Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.5.2007 19:28:04
pika74
Mene pa nekaj zanima.
Ali lahko napišete kako uspešne postopke IVF/ICSI ste imele: - dolgi ali kratki postopek (katera kombinacija zdravil) - koliko celic ste imele? - koliko celic se je oplodilo (morule ali blastociste), je bilo kaj zamrznjenčkov? - ali je bil test + ali -
Za primer bom jaz napisala svoje: ------------------------------------------------------------------ 1. IVF - kratki postopek (suprefact, gonal - 3 ampule) - 7 celic - 2 oplojeni moruli, 0 zamrznjenčkov - test negativen ------------------------------------------------------------------- 2. IVF - dolgi postopek (suprefact, gonal - 3 ampule) - 18 celic - 2 oplojeni moruli, 0 zamrznjenčkov - test negativen ------------------------------------------------------------------- zdaj me pa zanima, kaj bo v 3. IVF... - dolgi postopek (suprefact, gonal - 2 ampuli) -? -? -? -------------------------------------------------------------------
Hvala
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.5.2007 19:45:12
Špelka
1. IVF - dolgi postopek (suprefact in gonal) - 9 celic - 5 oplojenih (1 blastocista, 4 morule), 0 zamrznjenčkov - 2 vstavljena, test negativen
2. IVF - kratki postopek (cetrotide in gonal) - 11 celic - 9 oplojenih (2 blastocisti, ostalo na ravni 8 celic) - 2 vstavljena, test pozitiven za enega
P.S. Pika - mislim, da si ti v prvem postopku imela namesto suprefacta cetrotide, sam sej ni bistveno.
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.5.2007 20:06:29
Anonimen
Hvala. K temu še dodam 4 laparaskopije in eno malo večjo operacijo. Zdravila pa sploh ne bom naštevala,ni kar nisem poskusila.Od vsega sem največ pokasirala kilogramov.
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.5.2007 20:08:52
pika74
Ja kile... jaz sem tudi danes eno kilo pokasirala . Pa sem jih od začetka jemanja klomifena (to je blo ene 3 leta nazaj) nabrala že ene 3-4 kile. Vsak dan si rečem - jutri pa res začnem hujšat haha.
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.5.2007 22:08:40
DaisyE
Dalija, zdaj te pa še bolj spoštujem...
Pika
1. ICSI dolgi postopek (vsaj mislim - 22. dan začela s Suprefactom, ob Menogonom) 6 celic - dve nezreli, dve se nista oplodili ET tretji dan dva embrija test - Big Fat Negative
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.5.2007 10:41:27
Skorpija
1. ICSI dolg postopek diphereline in gonal-f 19 celic, 8 oplojenih, 4 blastociste 2 neuspešna transferja (1. ena celica, 2. dve celici) 1 uspešen transfer z zadnjim eskimčkom - po enem tednu abrazija
Dalija, upam, da darovalko že imata in držim pesti! Pa bravo darovalke, res ste face!!!!!
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.5.2007 10:46:30
Skorpija
Aja, aja, še kile moram komentirat... Jaz sem malo PCOjasta in v taprvi rundi špric in še po punkciji sem se zredila kot slon, res... Ko nam pa še drugič ni uspelo, mi je pa počilo v glavi od vseh pridobljenih kil (10 kil v pol leta) in sem začela tečt, hodit, nič hrane po šesti in sem shujšala do tega zadnjega postopka 8 kil in je uspelo, pa tudi med postopkom se nisem redila. To je zame cela zmaga, res!!!! Tako da zdaj do jeseni sem se odločila zgubiti še 5 kil in pol bom ready daddy Ker če nič drugega, bom vsaj čedna kt vrag in to že pomaga samozavesti, samozavest pa pride prav, ko se moraš spet preleviti v "eggplant", a ne punce
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.5.2007 10:53:42
Skorpija
Abrazija je bila po enem mescu, ne po enem tednu. Mater! Se mi vidi, da sem padla na dno pirovske flaše včeraj... Z leti človek res postaja vedno bolj mačkatozen... Grem, preden še kaj trapastga napišem!
over and out
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.5.2007 21:33:35
GoYa
Moja statistika:
1. ICSI - kratek postopek (diphereline + gonal 2 ampuli, čez 4 dni dozo povečali na 3 ampule) - 7 celic - 4 oplojene - 2 moruli vstavljeni, 2 blastocisti zamrznjeni - test pozitiven - v 11t ss in abrazija ___________________________________________________
čez 4 mesece - od 2 zamrznjenčkov 1 preživel in vstavljen - test negativen ___________________________________________________
2. ICSI - kratek postopek (diphereline + gonal 2 ampuli, čez 4 dni povečali dozo na 3 ampule) - 7 celic - 5 oplojenih - 3 vstavljene (morule), 0 zamrznejnčkov - test negativen ___________________________________________________
Vmes en spontani poskus s klomifenom. Na mizi, pripravljena za punkcijo, ugotovimo, da so folikli popokali. ___________________________________________________
3. ICSI - kratek postopek (decapeptil + menogon 3 ampule) - 6 celic - 3 oplojene - 3 vstavljene (morule) - rezultat: moja mala mišolina, ki pridno pančka v posteljici
< Sporočilo je popravil GoYa -- 13.5.2007 21:34:54 >
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 14.5.2007 9:23:25
Saša27
Naj še jaz dodam mojo statistiko:
2X IUI obakrat test negativen
3. kratki postopek z Gonalom Punkcija in dve lepi celici, ki sta se obe oplodili, vendar na koncu test zopet negativen
4. dolgi postopek s suprefactom in konjsko dozo gonala Punkcija in 7 celic, od katerih so se 4 oplodile, dve vstavili, test zopet negativen, sedaj pa me čakata v LJ še dva zamrzjenčka
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 14.5.2007 12:09:59
gugu
Da se še jaz vpišem: 1.spontani ciklus ena lepa celica- se ni razvila ni prišlo doET
2.IVF dolgi postopek (menopur in suprafact) 15 celic, 2 oplojeni nič zamrznjenčkov test- NEGATIVEN
3.IVF dolgi postopek (menopur in suprafact) 16 celic, 8 oplojenih in 3 zamrznjenčki test- NEGATIVEN, vsi zamrznjenčki preživeli a po ET test- NEGATIVEN
4.IVF dolgi postopek (menopur in suprafact) 5 celic, 2 oplojeni in nič zamrznjenčkov test- NEGATIVEN
Naj pa povem da mi je dr. Bokalova rekla in obljubila, da prvi spontani ciklus ne bo štela v postopek!!! Sedaj so spremenili pravila in se bom morala boriti,da mi ga ne bojo šteli in da mi še dovolijo v en IVF postopek! Drugače