|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
3.11.2007 11:26:54   
annie17
Najprej en lep pozdrav! Včeraj sem vas brala kar lep čas in dobila ogromno pametnih informacij. Vsem čestitke, da ste premagali alergije!!! user posted image user posted image user posted image
Na žalost smo tudi mi tisti nesrečniki s kupom alergij in po branju te teme mislim, da je to najboljši čvek doslej.
Mislim pa tudi, da se lahko na vse vas obrnem za informacije.

Naj se malo predstavim: Smo iz okolice MB, naš Tian je star 7 mesecev in že od 2.meseca pije Pregomin. Smo tedaj pristali v bolnici zaradi driske, sluzi in krvi v blatu in so nam potrdili preobčutljivost na KM.

Pred nekaj dnevi smo bili na bioresonančnem testiranju v Rogaški in nam je pokazalo toliko alergij, da se tudi nam obeta trnjeva pot.
S Pregominom imamo vseskozi težave, poskusili smo tudi Allernovo, kar pa je bilo še slabše. Danes mi je jasno, zakaj. Na testiranju je pokazalo, da je user posted image alergičen na vsa mleka, tudi rastlinske, in če ni orenk lačen, sploh ne bo jedel, pa še takrat ga moram kar malo "prisilit". Vam je znano?!
Poleg mleka pa smo alergični še na pšenico, rž, sladkor, piščanca, svinjino, klor (ki je tak v vsaki vodi), kovine, konzervanse, pliš in umetna polnila v vzglavnikih. Vse skupaj pa je še popestreno s poškodovanim črevesjem (glivice).

Poleg tega hodimo še na fizioterapijo za sedenje, ker ima Tian preveč moči v nogah in bi rad preskočil sedenje in plazenje. to pa ne gre.
Aja, naj omenim, da je pri porodu doživel šok (pomanjkanje kisika) in je bil diagnoziran z možgansko razdražljivostjo. Tako da so bili prvi meseci zelo naporni - non-stop jok, nato so se pojavili še grozni krči, ki pa so bili tako hudi tudi zaradi alergije.  Teh je, hvala bogu, konec. Zato hodimo tudi v razvojno ambulanto. Še vedno pa potrebuje veliko pozornosti. Da bi se skozi ukvarjali z njim.

Naslednji teden grem do pediatrinje, da mi da napotnico še za uradno testiranje alergij, obeh, če bo treba. Da vidimo, kaj bo še naša čudovita uradna medicina rekla.user posted image

Zdaj pa k vprašanjem:

1. Premišlujemo tudi o terapiji v Rogaški, zato me zanima, koliko terapij ste dali skozi vsi  OZDRAVLJENI? Nam so nekako predvideli okrog 5, sam me se zdi to kar malo. Ali po terapijah nato testirajo izboljšave, ali pred naslednjo terapijo? A te teste dodatno plačaš ali so vključeni v terapijo.
Mogoče vam je znano, vendar po pregledu sem bila tako šokirana, da enostavno nisem našla vprašanj.
2. Glede dodatka za nego: Na CSD so mi rekli, da je potrebno prit po obrasce za podaljšanje porodniške en mesec pred iztekom in da obenem dam vlogo za dodatek. (Saj je to ta dodatek, a ne(?), ki se zaprosi po  (1.) porodniški? - mal čudno sem se izrazila, sam bi bila vesela, če bi  kdo kaj več o tem napisal.)

Zdaj sem se pa kar razpisala - Je mali z atijem zunaj. Upam, da vam nisem preveč zatežila.
Lep vikend pa si še pišemo.





(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Pikci in pikice
3.11.2007 12:09:08   
Natali07
annie17 - dobrodošla na tem forumu, čeprav bi bilo bolje da ne bi imeli teh težav. Vidim, da hodite tudi na fizoterapijo. Enako tudi midva z Urbanom obiskujeva fizoterapijo in je alergik. Tako, da ti lahko povem kako je z dodatkom za nego.

Jaz sem šla slučajno kak teden pred njegovim 6 mesecem na center za socialno delo in rekla, da naj mi dajo pole za podaljšanje porodniške, da ne bom kasneje kaj zamudila, pa mi je takoj dala še pole za dodatek za nego. Seveda sem pole za dodatek za nego oddala takoj to pomeni ob njegovih 6 mesecih, za porodniško pa sem oddala pri 9,5 mesecih. Tako, da lahko odaš tudi prej in dodatek dobivaš od takrat ko ti odobrijo. Odgovor pa dobiš v roku 2 mesecev, tako, da probaj to urediti čim prej, ker se kar pozna. Seveda pa moraš odati vse uradne izvide od zdravnikov. Mi smo imeli že pri 3 mesecih od uradne medicine potrjeno alergijo na mleko in jajce ter atopski dermatitis, ter izvide od fizoterapevtke. Tako,da mi je bilo kasneje žal, da nisem že prej vedla za ta dodatek, ker bi ga lahko dobili že 3 mesece prej, saj sem predložila izvide od njegove starosti 3 mesecev.

