|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
23.4.2007 17:57:27   
Anonimen
rozi81, moji sosedi so bili z dvoletno puncko pozimi 1 mesec na Tajskem. Pa so lih tako menjali letalo, lih tako je dolg polet in casovna razlika, pa je tamala ful uzivala! In so od njenega 2. leta dalje vsako leto sli na Tajsko, pri 3-eh se mi zdi, so sli v Ameriko v NY itd. Tuje letalske druzbe imajo itak ful nekih zadev za otroke - od pobarvank, plisastih igrack, na teh dolgim letih dobis dekce + hrana itd ... Kar se tice letala najbrz ne bi bil problem.

Tamala je mal spala, mal je gledala TV, mal se je igrala, mal pa sprehajala po avionu ..

LP, Ribica

(odgovor članu Kinokija)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
24.4.2007 11:34:57   
Balerina
Kinokija jaz mislim, da če otroka vzameš s seboj na dopust zato otrok ne postane mamni sinko in ne čustven invalid. Meno se starši vedno vzeli s seboj na dopust pa sem čis samostojen človek.
Moje razmišlanje je pač da si dopust oblikuješ glede na svoje življensko obdobje. In tako kot nebi šla pri 30-it na dopust kjer bi ga cele noči prežurali, pri 18-tih mi je to čis odgovarjalo tudi nebi šla da dopust kjer bi si cele dneve ogledovala znamenitosti, ko nisva imela user posted image  sva to počela, saj vem da to user posted image  nebi prenesla. Glavno mesto kakšne evropske države videti v petih dneh, pa naj bo to Pariz, London, Dunaj,... je napor a če sta to dve odrasli osebi jima je to zanimivo in želita izkoristiti v fullu. Če imaš majhnega otroka to ne pomeni da moraš cele dneve doma tičat pač pa da si razne izlete in potovanja temu primerno prilagodiš. Saj tudi tisti, ki jim je dopust pomenil 14 dni ležanja na plaži pa so se premeknili le toliko da so lahko dvignili žlico in kozarec ne pustijo otroka doma da bi lahko doživeli tako dopust. Ko imaš otroka se prilagodiš njemu.

Se pa seveda strinjam, da si morata partnerja vzeti čas tudi zase ampak mislim, da za to ni primeren dopust pač pa kak vikend, večeri in podobno. Sem tudi za to da otrok preživi nekaj časa brez naju, midva najino pri že od 4. meseca naprej pustiva za več ur ali za dan. Poleti pa bo šla tudi na morje z dedkom in babico. Ampak to je čisto nekaj drugega, če gre ona sama uživat kot pa če greva midva brez nje.

Ja pa še glede Orlanda. Sicer še nisem bila tam, upam da grem letos na Zahodno obalo ZDA. Midva sva si kar nekaj stvari pogledala na http://www.lonelyplanet.com/worldguide/ pogled morda dobiš kakšno fino idejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
26.4.2007 11:43:33   
anna28
rozi81, valda zdej se pa spomnem. no, lepo kje se srečamo... 
hvala za čestitke, smo že lansko leto dobil novega dojenčka (eno lepo haskico), letos je pa že tretji na poti user posted image
če je teja po značaju taka kot je moja anuška, glede na to da sta rojeni na isti dan, pol sigurno ne bo problemov na potovanju. Sm pa ke znajo bit vsi otroci tečni, tko kot smo tud mi veliki, razlika je da znamo veliki to skrit, otroci pa to radi naglas pokažejo.

Nič pa ni napačnega če jo pustiš pri babici, edino kar se ti lahko zgodi da bo doživela krizo ko bo ugotovila da je "zapuščena" - (babica nikol ne more zamenjat pravo mami - hvala bogu da smo vsaj nekje prve....), in bo mogoče zato rabila kar nekaj časa da vama odmeri ko se bosta vrnila po njo. jaz sem službeno potovala pri njenih 15ih mesecih za dva dni v tujino in je prespala pri babicah (ker jo itak merkajo vsak dan); ko sem se vrnila me je ful ignorirala bla je užaljena, in sve rabile kr nekej časa da mi je odmerla.     

No, karkol se bosta odločila, lepo se mejta z ali brez!

anna

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
30.4.2007 1:28:17   
Annny
Rozi, sem ti odgovorila na tvoje zasebno sporočilo.
Res je, kot pravi Ribica-  let ni noben problem, tudi če je dolg..mi smo recimo na China Airlines dobili 3 pobarvanke, barvice in puzzle, pa otroške videoigrice imajo, lizike ipd. Vsega dovolj!

