|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.9.2007 11:28:27   
taška30
Vam moram povedat, kolk je to hecno, vsak si po svoje predstavlja prvo hrano.
Meni je pri Manci pediater rekel, da naj začnem z (pazi to user posted image ): naribano jabolko (sveže) + stlačeno banano v razmerju pol pol, razredčeno s stisnjenim pomarančnim sokom.user posted image  Pa sem res tko naredila, pa je bilo vse OK, čeprav se pa grozno sliši - sveža jabolka pa svež pomarančni sok, samo dobr je pa bilo, tud meni, če je kaj ostalo.user posted image
Čeprav mi je tašča povedala da je ona mojmu možu že pri 3 tednih (!!!) dajala pomarančni sok po žlički, ker je bil zaprt. Včasih je bilo to normalno.

Samo se mi zdi, da bom zdaj pri Juliji začela s kuhanimi bučkami, pa jabolki.

Lilka, naribaš jabolko, pa ga stisneš čez cedilo recimo. Drugač ima pa Fructal Frutek jabolčni sok, po moje tud kar v redu.
Glede vozička, saj najbrž imaš več naklonov možnih, pa daj v prvega najnižjega. Jaz imam tud tako.

MojcaB, bravo za user posted image . Saj si to hotla povedat ne?user posted image Al se ti je po pivu smejalo?user posted image  Mi smo tud bolj pridni zadnje čase, jaz pa še vedno brez mirene.user posted image  Pa brez M tud. Sicer moj pravi, da ve kaj dela. user posted image  Samo mi je že tečno tole, moram počasi prilezt do G za to mireno.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
10.9.2007 11:35:49   
tejkag
Dober dan, kako se kaj imate? Lana je trenutno z babico na sprehodu, tako da sem jaz malo fraj.  Tudi  naša user posted image ni bila pretirano navdušena nad vozičkom, zdaj se že raje vozi, ker sem ji dvignila hrbtišče, da lahko malo opazuje svet okoli sebe.
GH- ja sadne zadeve zelo rada papca, zelenjavne ji niso preveč všeč.
Cepljenje imamo v četrtek, upam, da ne bo kakšne reakcije, prvič ni bilo razen joka nič hudega.
Drugače pa se pripravljmo na krst, ki ga imamo 22. septembra (vabila, oblekica...) pa tudi mama mora imet kaj novega, v stare obleke se še ne stlačim user posted image . Kako pa je kaj z vašimi kilogrami, ste že prišle na staro težo-če ste KAKO? Meni ne uspeva najbolje...

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
10.9.2007 11:37:17   
Mojca B
taška30: po pivu se mi je smejalo ja....user posted image  Ej Taška saj moj tudi pravi, da ve kaj dela... sam nikol se ne ve....tudi jaz bom verjetno na mireni pristala.Čeprav imam kr fiksno idejo, da bo bolelo k hudič.. ne vem zakaj ampak sm bl zajc glede dohtarju...

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
10.9.2007 12:37:52   
zoom zoom
Naša je dobila jabolčni sok od Frutka (notri je malo več kot en deci), popila pa je mogoče 10 ml, zgleda, da ji jabolka ne gredo. Ima pa jabolčne sokove tudi HIpp, mogoče še katera druga firma.

Glede pikic okoli ust. So mnogo manj rdeče, hrapave so še vedno, ampak se mi zdi, da jih je nekoliko več kot včeraj. Bom počakala še do jutri, potem pa pokličem pediatrinjo ali počakava do petka, ko ima sistematskega ali se prideva pokazat že kaj prej.

Naši zdej ne dam nič goste hrane, razen zvečer, pa se mi zdi, da ji kar malo manjka. Se mi kar smili, ker mi jemo, ona pa leži v ležalniku in se ji cedijo sline. Ampak, dokler te pikice oz. izpuščajčiki ne izginejo ali vsaj pojasnijo ji ne dam nič.

Aja še to, po gosti hrani je ponaadi kakala na 2 dni, trenutno pa že 3. dan ni. Mogoče je to tudi vzrok za slabo voljo.

Mirena - jaz tudi kar odlašam. Sem si tudi jaz vbila v glavo, da mora to hudo bolet in si nekako ne predstavljam kako to šele boli, ko jo vzamejo ven.

Lp

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
10.9.2007 14:27:51   
smotka lonib
zoom zoom!