Kar pa se tiče bioresonance pa nimam izkušen, čeprav si želim, da bi šla vsaj na testiranje,ker našemu dela tudi kar veliko stvari težave. Ampak naš dragi očka ni za to in ne vem kako naj ga prepričam.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Pikci in pikice
3.11.2007 12:44:09   
annie17
Natali07 hvala za tako hiter odgovor in dobrodošlico. tako sem sita tega papirovja in raznih centrov, da se mi že od tega meša. Pa za vsako stvar se moram kam peljati, pa imamo samo en avto in ga partner večinoma rabi za službo.
Se mi je zdelo, da je tu neka kvaka. Sej pa ti na CSD-ju noben nc prostovoljno ne pove. Sem mislila, da je to možno šele pri podaljšanju porodniške. Živi in se uči.

Za koliko časa pa podaljšajo porodniško, 3 ali 6 mesecev? Ali je to tudi odvisno od primera do primera.

Sita pa sem tudi pediatrov in te moje zmedene glave. Kot sem že omenila, me vsaka grozna novica (kar pa jih ni bilo malo) vrže iz tira in vprašanja se mi pojavijo šele, ko smo že doma. A si moramo vedno izboriti teste in vse, kar bi pediatri lahko sami predlagali? Zdaj bom pa morala postati tečnoba in zatežiti za vsako stvar, da se bo stvar premaknila.
Npr. ko smo zapustili bolnico, smo bili naročeni na pregled v gastroenterološki ambulanti v bolnici, pa sem mislila, da mu bodo že tam kake teste naredili, pa ne!!!
Pa sem mislila, da pri 3-mesečniku tega še ne počno. A sem se motila.

Morala sem se mal potožit, ker me v mojem okolju itak noben ne razume, vsi mislijo, da sem "kura" in da non-stop kompliciram. Al pa, zakaj pa nisi to vprašala!

No, ja, imam vsaj partnerja, ki me podpira. To pa je že veliko.
Zato tudi tebi Natali07 želim, da bi se glede bioresonance in tvojega kaj premaknilo.

Se pišemo...

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Pikci in pikice
3.11.2007 22:11:28   
zima07
Annie, pozdravljena user posted image  !!!

Zal mi je, da si pristala na "nasem" forumu, ampak vseeno upam, da boste tudi z "naso" pomocjo premagali alergije in tezave, ki jih imate...

Mislim, da porodnisko najprej podaljsajo za 3 mesece, bo pa najbolje, da to napisejo tiste, ki natancno vedo (jaz ne bom nic vlozila, ker ima moja user posted image  alergijo dokazano samo na jace-ostalo so ugotovili na bioresonanci in za to ne dobim potrdilauser posted image ...)

Mi smo za alergijo na psenico, gljivicne toksine in amalgam potrebovali 4 terapije...vedno , na zacetku terapije je preverila stanje in se tako odlocila, katera terapija bo sledila...Na koncu smo se enkrat prsili na komplet kontrolo (podobno kot prvi pregled)-in ja, to smo placali posebej...Sicer smo hodili na bioresonanco v Ljubljano, k Ge. Karin Rizneruser posted image ...

Ce te se kaj zanima, kaar vprasaj, predvsem pa: Glavo pokonci, vse bo se dobro...Se tipkamo in beremo se kajuser posted image ...

Pozdravcek vsem!!!!

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Pikci in pikice
4.11.2007 13:31:12   
Natali07
Tudi sama sem bila večkrat jezna zaradi papirjev, njihove vojne in to da ti noben nič ne pove. Vse kar sem zvedla je bilo po naključju ali od kake mamice s podobnimi težavami.

Porodniško podaljšajo za 3 mesece, tako je sedaj neglede na otrokove težave. Tako mi je rekla na CSD in jaz sem dobila podaljšano za 3 mesece. Mislim pa da če je z otrokom res kaj zelo hudo narobe, ti lahko kasneje odobrijo bolniško za otroka mislim, da tudi za 3 mesece. Ampak o zadnjem nisem 100% prepričana.

