|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
13.11.2007 15:26:57   
pikica*
Lončica, nobene depresije zganjatuser posted image . Zdaj itak več ni panike kar se user posted image  tiče. Fino bi sicer bilo, če bi še kak teden zdržala, ampak kar je glavno, dete je iz tahudega ven. Se vsaj ne boš rabila matrat z rojevanjem velikega otrokauser posted image . Je pa res tudi to, da se lahko kljub temu, da si že nekaj malega odprta, zadeva vleče še precej časa. Ti lepo počivaj, z user posted image  pa izkoristita zadnje dneve (ali tedne), ko sta še sama. Sam punce...ste pa začele ornk prehitevatuser posted image .

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
   RE: Decembrke
13.11.2007 15:45:32   
Raho
Loncica - še malo bo treba zdržatuser posted image . Še vsaj en teden. Lepo počakaj na AC. Jutri ga dobim v roke, ker sve s teto, kjer sem ga kupila nekaj skomplicirale, da ne boš plačala takega DDVja kot sem ga jaz. Sicer pa sem jaz v 1. nosečnosti bila od 38. tedna 2 cm odprta pa se ni zgodilo do 10 dni po PDP nič.

Vam pa moram povedati, da se je naš bebač fajn umiril, tako da bom raje tiho... in seveda ne bom klicala user posted image . Do 23. novembra MORAM zdržati, fajn bi bilo, da do prvega decembra, da še Črtojev RD damo čez.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
   RE: Decembrke
13.11.2007 17:22:36   
klarisima
Moje nove mere:
36. teden, +18kg, 117cm user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa upam, da se bodo kg ustavili user posted image


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
   RE: Decembrke
13.11.2007 17:45:17   
ElaM
Lončica še to sem ti pozabila povedat, da sem bila prvič od 38t, odprta 1 prst, rodila pa, sej veš kdaj sem.user posted image
Raho, sva midve ena fenomena.user posted image
Tako, da res se prepusti dogajanju, uživajta še te zadnje tedne, ko sta sama. Pa itak je tvoj user posted image  orjak in ni panike tudi, če se kaj prej rodi.

_____________________________

:)

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:25:04   
Magi*
ojej bejbike, mene pa tako zelo stiska po trebuhu, križu, non stop špika v nožnici in trebuh otrdeva. ampak jaz sploh ne vem kaki so pravi popadki, ker sem bila pri Zaki 4cm odprta čisto brez bolečih popadkov.

upam, da se bo tole čez noč umirilo, mi gre že prav na živce. nisem glih dobra v teh igricah. mam rajši vse ali nič user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:26:42   
lana38
loncica!user posted image
Sporoči, ko bo šlo zares.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:27:59   
pikica*
Magi*, a ti tud? Ja pismo pa kaj se to dogaja? Punce, zdaj je november in ne december. Ste eno mičkeno pomešale meseceuser posted image . No, je pa to vsaj dober motiv za ostale. Mi smo danes celo kupili barvo za Zojino sobouser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:32:09   
ElaM
Magi*, pa ti maš rok dan za mano.user posted image  Punce, zdaj se pa malo umirite, nič prehitevat.
Kako pa zgledajo začetni popadki, pa tud jaz ne vem, tko da ti ne morem pomagat.

_____________________________

:)

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:36:30   
lana38
Magi*, tudi jaz ne vem, kako izgledajo tisti ta pravi popadki. Pri meni danes na srečo ni več tistega včerajšnjega tiščanja. Izgleda, da je user posted image  bil v takem položaju, da je tako pritiskal.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
   RE: Decembrke
13.11.2007 18:49:25   
soncek.djukelica
dober večer,

