|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
14.7.2007 21:52:47   
binabona
Večer

Kako ste dame in mali sončki? A vam je že kaj vročeuser posted image ?

Natali07-hvala za te informacije. Res je da smo že dolgo na dieti, vendar se nam je alergija pojavila ko sem jaz že prenehala z dojenjem-mleko je presahnilouser posted image -tako, da jaz nimam diete, moja pupika pa tako ne je nič oz. skoraj nič industrijskega, če pa že je pa vse bio in brez konzervansov. Te informacije mi bodo zelo prišle prav. Hvala.

Madela-kako je bilo na terapiji? Že nestrpno čakam kakšne dobre informacije. Jaz bom počasi poskusila kaj od kakava, margarino že je, pa še kaj bomo poskusili, pa bomo videli. Še dobro, da ne gre v vrtec, ne vem kako bi folgali glede na to, da še veliko stvari nismo uvedli v prehrano.

No mi smo pa user posted image , naša user posted image  dva dni spet zeleno kaka-ampak tisto vojaško zeleno. Kaj je vzrok-hmmm-jedla je marelice, vendar jih je že na morju pa je bilo b.p., zdaj pa jih nekam odklanja, na novo pa je jedla kuhane slive, vendar jih je pa rada pojedla. Ne vem kaj je. Ponavadi se že sama upre hranjenju ko ji nekaj ne odgovarja. Pa mi je mal čudno, da bi bile kar naenkrat marelice, če jih je toliko časa jedla b.p.user posted image . So bile pa malo kisle, kar se rado zgodi če so kuhane. Mogoče pa je spet kakšna epizoda čiščenja, pa še zobek dvojka zgoraj nas matrauser posted image .

Bom menda kar dozo bakterij povečala do izboljšanja, zdaj jih imamo na vsake dva dni, pa bom šla kar nazaj na 1x na dan, pa bomo videli, škodit nima kaj.

No imejet se lepo in javite se kaj.

Lahko noč

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pikci in pikice
16.7.2007 13:02:36   
piščanc
no mi smo tudi iz morja. probleme s soncem in morjem smo imeli vsi trije, jaz in oba otroka. tako, da se je koža žigu poslabšala. tudi srbelo ga je v pregibu nog, ampak sedaj sem že ekspert v kremicah. takoj ko smo prišli domov, pa je spet vse OK z njim. sem imela pa tudi jaz koprivnico vsakič ko sem šla v morsko vodo. pa še en 'prijeten' črevesni virus sem prinesla od doma, tako da sem se še s tem borila.

madela naš ima tudi malo več kot 10 kg. za višino sicer ne vem, je pa precej manjši od vrstnikov. pa malo pretiravam, saj vem. še skoz me je strah te alergije. zelo hitro dobi drisko in potem spet jemo riž in korenje user posted image . mislim, da se bomo s temi glivicami kar dolgo borili. vsakič, ko mu pade odpornost je nevarnost. zato smo spremenili prehranjevalne navade.

pač moram se navaditi, da je občutljiv, mislim da zaradi hude stiske pri porodu in potem je imel še glivice. samo me nihče ni opozoril, da ima to lahko tako hude dolgoročne posledice. pač dali so daktarin in da ga je treba mazati. tudi cepljenje v porodnišnici se mu še sedaj pri 2,5 letih ni pozdravilo. preveč so takrat obremenili njegov imunski sistem, ker je imel težak porod. in sedaj imamo kar imamo. sem grozno proti cepljenju dojenčkov. OK, odrasli ljudje, samo otroci pa res ne potrebujejo take obrambe.

škoda, da sem se tega naučila na otroku. če bi prej vedela...na bioresonanco bi pa šla, da malo preverimo, kakšno je stanje v njegovem telesu. jim zaupam, bolj kot sebi in svojemu znanju.

pozdravljene vse nove pikice

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pikci in pikice
16.7.2007 15:18:59   
binabona
Halo

Na hitro predno pride moj dragi in imamo kosilo.

piščanc-na eni drugi temi sem zasledila, da ste spremenili prehrano. Kako to misliš? Zanima me ali jeste kaj mlečnega npr..jogurt, skuta, ali jeste izdelke ki vsebujejo jajca in mleko,...

