|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.6.2007 22:29:16   
thumbelina
O, naš je pa rad na trebuhu. In ima glavo tako v luft, kot jo je imela naša punca pri 4 mesecih. Ko pa se zmatra, šanta z glavo sem in tja in je prav nevaren. Že nekajkrat se je butnil s svoj glavo ob mojo, da je prav jokal.

Ja pa tudi drugorodakm (vsaj meni) je tako zanimivoopazovat svoje mladiče. Naš je prav faca, ko se nekam zagleda in potem steguje svoj vrat in iz profila izgleda kot ena žirafa user posted image .



(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.6.2007 23:06:36   
mojčca
No, da se na hitro javim. Čakam, da se user posted image  prebudi, da ga nahranim, si izčrpam mleko, potem pa počasi spat (pa bo ura spet polnoč ali pa več, no sigurno več user posted image ).

Jagoda, držim pesti, da bo operacija čimprej za vami in da se bo vse dobro izteklo. Res pa ne bo prijetno za Tima, da na morju ne bi mogel čofotati v vodi. Če pa ne bo mogel, bo pa drugo leto nadoknadil.

NinaF, mislim, da sem na sosednjem forumu enkrat brala, da ti podaljšajo porodniško, če je otrok alergičen na več kot tri stvari. Nisem stoprocentna, lahko pa malo pobrskam in ti povem bolj točno. No važno, da gre Lučki na boljše, no pa boga ti kar se tiče hrane. Kaj pa kile, ali gredo kaj dol glede na to, da se moraš ful paziti?? Če gredo samo povej, grem jaz takoj na podobno prehranjevanje kot ga imaš ti user posted image   (malo heca mora biti). No, je pa res, če bi bila na tvojem mestu ne vem, koliko bi se jaz hecala user posted image !!

Gaja, jaz našemu user posted image  dam za obrok od 80 do 120 mleka. No, kadar dobi 80 se ponavadi krega in mu ga pripravim še malo. Velikokrat pa ga poje 120 pa me še gleda kot da mu ni dovolj.

Glede pikic pa so se našemu Maticu začele pojavljati šele sedaj. Ne vem, ali se mu čisti koža, ali pa mu je prevroče??? Ima pa jih po obrazu oz. po glavici in pa po rokicah.

Sva bila pa prejšnji četrtek pri zdravniku oz. smo se zmenili kar z sestro. Je imel že par dni bel jeziček, pa sem najprej mislila, da od mleka. No, ko sem ga začela pa malo bolj opazovati, pa sem videla da ima pikice tudi po ustnicah in na nebu, tako da sem predvidevala, da gre za soor. No, to mi je sestra tudi potrdila, tako da sem dobila recept in sedaj smo že dobri user posted image user posted image user posted image . K zdravniku pa nisva šla zato, ker je bila čakalnica nabito polna in mi je sestra rekla, da nima pomena, da čakam, pa še Matic bi lahko dobil kakšne bacile in zbolel.

Ja, tudi pri nam drži glavico že čisto pokonci kar se mi zdi kar prezgodaj. Sem ravno včeraj gledala, ko smo ga snemali prve tedne in je glavico dvigoval pokonci že pri 4 dneh. No, tudi v razvojni je rekla, da se ful lepo razvija. Zelo rad pa pase kravice in gleda naokoli, je prav firbčen. Sem pa tudi jaz opazila, da ima glavo stalno obrnjeno v eno smer. Mislim, da to ni nič narobe, se bom pa konec meseca, ko peljem našo tavelko v razvojno pozanimala, če je to lahko kaj narobe oz. kaj narediti v tem primeru.

Punce, ali boste vaše otročke dale krstiti?? Mi ga bomo dali če bo vse tako kot mora biti 1.7. Moramo kar pohiteti, ker potem se bodo pričeli dopusti.

Ja glede vremena sem pa tudi jaz jezna kot user posted image . Danes sem ga oblekla, ko pa prideva ven, dež. No, seveda sva se obrnila in šla notri. Pa neha deževati, ga previjem, nahranim, oblečem za ven in malo rosi. Ampak sem ga kljub temu dala v voziček, poiskala v omari prevleko za dež in sva bila zunaj. Je bilo prav luštno, no, ko sem namontirala prevleko pa je seveda tudi nehalo deževati.

Nič, letim ker se je Matic zbudil in bo takoj alarm.

Nočko

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.6.2007 7:21:06   
zalbi
Dobro jutro!

nas mali sončk pa se spet ne redi dovlj. Zdaj smo ugotovili da ima rfluks v(mišica zapiralka pri želodčku ji ne dela dobro) - skratka skoz j ful velik polivala. Tako da sedaj sem ji že kupila posebno mlko, ki j bolj gosto. nad dojenjem sem že čisto obupala. mleka ni bilo, trudla sem se ful, pila, jedla, pa nč. tako da smo več ali manj zdej na flaški.
čez en teden greva spet na kontrolo, č b kej bolš. Sva ji user posted image dvignila vzglavje, pa isto v vozičku, pa je blo danes ponoči že bolš. Pa nč je ne smemeo preveč na hitro dvigovat, pa na trebušček dajat.

ja glavco ful že drži pkonci, mormo prou paziti, ker jo ful drži, pol pa se zmatra pa dol pade. Kravc že prej ni prvč marala pasti, zdej pa itak ne sme.

