|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mlade mamice ni več
30.5.2007 20:12:10   
beybistar
Moje iskreno sožalje vsem domačim! To, kar se je zgodilo Darji, se resnično ne bi smele dogajati!

(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Mlade mamice ni več
30.5.2007 21:36:32   
Jerneja_
Spoštovani!

Medsebojna obsojanja in ugotavljanja kdo je kdo in kakšno uporabniško ime uporablja na tej temi ne sodijo na ta forum še manj pa na to temo.

Prosim, da se takšnih izjav vzdržite, če je le možno, ker tako pomagate žalujočim in vsem, ki sočustvujemo z njimi.

Tema na tem forumu ni namenjena hvaljenju ali kritiziranju porodnišnic in zdravstvenega osebja v Sloveniji. Namenjena je izražanju sočutja in podpore vsem žalujočim ob različnih izgubah, ki se nam v življenju dogajajo.

Hvala lepa za izkazano razumevanje!

Jerneja RR

(odgovor članu beybistar)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Mlade mamice ni več
30.5.2007 22:06:05   
barica
Hvala vsem ki čutite in delite žalost z nami. Hvala pa tudi tistim ki so poiskali prave  ljudi da je prišlo v javnost. Slončica tebi pa povem da, to ni način žalovanja, ampak želja, da se nebi dogajale tako krute stvari zaradi malomarnosti. Če bi v bolnici vsak odgovarjal in plačal za storjene napake bi bilo drugače. Naša draga Darja bi povila svojega sinka in bi bila med nami. Nekateri ki pa se oglašate na drugih forumih in ste tako brezčutni da se vam ne zdi nič nenavadnega če pacient umre, vas vprašam, le kakšen poklic opravljate? Predvidevam da ste zdravnik ali kaj podobnega, zato pa se dogajajo tako krute stvari. Ko pa sem izvedela sledeče, citiram:

"MZ s strani postojnske porodnišnice ni obveščeno o tej zadevi.
Bolnišnice so dolžne v takih primerih skladno s svojimi internimi akti opraviti interni strokovni nadzor. Kadar pride do suma o strokovnih napakah ali drugih nepravilnostih, morajo o tem tudi obvestiti MZ ali Zdravniško zbornico direktno. Če Zavod ali svojci ministrstvo obvestijo o nekem incidentu, ministrstvo nemudoma pooblasti Zdravniško zbornicoSlovenije, da opravi izredni strokovni nadzor. "

pa sem še bolj zgrožena ker je še več dokaza da se resnica prikriva. Vsi tisti ki menite da ni prav da smo dali v javnost, boste mogoče kdaj v življenju okusili vsaj del tako hude bolečine kot jo čutimo mi. Hvala vsem ki ste z nami, in novinarjem ki se trudijo, da pridejo resnici do dna. Bojim pa se da ne bo nikoli nihče odgovarjal za to kar je oz NI! naredil.

(odgovor članu beybistar)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Mlade mamice ni več
31.5.2007 9:18:11   
Blacky30
Barica, sprejmite moje iskreno sožalje in sporočam vam, da vas 100% podpiram.

(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Mlade mamice ni več
31.5.2007 14:56:52   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: barica


. Vsi tisti ki menite da ni prav da smo dali v javnost, boste mogoče kdaj v življenju okusili vsaj del tako hude bolečine kot jo čutimo mi.


draga barica, jaz sem mnenja, da ti ljudje, ki tako mislijo še nikoli niso izgubili koga bližnjega, zato tako razmišljajo, mi ko smo kaj takega doživeli, dobro vemo, da se takih stvari ne da kar pozabit.

iskreno sožalje še enkratuser posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Mlade mamice ni več
31.5.2007 23:19:00   
sončnica13
moje sožalje, jaz sem včeraj tako jokalauser posted image , ko sem na netu gledala oddajo s kanala A-grozno resuser posted image user posted image user posted image .
barica-popolnoma vas podpiram pri vaši odločitvi in vam pošiljam user posted image , da vam uspe doseči pravico!
Še vedno se mi postavlja vprašanje-kako je to mogoče? To ni človeško!