Mu narediš npr. kosmiče na navadnem ali na riževem mleku. Zanima me ker sem se sama pri sebi odločila, da bomo tudi mi verjetno pretežni del prehrane še vedno imeli brez mleka in jajc. Samo občasno bi rada hčerkici privoščila npr.:sladoled, čips, piškot, mlečno čokolado ali kakšen drugi "strup". To bi bila seveda izjema. Tudi zaradi vrtca me malo zanima, saj veš, da si tam otroci več ali manj stvari podajajo od ust do ust, pa ne bi rada delala panike za vsak izdelek, ki vsebuje mleko in jajca.

Hana bo sicer šla v vrtec predvidoma drugo leto, hvala bogu da bo letos še doma. Upam, da do takrat ne bo potrebno več tako zelo paziti. 

Mi smo tudi imeli prej probleme z soncem:kihanje, solzenje oči, teklo ji je z nosa, na morju pa hvala bogu ni imela teh problemom. Smo pa bili večinoma v senci, tudi jaz in moj dragi imava ponavadi koprivnico še se izpostavljava soncu, zato se bila senčka zakon.

KJE PA STE VSE OSTALE:mucamaca, aisha, c7-zelo smo bili veseli, da ste se nam pridružile, zdaj pa nič ne čvekate. In seveda vse stare čveke HALO STE VSE NA MORJU-JAZ BI TUDI ŠLA ŠE ENKRATuser posted image .

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pikci in pikice
17.7.2007 11:20:37   
madela
Pa se ponovno malo oglašam. Kot že veste  smo sedaj končno začeli z intenzivnimi terapijami,tja greva 2-3x na teden,pač odvisno od tega,če imajo ob sobotah kaj fraj,potem naju še noter potisnejo.Za nama so sedaj štiri terapije in ravno veraj sva dobila zeleno lu,da lahko začneva jesti sadje in lahko pijeva sadne sokove user posted image
Res,da morava pazit,da so sokovi brez dodanega sladkorja,ampak smo zelo veseli,ker se je nekaj le premaknilo. Zdaj delamo terapije na vsa žita,da bi se nam do odhoda na morje vsaj to sprostilo,ker ne bo fajn nosit s sabo vse hrane za našega pobalina.Torej v četrtek spet gremo tja in bomo videli,kako bo s pšenico,aja pa še jajca bodo upam,da šla že skozi. Punce,meni se zdi kot da sanjam,vse poteka tako hitro,da se sploh ne zavedam.
Bom čez vikend malo napisala kako bo,upam da nas bodo v soboto tud poklicali. No pa sedaj smo zaeli z enournimi terapijami,ker prej se je malo bala zaradi srca,da ne bi bilo kaj narobe,bolj zaradi obremenitve,kot česa drugega. Pa ni bilo videti,da bi bilo kaj drugače...no razen tega,da naenkrat popije ogromne količine čaja. A to je bilo pri vas,ki ste že to dali skozi enakouser posted image
Piščanc,potem sta pa najina malčka nekje na istem glede teže in velikosti. Tudi naš je proti svojim vrstnikom precej majhen,vsi mislijo,da še 2 leti ni staruser posted image  Sicer pa ne obupat,čeprav je včasih težko s temi driskami,pa glivicami... Jaz si ne predstavljam kako bo ko mi bodo rekli,da lahko vse jeva,mene bo kljub temu še zmerom strah user posted image
A katera od tukaj trenutno hodi v rogaško?? Tam srečujem mamice z svojimi otrokci,pa se sprašujem,e je to katera izmed vas. Mi imamo terapije zmeraj okrog 6-7 ure zvečer,pa bi lahko šle na kako kavico. A je katera tam v tem času.

Mi pa komaj čakamo morje,pa se mi bosta ta dva tedna še tako vlekla. Pa upam,da se bo naš letos hotel kopat,ker lani je samo tulil..user posted image  Res pa ,da smo imeli cel teden bolj oblačno in deževno,pa tudi voda je bila precej hladna.
Lepo se imejte,pa si še pišemo kaj!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pikci in pikice
18.7.2007 15:05:14   
binabona
Ojla

madela-user posted image user posted image  za rezultate bioresonance. Zgleda, da boste zelo hitro skozi. Mi imamo kontrolo 30.7. upam, da se bomo lahko počasi premaknili iz te diete. Imajo ti terapevti kar različne pristope. Pri vas poteka tako kot pišcancu. A hodite k istemu terapevtu? Pri nas ne jemo mlečnih izdelkov, glutena kljub temu, da smo že 3 mes. "ozdravljeni" alergije na mleko in mlečni sladkor, drugega pa tako nismo imeli. Bomo morali preveriti če je črevo b.p. in če se niso spet pojavile naše zoprne prijateljice-glistice.