Upam, da bo danes kej lepše vrem, čeprou j zunaj zdej zelo sivo. Pol popoldn pa šibamo na štajersko - da bo Sara lahko zunaj, vn iz betona!

Uživajte!


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.6.2007 15:04:40   
katja pv
Še ena o vremenu. Gremo danes zjutraj na sprehod ob 10h in je bila grozna vročina - bi imela Ana lahko kratek rokav, je pa imela dolgega, ker je bilo v stanovanju hladno. Sva zadevo sanirali tako, da sem ji slekla žabice in je z golimi nogami lahko veselo brcala in se hladila. Sedaj pa ko bi lahko ponovno šli na sprehod, se je pa sonce skrilo za oblake in je spet bolj hladno user posted image . Jaz se sploh ne uspem prilagoditi temu vremenu. Meni je tako ali tako neprestano vroče in sem v kratkih rokavih še celo takrat ko je možek že v dolgih rokavih (ponavadi je bilo obratno). Sin zna povedat ali mu je vroče ali mrzlo. Pri hčerki vseeno malo bolj popazim, tako da je uboga reva raje bolj kot premalo oblečena.

Že slišim sumljivo grmenje v daljavi user posted image , bo mogoče deževalo. Upam da zdrži vsaj še kakšne dve uri, da šibamo na sprehod.

Glede krsta: mi je ne bomo dali krstiti, tudi sina nisem. Čeprav sem jaz verna moj mož ni in je absolutno proti cerkvenim cirkusom. Če bodo želeli otroci pristopiti h katoliški veri bo to moralo priti na njihovo željo in pobudo, s čimer se popolnoma strinjam.

Komaj čakam julij, ko se bomo odpravili na morje. Letos gremo prvič z mojimi starši, da bom imela sploh družbo (poleg otroške) na plaži, saj je moj dragi raje na hladnem in v senci, kot pa na soncu in v vodi.

Se še pišemo.

Katja

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.6.2007 15:09:07   
katja pv
Zalbi, tudi moj sin je imel refluks in je ogromno polival. Zadeva se uredi tam nekje okrog 6. meseca, ko pričenjajo user posted image sedeti in ne ležijo več toliko. Mi je pa zelo žal, da ti dojenje ni steklo, ni ga čez komot. Vendar je na koncu, ko potegneš črto, važno le, da se otrok lepo redi in raste pa čeprav po steklenički.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.6.2007 19:16:38   
Kaštrun
mojčca mi bomo Lučko dali krstiti, vendar pojma nimava še kdaj. verjetno enkrat septembra, oktobra. jaz imam vse zakramente, mož je samo krščen, vendar mi je lepo če je otrok vsaj krščen. kaj pa jaz vem zakaj. verjetno iz navade. ni toliko zaradi vere, čeprav bi mi bilo všeč, če bi Lučka hotela hoditi k verouku, ne bom je pa silila. škodovati ji itak ne more nič.
glede kg ti pa ne morem nič svetovati, ker še vedno mi zmanjka najmanj 5 cm, da bi zapela čez pas svoje prejšnje kavbojke. saj pravim, da sem takoooo žalostna. ampak kaj naj? user posted image  bo šlo že še dol. sicer pa ob krompirju, kruhu, polenti... ravno ne morem kaj dosti shujšati. čakam pa, da začnem tečt.

gaja sem ti pisala na ZS.

katjapv tudi jaz ne vem kako naj jo oblečem. ji pa ponavadi dam spodaj bodi s kratkimi rokavi in čez majčko z dolgimi, spodaj pa vedno ali žabice ali pa trenirkico. samo v bodiju je bila res v najhujši vročini, drugače ima spodaj vedno nekaj oblečeno po nogicah.

zalbi, tudi meni je žal da ti dojenje ni steklo. jaz sem prej vedno govorila, da če bom dojila prav, če ne bo šlo se pa ne bom matrala. ampak če zdaj pomislim, da mi Lučka ne bi hotela več vleči ali pa da bi jaz izgubila mleko ali pa... mi je full hudo. user posted image  res bi mi bilo hudo, ker imam občutek, da bi potem izgubila ves stik z njo, čeprav to ni res! zalbi saj bo! glavo gor punca!

jagoda3, močno, močno držim pesti za tvojega fantka. user posted image  ampak tudi ti glavo pokonci. saj si napisala, da si zdaj videla, da tvoj ni edini ki ima to napakico in da se je ostalim otročkom vse poštimalo, tako samo pozitivno v vse to in z veliko poguma, me bomo pa itak držale pesti!

tekoče:
danes sem dobila tisti trak za nošenje otročka (EllaRoo) in je bomba! je Lučka v njem 2x zaspala v cca. 5ih min. očitno ji full paše ko jaz hodim, pa se ona trese. sem prebrala tale članek: http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2005/april/naslovna_tema_3.htm . ampak ne me zdaj takoj napasti. saj je ne bom nosila non stop. tako do trgovine na hitro, do staršev ki so blizu. zoprno mi je če je npr. dež ven trajbat ves voziček in vso to opremo. pač meni je bilo všeč bolj kot kengorujček, ker jo lahko nosim na več načinov. pa včasih pride dan, ko bi bila skoz po rokah, pa da jo bom mal "cartala".

v ponedeljek ima pregled pri G. me je že zdaj groza. user posted image še vedno nismo, ker sem jaz tak zajc. imam občutek, da bo spet vse popokalo tam spodaj. ampak počasi bo treba tudi to probat user posted image

mi je pa končno uspelo narediti album, kjer lahko vidite mojega pomanjšanega user posted image  user posted image .

zdaj pa hitro pospravit, da bo ostalo še nekaj od večera...


