|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 17:26:41   
žigolino
Lep pozdrav! 
Že dalj časa spremljam tale vaš forum ampak od danes sem tudi član.Ker rešite marsikateri problem ali vprašanje vas tudi jaz prosim za pomoč.
Moj najmlajši je star dve leti in sedaj so odkrili alergijo na KM.Ko sem to sporočila v vrtec,so mi odgovorili da moram sama nosit sojino mleko ker je predrago.En liter pa ne bi spil v štirih dneh.(po odprtju ga moraš porabit v štirih dneh)Seveda sem že kupla in nesla v vrtec.Ali naj zahtevam manjše plačilo vrtca??? user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 17:31:33   
al1*
Vrtec mora po zakonu otroku zagotoviti primerno prehrano. Če si v vrtec nesla potrdilo o alergiji, ga morajo upoštevati!

_____________________________

lp


(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 17:49:06   
Muca Copatarica
V vrtec moraš, vsaj v vrtcu v moji okolici je tako, dostavit potrdilo zdravnika o alergiji in vtrec potem kuha zanj posebne zajtrke, kosila in pripravlja malice. Tako, da mislim, da bi morali to dobiti tudi pri vas. Pa brez dodatnega plačila. Obrni se na ravnateljico/ravnatelja in se poskusi pogovoriti z njo.
Pa čimbolje uredi.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 20:33:50   
žigolino
Sem nesla izvid iz bolnice in potrdilo pa so rekli da za enega se jim menda ne splača!user posted image

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 20:51:37   
Lusa
Pri nas v Gornji Radgoni ima samo ena punčka hudo alergijo na 10 stvari hrane in ji vso hrano vrtec poskrbi.Pri vas je pa res to žalostnouser posted image

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 20:58:13   
al1*
Jaz ti svetujem, da pobrskaš po netu in najdeš pravilnik, ki to določa. Poskusi za pomoč povprašat tudi na MON-u, na forumu alergija.
Splača ali ne splača, vrtec mora zagotoviti otroku primerno hrano.


_____________________________

lp


(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 21:33:46   
lelaval
Ko je moja starejša hčerka šla v vrtec, je bila edina z alergijo na KM. To sva omenila že ob vpisu in, ko je bila sprejeta, so dejali, da ker je edina s to alergijo, sami niti ne vedo, kje to nabavit, so prosili, če lahko sama prineseva (mleko, jogurte, pudinge,.. - takat sva lahko kupila le v domačih lekarnah), zato pa sva imela nižje plačilo, saj v plačilo niso bili všteti vsi obroki. Zadnje leto vrtca pa so nabavljali že sami, ker je  v generacijah za njo bilo več otrok s to boleznijo. Prav tako v šoli (tukaj pa sem v 1. razredu prinesla le potrdilo od pediatrinje glede alergije in ni bilo težav).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 22:57:31   
lex
To je dolžan vrtec nabavit. Razen, če jim dostaviš kaj ekstra (za posladkat in podobno). V moji skupini je fant ki ima alergijo na mleko in pšenico. Pa mu mami prinese kakšne bombone (ker ne sme vseh) in jih imamo samo zanj ali kakšne kekse, ki jih spečeta iz druge moke. Ampak to so drobnarije, ki jih mu pripravi mami iz dobre volje. na začetku je sicer prinesla neke stvari (za prvi teden) potem pa ne več.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
19.5.2007 22:59:18   
poška
mi smo imeli žigca v zelo majhnem vrtcu v vasi. najprej so malo čudno gledali, ker sva želela dieto brez km, ampak na koncu so mu pošiljali posebne obroke dokler je bilo potrebno. in to brez zdravniškega potrdila. res pa je, da če bi mi rekli, naj sama prinesem posebno hrano, bi jo brez ugovarjanja.

mleko za piti lahko kupiš tudi v manjših tetrapakih, da je za vsak dan. lahko pa pije tudi kaj drugega?


_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
22.5.2007 11:29:42   
valči
Moja dva otroka sta imela oba alergijo,sin na kravje mleko,hčera na mleko-vso,pšenico,svinjino,kvas in so se obema prilagodili v vrtcu.Pa smo mali kraj v vasi.

Sinu sem nosila sojino mleko in jogurte in račun zraven,pa so računali toliko manj vrtca.Ker je bila intoleranca potrjena v bolnici,so povrnili.

Hčeri sem pa nosila pirine in riževe testenine,pirin kruh brez kvasa,ki sem ga sama pekla,planinski čaj,pirine in riževe kekse.Niso povrnili,ker sva hodili na bioresonanco.Ko se spomnim,kako boga je bila in koliko so mi šli na roko,da so samo njej posebej kuhali,sem samo hvaležna.

Ni smela nič mlečnega,nič od kruha,peciva,nič konzerviranega,sladkarij,sokov.Na vse to so pazili v vrtcu,ko je druge otroke gledala.

Hvaležna sem,da je zdravauser posted image

Ti se pa dogovori,morajo ti povrnit denar,če je alergija medicinsko potrjena.

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec noče kupit mleka!
23.5.2007 10:17:39   
mala maja
naš ima tudi potrjeno intoleranco in ne sme nobenega mleka živalskega izvora.

V vrtcu nobenih težav. Nesla sem potrdilo pediatra in ga dala še v kuhinjo, ter povedala da mora imeti 3m tudi dietno hrano ne samo, da ne sme mleka ter mlečnih izdelkov. Mi je rekel kuhar da ni problema, da jih majo že kar nekaj na dieti. Pa da bodo pol začel dajati normalno hrano samo mleka ne.

ne vem pa ali je treba plačati vtca kaj več potlejuser posted image , ker smo šele dober teden na dieti.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?