Danes sem naši damici naredile žličnike za v juho iz koruzne moke. Bili so super-vsaj meni, ker obožujem tako hrano. Dala sem koruzno moko, malo koruznega škroba, vitaquell margarino, vodo in malo radenske, zelo malo soli. Masa je bila "packalasta", taka kot za gresove žličnike mogoče še malo bolj. Pustila sem jo stati 15min. v hladilniku. Bili so mehki, niso razpadli in super okusa.

Drugače pa se nam umirja zeleno kakanje in pikic po ritki ni več. Mogoče je res bil kriv zobek-je pokukal venuser posted image . Zdaj jih imamo že 5. 6 prihaja na plano. Imamo invazijo zobkovuser posted image .

Imejete se lepo in izogibajte se tej peklenski vročini. Pri nas je 44 na soncuuser posted image -PASJE.

Se beremo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pikci in pikice
18.7.2007 22:37:16   
dalia
Najprej vas vse lepo pozdravljam!

Binabona me je povabila na klepet in odzvala sem se.
Naš sonček Kiar bo 10.08 dopolnil eno leto.Pred par meseci smo izvedeli,da je alergičen na kravje mleko.Sedaj se držimo stroge diete.Kontrolo imamo v januarju 2008.Če do takrat ne bo izzvenela alergija,bomo šli na bioresonanco.

Sedaj grem sicer pod tuš,ker sem prešvicana in ninat.Se javim kaj jutri.Pa še za nazaj vas moram prebrat.

Lahko noč vsem!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pikci in pikice
20.7.2007 8:05:19   
madela
Torej za nami je še ena terapija. Moram reči,da sem kar presenečena,da vse tako hitro poteka. Testi za žita so bili včeraj negativni in jih lahko začneva počasi uvajat,no vse razen s pšenico bi še naj počakali malo. Jajca še nam zaenkrat niso šla skozi,pa tudi ne vsa polnila za vzglavnike,odeje....To nas kar muči,ker je zaradi tega veliko navzkrižnih reakcij,posebej s sadjem,ki ga sedaj uvajamo in se malo pozna,da je spet zabuhel. Sicer ne tako zelo,ampak je.Počasi se pripravljamo na terapijo za mleko,torej glavna skrb so trenutno glivice,pa paraziti,preden bomo sploh začeli s terapijami v to smer. Seveda sem zelo vesela in upam,da bo tudi v prihodnje tako preprosto.
Včeraj sem šla na bioresonanco kar z obema mojima malčkoma,brez da bi se naročila,ker mi je pri Denisu povedala,da ima neke blokade za spanje in da verjetno zelo slabo spi.To je seveda držalo,pa sem tokrat prosila naj še mlajšega testira za te blokade. Ga je testirala,sicer ni odkrila kakih sevanj,le nekaj o hrbtenici je govorila.Imel je pol ure terapije in juhuuuu ponoči je spal dosti bolje.Se je kljub temu prebujal,ampak sem ga pobožala oziroma mož,mož pa je spančkal dalje. Zadnji mesec je bila namreč katastrofa glede spanja.Prebujanje po 10-15x na noč,ter nato hud jok,ki ga nisva znala umirit.Pomagal je samo čaj,pa še to kot da bi se bolj cartljal,kot pil. No v ponedeljek sva sedaj naročena še s tamalim in tavelikim,pa bomo do takrat videli,kako bo s spanjem in bo šel še vsaj na eno terapijo.
Je pa mi fajn,da lahko kar oba naenkrat pripeljem in vse naenkrat opravimo. Z možem uvava vsak svojega,največja,pa tam prebira knjige user posted image .
Lepo se imejte,pa se oglasim še kaj pred morjem,da se malo pohvalim kako nam uspeva.

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pikci in pikice
20.7.2007 8:08:36   
madela
Dalia,lepo pozdravljena med nami. Upam,da se boš večkrat oglasila. Sicer pa držim pesti,da vam alergija mine brez bioresonance....



KJE PA STE VSE OSTALE:mucamaca, aisha, c7-zelo smo bili veseli, da ste se nam pridružile, zdaj pa nič ne čvekate. In seveda vse stare čveke HALO STE VSE NA MORJU-JAZ BI TUDI ŠLA ŠE ENKRATuser posted image .
 