Če pa ti odobrijo dodatek za nego, lahko uveljavljaš tudi povračilo cestne takse za en avto(do določene kubikaže) in tudi nekatere zavarovalnice ti priznajo popust pri zavarovanju avtomobila (osnovnem in kaksko). To sem jaz žal zvedla prepozno( za popust), se učimo in pri naslednji registraciji pa bom uveljavljala. O teh stvareh na CSD nimajo pojma, ona mi je samo povedala, da imaš olajšavo pri dohodnini, za ostalo sem pa zvedla od mamice s podobnimi težavami.

Tisto, da "kompliciraš - kompliciramo" sem pa že prevečkrat slišala. Tako vedno mislijo tisti, ki nimajo otroka karkoli bolanega. jaz še sedaj po več kot 8 mesecih diete večkrat slišim, da sedaj bi pa že lahko jedla in zakaj kompliciram. Kot da jaz ne vem najbolje, če kaj probam in otrok rata flekas. Ne verjetno tisti, ki ga vidijo samo občasno najbolj vejo, da znamo mamice sam komplicirat. Tako pač je, kaj hočmo.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Pikci in pikice
4.11.2007 21:50:21   
annie17
Tudi tebi Zima07 hvala za informacije in seveda dobrodošlico. Hvala bogu obstaja možnost, da se povežemo in si pomagamo. Jaz sem tega (čeprav zaradi nesrečnih alergij) ful vesela. Težko je biti osamljen v okolju, v katerem živiš, potem pa druge mamice "stokajo", ko kako noč ne spijo. Mislim, ne!

Tako,da mi je bilo kasneje žal, da nisem že prej vedla za ta dodatek, ker bi ga lahko dobili že 3 mesece prej, saj sem predložila izvide od njegove starosti 3 mesecev.

Natali07  - Torej ni pomemben datum testov za dodatek? Niso nic komplicirali, da so izvidi že stari?
Kaj pa za podaljšanje porodniške? Zdaj mi je pač na pamet prišlo, zato vprašam.

No, moram se pohvalit, da sem se malo pomirila. Me je to tak iz tira vrglo, kot da bi bilo konec sveta. PA NI!!!user posted image

Samo še to me zanima. Naš mali se je začel ful praskat po ušesih in danes sem zasledila, da ima čist rdečo uho, ampak ne zunanji del, vendar znotraj, kolikor se pač vidi. A je to tudi kak znak?
Ima še nekaj mozoljčkov po obrazu, mislim, da zaradi fruteka, ki sem mu ga dala pred testiranjem, sam se je koža že izboljšala.

Aja, to vam še povem: ko sem govorila s pediatrinjo, ki nas je nadzorovala v bolnici, mi je razložla, da možno alergije niti ne bom zasledila na koži ali pa v blatu, ampak bo to vse bolj notranje. Tak da si razlagam, da kot simptome oz. reakcije gledate tudi z vidika otrokovega obnašanja. Če ful odstopa.

No, toliko od mene. (Mogoč pa komu prav pride.)

Cav buc bav

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Pikci in pikice
4.11.2007 21:55:46   
binabona
ojla damice

annie17 dobrodošla. Zelo dobro poznam te "zlobne in zahojene" jezike:pa saj mal čokoladice ni še nobenemu škodilo, zdaj je pa že tok velika, da bi lahko tud mal čipsa pojedla, otroci so pa ja vedno sladek čaj pili...user posted image  

Škoda se je s tem obremenjevati, sama najbolje veš kaj je za tvojega otroka dobro in upoštevaj svoj insktinkt. Da te pa vrže iz tira vsakič ko ti zdravniki kaj slabega  povedo, pa ni nič čudno, mislim da je malo kdo sposoben hladokrvno in popolnoma razumsko spraševati stvari po taki informaciji. Včasih pomaga, da si napišeš kaj vse moraš vprašati.

Jaz vam želim podalšanje porodniške in dodatek za nego, predvsem pa vam želim, da vsega tega ne bi potrebovala in da vam bo boresonanca maksimalno pomagala. Super je ker ste začeli zelo zgodaj.

Mi smo imeli cca 8 terapij- nisem 100% ker smo vmes imeli nekajkrat le testiranje. Imeli smo alergijo na KM in črevesne glistice, ki so naši pupiki povzročale največ težav in so bile vzrok za alegijo. Zdaj smo po 6.mesecih končali z terapijami (skupno z 2 meseci premora), tudi uradni testi so bili negativni, vendar smo se na bioresonanci odločili, da počakamo od 1.5-2 leta naše user posted image , nato pa na provokacijo.