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
30.4.2007 10:24:51   
martita
Bom še jaz nekaj dodala.....
Na vsakem čezoceanskem letu, je vedno nekaj majhnih otrok. Zadnjič, ko sem potovala v ZDA sem bila še posebej presenečena, kako lepo so uslužbenci ravnali z mlado družinico....celo presedli so nekaj ljudi, da se je družinica presedla v prvo sredinsko vrsto, tako da so imeli pred sabo še ful prostora za posteljico za tamalo (posteljico so seveda dali na letalu) ter za igranje med letom. Skozi so ji nosili neke igračke in priboljške, tako da mislim, da ji med letom ni manjkalo čisto nič.
Kar se pa tiče samega potovanja po Floridi....sama tvojega otroka najbolj poznaš in veš kako se obnaša, ko greste na izlet ali potepanje po Sloveniji. Če doma z njo ni težav, jih tudi dol najbrž ne bo.
Sicer pa se odloči, kot sama čutiš da je prav, sicer ti bo v vsakem primeru žal.
Tako...to je  moje mnenje..lastnih izkušenj sicer še nimam, a drugo leto, ko bo čas za počitnice, bo važno samo to, da se bomo vsi trije imeli lepo.

LP,
user posted image martita

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
30.4.2007 11:24:34   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Kinokija

Joj, potem se pa čudite, da je tako veliko maminih sinčkov pa čustveno invalidnih 30- letnikov.



Ja, moje mnenje je enako tvojemu. Če je njihov tip tak, potem se jokajo, nekatere (povdarjam...nekatere) pa prav take vzgajajo. Ampak nad taščami pa se vejo zgražat.Moje mnenje je, da je razumna ločenost starši-otrok čist zdrava ljubezen in odnos. Zdaj, ko je moj naraščaj star 13 let, bi ga ziher vzela s sabo, ker bi od tega potovanja nekaj imel. Zapomnil bi si vse znamenitosti, ostali bi mu vtisi. V primeru, da pa je star 2 leti, pa ga ne vzamem s sabo. Ker nima nič od tega. Nobenih spominov, nobenih vtisov. Šla pa bi, če bi bila to enkratna priložnost, ki se mi več ne bi ponudila. V primeru, da pa bi si to lahko privoščila tudi čez 5 let, pa ne bi šla.

Tak da je v njenem primeru, vsakršno obsojanje, zgolj subjektivna ocena njenega ravnanja. Prepričana sem, da je storila in se odločila tako, kot je prav.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
30.4.2007 12:03:35   
*tajda*
Sem pred kratkim letela zelo dolgo pot in sem bila sama priča kako delajo z malimi otročki.Stevardese so nadvse prijazne,dajo igračke posteljico...ni da ni.Na letališču imaš voziček na vsakem koraku.Tko da sam takrat rekla da če bom kdaj letela z manjhnim otrokom ni več dileme-vzela ga bi sabo.Posebno hrano lahko naročiš za otroka tko da jst bi šla hitr še sporočit da gre z vama otrok,ker se boste imeli enkratno.Ne se dat prepričat ker na letalu znajo pa res poskrbet za malčke-Sploh na dolgih letihuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
5.5.2007 13:30:05   
rozi81
Punce hvala vam za vse odgovore, marsikatera mi je dala malo za mislit, tko da res hvala vam. Odločitev je padla in dejstvo je da bi mi bilo hudo brez Teje 14 dni, kar pomeni da tudi dopust ne bi bil tak kot bi bil lahko. Odločila sem se da gre z nama. Mi je veliko lažje, kot prej ko sem mislila da ne gre, ker sem kar začela odštevat dneve kok časa bova še skupi (bolano vem, sam kaj čm če bi bila pa prvič brez nje toliko časa). Tako da smo se zdaj zmenili da gre lepo z nama, da bo uživala v Disney landu, ker je čisto usekana na mikimiško, ko pa pridemo nazaj, pa bo šla še z babico za 1 teden na morje. Tko da zdej se pa končno veselim tega dopusta.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Punce res hvala vam in tudi tebi Annny, ker si mi odgovorila na zasebno sporočilo.