Samo res,kam ste se vse skrileuser posted image

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pikci in pikice
20.7.2007 11:46:00   
dalia
Madela,hvala za prijazen sprejem.
Jaz se zelo rada oglasim,če se le kaj dogaja.
Tudi jaz zelo upam,da bo alergija izginila.Čeprav nekako dvomim,ker smo v družini sami alergiki.
Sem pa za bioresonanco brala nekaj dobrega in nekaj tudi slabega.Nekaterim baje sploh ne pomaga,nekaterim se pa stanje še poslabša.Kaj praviš na to?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pikci in pikice
20.7.2007 12:13:33   
madela
Dalia,pozdravček!
Jaz imam zaenkrat še premalo izkušenj z bioresonanco,sem pa tud nekaj prebrala. Terapevti se ponavadi branijo,da je neuspešnost terapij velika krivda tega,da se ne držimo 100% diete. Jaz seveda upam,da našemu bo pomagalo.
Tudi mi smo upali,da nam alergija mine,pa je sedaj že skoraj tri leta,pa še zmerom ni minila,tako da imam sedaj vsaj kanček upanja,da bo le bolje. Mi je pa žal,da nismo šli prej na te terapije(ker nisem niti vedela za to),ker smo iz alergije na mleko prišli do alergij na tudi dossti druge hrane-to mislim izvide iz uradne medicine.
Garantira pa nam nihče,da bo res pomagalo,velikim je,nekaterim pa morda tudi ne. Upanje pa nam še zmeraj ostaja.

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 10:53:20   
madela
Punce,sporočam,da nam "dovoljeno" sadje ne odgovarja. Spet so se začele težave user posted image ,težko dihanje,otekanje....
Danes gremo v Rogaško pa moram malo povprašat kako je s temi navzkrižnimi reakcijami. Namreč pri zdravniku so nama povedali,da morava zelo pazit pri sadju in kasneje z latexom in vsemi temi polnili.
Sadje sem sedaj umaknila iz prehrane,več bomo pa videli danes.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 12:37:13   
Kaštrun
Ojla!

No evo! Sva bili v ponedeljek na testiranju za alergijo, pa so pokazali testi, da je alergična na jajca. Pri beljaku so se taki mehurčki pokazali, da nisem mogla verjet, pa pri rumenjaku tudi. Me je pa presenetilo, da ni alergična na mleko, ker sem bila 100%, da je to to. Ampak očitno ni. Ampak diete se moram še vedno držati, se pravi kljub vsemu nič mleka in zdaj še strogo nič jajc. Sem se pa že full sprijaznila s to dieto. Čokolade ne pogrešam oz. si kupim tisto za vegije ali pa tista, na kateri piše, da nima nikakršnih sledi mleka, jajc... Sem pa v Mercatorju odkrila ene piškote, ki so mi bombastični in ne vsebujejo ne pšenice, ne mleka in ne jajc. Najdete jih med dietično oz. med hrano za alergike in stanejo cca. 3€. Ampak so res dobri, kot eni "kukiji". Pa sojin sladoled sem si kupila in je tudi dober, se skoraj ne čuti da je iz soje.

Je pa res kar je ena napisala. Testiranje nič ne boli. Boli ko gledaš kako tvojemu otroku (v mojem primeru stara 2.5m) jemljejo kri iz žile na roki (ne na dlani ampak na zg. delu dlani). Groza. Se je tamala tko drla, da sem jo komi potolažila. Grooooza... Ampak nič ne moreš user posted image

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 12:39:01   
piščanc
binabona glede prehrane. naš je imel v vrtcu brezmlečno dieto, ko smo hodili v rogaško. sedaj je v drugem vrtcu, kjer imajo poudarek na pravilni prehrani - več kaš, polnozrnat kruh, zelenjava in ni več na dieti. je tako kot drugi.

in to upoštevamo tudi doma pri kuhanju - manj sladkorja, polnozrnata moka, več jedi na žlico, kaše, sadje in zelenjava, polnozrnat kruh in testenine, izgibamo se sladkim mlečnim izdelkom in hladilnikom v trgovinah...

včasih se mi je fruchzwerge zdel zdrav....zdaj ne več.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 12:54:56   
amy26
Pridružuje se vam še ena pikica, upam da sva dobrodošliuser posted image