Občasno imamo še vedno rdeča lička in kakšno majhno pikico, ki pa se pojavi in izgine. Nazadnje mi je na bioresonanci rekla, da se bo to še pojavljalo in ni vzrok alegija pač pa je posledica čiščenja telesauser posted image . Jaz sem vseeno vsakič ko lička zažarijo čist živčna in že tuhtam kaj je vzrok, nato najpogosteje pridem do spoznanja, da so imeli na bicomu prav, tako kot vedno.

Mi smo tudi hodili h Katin Rižner je user posted image .

Se beremo

čauči

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 7:32:05   
Natali07
annie17 - mislim, da zadnji izvidi ne smejo biti starejši od 6 mesecev za dodatek za nego. Naš je bil pa komaj 6 mesecev star, tako da izvidi nikakor ne bi mogli biti prestari.

Drugače sem pa predložila tudi za podaljšanje porodniške čisto vse izvide od odpustnice iz porodnišnice naprej, do zadnjega ki sem ga dobila ene teden pred oddajo vloge.

Tudi naš se kar naprej praska po notranjosti ušesa, ampak ne vem ali je to znak tudi alergije, jaz imam občutek da to počne ko ga matrajo zobki user posted image user posted image user posted image

Seveda so znaki alergije lahko različni: naš po določeni hrani (polenti, proseni kaši, ...) bruha, po nekateri dobi pike, po nekateri pa se joka kot bi ga iz kože dajaluser posted image . Tako, da bodi pozorna na vse znake, še posebej če ima več alergij.

Sedaj pa šibamo do pediatrinje in na fizoterapijo, pa da vidim kaj mi naša draga pediatrinja reče glede pridobivanja teže.
Če mi ne uspe danes več priti za računalnik in jutri šibamo na provokacijo se vse lepo imejte in pazite na svoje sončke.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 8:31:14   
mentos
Pozdravljene punce,
tudi jaz sem že pisala, da ima naša alergijo na jajca in mleko, ter atopijki dermatitis. Me pa zanima ali tudi meni pripada dodatek z nego, ali je to samo za tiste, ki hodijo na kakšne terapije.?
 
Drugače sem se pa pozanimala na CSD za podaljšanje porodniške in mi je rekla,  da odam izpolnjeno vlogo zadnji mesec pred iztekom z priloženimi dokazili. Da pa naj bi odobrili le če je otrok alergik na najmanj 3 stvari, tako da ne vem kako bodo pri nas jemali, kajti imamo alerijo na mleko, jajčni beljak, in jajčni rumenjak.

Hvala

priponka na sporočolo iz strani 8
Pozdravljene!

Pred tednom dni sva s hčerkico Hano odšli na testiranja za razne vrste alergij. Prvi rezultati so pokazali alergijo na jajca (predvsem kritičen je beljak), testiranje za alergijo na mleko je bilo negativno. Vse skupaj so poslali na nadaljne analize v Ljubljano, od koder sem danes prejela dodatne izvide. Rezultati so naslednji:
- IgE na kravje mleko: 0,15 kU/l, razred 0,
- IgE na jajčni beljak: 14,2 kU/l, razred 3 in
- IgE na jajčni rumenjak: 0,45 kU/l, razred 1.

Glede na izvide so mi do nadaljnega predpisali strogo dieto (brez jajc in kravjega mleka) in kot dodatek Pregomin. Ponovno kontrolo imava čez 3 mesece.

Že 3 tedne jeva Pregomin in pikice na nogah, po obrazu, vratu in trebuščku so še vedno. Mažem z Eucerin kremo zmešano v lekarni, in nič bolj. Ali ne bi mogle pikice že izginiti, če sva izključno samo na Pregominu.? Kaj pa če ji ta mlako ne ustreza.? Kopam jo v kopeli od A-DERME. Kaj svetujete, oz. kdaj rdeči flekci, pikice izginejo.
 
Sem iz Gorenjske pa bi tudi rada probala bioresonanco za Hano. Kam mi svetujete, da grem, koliko terapij, cena ene terapije, in koliko časa da opraviš vse teste. Je mogoče kak dober na gorenjskem ali v LJ.