_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.6.2007 11:33:01   
gaja*
Hej hoj user posted image
Spet smo padle na drugo stran. Zdaj me nekaj dni ni bilo na rr, pa sem danes zjutraj prav z veseljem prebrala za nazaj.
Tudi Gaja že naveliko dviguje glavico, pravzaprav jo že kar od rojstva, tak da smo mogli bit ful pozorni, ker je kr opletala sem in tja, tu pa tam pa ji kr tak padla dol, da je mene skor kapuser posted image
Tak fajn vreme se je začelo danes, da bi mi kr pasalo, da bi tako ostalo. Pa baje ne bo?
Seveda imam ful novic. Bom rekla, eno ful fajno, pa eno za zjokat...
V četrtek se nam je dan super iztekel. Zjutraj sem si načrpala mleko in smo šli v lj (iz koroške). Ati je cel dan pazil malo, ker sem se jaz zjutraj še učila, saj sem popoldne imela strokovni izpit. In je šlo vse po maslu. Ko smo šli od doma sem gajo podojila, potem pa je spala do lj ko top. Še pol, ko sta me spremljala tja do ministrstva je bila ful pridna. No, pol sem jaz šla gor in bila zadnja na vrsti (za znoret), ampak se je splačalo čakat, ker sem naredila user posted image user posted image user posted image In sem zdaj rešena za vse večne čase. No, mogoče me še kdaj prime,da se grem kaj učit, ampak takrat bo po moji volji user posted image user posted image No, ati je moral medtem, ko sem jaz švicalauser posted image user posted image , nahranit gajo in baje sploh ni bilo problema. Je vlekla flaško ko velika. Tako da je bil en uspešen dan.

No, pa še ena zadeva, zarad katere sem danes že od jutra user posted image user posted image user posted image   Mislim, da bom dobila user posted image . Za znoret, ej. user posted image Včeraj popoldne me je začelo tako bolet tam spodaj in sem že mislila, da sem si kje jajčnike prehladila.user posted image Danes zjutraj pa ko sem se zbudila ob 4 od bolečin, sem potem čez 3 ure zagledala čisto rjavo sluz, ko sem bila na wc. Tako da res zgleda, da bo priteklo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uhhhh, sploh ne morem povedat kako jezna sem. Preden sem zanosila, sem vsak mesec trepetala, da bi ja prišla, ker sem imela tako neredne in tako dolge cikle, da je za user posted image Skoraj vedno sem čakala okol 40 - 60 dni, al pa je kr zginla, lej, zdaj pa tole. Mislim, a zdaj pa ne bi mogla vsaj malo počakat in me razveselit user posted image Sem tako slabe volje zaradi tega, da bi kr tulila user posted image

Tiste, ki ste že dale vse to enkrat skoz: Kako pa je z dojenjem, ko dobiš M tako zgodaj user posted image Jaz si še taaaaaako želim dojit user posted image Ne bi rada nehala. A morem kaj bolj pazit za mleko zdaj?

Nooo, zdaj se grem pa spravit, ker gremo danes nekam ven na kosilo. Prejšnji teden za obletnici nisva šla nikamor, tako da gremo danes. Jaz pa ful nisem razpoložena.Pa niti apetita nimam... user posted image user posted image user posted image Mojemu user posted image se pa tako lignjev lušta...

Javite se še kaj user posted image Da ne bomo spet padle na drugo stran... Čvekulje user posted image user posted image

_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.6.2007 11:58:19   
thumbelina
Ti boš lepo dojila naprej in to nima veze. Jaz sem isto 4 tedne po koncu čišče pri taprvi hčerki dobila tardečo in sem jo lepo dojila do osmega meseca, ko se je punca sama odstavila. Mleko sem imela pa še pol leta po prenehanju dojenja. Tako da brez skrbi. Včasih pravijo samo, da ima ob tistih dnevihmleko drugačen okus in da nekateri bolj "akleh" otroci nočejo pit mleka takrat, sicer pa ni panike.