Zanima me koliko časa ste čakale rezultate od krvnih testov. Z mojo malo pikico sva imeli testiranje na mleko in jajca že 5.6. na pediatr.kliniki-Vrazov trg, pa rezultatov še kar ni, zato sem tudi klicala in so mi rekli da je zdravnica ki naju je sprejela na dopustu in je še nekaj cajta ne bo, nevem a ne more testov kdo drug nareditiuser posted image

Sem pa skor 100% da je moja Ela žal alergična na mleko, diete se skušam držati vendar včasih se pregrešim in jem golaž, kjer je paradižnik in izgleda da ji škoduje ker kožica v pregibih rokice in nogice nikakor da se lepo pozdravi, je že lepša pol drug dan pa spet rdeča.
Pa tamala se ful praska celo do krvi, je pa danes stara točno 4.mesece in polno dojena.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 16:43:24   
zima07
Amy26, dobrodosla! Sicer se mi za nikogar, ki se nam, pridruzi, ne zdi "fajn", ker to pac pomeni, da je prisotna alergija, ampak vseeno je fino zavedat se, da nisi edini z dolocenimi problemi in tezavami...user posted image

Mi smo ok, cakamo na predvidoma zadnjo terapijo na bioresonanci, mami je se vedno na dieti. kile gredo dol (vsaj nekajuser posted image ), Brinina koza je pa kar lepa, edinole tele vrocinske pikice kazijo njen videzuser posted image ... Konec septembra (sele) smo naroceni pri alergologinji (Dr. Vodusek), pri dermatologih smo zaenkrat zakljucili, ker je koza pac zelo lepa...tako da nas sedaj cakajo testiranja in provokacije, da ugotovimo, kaksna dieta bo se potrebna...

Nic, lepo se imejte, uzivajte v manj vrocem (se dobro!) vremenu in cim manj pikic vam zelim...

LP!

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pikci in pikice
23.7.2007 20:51:17   
binabona
Večer

Kako ste dame in knofki? Mi smo dobro. Veselo testiram recepte za torto, ker bo naša pupika kmalu stara 1 leto. Pečem sicer z navadno pšenico, kajti upam, da bomo lahko jedli navadno moko in jo tudi prenesli.

Zadnjič sem poskusila spečt ajdove palačinke, pa mi niso uspele. Ne vem kaj sem naredila narobeuser posted image . Recepti od Karmen Mlinar, ki so brez glutena-ne vem če jih poznate- mi nekako ne uspejo-ne vemuser posted image .

madela-Kaj pa je zdaj to za ena reakcijauser posted image ? A so ti že kaj povedali? Tako kot sem že velikokrat pisala, so full velike razlike v teh bioresonancah.  Mi smo imeli terapije na minimalno 1 teden, ker je rekla, da mora telo sprejeti in odreagirati, za to pa rabi čas. Poleg ega imamo po koncu terapij še 2 meseca pavze, da vidi, če so terapije uspele. Ne vem zakaj je taka razlika.

dalia-glede bioresonance so res različna mnenja, reakcije in udi uspehi. Jaz upam na najboljše, če pa nam ne bo uspelo bom vedela, da sem naredila vse kar lahko. No bomo videli. Naša ima po uradni medicini le senzibiliteto (preobčutljivost na mleko) na alergijo na kravje mleko. Po izvidih ima 0,60 IgG al kaj že v krvi.

amy26-dobrodošla. Ti zvidi so prav za pošizit. Jaz sem jih klicala po 1 mesecu, ker so me že čist prepričali, da je Hana b.p. Koža ji ni čist nič reagirala. Ker pa se je spet začela praskati sem pač klicala, če so izvidi prišli. In odgovor: ja rabite dieto, ker je blaga oblika alergijeuser posted image . Popiz....

zima07-katera čokolada pa nima napisa, da lahko vsebuje sledi mleka? Vem, da so v Kalčku. Jaz sem iskala jedilno čokolado brez tega napisa pa je nisem našla. Kateri piškoti so to? Jaz bi jih tudiuser posted image .

A katera uporablja rastlinsko mast? Kaj pravijo dietetičarji glede njeuser posted image

No predno se poslovim še to, da vam povem kaj me totalno razp....
Danes grem domov na obisk in pride tudi kolegica, ki ima 9 mes.starega sina. Moja mami ponudi rolado in ona da en zelo mali košček sinu za poskusit. Seveda jo je z veseljem jedel. Naša mami pa:joj naša Hana pa tega ne sme jest. Joj ne vem kdaj bo lahko, boga. Kok mene to razjezi. Kot, da bi bila ta hrana vse na svetu.