Za nasvet in mnenje se vam lepo zahvaljujem

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 16:15:53   
piščanc
mi smo hodili na bioresonanco v rogaško, najprej testiranje, potem cca. 10 terapij, trajalo je približno 6 mesecev. cena terapije je bivših 12 jurjev. po koncu terapij smo uvedli vsa živila in je vse OK. po 6 mesecih normalne prehrane sva šla še na eno testiranje v lj in je vse OK. mi smo zmagali.

pri nas so se alergije pojavile zaradi povečanega števila glivic v črevesju, ki so poškodovale črevesje, le-to pa je prepušalo prevelike molekule v telo. glivice so se povečale zaradi zmanjšane odpornosti zaradi cepljenja takoj po rojstvu. ta virus tuberkuloze je še vedno prisoten v telesu malega in ga bo še kar nekaj časa izločeval (po besedah terapevtke). seveda tega prej nisem vedela. uradna medicina pa je priznala samo senzibilizacijo... če ne bi šli na dieto in terapije sem 100%, da bi se prava alergija kmalu razvila.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 21:55:51   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: mentos


Sem iz Gorenjske pa bi tudi rada probala bioresonanco za Hano. Kam mi svetujete, da grem, koliko terapij, cena ene terapije, in koliko časa da opraviš vse teste. Je mogoče kak dober na gorenjskem ali v LJ.



V Kranju (na Orehku) je tudi bioresonanca, Salvita. Vem pa le to, da je čakalna doba 6 mesecev user posted image

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 22:14:18   
rožica81
Živjo!

Vas še enkrat lepo pozdravim user posted image  

Enkrat sem že pisala, ampak se nisem prav razpisala... Se vam pa lahko sedaj, ko mali Nace spi user posted image

Nace je star 6 mesecev, alergijo smo (no, sem) ugotovili pri dveh mesecih in od takrat sem na dieti brez kravjega mleka. Sama sem prišla do tega, da je alergičen še na svinjino - je dobil kar mehurčke po nogicah user posted image , pa še kaj bi se našlo. Sedaj 3 tedne uvajava gosto hrano in sem bila tolikokrat zmedena, ko je dobil pikice po obrazu, trupu, kakal s krvavimi nitkami..., da sem začela beležit, kaj poje on in kaj jaz. Reakcije na hrano so pa ful različne user posted image  Res je sonček, do sedaj mu je najbolj všeč brokoli user posted image

Pediatrinja je priporočila uvajanje nove hrane po cel teden, da se vidi reakcija. No, jaz sem to nekoliko prilagodila in mu dajem nekako 4 ali 5 dni isto hrano, ves čas pa poslušam, da naj mu dam to in ono... Kar naprej poslušam, kako kompliciram, vsi mi govorijo, da se mora otrok navaditi na vse... In kaj? Naj kaka kri, ker se mora navaditi na določeno hrano? Verjetno, ne, a ne... Se mi zdi kar škoda besed, je pa prav tako, kot sta napisali annie17 in Natali07 - "kompliciramo"...

Čez 2 dni greva na provokacijo za kravje mleko in si res srčno želim, da bo prenesel mleko in da alergije ni (glede na to, da nobeni testi niso pokazali alergije). Če pa ne bo tako, bomo pa gurali naprej, tako, kot smo do sedaj. Včasih postane res težko, ampak zaradi malega zaklada se vse splača in se je vsekakor vredno potruditi. user posted image

Saj sploh ne vem, kaj sem napisala, sem ful zmedena danes. Sem ful enih stvari pozabila vprašati sestro, kaj moram prinesti - greva za 4 dni, s tem da bom morala svoje bivanje tam sama plačati user posted image  A ne gre tako, da doječi mamici pripada postelja ob otroku in to krije zavarovalnica? Vsaj v Ljubljani je bilo tako...

Je pa res super za tale forum, vsaj tu smo punce, ki razumemo ena drugo in se podpiramo. Že kar nekaj koristnih informacij sem našla.

Lep večer, pazite nase in svoje zaklade user posted image

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Pikci in pikice
5.11.2007 22:19:50   
rožica81
Mentos, še tole:

Mojemu sinu pikice po obrazu zaenkrat še niso izginile, po telesu pa prav kmalu po tem, ko sem nehala uživati alergeno živilo.  Kože pa nima gladke in me prav zanima, če jo bo kdaj imel user posted image  Je pa potrebno ful previdno prebirati etikete na živilih, ker mleko je povsod. Vsaj meni se je tako zdelo, ko sem ga kar naenkrat morala črtati z jedilnika.