Naš mali je uspešno prestal kuro z Daktarinom (smo imeli sor na jezičku) in ta teden smo zelo slabo spali čez dan, ker ga je reveža napenjalo. Zdaj je pa spet malo bolje. Se moram pohvalit, da je že zdaj tako navajen, da zaspi kar sam v posteljici. Po dojenju podreva kupčke, ko je zaspan začne sitnarit, jaz ga dam v posteljico, dam dudo (parkrat mu pade ven) in nato sam zaspi user posted image . dobra naložba za prihodnost user posted image .
Vesela sem, da se je navadil bit zunaj, od začetka ni maral bit zunaj in se je drl kot srakauser posted image . No zdaj pa je še kar rad zunaj in sva zunaj dopoldne dve uri in še popoldne dve uri.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
11.6.2007 9:17:41   
taška30
Živjo, punce, jaz se bolj redko javim, ampak preberem vas pa rada, no danes pa par besed.

Torej, naša Julija že 4 dni spi celo noč (jaz temu tako rečemuser posted image ), od 23-ih do skoraj šestih zjutraj, brez dojenja. Saj vem, da sigurno ne bo to večno trajalo, ampak trenutno sem ful vesela in naspana. Pri ta večji punci so bile to samo sanje par mesecev.
Pridno se dojiva, popoldne in zvečer jo občasno malo zvija (pa mislim, da nima krčkov, bolj prebavne motnje), ji skuham kakšen čaj Plantex, pa ne vem če kaj pomagauser posted image , se mi zdi najbolš da jo razvijem iz plenice za široko povijanje, da se fajn zbrca in malo sprdiuser posted image , se mi zdi vsa vkleščena zaradi tega širokega povijanja. no, 18.junija imamo kontrolo kolkov, pa upam, da bo OK (en je bil 2A v porodnišnici).
Pri G sem že bila, je vse OK, kontracepcije še nimam (pazivauser posted image ), sočustvujem s tistimi, ki vas user posted image boli. Mene je taprvič, pa drugič na začetku malo zapeklo, zdej je pa že povsem v redu, nisem bila pa nič rezana ali šivana. Pa tudi 6 tednov nisva čakala.user posted image  Samo ta čišča se še vedno ne neha, že 2 dni nič, potem se pa spet malo ulije, moram imet skos vložek.

Ful bi rada dala kakšno kilo dol, ker ne morem nič obleči od prejuser posted image , pa ne gre. Bom morala malo telovadit začet, ker jest pač moram zaradi dojenja, s tem da si ne upam jest preveč sadja in zelenjave, od kruha, kromprirja in testenin se pa težko shujšauser posted image

No, tolk za danes, se še javim.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
11.6.2007 12:50:16   
hariba
.No pa se spet jaz javljam, sem že zjutraj po Zojinem zajtrku in pred vstajenem mafije napisala dolg post, samo me je nekaj dragi rabil in potem mi je napisalo,da je čas potekeluser posted image .
Tastrejši je danes šel v šolo v naravi. Včeraj smo se pa malo potepali po Avstriji, v deželi dinozavrov, Zoja je prespalauser posted image , pridkana.Smos icer imeli namen za ta vikend it na morje, samo je  imel v soboto tastarejši nek zaključni piknik. Jaz pa zvčerr 15 let mature, sem šla malo bivše sošolke pozdravit. Je pasal klepetuser posted image .
Krst :krščena bo 24.6., čeprav je moj popolen ateist. Sva se odlčila, da pač bo potem se pa naj sama odloči, če ji bo pri verouku všeć ali ne. Lara ne hodi, je 3 krat šla pa ji ni bilo všeč. Sicer pa je moje mnenje, daškodit verouk ne more sem pa absolutno proti siljenju.
gaja*najprej iskrene čestitke za izpit user posted image user posted image user posted image .
Naj te šer jaz potolažim, da sem tudi jaz dojila še dolgo po prvi menstruaciji. Najmlajšo celo več kot 1 leto. Dobila sem pa jo zmeraj okrog 10. meseca otrokove satrosti. Edino priuser posted image priporočam malce več pazljivosti, če seveda ne želita takoj še enega user posted image . Jaz sem namreč z laro zanosilaše med dojenjem takoj po prvi user posted image .
Zdaj grem pogledat kaj sat tamala 2 v šoli delala, pa čakam, da se Zoja zbudi, voham, da je ful pokakanauser posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
11.6.2007 15:40:52   
katja pv
NinaF - hotela sem si ogledati tvoje slikice, vendar so pod geslom. Tako da sporoči prosim geslo.

Gaja* - čestitke za izpit. Glede dojenja se podpišem pod post od thumbeline. Meni se je pri sinu pojavila menstruacija pri 8-ih mesecih, dojila sem pa 15. Mogoče bo samo prvič težava zaradi spremembe okusa mleka, naprej pa ne - vsaj tako je bilo pri meni. Ni potrebno paziti na nič na kar ne paziš že sedaj.

taška30 - glede na to, da bo Julija stara že skoraj 3 mesece lahko pričenjaš povečevati vnos sadja in zelenjave, saj se je okusov že navadila. Paziti je potrebno le pri tistih zelenjavah in sadju ki tebe bolj napenjajo, ker bodo tudi Julijo.

Mi smo bili danes na 2h sprehodu (moja dva sončka in jaz), na koncu smo hodili tako, da je Ana ležala v vozičku, Matija pa sedel mami na ramenih, mama pa je hodila in potiskala voziček z desno roko, z levo pa držala Matija za roko in nogo, da se je počutil varnega na ramenih :)) - prava zabava.