No bo bolš.

Imejte se radi in javite se kaj.

Čao


(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pikci in pikice
24.7.2007 8:58:28   
dalia
Amy26,baje se izvidi iz Lj čakajo 2-3 meseceuser posted image
Mi smo jih iz Izole dobili v 14-ih dneh.

Binabona,naš izvid pa je 1,07 kU/L,kar Kiara uvršča v drugi razred.
Vse ostale vrednosti so pod 0,35 kU/L.

Tudi mene jezi ta scena,da kao preveč kompliciramo in da smo vsi mi itak zrasli na kravjem mlekuuser posted image

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pikci in pikice
24.7.2007 22:23:31   
zima07
Čokolade ne pogrešam oz. si kupim tisto za vegije ali pa tista, na kateri piše, da nima nikakršnih sledi mleka, jajc... Sem pa v Mercatorju odkrila ene piškote, ki so mi bombastični in ne vsebujejo ne pšenice, ne mleka in ne jajc. Najdete jih med dietično oz. med hrano za alergike in stanejo cca. 3€. Ampak so res dobri, kot eni "kukiji".


Binabona, to je NinaF napisala, tako da je vprasanje najbrz zanjouser posted image ...




zima07-katera čokolada pa nima napisa, da lahko vsebuje sledi mleka? Vem, da so v Kalčku. Jaz sem iskala jedilno čokolado brez tega napisa pa je nisem našla. Kateri piškoti so to? Jaz bi jih tudiuser posted image .






Mmmmmm, po dolgem casu sem zares sita (psihicno in fizicno)-sem se napokala pirinih palacink-mislim, da sem jih pojedla 6 ali 7 user posted image ...norouser posted image !!!

Pozdravcek vsem skupaj!!



(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pikci in pikice
25.7.2007 10:21:02   
Natali07
Živjo punce in mali pikci.
Se mal oglašam. Sva prišla z Rakitne, kjer je bilo kar znosno glede vročine, samo imamo smolo, da je naš dragi očka dobil norice (očitno ko smo bili v posvetovalnici) in tako se mu izogibava in greva k babici za kak teden ali dva user posted image .

Sem pa tudi jaz hotela Urbana naročit na ponovno testiranje, da ugotovimo če ima še alergijo in mi rečejo, da v avgustu ne delajo, v septembru je pa že vse zaseden. Groza, pol mi pa rečejo, da naj pokličem malo prej ko potečejo 4 meseci. Bi bilo bolje, da bi ga naročila takoj ko smo imeli prejšnje testiranje.
Mi smo čakali krvne izvide kake 14 dni - so pa pokazali manj kot 0,1 - kao ni alergije. So bili pa kožni tako močni, da je bila alergija potrjena. Tako da so ti vsi testi bolj tako.

Uživajte, pa čim manj pikic na naših pikcih.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pikci in pikice
25.7.2007 22:05:52   
binabona
Ojla

Damice kako ste kaj?

Se opravičujem za napako-tiskarski škratekuser posted image . NinaF posreduj prosim podatke, mi bi se malo sladkaliuser posted image .

dalia: ti testi so tako bolj lari fari. Mi imamo drugo testiranje v avgustu-upam, če niso na dopustu.Me kar mal zanima kaj bo pokazalo glede na to da hodimo na bioresonanco.

natali07:upam, da tvoj dragi dobro prenaša otroško bolezen. Odrasli so lahko full bogi ko imajo norice. A je na Rakitni še vedno tako dober zrak. Tudi mi bi lahko kaj šli, glede na to, da smo relativno blizu doma. Katerega alergologa pa imate? Tudi pri nas so rekli naj pokličem čez pol leta za datum, je pa sestra rekla, da bolš še mal kasnej kot prej. Jaz sem si pa tako želela, da bi jo čim prej spet testirali. Zdaj ko hodimo na bioresonanco pa me v bistvu sam mal firbec matra kakšen bi bil rezultat.

Mi pa bomo jutri prvič jedli jagenjčka. Je že v marinadi.  Vam sporočim kakšna bo reakcija.

Imejte se lepo in uživajte.