A se s Hano še dojita? Morda si zapisala, pa nisem zasledila user posted image

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Pikci in pikice
6.11.2007 17:19:46   
mentos
rozica81 ne dojim več, tako da uživamo samo Pregomin.Hvala za nasvet za Orehek, bom klicala.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Pikci in pikice
6.11.2007 17:39:29   
Natali07
rožica81- tudi midva z Urbanom greva jutri na provokacijo. Če gresta vidva na Jesenice se pa spoznamo.
Tudi meni je sestra rekla da je odvisno koliko dojiš in da je treba bivanje in hrano plačat. Meni je to vse mal čudno, ker sem ravno v zadnji reviji mama brala o plačevanju bolnic, če mamica doji.Kot sem jaz tam razumela naj ne bi bilo treba plačat neglede na to koliko se doji in koliko je star, da jim to krije zavarovalnica. Tako, da mi ni nič jasno.

Mene bolj skrbi, če ne bom imela dietne prehrane, ker malček ni (oz je bil)alergičen le na mleko, ampak tudi jaje, krompir, polento, proseno kašo, zelje.... in vsega mu s testi niso dokazali jaz sem pa vidla reakcije.  Tako bo lahko ratal flekast pa bodo mislila da od mlekauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Pikci in pikice
6.11.2007 20:09:55   
annie17
Ojla!

Danes sem iztržila napotnico za alergologinjo. Sem se hotla naročit, pa se mi je samo tajnica javljala. Mislim, reče: pokličite takrat pa takrat, a se noben ne javlja. Pa sej bom zrihtala!
Saj vem, da je še daleč, ampak, kako zgleda provokacija? To je v uradnih "vodah"? Greš to v bolnico, al to sam narediš doma?
Natali07: torej, če uradna medicina potrdi, ne bo problema.  Ce pa ne, se bomo pa sami pozdravli in bomo pač stisnili zadne "denare".

A porodniško pa podaljšujejo izključno zaradi alergij al obstajajo tudi kake druge možnosti, npr. težave kot atopijki dermatitis. A obstaja kak zakon al pravilnik, ki bi ga lahko prebrali, da bi vidli, kaj oni vse upoštevajo za te stvari. To bi bilo fajn zbrskat. Kaj pravte?

Mentos: nam so v bolnici priporočili, naj poskusimo z Allernovo od Novalaca. Je malenkost dražje, ca.15evrov, je pa na bazi pšenice. Probaj. (Mogoč bi bilo možno tudi zamenjat s Pregominom, sam na komisijo treba pisat.) Naš ni hotel pit, je bilo še slabš. Mi mamo od vsega začetka probleme s Pregominom, ga noče, če ni res lačen, pa še takrat ga prisilim, žal. Al pa probaj NE uporabljati kreme kak teden!

Toliko za danes. Srečno in glavo pokonci!









(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Pikci in pikice
6.11.2007 20:38:45   
rožica81
Natali07, se jutri spoznamo user posted image  Mi je rekla sestra včeraj, da bomo 4 mamice z otročki na provokaciji in bomo skupaj v sobi. Ker sem bila včeraj tako zmedena, sem danes še enkrat klicala in vprašala, kako je s tem, ker Naceta še dojim. Je rekla sestra, da bom sprejeta kot doječa mamica. Saj pravim, ko sva bila z malim v Ljubljani, so mi iskali posteljo toliko časa, dokler je niso našli, sem pa bivala tam gratis - častila zavarovalnica. Sem bila pa v sobi s še eno doječo mamico, njen sin je bil pa star 15 mesecev (če ne še malo več).

Kar se pa hrane tiče, pa po moje ne bo panike, boš povedala, česa ne smeš in te bodo upoštevali. Menda, no user posted image

Zdaj moram pa še ful stvari zrihtat... Moj bo samo doma user posted image  Ni navajen user posted image

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Pikci in pikice
9.11.2007 22:15:21   
annie17
Tudi naš se kar naprej praska po notranjosti ušesa, ampak ne vem ali je to znak tudi alergije, jaz imam občutek da to počne ko ga matrajo zobki

Ja, mogoče bomo pa res dobili kak zobek, bolj rahlo spimo.
No, končno sem dobila datum za testiranje.
A kdo pozna alergologinjo Kavalar v Mariboru? Slišala sem le, da je ful v redu.
Upajmo na najbolje, potem pa gremo na bioresonanco.

lp

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Pikci in pikice
10.11.2007 20:14:50   
Natali07
Se na hitro mal oglasim. 