Sedaj imam Ano kar cel čas v kratkih rokavih in pokrito ali s pleničko ali z bombažno dekico.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 8:48:11   
lilka
Evo mene drage moje aprilčice, končno sem našla tolko cajta, da sem prebrskala kje vas najdem, sem tut ena.....

Gaja* kako vam kaj gre?

marija jaz mam še nosečniški profil, si ne znam popravit, sploh ne vem kako sem si ga naštimala prvič ta časovni trak, pa slikco bi tudi mela gor pa ne zanm naredit, bi rabla malo pomoči.

Si morem vzet več časa da preberem kako vam vsem gre, sem res pacaka da se tako dolgo nisem oglasila.....

No da na kratko povem kako nam gre:
Tinka je zelo pridna, meli smo težave s krčki, ki smo jih zdej vsaj malo ukrotili z Novalakom za kolike in Antiflatom. Ponoči je hvala bogu ne zvija, zato zdaj že kar nekaj tednov spi od 21-4, pa od 4-6,7 in jaz sem blazno srečna da je tako. Malo dojim kakšne 30 mil. imam v obeh, ostalo pa flaško. Šivi so se mi lepo zacelili, prve tedne je blo za crknit, prejšnji teden pa sem si že dala vstavit špiralo in "preživela" prvi spolni odnos in začuda je blo super, jaz sem pa mislila kako bom travme podoživljala.
V petek imamo slikanje kolkov ker je mela levega mejnega pa bomo videli kako bo. V nedeljo imamo pa krst.
tako toliko za enkrat, zdej grem pa malo brat kako ste kaj.....
Se kmalu javim!

< Sporočilo je popravil lilka -- 12.6.2007 8:54:43 >


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 8:50:58   
gaja*
Hej,
no tako je to pri meni user posted image Zaenkrat še ni nič pricurilo, imam pa že tretji dan tako rjavo sluz (le včeraj zvečer je bila malo bolj rdečkasta). user posted image Se mi zdi, da sem zaradi tega ful tečna, ker če misli M bit, naj se izlije pa miruser posted image , drugače pa naj še tega izcedka ne bo user posted image Pa res si nisem mislila, da bom dobila M tako kmalu, glede na to, da sem vedno imela fuuul dolge cikle. Bljak, še enkrat user posted image user posted image

Tudi jaz dam gaji gor kratke pajacke, ker je ful vroče. Ko smo noter ima dolgega pajacka, pa še tega tankega, ker je v hiši mal hladneje.
Spet je dobila neke pikice po telesuuser posted image , tak da spet ne vem, če sem kaj takega pojedla. Zdaj spi, tak da imam čas, da se tukajle malo javim, potem pa bova zajahali najino peš hondo, pa se bova mal vozičkali okrog. user posted image

Danes gremo zvečer k našim domov, ker morem nekaj za strokovnega častit, tak da moram še neko pecivo spečt. Nekaj fajnega user posted image Upam, da mi bo uspelo in ne bo mala ravno takrat solirala preveč user posted image user posted image

Tako, zdaj grem pa še polikat par majic, ki so mi ostale od včeraj. Tak, da bom res konec z likanjem. Včeraj sem bila od likalnika že čisto user posted image Se mi zdi da mi je šla roka še cel dan sem in tja.. user posted image user posted image

LP, javite se kaj

_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 8:53:42   
gaja*
O lila, haj user posted image user posted image
No, sem misla, da sem narobe zs poslala user posted image user posted image
Pri nas je še kar gužva user posted image user posted image Ampak se počasi umirja zadeva. Če bi z gajo imeli atija kaj več pri roki, bi blo veliko boljšuser posted image Sam on skoz neki dela, pa skoz ga nekdo rabi user posted image user posted image
A že čakamo Suziko, da gre po user posted image ? user posted image user posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 9:07:07   
lilka
Pa meni je ta zadeva levo zgoraj, kjer si lahko uredil profil, pa pogledal če imaš ZS nekam izginila al kajuser posted image , al se zdaj to kako drugače naredi, madona me zdaj to jezi, ko mam ta nosečniški časovni trak, pa a se je to kam prestavilo naploh al sem jaz butasta....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 9:37:42   
gaja*
Lila,
a si mogoče zamenjala L in D stran user posted image Men se to rado zgodi user posted image user posted image
Drugače je pa po novem tale zadeva s profilom in albumi v D (s tisto roko ko pišeš, verjetno user posted image user posted image ) zgornjem kotu (moja ringaraja), pol sta pa dve puščici spodaj, da odpreš user posted image

Poskusi user posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 9:48:13   
taška30
Gaja, kaj pa če to ni M, ampak še ostanki čišče? Pri meni se je to že parkrat zgodilo v zadnjem mesecu, da par dni nisem imela nič več izcedka, potem pa spet malo sveže krvi, pa rjavo, pa rjakasto...je rekla G, da je to čist normalno in da lahko še traja, važno da ni fuuuul sveže krvi in da ne smrdi.

Lilka, čisto zgoraj na strani imaš zelen predalček 'Moja ringaraja' in noter 'Moj profil' - tam si nastavljaš trakce, tako kot prej, malo so premaknili.

