|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
13.10.2004 10:01:15   
Anonimen
Po mojem je pa glavni problem v brezpogojni ljubezni "iz obeh smeri".

Ti lahko ljubiš brezpogojno, to pomeni, da si srečen, če je srečen partner, pa karkoli že dela. In če je tudi on srečen takrat, ko si srečna ti, ne glede na to, kaj delaš, potem ne bo počel stvari, za karere ve, da te žalostijo. Takrat te tudi on brezpogojno ljubi. Tukaj je krog, kjer se eden drugega osrečujeta.

To je približno tako kot pri ljubezni do otroka. Vedno ga bomo ljubile, pa naj naredi karkoli. To je brezpogojna ljubezen. Nikoli ne bomo naredile nič takega, za kar bomo vedele, da ga bo prizadelo. Srečne smo, če so srečni naši otroci.

Enako naj bi bilo tudi pri ljubezni do partnerja. In če je tako tudi iz njegove strani, potem je to to. Res naj bi bilo to tako preprosto, ampak ni...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
13.10.2004 10:05:09   
ESA
Strinjam se z BAGI. Je mar zaupanje to, da partner skače čez plod in ti potem to skesano prizna? Ali pa je zaupanje to, da se partner zadovolji s tabo, če ne pač konča zvezo in prične novo. To je zame svoboda, da se vsak sam odloči s katerim partnerjem bo, dokler mu ta zveza paše, potem pa menja če tako misli, da je prav. Ne me narobe razumet, nisem tip ženske, ki pogosto menjava svoje partnerje. Mi je pa logično, da ti je kdaj všeč kdo drug, se pač sam odločiš, kako visoka je cena za "skok čez plod oz. novo razmerje". Če bi o tem lahko sama odločala raje vidim, da mi partner enkratnega skoka sploh ne pove, kajti kar ne veš ne boli. Če pa bi se to dogajalo pogosto, pa bi raje videla, da čimprej izvem. Vsak ima pač svoje poglede na svet! Nisem pa ozko usmerjena. Vem, da tako kot jez tudi partner pogleda lepo žensko, se z njo pogovarja, dalje pa upam da ne gre.
Pogoje pa lahko partnerju postaviš, mala pa je verjetnost da jih bo upošteval, če sam ni toliko pri pameti in ne ve kaj je pametno za resno zvezo in kaj ne!

ČAO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 8:00:54   
Anonimen

BAGI..

Pravis, da si se pocutila napadeno, ker si v teh pogledih res strogo omejena.. Prostovoljno!
Hehe.. vsi smo omejeni prostovoljno. Clovek stoji v zaporu, vrata pa so odprta. Vedno na vseh podrocjih je tako.
In vedno te bili samo tisto, kar je tvoaj rana. Ker je tole tvoja rana.. si se pocutila napadeno. To je cisto logicno.. v bistvu pa ni bil napad.
Ce ima kdo telesno napako.. in gre mimo cloveka, ki se smeji.. tisti seveda misli, da se smeji njemu. Njegova rana je center sveta..
In se pravis, da si res strogo omejena.. Ja itak da prostovoljno, vedno je tako.. in to pomeni, da bo tvoja veza delovala, dokler bo vzdrzala ekonomska pogodba o vzajemnem pazenju eden na drugega. Seveda bos rekla, da to ni pazenje.. ker to ti v bistvu si.. in drugace itak ne znas.. Jasno, d aje zdaj tako.. ampak nekoc lahko pri nekomu te omejitve popustijo.. in kaj bos takrat? Se bos pa kregala.. ker drug vec noce ziveti tako.. ampak malo drugace? Je to razlog za prepir. Clovek ni narejen ,da bi se prostovoljno omejil.. In tukaj ne mislim na seks.. Nekateri so omejeni ze pri zobni pasti..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 8:53:57   
Anonimen
Baby,
misliš pogoje, kot so: "Če boš skakal čez plot in pijančeval, te bom zapustila" ali: "Če ne boš pomagal v gospodinjstvu, te ne bom imela več rada"
Kakšne pogoje misliš?
To so stvari, ki so v večini odnosov same po sebi umevne in če imaš pravega partnerja, mu ni potrebno postavljati nobenih pogojev.
Razlika je med pogojevanjem in iskrenim pogovarjanjem.
-----------------------------------