le par dni me ni, pa toliko novega!
Nana, iskrene čestitke ob rojstvu hčere! user posted image  Si prva med nami, tudi jaz težko verjamem,da se je začelo! Je pa le pomembno to,da si ti in Lina dobro!user posted image
Raho, super sobica!user posted image
Magi, Raho, Skaana, Vrtnica, Pikica tudi jaz sem se nasmejala prigodam vaših otrok! Kako bom jaz koordinirala z dvema otrokoma me pa vprašajte čez kako leto ali dve!user posted image
Loncica, upam, da bo tvoje dete počakalo December, je pa čisto možno,da se ti pridružim; vendar o tem kasneje!user posted image
Včeraj sem šla na tehničnega, in žal ga nisem takoj naredila! user posted image  Izpušni plini in pozicijske luči so me zeznil! In pol sem skakala od enga mehanika do drugega, da mi porihtata te stvari ( moj je bil lepo na šihtu) in šibam nazaj z popravljenim avtom in naredim tehnični! user posted image  Sem pa vesela, da sem to opravila, zdej moram le še zavarovanje uredit, kar pa imam še čas oz. je treba pridet le z €!user posted image
Danes sem imela redno kontrolo in UZ, celih 5 ur sem bila zdoma!user posted image  Naj povem,da sta otroka pripravljena! Bejček se je odločil, da se obrne na glavico!user posted image  Ajček pa je bil že prej! No, sedaj pa sploh ni ovir, da ne bi naravno rodila, razen če bo šlo nekaj obupno narobe!user posted image  So me pa na začetku UZ kar lepo prestrašili, ker so mi zmerili, da imata otroka večja trebuha od glave!user posted image user posted image user posted image Je pa res,da mi UZ ni delal dr. ki mi ga je običajno delal, ampak primarij Cerar, ki je učil praktikantko! Je pa kasneje on sam vzel stvari v roke in ugotovil, da vse štima! Uff, sem se potolažila! user posted image  In še k odhodu v Rim! Mi pravi, gospa pa vi ste že za rodit! Jaz pa pravim, da še ne! Se mi zdi,da me je mal čudn gledu!user posted image  Pa mu rečem,da raje počakam December! Naročil me je ponovno čez 14 dni, v sredo 28.11 in da imam šanso, da kar notri ostanem! user posted image  Tako da, punce, še ena, ki bo lahko Novemberka!user posted image  

Pri svojem G. sem tudi uredila, redna kontrola v petek 30.11 če me spustijo ven!user posted image  Ko sem bila na redni kontroli pri svojem G., sem mu omenila zatekanje nog pa je rekel,da je to normalen user posted image  pojav, edino v primeru kombinacije visokega pritiska (moj je skozi normalen) in vsebnosti glukoze v urina ( tudi to imam normalno)!  user posted image
Sploh ne morem verjeti, da sem na koncu!user posted image

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
   RE: Decembrke
13.11.2007 19:00:31   
ajtak
Dobro jutro user posted image , sem se prav krasno naspala. Pred kosilom sem sla na sprehod po soncku, potem smo jedli in nato sem sla mal ajat... pa sem kar zaspala in spala 3ure, je full pasal! Bom vsaj loh Housa gledala, drugace bi me tak prej zmanjkal.

Vidim, da se sedaj pa tudi tu ze  resno dogaja in, da nas je kar nekaj ki imamo ze prve znake, da so nasi user posted image  pripravljeni, da pokukajo kake lepe cotke smo jim kupile in kako majo lepo urejene sobice user posted image .

Magi* upam, da se zadeve ali umirijo ali pa skonkretizirajo, ker vem kako je to ko ni ne crno ne belo... Ce gres pa danes v Rim ti pa zelim en kratek in nebolec porod!!!

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
   RE: Decembrke
13.11.2007 19:50:14   
Magi*
po celem popoldnevu predihavanja nečesa user posted image  se je zdaj malo umirilo. ajtak, imaš prav, tudi jaz si želim, da bi se ali umirilo ali skonkretiziralo.

me pa Zarja že cel popoldan boža user posted image

SD, 28.11. je super datum, ti rečem. jaz bi ful rada počakala vsaj na strelca, če bi pa to bilo še na 28.11., potem pa itak dvojni RD user posted image