KatjaPV: Julija je šele mesec in pol stara (smo čist konec aprila rojeni), tako da malo še pazim s hrano, saj načeloma jem vse, samo ne upam se 'ful nažret' npr. češenj, pa bi se jih tud kilo bi jih pojedlauser posted image

Me zanima: a jih dajete kaj spat na trebušček? Jaz sem zdaj pogruntala, da naši Julji najbolj paše spat na trebuščku, če je na hrbtu kar krili z rokicami in sama sebe zbudi, na boku pa tud...tako da jo tudi ponoči zdaj obrnem na trebuh in ful spi po 7 ur v kosu...samo moja mami me straši, da dojenčki ne smejo spat na trebuhuuser posted image , ker se lahko zadušijouser posted image , ampak po moje to velja za tiste par dni stare, ki še glavice ne morejo obračat, naša jo čist lepo obrača levo desno, če je na trebuhu.

Aja, mi smo ateisti, se ne bomo nič krstili, na velko žalost moje babice, samo ne upa nič rečt...user posted image

Lp, Taška

NinaF, bi lahko dobila geslo za slikice?


(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 11:39:20   
sabri
ojla, kako ste? Mi smo bili spet malo na štajerskem, smo včeraj imela 2 mesecauser posted image user posted image in je mami jedla tortico, da jo je še mala dobilauser posted image . Danes gremo slikat kolke in upam, da se rešimo širokega povijanja, ker je čez poletje kar preveč vroče še s tem. Včeraj je bila oblečena samo v bodi kratek rokav in je bilo idealno, v senci, ker je bilo 30 stopinj.
Mene tudi zafrkava to urejanje profila, nikakor ne morem dat gor slikice, piše da je prevelika datoteka??? Kako se jo prilepi gor?
Danes bo bolj kriza s sprehodom, ker se pripravlja na dež, tako da moram it kar peglatuser posted image .
Taška30: jaz jo dam na trebušček in ji ful paše, ampak imam slab občutek, če nisem zdraven. Tako da jo zjutraj dam v najino posteljo in spi med nama na trebuhu, da jo slišim, kako diha. Saj vem, da zdaj ni več nevarno, ker obrača glavo na stran, ampka kaj pa vem. Danes je imela glavo kar dol v posteljo in nekaj časa kar tako spalauser posted image , ker ji paše, da nos zarine nekam. Tudi, ko jo nosim, zarine nos v moj vrat.
Uživajte še naprej.


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 13:37:31   
hariba
Naša Zoja je to noč spala v kosu 7 ur, sem zato tudi jaz danes polna energije.
Taška30 Ne nikoli ne pustim Zoje spati na trebuhu, tudi drugih nisem. Če na trebuhu zaspi jo obrnem. Ko bedi pa jo na trebuh dam, da si krepi vratne mišice, pa niti ni najraje na trebuhu. Ko sem prvič rodila sem bila v sobi z mamico, ki ji je leto in pol pred tistim umrl 2 mesca star user posted image  za sindromom neznane smrti, je spal na trebuhu. Takrat nam je reklato zdravnica, pa tudi kasneje sem to prečitala, da je sindrom smrti v zibki pogostejši pri user posted image , ki spijo na trebuhu. Res sem se tako prestrašila, da nikoli svojih user posted image  nisem puščala dokler se ni znal sam obrnit nazaj na trebuhu. Pa sicer sploh nisem oseba, ki bi za vsako stvar pri otrocih komplicirala.
Gaja jaz pa mislim, da imaš menstruacijo. Moja vsaka prva user posted image  po porodu je bila takšna kot jo opisuješ.  Nikoli pri meni prva ni bila močna, tako da sem bila tudi jaz v dvomih ali je ali ni user posted image . Do naslednje je pa zmeraj minilo kakih 6 tednov, sicer nimam tako dolgih ciklusov. Druga in potem naslednje so bile pa že normalne.
Zdaj pa grem še perilo dat prat, se je spet nabralo teh cunjuser posted image .
Lepo se cartajte še naprej in javite se kaj, ker vas rada berem. 

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 14:47:03   
taška30
Ojojoj, Hariba, zdaj si me pa čisto prestrašila, sem šla kar tamalo okrog obrnit. Pa če je to tako nevarno, zakaj vraga to nikjer ne povejo - v porodnišnici, pri pediatru, v vseh revijah za starše?!? Jaz sem mislila, da je to ena vraža od starih tet (v stilu, da si moraš joške pokrit, da se mleko ne prehladi in podobne). Samo jaz še vedno ne vem ali je problem samo v tem, da se lahko zaduši, če glavice ne more obrnit, a še kaj drugega?
No, skratka, nekaj časa bo spala na boku/hrbtu.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 17:59:46   
Jagoda3
žIVIOuser posted image