Sem dons klicala na ZZZS glede vračila denarja za UZ kolkov v Kranj. So mi rekli, da če sem bila na UZ v Ljubljani, da traja malo dlje, ker morajo oni še pri njih nekaj preveriti in spraševati v zvezi UZ kolkovuser posted image user posted image . Ne vem zakaj pri njih tako. Sem ji rekla, da je moja kolegica (mislila sem nate) dobila v enem tednu denar nazaj. Ni mi jasno, zakaj lahko v enem kraju tako komplicirajo, če gre pa v bistvu za isto ZZZS.

Naša Zala se pa hoče skoz na noge postavljat ali pa bit pokonci. kar naprej se odriva z nogami.

zdej pa moram iti.

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
10.9.2007 14:51:57   
zoom zoom
Lonib: mi tudi ne pašemo pod Lj, ampak pod Vrhniko, tako da res ne vem kaj imajo za preverjat. Mene je samo vprašala zakaj smo šli "samoplačniško" in ker sem ji povedala, da nas nikjer drugje niso hoteli sprejeti je bilo razprave konec. Še sama je list izpolnila.
2 leti nazaj ko je ta starejši zbolel na morju (Hrvaška) in smo morali antibiotike plačat, ker nismo imeli tistega papirja, ampak samo kartico, smo denar dobili po enem meecu, ker to baje traja dlje, ker morajo vse skupaj poslat v LJ, za take zadeve, kot so npr. kolki, pa baje na vsaki enoti sami vračajo in nakazujejo. Nima Lj nič pri tem.

Zjutraj nisem napisala, ker pač ne paše zraven, ampak bom vseeno sedaj. S tavelikim sem danes imela ful težave, ker ni hotel v vrtec in je bil več kot 14 dni doma. Je tulil, se ni hotel preobuti, preoblečt in ko sem ga šla prejle iskat, ni hotel domov, ker je v vrtcu tako zelo lepo. A mu je bilo treba zjutraj tako tulit.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
10.9.2007 15:22:08   
BAMBINA_
Oj,
jaz sem sicer majčica, ampak vas redno čitam, da vem, kaj lahko v kratkem pričakujem. Ko bodo nastopile težave, ki so pri vas trenutno aktualne, bom pa jaz vedela kako in kaj ravnati. Saj vem, malo švinglam user posted image .
Oglasila sem se pa zato, ker je ena spraševala, kako proizvesti jabolčni sok. Meni je bilo svetovano, naj jabolko najprej malo prekuham, nato pa stisnem skozi cedilo preko gazice (cedilo pa se priporoča stekleno in ne plastično).

Se opravičujem, če sem vas zmotila.
Lepo se imejte!
Čau bau!!  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1057
10.9.2007 15:41:18   
BAMBINA_
skozi ožemalnik, ne pa cedilo user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
10.9.2007 20:53:10   
thumbelina
HOjla punce.
Jah v našo hišo je prišla na obisk teta iz Amerike in prinesla s seboj user posted image . Pri hčerki sem jo dobila 4 tedne po koncu čišče in sem se zdaj prav spraševala koliko časa mi bo še prizanešeno....

Našemu fantku izpuščaji izginjajo, zdaj je samo še hrapavo in nič več rdeče. Mažem ga še vedno s tisto kremo, pa brez mleka in jajc sem tud še kr naprej.user posted image Vam povem, se mi zdi da nimam kej za jest. Česarkoli se spomnim, je notr jajce ali   mleko. NO saj dieta mi res ne bo škodila.

Danes sva končno dočakala kontrolo kolkov (namesto pri 3 pri petih mestih). Mere so vse ok, sam jedrc še nima. Sicer ima še enmesec časa, da se razvijejo, ampak vseeno me je spet strah. Madonca, da me mora res skoz nekej skrbet, pa hipotonija, pa izpuščaji, pa kolki, na začetku pa itak ves zlateničen, ni pridobival na teži, salbo jedel, ....). Jao jao, komej čakam da še tale zraste - tam pri treh letih se otroc že malo bolj na noge postavjo in ni glih vsak smrkelj več alarmanten.... Ta čas mi pa ne preostane druzga kot da se skoz nekej sekiram...

