Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Bučke,cukete,cukine malce drugače 6.6.2007 10:34:34
Anonimen
Mlade bučke imajo tenko kožo zato jih ne lupimo,naribamo jih ali narežemo na kolute ali kocke.Kuhamo oziroma cvremo jih le kratek čas,da ohranimo hranljive snovi.
Cukete naribamo,dodamo jajce(eno jajce zadostuje za dve do tri bučke) sesekljan česen,sesekljane kapre,sol poper in zmešamo. Dodamo sir,in moko in oblikujemo ploščate zrezke.Na hitro ocvremo v ponvi,prevlečeni z teflonom,ki smo ji dodali nekaj kapljic oljčnega olja.Postrežemo kot samsotojno jed,poleg paradajz solato.
Zrezki z bučkami in mletim mesom
Setavine in postopke prav taki kot v prejšnem receptu,le da sir nadomestimo z žlico na čebuli popraženega mletega mesa,ki smo mu prej dodali,ščepec majarona in nasekljan petršilj.Da se zmes lažje sprime,uporabimo malo več pirine moke. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi oprajeno blitvo,narezano na rezance ali na palček nariban krompir.
Bučke v solati:
Bučke operemo,naribamo na kolute, okuhamo v slani vodi in ohladimo. Začinimo z sesekljanim česnom,oljčnim oljem in domačim jabolčnim kisom. Po želji osolimo popopramo in dodamo nasekljan petršilj.
Dober tek!!!!!
< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.6.2007 10:35:37 >
RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače 6.6.2007 10:37:41
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
Kaj so cukete
Bučke bučmanka po primorsko cukete,sej ti je razloženo Al bina takoj,ko kaj najdem,zate,a veš kako se kuha lisičkova kisla juha s krompirjem? Če ne, imam recept.
RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače 6.6.2007 11:06:15
tanikaa
Ja seveda mamo tudi žgance. Zlejvanke pa niso žganci. Sem že šla vprašat sodelavca kak naj povem, da me boste razumele, pa tudi on nima pojma. Zlivanke
V glavnem maš ajdovo moko, pa mleko, sol. To zmešaš v glatko maso (tak kak pri palačinkah) in vliješ v namaščen pekač. Pečeš pri visoki temperaturi, dokler se ne "dvignejo" (nastanejo taki hribčki) in se fajn zapečejo na zlato rjavo.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače 6.6.2007 11:09:31
tanikaa
Mi je pa ful dobro tudi to.
Zmešaš koruzni zdrob z vodo (razmerje piše na embalaži + še malenkost vode zraven), noter naribaš jabolka, soliš, daš v namaščen pekač in spečeš pri visoki temperaturi do zlato rjave barve. Tudi fantastična jed, ki jo jemo zraven mlečnih juh ali kisle juhe.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače 6.6.2007 11:16:46
tanikaa
Ja, to so juhe, kjer dodajamo mleko in smetano.
Daleč najboljša je itak gobova juha, občasno naredim tudi belo (mlečno) juho v katero narežem na kolobarje hrenovko, na koščke narezan krompir, rada pa naribam notri tudi korenček ali pa dam notri vejico zelene. Česen pa je v moji kuhinji itak obvezen. Nekateri dodajo še parmezan. Na koncu pa daš gor še sesekljan petršilj.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________