(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Mlade mamice ni več
1.6.2007 7:58:36   
mika
Barica, odkar vem za vašo zgodbo, ni dneva, da ne bi  pomislila na vas in vašo družino. srh me spreleti ko se spomnim, kakšna tragedija je nastala iz tako srečnega dogodka, kot je rojstvo vašega vnuka. mislim, da ni hujšega v življenju kot to, da moraš pokopati svojega otroka, pred katerim je bilo celo življenje.
cel čas imam pred očmi sliko Darje, ko ima pri sebi sinka. oropana sta sreče, ki jo občutimo mamice s svojimi otrociuser posted image .

naj počiva v miruuser posted image

barica, vam pa želim veliko poguma in moči, da boste uspeli dokazati krivdo, ki bi se drugače pometla pod predpražnik. mi smo z vamiuser posted image


(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Mlade mamice ni več
1.6.2007 10:23:22   
Taja339
Zdravo,
najprej iskrene sožalje Darjini družini, fantu, sinku in prijateljem. user posted image  user posted image

Za to nesrečno Darjino zgodbo sem izvedela danes, od svoje sestre.
Na internetu sem prebrala kaj se je v resnici sploh dogajalo, pogledala sem inserte oddaje Svet in poslušala Darjine starše.
Solze mi polzijo po licih, v grlu imam cmok in vsa sem prestrašena, kajti moj porod je bil popolnoma enak kot Darjin - z eno veliko razliko in mojo srečo - JAZ SEM PREŽIVELA!
Pa dovolite, da z vami delim svojo izkušnjo ... pa ne bom omenjala porodnišnice, kjer sem rodila, saj to ni pomembno, pomembno je to, da se še vedno dogajajo takšne stvari ...

Leta 2000, poletje, stara sem bila 23 let.
Prva nosečnost, predviden datum poroda 7.7.2000,  vsa nosečnost poteka brez komplikacij in zapletov.
Še danes slišim besede moje sestre Suzane, da še tako srečne in vesele nosečnice ni videla.
Resnično sem bila srečna, polna energije ... in tako zelo mlada, prav tako v polnem razcvetu kot Darja.
Ampak moje dete se je odločilo, da ji je lepše v meni, kot v tem svetu - čeprav so na UZ videli, da je plod velik, so me pustili preko roka do 21.7.2000 - to je 14 dni preko PDP. Drugače sem pa od roka naprej hodila na 4 dni v bolnico na CTG.
Petek, 21.7.2000 - Ta dan (14. dni preko roka)  je bil petek, ob 7.00 zjutraj sem bila sprejeta v porodnišnico, tam so me uredili, ob 9.00 sem dobila v nožnico prvič gel za induciranje poroda. Cel petek sem bila v porodnem bloku, ker sem imela popadke, malo sem hodila po hodnikih, malo ležala priklopljena na CTG. Odpirala se pa nisem NIČ! Zvečer so mi dali injekcijo za pomiritev in spat na porodni oddelek!
Sobota, 22.7.2000 - zjutraj grem na WC - krvavim ... ob 7.00 ponovno vstavljen gel za induciranje poroda, ob 13.00 so se mi začeli popadki na 5 minut. Ob 15.00 so babice poklicale mojega fanta, da lahko počasi pride, ker sem se začela odpirat. Počasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... Zelo počasi, ker je komaj ob 20.00 zvečer prišel v sobo dežurni zdravnik in mi prepičil mehur - odtekla mi je zelena, umazana MEKONIJSKA PLODOVNICA! Nisem bila urgentni primer za CR, niti predlagali ga niso ... user posted image  Bila sem odprta nekje 3-4 cm, dete se ne spusti v porodni položaj. Ob 23.00 sem dobila vstavljeno kapalno  - umetni popadki - odprta 5-6 cm, glavica še vedno visoko!
Nedelja. 23.7.2000 - ob 3.00 zjutraj odprta 10 cm - dete se še vedno ne spusti v porodni kanal. Babica "skače" po trebuhu, da spusti otroka v porodni kanal ... ob 5.33 KONČNO RODILA !!!
Tako, tega dne smo dobili našo Aljo, težko 4240 gr in veliko 54 cm, z veliiiiko laseki.
 