se še kaj oglasim. zdaj bo mož Zarjo spat spravil.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
   RE: Decembrke
13.11.2007 20:13:00   
lorch
Pa kaj je zdaj to? men je pa user posted image malo ponorel. nekaj dni je blo zelo umirjeno, od včeraj pa  fuzbal nabija z mojimi notranjimi organi, da o bolečinah v križu sploh ne govorim. Včeraj pa danes je za znoret, prej pa me je že mal skrbelo, ko ste vse čutle kake pritiske  in podobno, jaz pa nikjer nič. Ker sem si predstavljala, da se pri vas telo pripravlja, pri meni pa ničuser posted image . No, zdaj se pa zgleda mal bolj pospešeno.
Mislim, da se lahko kar preimenujemo iz decembrk v kripl bataljonuser posted image .
Sploh pa jaz sem sestri obljubila, da počakam na strelca oz. strelko, pa neki smo se menle, da ne bi blo švoh če bi rodila na četrtek, zdaj pa ne vem kam se naj grem prjavit za take pogojeuser posted image .
Sem pa danes končno šla pakirat torbo zav p. in ugotovila da lahko spakiram tako sebe kot user posted image v eno torbo, pa še placa mi ostane. Moj pa potem prinese sam dekico pa jajčko in gremo domov.
Midva greva v petek na socialno urejat očetovstvo, tak da res ne smem prehitro it v Rim. Babe noge skup!!! Dejmo novembrkam mal placa, sej me bomo tudi prišle na vrstouser posted image .


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
   RE: Decembrke
13.11.2007 20:50:51   
Skaana
 user posted image

Loncica - pa zakaj se ne bi javljala? Saj zato smo tu, da lahko čvekamo ravno o teh zadevah, ki jih me najbolj in edine lahko razumemo user posted image user posted image user posted image . Povej nam, kaj te teži, pa bo lažje, boš videla.

Magi* - ti kar počivaj. Meni so rekli, da če se sprašuješ, če je to to, potem ziher ni. Tako da... Jaz ti pa lahko povem nekaj o naravnih popadkih. Bom kar opisala svoj začetek poroda. Ob šestih zvečer mi je deset dni pred rokom počil mehur. Tako fejst konkretno, ko sem se pred trgovino vstala iz avta, je naredlo plok, kot bi res imela v trebuhu balon in bi počil. Potem pa nekaj toplega po nogah. V trgovino me je peljala sestrična in itak sva šle takoj domov. Jaz preoblečt hlačke in stuširat - ne me vprašat zakaj, ker sem bila itak v sekundi dvajset nazaj premočena. Potem pa me je moj - hvala bogu je bil takrat ravno doma - peljal. 42km brez vsakega popadka. V Celju so me sprejeli, preoblekli, voda mi je kar tekla, po hodniku, v dvigalu... Ej, še ko sem se potem zgoraj tuširala, mi je še kar odtekalauser posted image . In potem so me dali na oddelek z izgovorom, da verjetno še to noč ne bo nič in naj se grem spočit. Ja pa ja. Ob pol devetih me je prvič zvilo - kot da bi me fejst pritisnalo kakat, zadaj, nič spredaj. Bolj v križu. Pa sem bila tiho, le pogledala sem na uro. In potem čez sedem minut spet. Pa potem čez pet spet in čez pet spet, potem sem pa poklicala sestro. Priklopili so me na CTG in to je bila najdaljša ura mojega življenja. Popolnoma sama sem na tisti mašinci, ki sem jo prvič videla, bila priklopljena, vedela da se kmalu bo nekaj zgodilo, pa popadki so si sledili že v manj kot petih minutah. Meni so bili zelo podobni šravfanju, pa vse te potem zaboli, začne pri križu, potem pa zelo hitro zelo močno vse.
No, po dobri uri pa se me je sestra usmilila in... poslala direkt v porodno. Kaj pa se je potem dogajalo, pa ne bi zdaj user posted image .
Skratka, pravi popadki so bolj zadaj, lažni spredaj, pravi si sledijo v pravilnih intervalih postopoma vedno pogosteje - ko je na pet minut, naj bi šel v porodnišnico oz. odvisno koliko si oddaljen. Meni so rekli na deset minut, da naj grem, ker sem tako daleč. In pravi so boleči. Sicer kakor za katero, ker imamo zelo različen prag bolečin, pa vendarle bolj boleči kot lažni.

Upam, da sem kateri pomagala.

