pa tudi karakterno čisto različna otroka, kar seveda ni posledica nosečnosti in težko rečem, a je Anžetova neješčnost zaradi nizke porodne teže, ali otrok pač tak je. Med njima je še vedno razlika v teži za cca 500 g, in par cm v dolžini. Tudi na zunaj sta si čisto različna, kot da ne bi bila brata. Na začetku me je še skrbelo, da Anže zaostaja v razvoju - bil je bolj miren, nikoli ni jokal, še za jest redko, zdaj pa vidim, da se kar izmenjujeta pri "dosežkih" Je pa še vedno tako, da ko si Matic nekaj zamisli, hoče dobiti prec in takoj, Anže zna pa počakati. Saj pravim, vizuelno in karakterno čisto različna otroka. Se hecava z mojim, da morava it Reša vprašat, kaj nam je to namešaluser posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 11:14:13   
NAVT
Astrica, najbrž sem postavila vprašanje nekoliko nerodno. Zanima me namreč razlika med enim in drugim še v času nosečnosti. Torej ali je razmerje v tej razliki ostajalo enako, ali je s trajanjem nosečnosti ostajalo enako ali se je povečevalo (ali je eden vedno bolj zaostajal ali je bil zaostanek enakomeren). Pa še to, kako je potekalo spremljanje razvoja od 13. tedna dalje, torej od takrat ko so opazili razliko? Kko pogosto si bila na pregledu, kako je bilo z UZ?

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 12:04:48   
Astrica
Aja, tako si mislila user posted image . Od 13. tedna do morfologije se g ni kaj dosti sekiral. Ker tudi če bi imela dve ločeni nosečnosti, bi bile razlike in ne bi noben delal panike. Na morfologiji je prvič omenil, da bomo morali malo bolj pozorno spremljat, ampak da je zaenkrat vse uredu.  V 26. in 29. tednu sem imela spet UZ, dve različni dr, ker mojega ni bilo. Komentirali sta razliko, ampak ni nobena delala panike, ker sta enakomerno rastla. Enako je bilo še v 32. tednu (UZ pri mojem G), v 34. tednu se je pa prvič pokazal zastoj pri Anžetu, potem naslednjič pa tudi pri Maticu. Zdajle sem šla gledat meritve v materinsko, pa vidim, da je Anže še celo "shujšal" med 34. in 36. tednom.
Kot vidiš, sem imela preglede enkrat mesečno, na koncu pa na 14 dni.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 15:22:44   
NAVT
Astrica, upam da nisem preveč zatežena, ampak mene res zanima: kolikšna je bila razlika v štartu pa kolikšna potem ko so začeli "komentirati". Za konec pa si tko že napisla.

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 15:49:08   
Astrica
Hja, lahko prepišem meritve iz materinske, če bo kaj pomagalo ;). Povej, katere mere te zanimajo. "Tehtali" ju nismo nikoli, oziroma mi niso povedali, tako da ti razlike v gramih ne morem povedat.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 21:17:24   
katipi
Tudi mene zanimajo mere, zlasti dolžina in obseg glavice.

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Porod dvojčkov
9.3.2007 22:03:23   
NAVT
Moja dva (enojajčna) sta bila do sedaj dvakrat (zadnja dva pregleda) tri dni razlike. Meni namreč moja G ob vsaki meritvi napiše tudi starost, ki pripada določeni izmerjeni vrednosti. Tako da lahko je obseg trebuščka ena starost, obsek glavica pa druga. Seveda se te starosti razlikujejo za kakšen dan ali dva oz. nekje je bilo pet dni pri istem otroku. Nikoli nisem šla za tem, kaj vse piše pri teh meritvah. V prvi nosečnosti sploh nisem bila toliko kontrolirana (enoplodna). Zadnjič sem šele zaštekala kaj vse je napisano v materinski. Ne vem, ali G vsem tako napišejo ali je to praksa samo moje G.
Zato toliko vrtam okrog izmerjenih vrednosti in kako in kaj s to razliko med enim in drugim otročkom. Ne vem če ima kaj smisla, da ti navajam meritve, ker se to lahko ful razlikuje, pa odvisno je od marsičesa. Med drugim (kolikor vem, a ne vem kdaj se začne ta faktor uveljavljati) tudi velikost nosečnice. Jaz sem bolj majhna in pri meni se ne pričakuje ne vem kako velikih otrok, ker enostavno ni placa.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Porod dvojčkov
10.3.2007 9:03:40   
Astrica
No, pa pejmo
Mer v 13t ne bom pisala, nima smisla. Isti dan sem imela pregled pri svojem g in NS in mislim, da so ju zamešali, ker se nič ne ujema.
22t TT A 59, B 56; AC A 170, B 169 (dr pravi, da je med njima par dni razlike)
v 24T sem bila v porodnišnici, mer nimam v materinski, so ostale zapisane v bolniškem listu. Ampak naj bi še vedno bilo par dni razlike.
26T TT A 70, B 66; AC A 215, B 210 (naj bi bilo en teden razlike)
29T TT A 75, B 72; AC A 250, B 239
32T AC A 272, B 264
34T AC A274, B 255, ocenjena teža A 1866g, B 1784
36T AC A306, B 244
potem sem šla pa rodit user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Porod dvojčkov
10.3.2007 11:11:40   
emaa
No pa še naša dva, če vam bo kaj pomagalo, sta bila ocenjena za majhna za gestacijsko starost.
22t1/7 TT A:53 B:54 AC A:167 B:173
26t 3/7 TT A:63 B:65 AC A: 205 B:200 OTT A:815g B:853g
28T 5/7 TT A:68 B:65 AC A:240 B:235
30T 5/7 TT A:71 B:70 AC A:240 B:245
31T 5/7 TT A:73 B:74 AC A:250 B:256 OTT A:1360g B:1420g
33T       TT A:75 B:78 AC A:268 B:265
35T       TT A: 80 B:83 AC A:308 B:315 OTT A:1974g B:2154g

Čez pet dni sem rodila A: 1965g B:2100g. tako, da sta bila očitno v redu ocenjena, pa sta nekaj časa zaostajala, rasla, zelo različno, zato pa nas z dvojčki spremljajo bolj temeljito in pogosto.

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Porod dvojčkov
10.3.2007 11:30:45   
bianka
evo še mere mojih dveh pobov.

21+1/7 BPD A:45,B 48  AC A:147,B: 157
25+3/7 BPD A:63,B 63 AC A:221,B:209
30+2/7 BPD A:78,B 77  AC A:261,B:256
34+0/7 BPD A:89,5 B:87,9 AC A:310,B:281 OT pri A 2300g,pri B 2000g
rojena 37+1/7,težka A:2700g,B:2730g

lp


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?