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
10.9.2007 21:52:18   
zoom zoom
Joj kako je bila naša danes tečna. Kar naprej je nekaj jambrala in se drla na ves glas. Tako se ni še nikoli drla. Sem ji potipala dlesni, pa ni še nič čutiti, tako, da sumim, da jo muči prebava. Si bom naštimala Donat pred spanjem in zjutraj bom pojedla še suhe slive v Donatu, potem pa upam, da jo bo pregnalo  (samo upam, da mene ne bo preveč, ker zaenkrat nimam nobenih takih težav). A njej bi že lahko kaj dala. Nekje sem prebrala, da preženejo zelo sladke kamilice, samom ne vem, če jih tako majhni že lahko dobijo. A sploh lahko kaj dobijo za prebavo? Nazadnje je kakala v petek.

Nič grem zdej spat. Upam, da bo mirna noč.

Lp

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
10.9.2007 22:09:38   
thumbelina
A veš kaj prinas pomaga, če nam res par dni ne gre kakat? Termometer v ritko, potem pa mu z vlažnim robčkom malo zamsiram rito, potem ga pa ne moremo ustavituser posted image user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1061
10.9.2007 22:54:36   
sabri
ojla, naša ŽE spi, sem jo včeraj in danes dala spat po dojenju seveda ob 21.30 pa kar uspešno. Smo pa danes bili na trgatvi pri očetu, super samo jaz nisem mogla nič trgat, ker sem imela tamalo, sem jim pa pekla pa jih stregla.
Da ne pozabim, Zoom zoom, Plantex čaj pomaga, pa sem jaz vse probala, tudi sladke kamilice lahko ampak kake 20 do 40ml, pa termometer, masaže...pa samo plantex pomaga. Zdaj, ko pa malo dajemo GH pa čedalje bolje, danes celo dvakrat kakala, kar je luksuz.
Mi imamo drugo cepljenje v petek pa mislim, da bo ok, ker je bilo prvič tud, me pa prav zanima kolk je kaj težka pa velika, zdaj nismo imeli pregleda že dva meseca.
Sem pa kar utrujena, tako da vas kar zapuščam do jutri, fajn pančajte.

Neposredna povezava do sporočila: 1062
10.9.2007 22:55:49   
bojana1
Čer!
Pri nas se stanje še vedno ni spremenilouser posted image .Vsako noč jeuser posted image ,pa se mal pocartamo,pa mal dlesni masiramo,no zdej sem mu že dve noči zaporedoma dala sirup Calpol in pol lepo v miru zaspi.Na vidiku so štirje zobki in se mi zdi da tekmujejo kateri bo prviuser posted image .Se mi zdi da se je naš Luka mal na bolečino navadil,saj ga čez dan kaj hitro zamotim,ko vidim,da začne bolet.Skačem okrog njega  kot en user posted image ,pa je kr bolš.
Zalbi-user posted image user posted image za izpite,tudi zate smo držale pesti
Bambina-ti se še kar oglasi,več glav več veuser posted image
Thumbelina-Naj vašmu fantu čimprej izginejo izpuščaji,da bo lahko mamica palačinke jedlauser posted image .Tudi jaz komaj čakam da bo Luka star 3lete,ker tudi mi imamo vedno kaj:močno zlatenco,krče do treh mesecev,zdaj zobki,...pa saj to je vse v mejah normale,bo za preživetuser posted image
Sem se spomnala na Jagodo-kako je kaj njen korenjak po operacijah-100% full uživajo brez cevk
Flekci-Luka ima po obrazeku takšne male mozolčke največ okrog ust-pa mislim da je to od zobkovuser posted image
KG-imam še viška 4KG a jih kera hočeuser posted image  Ma se hecam-drugače pa začnema jutri z prijateljico tekat-se mi sploh ne ljubi,mi je žal da sem obljubila,zdej pa nočem odljube prelomituser posted image tako da morem iti
Kakanje-Luka po GH normalno kaka, tako kot prej 3-4 na dan
GH-na našmu jedilniku so poleg krompirja,cvetače,korenja še bučke
Tako poročilo oddanouser posted image ,želim vam mirno nočuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1063
11.9.2007 8:43:23   
lilka
BAMBINA:ti nas kar še večkrat "zmoti" vsak nasvet pride prav, pri prvem smo pač malo štorasti in kompliciramo pri stvareh ki so zelo enostavneuser posted image , ja bom že nekak zmlela to jabolko ker ji ne bom frutekovega dajala prvič, bom sama poskusila.