Vam še povem posledice takega poroda???? Alja je bila 3 dni na intenzivni negi, na 40 % dodanega čistega kisika - ker je popila mekonijsko plodovnico - temu se reče "prirojena pljučnica" - meni so pa rekli, da je na intenzivni zato, ker sem bila med nosečnostjo okužena "z neko bakterijo" user posted image user posted image user posted image  
Na srečo meni ni bilo hujšega kot to, da imam od poroda poškodovana križna vretenca in imam velike težave s hrbtenico. Pa seveda strah pred naslednjim porodom.

No, tako se je končalo pri meni, žal, Darja ni bila taka srečnica !!!! user posted image user posted image user posted image

Sedaj sem v drugi nosečnosti in upam, da bo porod lažji - pravijo, da gre v drugo lažje - čeprav to ni pravilo.
In pa vsekakor si želim, da varno donosim to drugo deklico, ki jo nosim že 6 mesecev pod srcem in da jo varno spravim na ta svet. Prav tako si moćno želim, da tudi jaz "odnesem bolje kot prvič".

Še enkrat - iskreno sočustvujem z družino in prijatelji pokojne Darje... prav ne morem vam opisati, kako mi je grozno ...


_____________________________

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Mlade mamice ni več
4.6.2007 17:49:13   
bonika
družini izrekam iskreno sožalje user posted image

in vas podpiram pri tem da je prav da je to prišlo v javnost, kajti preveč je stvari, ki se jh prikrije in potlači in se znova dogajajo. če pa zadeva pride v javnost, se bodo mogoče v prihodnje bolj trudili.
zelo grdo se mi zdi, ker postajajo časi vedno bolj čudni in povsod vlada le denar in slava. grem stavit, da če bi prišlo do takšnih težav pri kakšni pacientki, ki bi bila medijsko znana osebnost, bi jo nemudoma prepeljali v LJ, verjetno s helikopterjem. alergična sem na pozornost, ki se jo posveča slavnim, zbolijo za gripo, pa o tem poročajo pri dnevniku...  vsi smo ljudje in za zdravje in življenje vsakega bi se moralo enako poskrbeti.
in mislim da bi morali takšni stvar priti do dna in krivca tudi kaznovati.
res je pa tudi to, da so bolnišnice natrpane, osebja je premalo, plače ne vem kakšne imajo, verjetno pa mnogo manjše od kakšnih politikov in menedžerjev, ki pa ne rešujejo življenj, in ta naša bedna država nameni bolnišnicam premalo denarja. neka novinarka je zelo lepo povedala, ko so odprli nov zapor v kopru; zapor imamo po najvišjih evropskih standardih, otroško bolnišnico pa na afriškem standardu.

Darja, počivaj v miru


(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Mlade mamice ni več
4.6.2007 20:17:27   
petraz
Še enkrat MOJE SOŽALJE...user posted image user posted image user posted image   čeprav to ne more nadomestiti izgubljne hčere, pa vseeno vedite, da je veliko takih, ki vas podpirajo in vam dajo prav.

Sem ena tisti, ki sem že par dni po smrti vaše Darje, prebrla prav na tem forumu, da je umrlo mlada mamica.. in to v Postojnski porodnišnici, katero tako vsi hvalijo user posted image user posted image  Ja, tiste, ki si porod plačajo, druge manj...

Zelo, mi je bilo hudo, kar jokala sem čeprav je sploh nikoli nisem poznala... Sem pa mamica 2. letnika in 4. mesečnika... in mi je še toliko huje... Tako, sem še isti dan obvestila vse svoje prijateljice, tudi bodoče mamice, kaj sem prebrala in jih med drugim vprašala, če se kje kaj govori o tem ali pa vsaj piše... NIČ... Minili so dnevi in celo teden dni, pa še nič ni prišlo v javnost???? user posted image user posted image  Le zakaj NE?? Ni in ni mi dalo miru... ker mi je bilo zelo hudo pri srcu in sem celo vprašala prijateljico, kako bi lahko to prišlo v javnost, saj se ne more kar vse pozabiti...  Saj gre vendar za živlenje!?...