Naš Tim je bil 7.4. star 2 meseca in sem mu spekla user posted image torto z borovnicami (pa sem jo jaz tud jedla). So prišli napovedani obiski in sem študirala kaj čem spečt - pa ker vedno za vsak rojstni dan spečem torto - mi je to najbolj enostavno - pa ker sem že fajn pri močeh mi to ni problem narest - obiski pa so bili očaraniuser posted image user posted image .
Hvala za spodbudne besede glede operacije za tima. Še vedno sem ful nestrpnauser posted image in žalostnauser posted image , ker že več kot en teden čakam, da me bo poklicali in mi povedali kateri datum bo operiran - sam ker nimam vez pri zdravnikih bom zgleda zvisela in ne bomo prišli na vrsto sedaj med poletjem (čeprav so nam omenili, da bi bil že lahko operiran user posted image ). Ni mi fajn, ker smo bili dost po bolnicah in so ga različni zdravniki pregledoval in vsak mi je povedal delček mozaika(informacije glede timove napake), ki sem ga jaz skupaj sestavila.
Tolk bi šla že rada na morje- pa žal ne upam nič planirat, ker ne vem kdaj me bodo poklicaliuser posted image , ker baje te lahko pokličejo tud čist na hitrcouser posted image , če imajo lih frej v operacijski- tako da smo že več kot en teden skoz na "STAND BY"user posted image  - pa žal nimam nič od tega, da se že vnaprej sekiram - sam si ne morem kej dost pomagat - razen ko grem kam s katero prijateljico na dolg sprehod mal pozabimuser posted image na to.

Tud jaz sem sedaj že par dni tolk napeta in tečnauser posted image , da sam čakam kdaj se bo ulila user posted image . Pa zaenkrat ni nič od tega user posted image . Sem pa obakrat po porodu dobila menstruacijo že po 2 mesecih in pol - sem bila tolk huda user posted image , ker sem obakrat polno dojila in je user posted image  tolk hitr že prišla. Tako da sedaj tretjič že kar podzavestno čakam, da pride user posted image , ker je 2 meseca mimo. Drugače pa midva pri user posted image merkava - sam bo res treba še bolj merkatuser posted image , da nas ne bo v momentu še večuser posted image . To da bi imela sedaj še enga dojenčka s tako majhno razliko pa res nebi načrtovalauser posted image , bi me kar šokuser posted image , ker sem imela med 3 otroci po 3 leta razlike - in je bilo to meni ful super.

Tim-a user posted image dam vedno spat na bok - pa še to moram merkat zaradi cevke da ga dam vedno samo na levi bok, ker na desni bi ga žulila trda plastika (vmesnik med različnima debelinama cevke). Po svoje si že ful želim, da bi imel operacijo in da če bi bila uspešna bi se rešili te vrečke. Je skoz težje merkat to cevko, da se ne iztakne, ker je začel tim brcati z nogami in rokamiuser posted image  - ma se bom mogla naučit potrpet user posted image .

sedaj grem pa še malo na balkon uživat in kakšno križanko sudoko rešit user posted image user posted image user posted image da se mi spet mal natrenirajo možgančkiuser posted image . Moram možgančke natrenirat, ker se bom kmal - upam začela lotit pisanja magistrske naloge /vse izpite sem k sreči naredi že eno leto nazaj - sedaj pa mi je ostala samo še magistrska/ pa še energijo in voljo zbiram da se jo lotimuser posted image . Bo pa fajn če jo bom napisala čim prej, ker potem kt bo Tim star pol leta in še več ne bo gledal da bom jaz sedela za pc-jem in tipkala - on pa bo sam puzal naokoli. Sem že diplomo pisala kt je bil najstarejši star 10-mesecev - pa sem ugotovila da jo doma ne bom mogla napisat, ker čim sem se lotila je on začel nekaj cmerkat...zato sem šla rajš diplomo pisat kar na fax. zdej pa kt imam leptop doma bi jaz narajš vidla če mi bi uspel napisat diplomo kar tukaj domauser posted image user posted image user posted image . Potem pa če mi bo uspelo magistrirat si pa obetam že tako fajno večerjo...imam že scenarij v glavi narejen kolk bo to luštn...no bomo vidl katerga leta bom to dokončalauser posted image

ma imejte se lepo- se grem še mal pogret na sonček user posted image



_____________________________

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 18:17:29   
Jagoda3
živio

Tud jaz ne vem kako si lahko naštimam slikico, da se mi pokaže na forumu pri debati pod imenom Jagoda3. V imenik sem si naložila slikico pa bi jo rada dala gor - pa ne vem kako to naredim. Sem kliknila gor zgoraj na Moja ringaraja in izbrala Moj profil - pa sem obkljukala da lahko vsi vidijo moj profil - pa se še vedno ne prikaže user posted image .
aja pa kje dobim un trakec kt je napisan kolk je kašen staruser posted image

Aja glede kg - imam jaz srečo da jih imam tolk kot prej 55 kg. Tima polno dojim in se trudim da kar veliko jem in pijem da imam dovolj mleka. No lih to za intermeco da res nič ne merkam kaj jem - sem lihkar ko sem brala vaše odgovore pojedla celo škatlo Jaffa piškotov user posted image . Pa da od čokolade rajš ne govorim user posted image -ne morem brez nje - sej zato je pa tud moje mleko tako sladko - se tim kar oblizujeuser posted image  in je v desetih user posted image .