Tole je zelo zanimivo..
Prvic Zavesten clovek ne more skakati cez plot in to iz vec razlogov. Ce si zavesten.. zate plot sploh ne obstaja.. zato ne mores skociti cez njega. Ne obstaja ta stoga locnica med ljudmi, ker ni nobenega cloveka, ki bi ga posedoval. Ce kogar-koli posedujes.. potem si automaticno nezavesten in potem lahko skacez zec plot kolikor te je volja.. ali pa se drzis ekonomske pogodbe.. dokler bo pac vzdrzala. In ljudje po 50-tih letih so po vecini ze zelo jezni eden na drugega.. in ni vecjega sovrastva, kot je navezanost na cloveka. Na tistega, ki si navezan.. tistega potrebujes, tistega posedujes, tisti postane suzenj in sovraznik. In potrebo se da zamenjati za ljubezen.. zato pa se mnogi potem izrazijo, da bolezen BOLI! Kar pa absolutno ni res.. ljubezen se nikoli do zdaj ni bolela.. je pa tudi res da je najveckrat ni.. gre le za seksulano izkoriscanje eden drugega..
In pijancevanje.. Ne vem noo.. ampak meni nikoli ne bo jasno, zakaj clovek vstraja z nekom, ki pijancuje? Seveda pa je potrebno pogledati tudi, zakaj tisti pijancuje? Verjetno si kar paseta..
Alkohol ima samo eno uporabnost.. in sicer za treniranje svojega telesa, da ostane zavesten.. kar pa se v gostilni ziher ne more poceti :) Ko si v meditaciji lahko popijes nekaj alkohola in poizkusas ostati popolnoma zavesten.. in ce ti to uspe.. ti alkohol ne bo skodil.. in se bo izlocil, ne da bi se zmesal z krvjo. Ce se alkohol na zmesa z zavestjo.. se tudi s krvjo ne.. Oziroma kar koli pocnes s svojo zavestjo.. tako se dogaja v telesu, zato so vse bolezni in trplenja odraz stanja zavesti..

To so stvari, ki so samo po sebi umevne.. JA.. No to ni res.. To so le stvari ,ki jih je druzba natolcevala stoletja in zdaj so postali mocni miselni vzorci.. Nic drugega, kot miselni vzorec.
Ker ce gremo.. kaj je samoumevno.. torej naravno.. potem je ZELO samoumevno, da je ljubezen brez-pogojna, da obstaja samo ena ljubezen.. ne obstaja ljubezen do otroka, do partnerja, oceta.. prijatelja.. in popolnoma samoumevno je, da nisi prizadet, ce partner mogoce ljubi tudi koga drugega.. kako naj sicer ima prijatelja?!? Samo-umevno je tudi, da ko najde osebo, s katero zacuti, da se lahko zlije v ENO.. je z njo ENO brez posedovanja.. brez pogojev, brez potrebe po nezavestnem seksu.
Samoumevno je tudi, da se kopas gol, da se soncis gol, da se ne sramujes svojega telesa, da ne mislis o sebi slabo..
Marsikaj je samoumevno.. naravno.. Tudi to, da ni vojn, da ni posedovanja.. in se in se..
In nemogoce je pricakovati, da bo v svetu mir, ce pa ga ni v hisah, ker je na prvem mestu mascevanje. Ze sam sistem druzbe je tako narejen, da je na prvem mestu mascevanje. Ce v vojni ubijes tisoc ljudi, si narodni heroj, ce pa v "miru" ubijes enega, si morilec in druzba te iz mascevanja, vrze v jeco, kjer spoznas mojstre zlocinov in tako gres v bistvu na izpopolnjevanje.. Si lahko predstavljate ta idiotitzem?
Ce se vozis z avtom in nisi privezan.. in tako ogrozas samo sebe.. se ti druzba mascuje in te kaznuje z denarno kaznijo z izgovorom, da ti zelijo dobro. Ce bi mi zeleli dobro, bi me policist le opozoril.. tako pa ja na prvem mestu mascevanje in biznis.
Ko otrok nekaj naredi.. se deremo in ga kaznujemo. Kot da je kaznovanje ze kdaj spremenilo cloveka?! V globini gre za zeljo kaznovanja samega sebe. Trenutno je to clovekova najvecja potreba.. da je kaznovan za vse tisto, kar misli, da je slab, ker so ga religije razdelile na dobro in slabo, kar cist samoumevno sploh ne obstaja. To je se najbolj samoumevno!

Ce imas pravega partnerja.. mu ni potrebno postavljati pogojev.. pravis.. Bi morala drugace povedati.. in sicer.. ce imas partnerja ki je usklajen s tvojimi halucinacijami.. potem mu ne rabis postavljati pogojev. Ampak to se vedno pomeni, da ga ne sprejmes, taksnega kot je.. in ne ljubis tega cloveka.. ampak njegove lastnosti. Kako lahko ljubis lastnosti? Lastnosti so mrtve.. smrt jih zbrise.. niso pomembne.. Pomembno je bistvo cloveka.. le med bostvom lahko obstaja ljubezen.. drugace je ekonomska pogodba.
In iz tega stavka sledi tudi, da obstajajo dolocena pricakovanja do drugega cloveka.. s tem pa ga ze avtomaticno postavis v vlogo zrtve in v vlogo svojega sovraznika. Pricakovanje, je v bistvu varanje.. SEBE seveda.. ker drugacno cist SAMOUMEVNO ne obstaja!