Cepljenje:držite pesti, za nas  in MojcoB, ko ga imamo danes, da bo tako dobro potekalo kot je prvič, jaz bom prosila, če našo junakinjo stehtajo in zmerijo so jo nazadnje pri 3M.

Voziček: bo ati danes sestavil, da vidim koliko se poleže tale naš Quinny speeedy sx., če ne bomo pač še malo košarico meli, ker ne mislim prehitevat.
Aja še nekaj, a boste kuple tudi voziček "marelo"sej veste tistega, ko je čisto drobčken, lahkek in se enostavno zlaga, tako za na pot ali v trgovino, v Arielu imajo zdej Hukovega za 17 evrov pa malo razmišljam, če bi ga nabavili, ker tale naš je res velik in nepraktičen za v avto, za take hitre premike in za na dopust, kaj pravite na to?

menstra: danes ponoči sem mislila, da bom izkrvavela......mož se je vstrašil je rekel da naj grem k zdravnikuuser posted image , zdej se je že umirilo, sej sem vedla da bo prva po porodu katastrofa pa še špiralo menda povzroči močnejše menstre, jaz sem pa prej čisto blage mela ker sem tablete jedla.....

Tolko za enkrat, uživite......bo menda lep dan....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
11.9.2007 9:00:53   
zoom zoom
Današnja noč je bila glede na včerajšnje noro stanje mirna. Ko je enkrat zapsala je spala do 5h in potem do 7.45 ko jo je naš zbudil in trenutno spet spi. Kakala še ni (mene pa ful nekaj zvija, tako d a Donata ne bom več pila), ampak ko ji potipam trebušček ima trdega. Bom poskusila s termometrom in sladkimi kamilicami, v lekarno pa zaenkrat ne bom šla. Bom šla  če to dvoje ne bo pomagalo.

Lirika: pri prvem sem tudi jaz mislila, da bom kar izkrvavela ko je prvič prišla. Zdej me pa to še čaka. Je ful čudno vse skupaj pred dopustom sem 2x mislila, da sem jo dobila, ker so bili taki znaki in tudi vidno je bilo, samo se je takoj vse ustavilo.

Moram it, se je zbudila.

Lp

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
11.9.2007 9:22:10   
zalbi
Sara danes še vedno spi, taka zaspanka je ratala, posebej zutri - no sej to je super.

Voziček-midva sva že kupla šprtni voziček od chicota. Un je bil ful ogromen pa neroden, predvsem za v avto ni bil, tko da zdej mava športni voziček in je super. Lilka - tist k pa je znižan, pa je primeren za po enmu letu, k otrok že hodi, pa v tistmu tut zaspat ne more, ker je samo sedalo.

Eh zdej pa se je zbudila - nč jok je, moram letet...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

Neposredna povezava do sporočila: 1066
11.9.2007 9:47:48   
tejkag
Pozdravček!
Ja tudi midva sva naši user posted image kupila nov voziček, je sicer Pikolo ampak je čisto OK. Prejšnji je bil velik in težak ko user posted image , tale pa je super lahki in tudi v avtu zavzame ful malo prostora, pa še raje se vozi v njem.
Uživajte, midve greva zdaj malo na sprehod, ker sije sonček zunaj.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
11.9.2007 10:25:32   
bojana1
Dobro jutrouser posted image !
Sam tok,da vam povem:dobili smo prostor v vrtcuuser posted image .Je blo prvo rečeno da je vse zasedeno,tako zdej pa imam jutri roditeljski sestanek.
Vožiček-imamo tri,pa je najboljši tisti ko je bil najcenej pa je seveda temu primerno majhenuser posted image .
No sej se vam še javim

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
11.9.2007 11:07:57   
smotka lonib
hojla!

Midve z Zalo še smrkava, čeprav Zala bolj malo. še dobr, da ni ona tok zlo prehlajena. ponoči je kar v redu spala, črprav se je zbujsla na 3 ure kot ponavadi. sicer sem pa navajena, da moji user posted image  ne spijo radi ponoči.

kg: ni jih več viška tko, da jih imam tok kot pred nosečnostjo (58 kg).user posted image

zdej je pa Zala lačna. čao1

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
11.9.2007 12:06:19   
Mojca B
oooo lonib srečna ti.. jaz pa še kar po svetu hodim z 10 kg viška.. adijo pamet! me sploh ne vleče v trgovine ker hlače takih številk probavam, da me že od tega mine.. hmmm.. mogoče bom tud na tisto 90 dnevno dieto šla....ENKRAT!!