zdej pa res šibam na balkon - sonce mi bo šel že za hrib preden se bom jaz spokala ven user posted image  in se končno odtrgala od tega našega foruma user posted image .prej sem tehtala kaj čem narest - tim user posted image je zaspal- jaz pa sem tehtala a grem na forumuser posted image a se naj rajš uležem ker sem ful zaspanauser posted image . no pa sem izbrala naš forum - sem mu ful predanauser posted image
no zdej pa da se bom mal zbrihtala si grem pa narest en pravi čaj z mlekom user posted image

_____________________________

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 18:27:05   
hariba
taška30 ni bil moj namen, da te prestrašim, jaz sem pač odgovorila na vprašanje kako delam. Vsaka mama pač dela po svojem občutku v dobri verida bi bilo to za njenega otroka najbolje, na to pač vplivajo določene izkušnje in dogodki. Če ne bi ona ležala z mano v sobi in če ne bi toliko k njej hodile zdravnice in si zapisovale vse o njej in umrlem user posted image  me seto zagotovo ne bi tako dotaknilo in me prestrašilo. Pri naslednjih porodih ravno toliko da so nas prišle pogledat. Saj okrog šestega meseca sem tudi jaz nehala obračat. Narazne take čenče od starih mam tudi jaz ne dam dosti, to pa očitno le temelji na nekih zannstvenih dogajanjih. Verjetno tako prej pride do zastoja dihanja.
Punce tiste, ki ste že ali še boste dale user posted image  krstit dajte mi zaupat kaj ste jim oblekle. Jaz sem svoji v H&M kupila eno ful ljubko roza oblekico, ki bi jo lahko šekdaj oblekla.Včeraj je prišla tašča k meni na kavo, je rekla da ot je pa za na morje in ne za krst. Danes je spet prišla in mi prinesla eno belo volančkasto skratka za moj okus ful kičasto oblekico. Jao, kaj pa naj zdaj. Halo mislim no, svašta.
Ja zdaj se je pa Zoja prebudila, zato grem.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 19:01:28   
zalbi
hej

user posted image bravo Gaja, čestitke!

jupi, jaz pa sem danes naredila en izpit, sedqaj me čaka samo še en ustni zagovor in diploma pa končam to učenje. je res naporen teden za mano. prejšne dni je bla sara popoldne pri babici, da sem se lahko učila, al pa jo je pazil user posted image , je blo kr naporno za vse tri. no ja sedaj je za mano, zdaj pa mam časa spet en mesec, pa sem u eazy pripravila. jagoda3-ti si za zgled, magisterij, pa še napisala si da si pri prejšnem otrku pisala diplomo, mam kr motivacijo zdej!

mi imamo še vedno težave z bruhanjem, v četrtek spet pregled, pol pa še v petek greva k enmu drugmu pediatru, da vidimo če se bo dalo kaj narediti. je ful zoprno, ker ravno zaspi, pol pa bruha in se zbudi, pa smo v začaranem krogu. no ja, saj bo, tako pravijo...

hariba - ja midva jo bova dala krstiti, in to enako kot ti, 24. 6. Kaj ji bom oblekla, še ne vem, mam tut eno tako luštno oblekco, je bela, pa ni nič kičasta. Ja za krst se kr spodobi da je belo oblečena, sicer pa je to tako, kot s poroko in različnimi barvami obleke, tako da sama presodi kaj je lepše. Jz še malo čakam, da vidim kakšno bo vreme, pa če bo vroče... oblekco pa mi je dala en prijatljica, jo je njena punčka kar tako nosila, tako da jo bom lahko še kdaj oblekla - no toliko o tem.

Lepo se mejte - jaz sem danes reskirala inšla vn, pa nisem bila nič mokrauser posted image !

< Sporočilo je popravil zalbi -- 12.6.2007 19:08:09 >


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
12.6.2007 21:29:15   
thumbelina
MOja hči je bila za krst oblečena v roza komplet oblekice in spodaj hlačke. Splohnismo komplicirali, ker mi je najhuje gledat kakšne nakičene dojenčke v tisoč volančkih, ko tanajhujš nevesteuser posted image .
Našega bomo dali krstit enkrat proti koncu poletja. Po vsej verjetnosti ga bom oblekla v eno lepo srajčko in hlačke.
Sicer pa je naš mali zadnjih par dni zelo bogiuser posted image , ker ga matramo z baby handlingom. Čedalje bolj je namreč držal glavo nazaj. Pred dojenjem je bil čist zakrčen in se mi uvijal nazaj v most, da sem ga komaj pristavila. No in zdaj mu te tanove pozicije sploh ne pašejo in potem vpije kot sraka. Hvala bogu se je že po parih dneh situacija popravila. Zdaj smo tudi zelo pozorni kaj gleda ( da ne gleda nekaj zadaj). Zdaj nam vsepovsod po bajti visijo ene igračke user posted image (nad previjalno imamo eno čebelo, tako da jo gleda naravnost pred sabo in ima naravnost glavico).
sem pa pogruntala, da našega malega malo manj zvija, če mu dam vsak dan pit nesladkan janežev čaj. Pa še kar rad ga ima.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?