In ni minilo dva dni, ko sem slišala, da se je nekje po TV govorilo o tem primeru... Mamice, so kar jokale, ko so gledale TV .. žal sama nisem gledala TV, saj sem zbolela in obležala v postelji.. sem pa bila zelo vesela, da je končno prišlo v javnost... naj se izve, kaj se dogaja v naših porodnišnicah.. Pa čeprav s tem ne bomo povrnili Darje...

Tako, da veste, da nas je veliko, ki vas popolnoma razumemo in vas tako podpiramo... Pa ostanite močni, pa kljub veliki žalosti, veliko lepih trenutkov z malim Žanom...user posted image


(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Mlade mamice ni več
7.6.2007 12:46:35   
nana09
Draga starša, Darjin partner in mali Žan, iskrene sožalje.

Kot drugim se tudi meni kar ježi koža ob vaši zgodbi. Ker sem sama imela težave z odpiranjem, sem se odločila, da vam pojasnim svoja predvidevanja glede na izkušnje. Tudi jaz se nisem odpirala in dobivala sem tri dni gel. Ker sem želela, da bi bilo čim prej mimo, sem po napotkih prijateljice vprašala zdravnika zakaj mi ne dajo umetnih popradkov, da bi se prej odprla. Zdravnik mi je odgovoril, da bi to lahko povzročilo prevelik pritisk za telo in bi lahko prišlo do velikih poškodb maternice ali bi mi lahko celo počila kakšna žila. Dokler nisem bila odprta 3 prste me sploh niso pošiljali v porodno sobo. Pri samem porodu potem nisem imela večjih krvavitev in težav. Za to sem hvaležna zdravnikom, da so postopali pravilno. Moj mož je pa bil vse tri dni v strahu, da bo izgubil še mene. Ker je bila moja punčka že mrtva, bi CR tudi ogrožal moje življenje.

Pravilno ste ravnali, da ste zbrali toliko moči in povedali svojo zgodbo javnosti. Jaz nisem imela poguma. Svojo punčko sem izgubila zaradi malomarnega ranvnanja ginekologinje. Nekako poskušam sprejeti vse kot usodo, čeprav vem, da bi se lahko končalo drugače. Meni je ginekologinja na zadnjem pregledu (bila sem v 39 tednu nosečnosti) rekla, da se moji deklici nikamor ne mudi in je vse v redu, čeprav mi je delovala nekoliko negotova. Rekla je naj grem v bolnišnico na pregled čez 5 dni in čez 5 dni je bilo, ko sem svojo deklico čutila le en krat. Zadnje tri tedne sem hodila na preglede, ker sem čutila močne bolečine, vendar so me obravnavali kot da kompliciram. Tistega dne, ob prihodu v bolnišnico mi je babica rekla - a samo zato ste prišli...dokler ni nastavila CTGja. Kar pa me je najbolj prizadelo pa je, da je ginekologinja v latinščini napisala v materinsko knjižico, da moram takoj v bolnico, čeprav je meni rekla, da čez 5 dni. In tako so zdravniki obesili krivdo name, češ, da nisem upoštevala navodil ginekologinje. Ja, tako se današnji zdravniki poigravajo z življenji. Ko sem iskala kam se lahko pritožim, sem naletela na Zdravniško zbornico, kjer so v komisiji tako ali tako zdravniki - v bistvu kolegi - in tako se krog zaključi, sami sebi so sodniki in nihče jim ne more do živega. V Sloveniji ne obstajajo neodvisne osebe, ki bi izvajale kontrolo nad neodgovornim in malomarnim početjem zdravnikov. V bistvu smo prepuščeni sami sebi, mogoče še kdo kaj doseže, če ima veze.

V bistvu je edini način, da se pove v javnost. Če le imate moč. Jaz sem se bala takšnih odgovorov, kot jih dobivate vi. Češ, da to počnete zaradi žalovanja, bala sem se raznih laži, kot jih pišejo tudi na tem forumu in potem še nekateri začenjajo s statistiko...osebno mi gre na bruhanje, ko berem takšne stvari. Naj vas te stvari ne ganejo in pojdite močni naprej.