Danes  sva prišla z Urbanom iz bolnice, kjer sva bila 4 dni na provokaciji za kravje mleko in sostanovalca sta bila rožica81 in njen Nace. Lepo da smo se spoznali in zaradi družbe lažje preživeli 4 dni zaprti v sobi, ker bi se drugače lahko nalezli še česa. 
Urban je še kar v redu prenesel, ni bilo nekih posebnih pikic, samo mu je pa mleko v velikih količinah delalo kar malo težav saj se mi je zbujal na uro do uro in pol - ga je zvijalo (upam, da je to od dolge diete in da ne pokaže ponovno alergija).  Si pa lahko predstavljate, kaka sem bila zjutraj, ko sem navajena da spi celo noč. Kot zombi. Upam, da bo doma po starem.
Za enkrat začnem jaz jesti mlečne izdelke (navaden jogurt, brez dodatkov, skuto - kot malčki), Urban je še naprej na Allernovi, nato pa postopno, ko vidim kaka bo reakcija in če se je navadil bo tudi on začne uživati mlečne izdelke, vendar kravjega mleka še ne (v smislu, da bi ga pil).

Sam, da je za nami, ker me je tale provokacija kar pošteno nervirala.

annie 17 - spodaj imaš naslov, kjer si lahko prebereš o pravilniku za dodatek, verjetno je kje tudi za porodniško.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pravilnikNEGA.asp


(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Pikci in pikice
10.11.2007 21:07:42   
rožica81
Natali, res je bilo fajn, da smo bili skupaj, da je vsaj tako hitreje minilo... Upam, da bo Urban danes lepo spal in se spočil. Tudi njega so tile dnevi ful zmatrali, kajne? Ja, pa tudi ti, kajne user posted image
Nace že eno uro spi, kar je zanj že čudno, da ob 20h dol pade. Je res utrujen.
aja, a si si že kaj posebnega mlečnega privoščila? Pa že fino najedla? Mi smo šli pol na kosilo, pa sem jedla bučke s skuto user posted image , pa še purana, riž z zelenjavo. No, pa de ne boš mislila, da sem se najedla, ker sem pol še od mojga meso in krompir zmazala user posted image  Jedec sem, ni kaj user posted image

Zdej pa spat!

Lep večer, punce!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Pikci in pikice
11.11.2007 9:48:54   
Natali07
rožica81 - Urban je bil tudi po poti domov siten in sem se odločila, da še kak teden ne bom jedla mlečnih izdelkov, da se vse malo umiri. Tako je tudi pediatrinja svetovala. Doma sem pojedla pa 5 kosov kruha z margartino, sladkorjem in sezamom, saj sem se v bolnici naveličala samo riževega mleka in nič kruha. Po obilnem sladkanju sem šla pa v banjo, sem si privoščla kopel in me ni bilo dve ure na spregled. Je prav pasal mal miru in da vse odmislim.

Urban je tudi zaspal že ob 18:00 se enkrat zbudil s kričanjem ampak to je bilo pa tudi vse do 8:00 zjutraj, ko se je začel pogovarjat. Danes je čiso drug, se sam igra na blazini in je ves zadovoljen.

Saj res, a si kaj shujšala. Jaz sem skoraj dva kg, ampak se bom potrudila in ju kmalu nadoknadila. Danes gremo k tašči na kosilo, potem pa jaz v akcijo s peko piškotov mi je cuker čisto padu.user posted image

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Pikci in pikice
11.11.2007 20:34:52   
binabona
dober večer

Natali07 in rožica81 super, da ste se spoznali. Kako gre ta provokacija? Sem razbrala, da ste bili hospitalizirani. Meni so rekli pri dr. Voduškovi, da bomo z user posted image  tam 3 dni po 8 ur in ne cel danuser posted image . Mogoče je pri njih drugače. Kako so vaši sončki sedaj po provokacije? Upam, da ni nobenih posebnih reakcij. Jaz sploh ne vem kako bi svoji pupiki začela dajati mleko, nekako si ne predstavljam, da lahko otrok kar vse je. Joj kok super-nič več branja dekleracij, opazovanja kaj bo dala v usta na obisku...

Naša Hana naj ne bi imela več alergije-po uradni in alternativni medicini-pa je koža spet čist  v p.... , čeprav sploh od daleč ne vidi nič mlečnega. Sploh ne vem, kaj je zdaj touser posted image . Mislim, da bom šla spet mal na bioresonanco z njo, naj jo vsaj stestirajo, da vidim pri čem smo. Kar se pa tiče provokacije, se pa prav bojim to speljati, glede na to, da so reakcije kože tudi ko ni vzrok hrana-vsaj mislim.

Kje si madela? Nič več se ne oglasiš, te pogrešamuser posted image , javi se kaj.