Punce, meni pa jutri pobere šive od cerklaže (odlično služila namenu user posted image ). Pojutrišnjem dopolnim 37. teden - torej bo user posted image  uradno donošen-a. Ampak sva se zmenila, da počakama na čarobni december user posted image . Sem optimist, kajne? No, če me jutri ne bo več gor, pojdite pogledat telefončke. Mogoče bo kak nov SMS gor user posted image .

Aja, pa tudi če rodim novembra, bom ostala decembrka, ker jaz vedno gledam na PDP. Kaj pa vem, ker četudi se user posted image  rodijo prej, so nastali pa marca in to šteje, kajne?

Zdaj si grem pa z grenkim priokusom spakirat toaletno za jutri...

Vsem user posted image , saj ni tako hudo kot se zdi. In pomislite, kmalu ne bomo več čutile malega življenja v trebuhu. Tisto bitjece, ki je bilo samo moje, bo od dneva D naprej še od vseh drugih in predvsem samo svoje user posted image . Tako da uživajmo v občutkih ki niso vsakomur dani. Pa naj bo včasih še tako zoprno.

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
   RE: Decembrke
13.11.2007 21:44:34   
Ayo
Cer babnice!!

Najprej seveda iskrene cestitke za Nano22 user posted image  user posted image  user posted image  Lini pa zelim, da zraste v veselo in zdravo deklico!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostale pa, Loncica in Magi*, lepo pocivat in vse bo se dobro, sploh se ne prevec obremenjevat, ker je ravno to potem vzrok neljubim stvarem. Itak pa - pripravljene smo. Narava je stroj, ki deluje popolno in brezhibno, zato se nimamo cesa bati. user posted image

No, sama imam za sabo SPET totalno neprespano noc. Ob 2h sem bila ze za pc-jem in user posted image  RR ni delal!! user posted image  Potem sem se spravila strikat copatke, tudi jopica je ze gotova, moram poslikat in vam pokazat. user posted image  Skratka spanca ni bilo od nikoder in sem spet ostala lepo doma na bolniski. Sem zaspala ob 9h pa do 12h.

Popoldne sem imela pa g, user posted image  ima 2900kg, vse ok, se je pa tako skrival, da obrazka nismo videli. No, nic hudega, se 5t in vse bo v zivo. Sem pa pojamrala, ker ne spim in da pac v sluzbo tako ne morem funkcionirat in - evo mene sedaj na bolniski! user posted image  Upam, da mi ne bo prevec dolgcas.

Sem spet oprala danes se en stroj za user posted image , tako da me spet caka likanje, pa seksi mrezaste gate sem si kupila in vlouke. user posted image

No, toliko z moje strani. Za danes.

Lep vecer!

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
   RE: Decembrke
13.11.2007 21:59:00   
pikica*
Kar se popadkov tiče.....ko se začnejo, ni dvoma, da je to to. Je pa res, da jih vsaka čuti malo drugače. Za razliko od Skaane jih jaz nisem čutila v križu. V bistvu sem samo čukasto gledala, ko me je babca v porodni spraševala, če čutim popadek spredaj ali še vedno zadaj. Ja kako zadaj, če jih pa že ves čas spredajuser posted image . Pa tudi pogostost in trajanje sta zelo različna. Pri meni je bilo tako, da sem ob pol devetih zvečer začutila prvi popadek in takoj so si sledili na sedem minut. Potem pa zelo hitro na pet in potem štiri (v roku ene ure sem prišla od prvega popadka do tistega na štiri minute). V glavnem, dobro uro po prvem popadku sem bila že v porodnišnici, pet ur in pol po prvem popadku pa sem že pestvala Zojo. In po parih popadkih sem vedela, da so pravi. Tako da, punce, nič se sekirat...ko bodo pravi, vam bo to kristalno jasnouser posted image .