(odgovor članu barica)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Mlade mamice ni več
7.6.2007 20:14:38   
petraz
Nana09 kako mi je hudo zate.... user posted image user posted image user posted image

Pa saj ne morem verjeti, da se lahko to dogaja pri nas... GROZA... Vem, da ti mora biti zelo hudo, še posebno zato, ker nisi po svoji krivdi izgubila otroka, zdravniki pa se tako obnašajo.... Ne vem... Upam, da bo le prišel dan, ko bo le nekdo znal prisluhniti tudi ljudem in jim v pravi meri pomagati.

Jaz lahko rečem samo to, rodila sem v MB porodnišnici, katere ne bi zamenjala, čeprav sem prvič rojevala zelo, zelo doglo 11h in še več...(večino časa sva bila sama s partnerjem), drugič pa le 2h in 10 min.. Vendar pa je osebje zelo prijazno in upam, da se ne bodo razmere poslabšale... Hvala pa predvsem babicam, ki so zelo razumevajoče, še posebno babica Verena.

Ostanita močna z mož... user posted image

(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Mlade mamice ni več
7.6.2007 20:31:41   
purple
Moje sozalje vsej družini.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Mlade mamice ni več
8.6.2007 9:53:44   
roses
barica, mene zanima kdaj bo razplet te zgodbe? ste že kaj novega ugotovili? alli še vedno vsi prelagajo krivdo eden na drugega? ali bo razplet tudi po tv?

še enkrat sožalje!

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Mlade mamice ni več
8.6.2007 17:09:19   
bt08
user posted image Barica in vse ostele ki ste na podobnem želim eno veliko sožalje in čimprejšne okrevanje.

Ko to prebiram mi v oči silijo solze in mam po cewlem telesu naježeno kožo.
Ravno ko se je to zgodilo Darji in sva se z mojim pogovarjala o tem.Sem rekla pol naj bom pa še enkat noseča,da me bo strah,da bodo ostali sami ali karkoli podobno.Res mi je hudo.

Ko sem jaz rodila 2 leti nazaj.Sem bila psihično na tleh,tisti dan.Ko sem dobila popadke,me je peljal v porodnišnico,ni bilo vratarja,nobenga ni bilo.Pa sem kar šla tja ker so porodne sobe.Najprej me sestar nadere zakaj sem prišla,pa kako vem da imam popadke,če sem prvič noseča.Halo?Kaj je s teboj sestra,prišla sem zato ker vem da nekej ni ok.
No končno me priklopijo na ctg in kaj ugotovijo da mi ne kaže popadkov nič,mene je pa kr metalo po porodni.Pa mi merijo pritisk je prišel na 210/160.
Ko me čist spedenajo morm še na wc pa hodit po hodniku gor in dol.Moj je bil bled ko stena ko je vedel za kaj gre,jaz pa blage nisem mela kaj bo.
Končno me dajo v porodno,pregledajo in rečejo nekaj v latinskem jeziku,da je mojmu pikcu v mojem trebuhu padel pulz za 70% in takoj naCR,pa še kri je imel zelo,zelo slabo.
Ampak hvala bogu se je vse srečno končalo in sva šla po 7 dneh oba zdrava,srečna domov k atiju ki naju je komaj čakal.
Še danes se zjočem ko se spomnim na ta dan.Zelo si želim še eno štručko,eno majceno bitje ob sebi,dati Ožbej ubratca ali sestrico.Pa ne upam,bojim se,da bom mogla spet dat to čez,čeprav ni ne vem kako bilo hudo,ampak v srcu mi je še vedno težko.Zato pa pravim če ne bi bilo tistega zdravnika kateri je bil,bog ve kaj bi bilo z nama.Zelo sem mu hvaležna in sem ga zato vzela za svojega ginekologa,ker prejšna je bila pa joj,da glava boli.
Res punce zelo sem vesela da imam zdravega sina,res zdravega,skoraj nikoli ni bolan,vesel,sej ponagaja,ampak hvala bogu da ga imam,in ga tudi obožujem neizmerno.

Barica iskreno sožalje iz dna srca vam želim.In čimprejšno okrevanje in ljubite svojega Žana in ga lepo vzgajajte skupaj z očetom.user posted image En velik ,topel objem vaši družini!!!!!

_____________________________

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!


(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 140
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?