Sicer smo pa nazaj iz pregleda. Naša Jona je tko užaljeno zajokala ob pikici, da se mi je kr milo storilo.. res no.. saj potem že v naslenjem momentu ni vedela al bi se smejala al jokala.... pa vseeno. Upam, da ne bo kake vročine.

mejte se lepo..

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
11.9.2007 12:18:08   
tejkag
Evo, da še jaz malo potarnam glede kilogramov, sem jih imela samo še pet več kot pred porodom, pa so spet poskočili navzgor, tako da jih imam spet sedem viška user posted image .
Dieta?user posted image Ja bi že prav prišla, ampak...sicer že prej nisem mela neke idealne postave, ampak malo manj je pa le kazalo na tehtnici..
Lana trenutno spi, bom vidla kako dolgo, danes ji ni preveč do spanja... pa še  vreme je tak smotano, da se mi ni za nič.

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
11.9.2007 12:36:02   
tejkag
Napaka, mislim halo, če bi jih imela 5 več kot pred porodom, bi bla pa že pravi sod user posted image , mislila sem pred nosečnostjo.

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
11.9.2007 12:39:42   
Mojca B
tejkag... saj mislm, da smo razumela... hahaha.. sem se pa nasmejala

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
11.9.2007 12:46:03   
tejkag
Ja jaz tudi user posted image . Bi bla pa že prava katastrofa, če bi držalo tisto prvo, verjetno bi se v tem primeru lahko še samo kotalila user posted image .

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
11.9.2007 12:49:55   
taška30
Hojla,
ej, ampak tole je pa čist brezveze. Julija sploh noče biti več v vozičku. Pa je obrnjena tako, da ven gleda, pa eno stopničko naklona ima, pa jamra, se zvija, teži, jokca, na koncu se dere. Prejle sva šle ven in bile v pol ure nazaj, ker je obup! Pa zakaj moji otroci ne morejo dat mira v vozičku.user posted image  Al pa celo zaspat noter. Gledam druge vozičke, al spijo al pa lepo ven gledajo, ne glede kolk so stari. Eh! Že pri Manci je bilo tko, da smo morale iti na sprehod, ko je bila popolnoma naspana, sita, pa še dobre volje, pa je mogoče zdržala pol ure, domov smo se pa vedno vračale z sireno al pa sem jo nesla v roki, z drugo pa rinila voz. Izboljšalo se je šele tam okoli 1 leta.user posted image

Voziček: ja, mi smo potem tud kupili marelo, ampak je Manca sedela noter šele tam od 10 mes dalje. Je pa res, da imamo PP Pramette, ki je kar lahek in fajn se zloži in ni bilo potrebe po mareli.

Bojana1: blagor tebi, jaz že zdaj vem, da nimam šans za vrtec marca/aprila 08. Razen če se kdo preseli in izpiše, pa še to jih je ziher par pred mano v vrsti. Bom spet morala najti privat varstvo za par mesecev do septembra.

Prebava: mah, men se zdi, da našo tud neki matra zadnje dni, sicer zaenkrat še kaka vsak dan 1x, samo to je malo, ker je prej po 3x (še vedno se le dojiva), pa ful prdi. Malo imam na sumu, da prdi zato, ker jaz pojem ogromno zelenjave in sadja zdej pri tej dieti, no glavno da je ne zvija.
Pri Manci so pri zaprtju pomagale sladke kamilice - 1 filter vrečka kamilic na cca.1-2 dcl vode, pa ne smeš pustiti dlje kot 5 minut noter, ker drugače zapirajo! Potem pa ene 2-3 žlički sladkorja noter, tko res konkretno sladko, ker sam sladkor deluje odvajalno. Lahko pa v lekarni kupite samo laktozo (mlečni sladkor) in jo zmešate v čaj, tud deluje, samo manj sladka je.

Še kaj? Ne spomnim se nč. Aja, dons pa naša neki ful poliva oz. bruha. Pobruhala je že (sicer malo ampak moraš preoblečt) 2 majčki, 2 bodija, 5 slinčkov, 1 hlače, 2 moji majčki. Ja, čist res!

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Srečna, ker sem mama
25. marec je dan, ko praznujemo mame. Ko praznujemo drugačno obdobje, ko praznujemo vse lepe in objokane trenutke, ko pr...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?