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
   RE: Decembrke
13.11.2007 22:56:43   
Magi*
glede popadkov:

meni je voda odtekla ob 2. zjutraj, ko sem se obrnla v pojstli. vode tolko, da ni bilo dileme. me pripeljejo v P, jaz popadkov nisem čutila še nič - samo čudno me je tu in tam stisnilo. pa me pregleda in ugotovi, da sem že 4 cm odprta. še klistir in tuš in gasa v porodno. tam ležim eno uro priklopljena na CTG, ki zazna nekaj neenakomernih popadkov, ki pa me niso dovolj odpirali in se odločijo mi dat umetne. NOOO, TISTI SO ME PA KONKRETNO BOLELI. niti pisniti nisem mogla. rodila v dveh urah.

tako da dejansko ne vem kako zgledajo naravni popadki user posted image  zato pa sem vsa na trnih, ker me sam vse čudno stiska in ščipa.

upam, da sem za danes zaključila s tem in bo jutri bolje. v četrtek sem naročena k frizerju, sam bom kenslala, ker taka ne bom mogla tam sedeti.

pa še vedno upam, da bo mali strelec. pa ja ne bo škorpijon user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
   RE: Decembrke
13.11.2007 23:18:18   
Raho
Ooooo.... Pogovarjamo se o popadkih. Saj jaz tudi ne vem, če bi se sedaj začelo zares, kako izgleda. Sem bila na 100% umetnih. Boleli so me pa tako kot Skaano - v križu. Tiho pa sem bila ko rit cel čas. Sem imela umetne popadke 12 ur - od 6.00 zjutraj do 18.15. Naštimali pa so mi jih ob pol šestih zjutraj... Tako, da je bilo kar zabavno. Do CR. AV so mi morali predreti - je pa bila grozljiva količina vode (plodovnice). Kar teklo je in teklo in teklo...

Njaboljša je bila, ko je moj rekel, da sem kar fajn krvavela, ker me je babica na silo odpirala, jaz pa o vsem tem nisem imela pojmauser posted image . To odpiranje pa boli. Popadke še nekako preneseš... To pa je zeeeloooo neprijetno. A so še aktero na silo odpirali?

No, potem, ko sem bila 10 cm odprta, pa so po treh urah (od 15.00 naprej) ugotovili, da malček po naravni poti ne bo prišel ven. Zadnja ura (od 17.30 do 18.30) je bila en sam velik popadek. Najboljše pa je bilo, da so vsi (vključno z Organom) začeli name vpiti, da naj ne potiskam, jaz pa potisne popadke, zdravnica pa je že tamalčka potisnila nazaj v maternico (no, tisti del skalpa, ki se je uspel prebiti do vhoda v medenico) in se šla pripravljat na CR. Pa reče babica: Preusmerite energijo drugam... Jaz njej:Kam? Ona meni nazaj: Vpijte, da izgubite moč...user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
   RE: Decembrke
14.11.2007 0:06:32   
lorch
Joj, ko vas berem mi je vse kr skup potegnalouser posted image . če sem bila slučajno kaj odprta zdaj gotovo nisem. Sej sploh ni tk hudo bit noseča, jaz bom kar ostala za vedno, pa bouser posted image .
Se mi smilite, ker ste morale dat to skozi na tak način kot ste, upam da bo sedaj bolje.
Me pa zanima kje ste dobile tisti čaj iz malinovih listov, ker iz one kmetije, ki mi jo je želva priporočila, se ni nobeden javil. V lekarni pa pri nas tudi nimajo tega čaja. Sicer sem že mal pozna, ampak verjetno nebi škodlo če bi ga začela pit.user posted image
Jaz sicer nimam popadkov, me pa po novem že dva dni svinjsko v križu boli. Pa sej je mogoče psiha, ker sem v 38. tednu in se zavedam da zdaj smo pa že tam. Na avtobusni postaji za Rim mislimuser posted image .


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
   RE: Decembrke
14.11.2007 1:57:32   
Magi*
lorch, ne sekiraj se. vidiš, da je vsaka doživela porod čisto po svoje. aja, čaj iz malinovih listov sem jaz pred leti kupila v neki zeliščni trgovini (se mi zdi, da v Bazilici v City Parku). če bi bila mobilna, bi ti skočila jaz ponj, sam nisem user posted image  mogoče, če jih pokličeš ali pa katera druga Ljubljanka gre tja.