Razlika je med pogovarjanjem in iskrenim pogovarjanjem. JAP! Je razlika.. res.. sej zato pa to pisem..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 9:21:35   
Anonimen
ESA..
"
Strinjam se z BAGI. Je mar zaupanje to, da partner skače čez plod in ti potem to skesano prizna? Ali pa je zaupanje to, da se partner zadovolji s tabo, če ne pač konča zvezo in prične novo."

Niti eno niti drugo popolnoma nic ne disi po zaupanju.
Skakati cez plot.. ce seveda le ta obstaja.. ali pa se zadovoljiti s partnerjem.. V cem je razlika? To je cist isto!! Ne nejdem razlike.. v obeh primerih nisi gospodar SEBE.. ampak so umske smeti prevzele nadzor.

V prvem primeru isces sebe.. in se skrivas pred partnerjem, da te ne dobi .. v drugem primeru pa se pac zadovoljis, ker je tako lazje.. ker je bolj mirno.. ker nimas vec energije menjavati maske? Si tko mislila?
Ce se moras s partnerjem zadovoljit.. potem je nekaj zelo cudno! Zadovoljen nisi.. ampak se bos zadovoljil.. da bo nekak.. vsaj navzven videti ok. al kako to gre?
In tudi to, da potem menjas.. in menjas in menjas.. je strasno cudno. V resnici moras zamenjati SEBE.. ni drugega razloga. Redko je drugi razlog, za menjavo. Ralog je vedno pri SEBI!
Raje vidis, da ti partner skoka ne pove? Sej ti ga brez skrbi ne bo povedal. Tudi ce bi raje videla, da ti ga pove, ti ga ne bo povedal. Zato je bolje sebe naravanti tako, da raje vidis, da ti ne pove. Trik EGOja.. ker ce raje vidis, da ti pove.. potem moras to sprejeti.. potem moras neki narediti na sebi... potem moras ZIVETI.. potem vec ni casa za umiranje. Tako pa je bolje, da ne ves.. se strinjam ,da je lazje..
Meni bi bilo v uzitek slisati vsak detajl.. Ne pravim, da bi mi bilo v uzitek slisati, da moja partnerica to skoz pocne.. ampak pravim, da ce bi se to zgodilo, bi mi bilo v uzitek slisati kako je bilo. Se bolje pa bi bilo to videti... :) mogoce sodelovati.. :)

Ce pa se dogaja pogosto.. pa bi rada vedela, ker rabis razlog, da koncas vezo. Zakaj pa rabis razlog? Sej ce se to dogaja pogosto.. potem se itak cuti, da je v vezi nekaj narobe.
Partnerja.. najboljsa prijatelja.. si morata povedati tako zeljo po seksu z drugim, kot tudi seks.. in to prej.. ne potem.. V tem primeru sem ziher, da do realizacije v vecini primerov ne bo prislo.. ker ne moras si predstavlajti lepsega, kot da se lahko te zadeve s partnerjam sproscenmo pogovarjas.. Ce seveda sploh so te zadeve prisotne. Mogoce jih sploh ni.. in tudi tako je cisto prav in v redu. Mogoce jih pri vas ni.. pa so pri partnerjih.. pa tega ne morete izvedeti, ker tega na dovoljujete.. So ze tukaj bile zgodbe.. z naslovom.. "Kako naj izvem?!"

Ves da partner pogleda lepo zensko.. kot ti lepega moskega.. in UPAS, da ne gre dalje. Zakaj UPAS? Zakaj ne VES? To je vse, kar je potrebno v vsaki vezi spremeniti.. in poezija ljubezni bio neskoncna. Ampak je pa res, da je potrebno v tem primeru spremeniti SEBE.. vsa svoja prepricanja, pricakovanja, posedovanja, bla bla.. je potrebno zabrisati v kanto za smeti! Samo nekdo je rekel, da na to se nismo pripravljeni? Nismo? Kdaj pa bomo? A ni to le izgovor? Ce ne ZDAJ.. potem nikoli!

Kaj je pametno za resno vezo? Juh.. tuki bi spet lahko en roman napisal.. Kaj pa je pametno za resno vezo? In zakaj ima veza pridevnik "RESEN". Za cloveka velaj, da ce je resen, je skoraj mrtev.. nic zivljenja ni v njem.. zakaj bi bilo z vezo drugace? Zivljenje je igra.. torej je vse igra. Tudi smrt je igra, ker je del zivljenja.
Samoumevno je, da nisi resen..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 12:39:18   
ESA
Tjazy!

Praviš, da bi ti bilo zanimivo slišati od tvoje partnerice vsak detalj, še bolje videti ali pa mogoče sodelovati!
Vsak ima pač svoje mnjenje. Meni to ne bi bilo v užitek! Zakaj pa bi bilo to tebi v užitek? (Povej po domače, da te bom razumela!)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
14.10.2004 13:35:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 13:38:36   
Anonimen

Od vsega, kar sem napisal si nasla najmanj pomembno.. :)
Ne znam odgovoriti na tvoje vprasanje.. Zakaj? Hmm zakaj pa sonce vzide?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
14.10.2004 14:15:52   
ESA
PA PA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?