Punce uživajte in se pišemo.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Pikci in pikice
11.11.2007 21:15:40   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

Saj res, a si kaj shujšala. Jaz sem skoraj dva kg, ampak se bom potrudila in ju kmalu nadoknadila. Danes gremo k tašči na kosilo, potem pa jaz v akcijo s peko piškotov mi je cuker čisto padu.user posted image


A veš, da sem tudi jaz kilo ali dve dol dobila. Ne vem točno, ampak se že po hlačah ful pozna, mi dol lezejo user posted image  Jah, saj veš, od čežane za zajtrk se da komaj pregurat do kosila user posted image  Mi je pa mami danes prinesla eno pecivo in piškote - oboje z mlekom in brez jajc, ful mmmljask user posted image  Ne pretiravam pa še s temi mlečnimi izdelki, ker je po moje mali še čisto nabasan tistega mleka... Noro, res. Danes je komaj kaj pojedel, goste hrane sploh ni hotel, zaspal je pa že malo čez sedmo user posted image  Po moje bo danes ponoči zbujanje na 2 uri, ker bo tako lačen user posted image  Sicer je bil pa ful živahen ves dan, se smejal, brcal, delal trebušnjake user posted image  ne vem, no, upam, da ni kaj narobe, ker noče jesti user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Pikci in pikice
11.11.2007 21:21:22   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: binabona

Kako gre ta provokacija? Sem razbrala, da ste bili hospitalizirani.



Binabona! Mi smo bili hospitalizirani 4 dni (3 noči), provokacija pa je potekala z Aptamilom 1 oz. kravjim mlekom za punčko, ki je ravno dopolnila 1 leto. Prvi dan so dobili po 5, 10 in 15 ml mleka po brizgi, naslednji dan 30, 60 in 90 ml (vse v razmaku pol ure), tretji dan pa 150 - 200 ml (za zajtrk, kosilo in večerjo). Vsakič so spremljali še utrip in kisik v krvi, mame smo pa še najbolj spremljale, kako se otrok odziva na vsako dozo. Vsi so bili pikasti - ampak od vročine, ker je bilo v sobi noro vroče in na srečo ne od mleka. Natali, a sem prav napisala, a sem še kaj pozabila?

Pa še to. Nam so rekli, da do reakcije lahko pride nekje do 24 ur po zaužitju. Vendar pa, če je reakcija huda, se to pokaže takoj po zaužitju majhne količine mleka. Ne skrbi, binabona, boš videla, da bo vse ok! Bom držala pesti. Pa javi, kako bo šlo, velja? Še eno user posted image  za srečo user posted image

Sicer je bil pa Nace ful utrujen od tega mleka - od tako velike količine. Midva se še dojiva, gosto hrano postopno uvajava, še nimava nobenega obroka celega gostega... Edina reakcija, ki je bila, je bilo to, da je bil skoz zaspan, ker je bil skoz napokan do daske! Meni se je ful smilil. No, saj pravim, da edino danes nekoliko štrajka pri hrani. Srčno upam, da bo jutri že bolje.

< Sporočilo je popravil rožica81 -- 11.11.2007 21:22:50 >

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Pikci in pikice
12.11.2007 9:26:33   
Natali07
binabona- rožica81 ti je provokacijo lepo opisala. No pozabla je povedat, da nismo smel dajati otrokom in tudi midve nisve smele jesti nič od zunaj, samo njihovo hrano, zato sve bile pa tudi lačne.

Z uvajanjem mleka pa se ne sme prehitro pretiravat, ker so bili naši malčki dolgo na dieti. Tako, da najprej kak mlečni izdelek, še vedno pa Alllernova ali Progemin, kar spijejo mleka. Šele kasneje se preide na neko prilagojeno mleko primerno starosti otroka.

Veš žal je treba pa še vedno gledat dekleracije, da ne vsebuje barvil, komnzervansov, arom, skratka E-jev user posted image user posted image user posted image  Ampak bo že, če je vsaj mleko lahko v izdelkih je to že velik napredek. Ostalo bomo že nekak.

Boš vidla, še vse bo v redu in tudi provokacijo bo prenesla. Čeprav sem jaz prvo noč doma bila že čisto iz sebe, ko se je prvič zbudil in kričal, ker sem mislila, da se bo nadaljevala zadnja noč v bolnici (se mi je zbujal na eno uro in pol in kričal - ga je očitno zvijalo, od prevelike količine mleka). Ampak je sedaj čisto drug, stari Urban in zaenkrat še spi. Pa naj spi, sam ne predolgo ker morava it zamenjat gume, ker jih očka ni v soboto, ker sem želela da pride čim prej po naja v bolnico, ampak smo šli domov šele okoli 15:00 ure, tajko, da z menjavo gum ni bio nič.

Madela kje si, res se že dolgo nisi oglasila.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?