Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Smo imeli s škratom posvetovalnico pri devetih mesecih in mu izmerijo glavico (pa stehtajo, zmerijo višino), nakar pediatrinja vnese dobljene številke v razpredelnico in začne zmajevati z glavo- po višini je ravno na spodnji meji za svojo starost, obseg glavice ima pa 2 cm nad najvišjo "normalno" vrednostjo
Tudi sprednja mečava je še zelo odprta, torej mu bo glavica še dosti rasla. Poslala nas je v razvojno ambulanto, kjer smo dobili datum konec maja. Nisem paničar in kolikor sem brala po netu, to sploh ni nujno kaj groznega, ampak rabim malo tolažbe- a je katera imela podobne težave? Itak sem vedela, da so tiste moje vodene koze med nosečnostjo čisto prelepo šle mimo

- to celo piše v odpustnici iz porodnišnice). Če sem si prav zapomnila, ima zdaj pri 10 mesecih 47cm. Očitno je to zdaj vredu, ker ni padel več noben komentar na obseg moje glave
.
mora biti- če je vse ok, se imamo čisto prelepo, a ne? Pa še vreme je bilo včeraj tako pravo za slabe novice.