BTW, ne morem spati. tolk sem nervozna, da mi srce nabija sigurno čez 100/min, vsake tolko me zgrabi bolečna... pa glih, ko sem zaspala, me je dec zbudu... zdaj pa ne morem nazaj zaspati user posted image


še to: SKAANA: držim pesti, da ti lepo odstranijo šive in zdržiš še malo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
   RE: Decembrke
14.11.2007 8:12:03   
pikica*
lorch, nobene panikeuser posted image . Se sliši bolj grozno, kot je v resnici. No, vsaj zame porod sploh ni bil neka travmatična izkušnja. Ne rečem, da gre brez bolečin, ampak takrat si itak v nekem takem transu (sploh, ko te našopajo s čim protibolečinskim - direkt v žilo) in se zadev sploh ne zavedaš popolnoma. Potem pa itak kmalu pozabiš, da je sploh kaj bolelo. Ti bodi samo pozitivno naravnana. Jaz sem bila prvič že od samega začetka prepričana, da bo vse gladko teklo in na koncu tudi je. Odpiranje me ni bolelo (je pa res, da sem imela super babico), vse skupaj pa je minilo res hitro. Zame najbolj boleč del poroda je bil, ko je bila Zoja že delno zunaj (pol glavice), potem pa so mi rekli, da ne smem pritiskat in naj počakam naslednji popadek. Bolelo je ko user posted image , je pa res, da ni dolgo trajalo. Potem sem pa še dvakrat pritisnila in je bila zunaj.
Za drugi porod pa sem kar prepričana, da bo šlo res ekspresno. Upam, da je intuicija pravilno naštelanauser posted image .

Pa še en dobronameren nasvet. Naj se vam ne mudi it rodit. Tudi, če boste že malo odprte in na meji za rodit. Počakajte, da bo telo pripravljeno in vam samo pove, kdaj je čas. No, če boste že dva tedna čez rok, to seveda ne držiuser posted image . Drugače pa bo porod bistveno lažji, ko bo telo v celoti pripravljeno. Pri meni je bilo tako, da sem bila štiri dni pred porodom odprta 3-4cm. So mi dali na izbiro, da grem rodit, ali pa domov in čakam. Izbrala sem drugo opcijo in še danes sem hvaležna eni mladi g. v porodnišnici, ki si je vzela čas zame in mi po svoje namignila, da bi na mojem mestu še počakala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
   RE: Decembrke
14.11.2007 8:25:28   
Foxina
nick                          tedni                     kg            trebušček


Ajtak                        38t            +20kg              130cm
Kim80                      37t3d           +10kg                 101 cm
Mat3ja                     37t               +14 kg              104cm
Lorch                       37t             +11kg                 106cm
Andreja 2000          36t                +9kg                   113cm
Foxina                     36t6d             +12kg                  102cm
Skaana                    34t5d           +14kg                   109cm
NosečkaL                 33t           +10kg
Ayo                           34t              +9kg                     100cm
Kajča                       31t3d             +13kg                  93cm
Raho                        35t             +12 kg                 129cm
Magi*                       34t2d           +15kg                    111cm
Nana22                    31t4d           +12kg                 109cm
ElaM                         33t               +10kg                    96cm
Pikica07                   28 t2d          +10 kg                   98 cm
Pikica*                      33t5d          +12 kg                   98 cm
Hokejistka               34t            +12,5kg                     99cm
Vrtnica 79                36t             +15kg                   107cm
Ulla                            28t               +15kg                   107cm
Lana38                    33t               +16kg                  108cm
Lončica                    34t1d           +15kg                     106cm
Soncek.djukelica     32t                +17kg                   111cm
Tejka                        32t4d                +8kg                  98cm
Danvari                     35t                +10 kg                 124cm
Skyline                                           +10 kg    

Klarisima                36t                +18kg                  117cm
Sade                          31t              ­+12kg

Želva                         36t 2d            ­+10kg                    104cm

Vetrnica                      37t             ­+10kg                    101cm

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
   RE: Decembrke
14.11.2007 8:25:46   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Drugače pa bo porod bistveno lažji, ko bo telo v celoti pripravljeno. Pri meni je bilo tako, da sem bila štiri dni pred porodom odprta 3-4cm. So mi dali na izbiro, da grem rodit, ali pa domov in čakam. Izbrala sem drugo opcijo in še danes sem hvaležna eni mladi g. v porodnišnici, ki si je vzela čas zame in mi po svoje namignila, da bi na mojem mestu še počakala.