LPs

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
8.5.2007 14:07:50   
Annny
[/quote]

V primeru, da pa je star 2 leti, pa ga ne vzamem s sabo. Ker nima nič od tega. Nobenih spominov, nobenih vtisov.

[/quote]

Ta nasvet je pa slab.
V resnici je zadeva ravno obratna, to dobro ve vsak, ki veliko potuje z majhnimi otrociuser posted image

Rozi, lepo potovanje vam želim! Tudi sama že veselo čakam avgustuser posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
10.5.2007 9:00:37   
Olivija
Fino, da jo bosta vzela s sabo. Mi načrtujemo 2 tedna Detroita in tudi pomislila nisva, da bi tamale dve doma pustila.

Smo se pa lani čudili sledeči izjavi, ko smo čakali v vrsti za Check-in: "Našo 6-letnico sem pa raje doma pustila, ker je še premajhna za  Tunizijo, pa tako si je želela z nami" Zraven je pa naša Julija po vseh štririh šarmirala ostale potnike user posted image .

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
10.5.2007 10:17:22   
*tajda*
Olivijauser posted image user posted image user posted image
Seveda,meni se zdi neumno puščat otroke doma samo zato ker pravijo da otrok ne bo imel nič od tega in da si ne bo nič zapomnil in ne bo imel spominovuser posted image ,važno da se ima cela družina lepouser posted image

Lepo in nepozabno potovanje vsem ki potujete s svojimi malčkiuser posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
22.5.2007 20:13:55   
miška piška
rozi81, že nekaj časa nisem bila na tem forumu, ampak bolje pozno kot nikoli:
lahko rečem samo bravo za tvojo odločitev user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

kaj se splača videti ti je že nekaj napisala Jankobananko, če te pa še kaj zanima, mi pošlji ZS.
sem prepotovala celo Florido pred letom in pol.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
20.7.2007 18:30:24   
rozi81
Glede na to da ste mi na veliko svetovale in pomagale pri moji odločitvi ali vzeti Tejo sabo ali ne vam bom na kratko opisala kako smo se imeli.
Let za ke je bil odličen. Kot da je ni bilo. Bila je tok pridna da še sama ne morm verjet. ! dan smo prespali v Miamiu, naslednji dan pa smo se z avtom odpravili v Orlando cca 4-5 ur vožnje. Brez problema je bila tudi ta vožnja, seveda po zslugi dvd playerja ampak vseeno. V orlandu smo ostali 6 dni kjer smo se imeli super. Na naše presenečenje smo dobili ogromen apartma z jacuzziyem sredi spalnice, tako da je Teja vsak večer norela notri. V Orlandu smo si privoščili še 2 ogleda Disney Worlda in pa ogled Sea Worlda. V Disneyu je bla pa Teja čist zmedena. Tok je uživala da še povedat ne morm. Po naravi je bolj plašna punčka tam pa sem jo mogla kar za hlačnce držat da mi ni ušla k dineyevim junakom ki so bili tam da si se slikal z njimi in kjer so bile dolge kolone da si se sploh lahko slikal. Objemala jih je vsevprek in še danes govori komu vse je dala moja moja. To je bil res najlepši del dopusta in to samo zaradi Teje ker je tok noro uživala.
Po Orlandu smo se za dva dni ospravili na Marco Island, kjer smo se malo kopali in potem čez dva dni naprej do Key Westa. Res lepo in luškano mesto ampak smo nažalost ostali samo eno noč. Po Key Westu pa smo šli še za dva dni v Miami, ki pa moram reči ni prav nič lepo mesto. Saj je za videt samo to je pa tudi cca. vse. Zelo umazano mesto in tudi voda no nič kaj čista. Bil je kar naporen dopust. Prevozil smo še cca 1800km z renta carom, ampak ni bilo nobene panike kar se Teje tiče. Let nazaj pa je bil malo bolj mučen ampak smo preživel. Tko da dopust je bil super in tut enkrat več ne pomislm ali jo vzamem sabo ali ne. ker dopust je zato da ga družina preživi skupaj ne pa narazen!!!

Hvala punce res, velik ste mi pomagale in tudi Teji je zelo veliko ostal v spominu in tut mislm da se bo tega vedno spominjala ker čisto vsak dan omenja. user posted image




_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Florida - Orlando in avion in otrok
20.7.2007 20:06:00   
Urša
Super, Rozi, vidim, da si se prav odločila in da ste imeli krasen dopust! Tudi meni so ti kraji ostali v lepem spominu!user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?