(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pikci in pikice
26.7.2007 9:32:19   
amy26
Še vedno čakamo krvne teste iz P, upam da drug teden bo ker zdej pa to res mal preveč traja. Na dieti sem še vedno, sem pa včasih se mal pregrešila in pojedla kar nebi smela pa je Ela imela kar nekaj časa čisto bogo kožo v pregibih in pod njimi, mislim da je na to vplivala tudi ta vročina. Ji pa zdej oblačim dolg rokav in je veliko boljša koža pa še ne spraska se.

binabona ti kar sporoči če bo kaka reakcija po jagenjčku, no upam da je ne bouser posted image

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pikci in pikice
26.7.2007 21:55:38   
binabona
Večer

Jaz sem ravno iz orbitreka. Kar paše malo trimčkanja.

amy26-to je pa res že čez vse meje, da že skoraj 2 meseca čakaš na te rezultate. ponovno pokliči pa malo bodi user posted image , da te bodo bolj resno jemali. Ja ti naši user posted image res hitro reagirajo na vsako pregrehouser posted image .

Naša je z užitkom popapala jagenjčka, je bil res dober, sva ga oba z dragim pohvalila.

Jaz pa že komaj čakam ponedeljek, da gremo ponovno na bioresonanco, da vidimo če je vse o.k.

V soboto pa grem v nabavo cunj, kmalu se začne službauser posted image , jaz pa nič za oblečt-kriza. Moram skoraj vse kupit, sem praktično golauser posted image .

Oglasite se kaj in imejte se lepo.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pikci in pikice
28.7.2007 21:48:18   
amy26
Končno sem dobila izvide iz alergološke amb. Cel.IgE:20,5 kU/L, IgE za jajce in mleko pod 0,35 kU/L, izvidi v mejah normale.

Torej naj ne bi bila alergična na mlekouser posted image  dvomim da so testi pri tako malem user posted image  zanesljivi, saj sem sama testirala mleko in ugotovila da se po njem koža poslabša.
Najbolj zanesljivo bom pa videla na kaj je alergična ob uvajanju GH, sicer bova še mal počakali, ker jo mislim polno dojiti do 6.meseca

Me pa zanima, ali je katera tudi imela kožne in krvne teste negativne, otrok pa vseeno alergičen na mleko in ali je alergija izvenela pa kdaj če je.


(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pikci in pikice
29.7.2007 15:50:10   
dalia
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

Končno sem dobila izvide iz alergološke amb. Cel.IgE:20,5 kU/L, IgE za jajce in mleko pod 0,35 kU/L, izvidi v mejah normale.


Nisem razumela cifre 20.5?Na kaj se nanaša?

Ja,obstajajo otroci,katerim ne dokažejo alergije,pa so vseeno alergični.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pikci in pikice
29.7.2007 22:58:32   
Heather
Ojla! To izhaja še iz zelo davnih časov, pa je kr zanesljivo. Kako ugotoviti na kaj je alergičen vaš otrok.
Se usedemo, otroka damo na ročje, z levo roko ga primemo (ne ne čmokne dol), desno roko držimo odročeno, v višini ramen - iztegnjeno!
Nekdo drug da vašemu otroku z eno roko na vrh glave zadevo - za katero smatrate da je nanjo otrok alergičen, z drugo roko pa z močjo poskuša vašo iztegnjeno roko potisniti proti tlem - vi ki imate roko iztegnjeno v višini ramen, jo z vso močjo poskušajte obdržati v tem nivoju. Če tega ne boste mogli in boste roko spustili dol - ima vaš otrok na glavi alergeno stvar v obratnem primeru ni tako. (pri tem pazite, da VI niste na kaj alergični, saj bi bil rezultat napačen; otrokova avra se takrat združi z vašo in obratno).
Najlažje in najbolj očitno za dvomljivce je primer z vključenim mobilnim telefonom - nekdo drug naj ga da vašemu otroku  na glavo, medtem ko ga imate vi v naročju, vi pa le poskusite obdržat roko gor - jaz še nisem vidla nobenega k mu je to uspelo. Enako bi bilo recimo tudi za bencin v mali steklenički. Kar je slabo za telo, nas ohromi, ohromi našo zaščito - avro. Tako lahko sprobate praktično vso hrano ki jo mislite dajat vašemu alergičnemu otroku.
Upam, da bo to komu pomagalo.

ČAo Heather

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?