s tem se popolnoma strinjam. meni je žal voda odtekla in ni bilo druge. tokrat bom čakala do konca, seveda če ne bo enako kot prvič. sicer je bil porod ekspresen in ne ravno travmatičen (do krvavitve), se pa telo menda lepše odpre in prilagodi, če gre vse lepo po naravni poti. manj bolečin, manj raztrganin.

pikica*, a veš, da se jaz bolečine ob samem iztisu sploh ne spomnim? pa nič proti bolečini mi niso dali, samo masko. tisto je pa bolj tako-tako, ali pa morebiti ne vem kako hudo bi bilo brez user posted image

kot vidite sem še tu. grem pa zdaj takoj nazaj ležat. zaspala sem šele nekje ob štirih user posted image  tako, da sem fajn zaspana. zdaj sem  pa samo moja dva do vrat pospremila. mož je tako zmeden, da ni ni našel niti Zarjinih stvari v omari - ki jih je jako težko najti user posted image


pa-pa, postelja me kliče.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
   RE: Decembrke
14.11.2007 8:49:51   
loncica
Čav!

Se moram malce oglasit, potem pa grem nazaj ležat. Ja včeraj sem bila res smotana, me je tolk šokiralo vse skupaj, da sem pol dneva prejokala, srce mi je nabijal in res sem bila prestrašena. Sranje je bil še to, da moža ceč dan ni bilo in sem bila sama s svojimi črnimi mislimi.

Magi, nazadnje bova pa skupaj v Lj v P, pa se bova mele fajn. Ampak dajva še kak teden počakat.

Skaana, držim pesti danes.

Hvala vsem za lepe misli, ste me kar v jok spravile (res sem bila čustveno labilna včeraj) in me tudi fajn potolažile.

Se vam jutri še oglasim

Lp

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
   RE: Decembrke
14.11.2007 9:18:52   
DANVARI
Zaki spančka, mož pa na Jaboozu smrči sam, da prisloni svojo rit gor, že dreto vleče. bom morala tisto vrečo odstranit iz stanovanja.


Magi* pri nas ima Jabooz isti efekt Zdej se je še tamala navadila nanj metat jaz se mu pa zadnje dneve izogibam, ker sem bila zadnjš ujetnica, ker se zaradi trebuha nisem mogla ven skopat , tako da sem končala na tleh 

Potem pa sem danes doživela še en šok, dobim odločbo za porodniško in na njem znesek 538 EUR bruto, najprej lovim sapo, potem pozelenim, nato grem seštevat. In mi je na CSD-ju, štela v celo leto 4 plače za 4 ure, manjkalo pa je 8 mesecev porodniške. No, ker sem dokaj miroljubna, sem jo poklicala, da sva razrešili napako. Samo tako se z nosečkami res ne heca.


Hel ElaM, jaz sem danes dobila pildek za dvignit odločbo na pošti in isto upam da mi ni narobe obračunala. Sem jo posebej opozorila na porodniško ko sem oddajala, samo si ni nič pocahnala, tako da bom videla kakšne volje bom popoldan, ko pridem iz pošte. Maš prav, tako se z nosečkami res ne heca.
Pol praviš da boste imeli trmasto pupo na ritki in konec, upam da ne bo prenaporno rodit.


Skaana, tudi mi bomo brez blazine. So pa pri bratrancu, ker je tamala polivala, raje podložili knjige pod eno stran posteljice tako da je bila cela posteljica rahlo nagnjena, kot da ji dali blazino.  Če bom imela isti problem bom tudi tako naredila.

Lončica, pri nas je ena še ta nosečniško telovadbo hodila 1,5cm odprta. Ji je baje G rekla da ni panike ker je že v 36t.


Vidim, da je bila debata o popadkih Zame ni bil porod nekaj hudega, z umetnimi sem istočasno dobila še protibolečinske, pa še hitro je bilo, ampak taprvi popadek doma me je pa s kavča vrgel Pa rečem: o pras..... kolk to boli", moj pa:" a zdej boš pa še klela?!?"

_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?