|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodne izkušnje Feldbach
19.6.2007 14:54:57   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: saline
Pa še glede statistike: lahko je imeti dobro statistiko, če hodijo rojevat tja samo zdrave nosečnice, ki nimajo rizične nosečnosti. Tista, pri kateri je karkoli narobe in je po možnosti pred porodom še hospitalizirana, bo sigurno rodila  v Grazu ali v Mb ali kje drugje.


Če si se tako na to statistiko osredotočila, ti naj povem še to, da glede na velikost Feldbach-a (ki je vas in ne mesto) in Graz-a, ima Feldbach veliko več porodov kot veliko večji Graz, mislim da tudi to nekaj pove.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: porodne izkušnje Feldbach
20.6.2007 9:39:10   
Laubica
Punca moje-zdaj pa že mene navdušujete za FB.Samo jaz si želim v vodi rodit.Ali mi lahko kera pove kako lahko kontaktiram z dr.M.ali je tukaj kje v MB ali moraš to gor.Prosim vse od začetka če mi svetujete-hvala

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: porodne izkušnje Feldbach
20.6.2007 10:33:08   
Anonimen
Kontaktiraš z dr. Miglarjem, najverjetneje prvič v njegovi ordinaciji, potem greš v 37. tednu gor na preiskave...

Na ZS piši, če želiš njegovo tel. št. od ordinacije.


(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: porodne izkušnje Feldbach
20.6.2007 19:19:50   
Anonimen
Koliko pa stane porod v Feldbachu? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: porodne izkušnje Feldbach
21.6.2007 7:48:31   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: srilanka

Želela bi opozoriti samo na eno stvar, če se odločite roditi v Fb. Če se po tistem, ko si zapoustil pojavijo kake težave, kot je mastitis, in greš v mb bolnico, te v mb ne vzamejo. Če si rodil v Mb in moraš nazaj, te prvi mesec vzamejo v porodnišnico in ne na ginekologijo. Dve poznam, ki sta rodili v fb in prvi mesec dobili mastitis, pa so jih odklonili, ker nista pri njih rodili. Tako sta pač šli v Fb. Hvala bogu, je bilo pri nas vse ok. Je pa sila neprijetno en mesec trepetat, ali bo mastitis, ali bo z bebo vse ok. Ampak patronažne to vedo in res prvi mesec pomagajo.


Odklonitev zdravniške pomoči je kaznivo dejanje.

Če bi se katerikoli zgodilo kaj takega, naj v tistem trenutku zahteva predstojnika in pokliče policijo.

Simpl.


točno tako

tega ne morem verjeti, da sta mamici zaradi mastitisa šli nazaja v Fb.

jaz sem rodila v slovenj gradcu in sta mi pediater kot porodničar rekla, da če bi karkoli bilo narobe moram v MB porodnišnico. jaz zaradi šivov, če bi prišlo do vnetja, pupa pa zaradi zlatenice. ob odhodu je bila rahlo rumenkasta.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: porodne izkušnje Feldbach
21.6.2007 9:03:15   
srilanka
Verjetno, ker si rodila v Sloveniji. Lahko samo rečem, da sem govorila z eno sestro iz mb P, in je rekla, da jim na oddelku gredo lasje pokonci, ko slišijo za Fb. Toliko o tem.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: porodne izkušnje Feldbach
21.6.2007 13:55:51   
mika
srilanka, mene to spominja  na frizerko, pri kateri sem bila pred leti prvič na striženju. tud njej so šli lasje pokonci, ker me je prejšnja frizerka kao grozno ostrigla in se čudila, kdo jo je učil stričuser posted image .

v vsakem poklicu se ima kdo za boljšega, sposobnejšega.......... pred 2.5 leti, ko sem obiskovala šolo za starše V MB, so me tako prestrašili z bolečinami, da sploh nisem hodila do konca. lasje so jim šli po konci, če so slišale za ea in govorile, da ea zavira babico, da spelje porod, tako kot se spodobi.
po pogovoru s prijateljico, ki je rodila v SG, sem šla tja, kjer so mi zgodbo o ea predstavili čisto drugače.

mene so strašili, kam grem rodit, da v sg niso takšni strokovnjaki, kot v mb, če se kaj zakomplicira......po takem ne bi noben user posted image preživel, pri kompliciranem poroduuser posted image .

vsaka user posted image  naj gre tja rodit kjer se bo počutila varno.

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: porodne izkušnje Feldbach
21.6.2007 19:25:45   
srilanka
IZVIRNO SPOROČILO: mika



vsaka user posted image  naj gre tja rodit kjer se bo počutila varno.



Točno tako.

< Sporočilo je popravil srilanka -- 21.6.2007 19:26:13 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: porodne izkušnje Feldbach
23.6.2007 16:45:30   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: srilanka

Verjetno, ker si rodila v Sloveniji. Lahko samo rečem, da sem govorila z eno sestro iz mb P, in je rekla, da jim na oddelku gredo lasje pokonci, ko slišijo za Fb. Toliko o tem.


ja, tudi v MS je bila mala revolucija, ko so zvedeli, da sem šla rodit v FB in za sabo potegnila še kar nekaj januarskih mamicuser posted image user posted image  še mojo G so napadali, češ, zakaj mi je dovolila user posted image

seveda, jim gredo lasje pokonci, končno se jih da primerjat z boljšimi

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: porodne izkušnje Feldbach
7.7.2007 16:57:32   
lady7
Drage mamice, ki ste rodile v Feldbachu,

mene še zanima, ali je morda od katere partner prespal kdaj v Feldbachu. Ne mislim v bolnišnici (nadstandardna soba) ampak kje v bližini, če kdo oddaja kakšne sobe oziroma je kakšen soliden penzion?
Vsaka informacija bi bila zelo dobrodošla.

Pa še zanima me, ali imajo v bolnišnici morda kakšno menzo ali podobno, da lahko gre npr. očka jesti kosilo, če je celi dan zraven v bolnišnici?

Hvala za vaše izkušnje in lep pozdrav.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: porodne izkušnje Feldbach
8.7.2007 11:24:27   
Klarita
Slišala sem, da je blizu bolnice penzion, kjer baje nekatere nosečke čakajo zadnje dni. Sama še nisem bila, imam datum 30. 7. za pregled, bom se taktrat tudi sama pozanimala. Je pa v bolnici spodaj nekakšen bife ali nekaj takega, če pa imajo kaj za jest razen mogoče kakih prigrizkov pa tudi ne vem točno.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: porodne izkušnje Feldbach
10.7.2007 7:50:47   
srilanka
Spodaj je neki bife. Samo so sestre rekle, da ne moreš tam kaj pojest. Je pa sigurno tam kaka gostilna. Glede na to, da sta v bližini tudi Kika in Lutz-veliki trgovini.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: porodne izkušnje Feldbach
10.7.2007 18:43:11   
BODOČA 77
Ja, v sami bolnici je nekaksen bife,kjer lahko naročiš pecivo in pijačo. Če pa bi jedel kosilo, pa je v samem mestu sigurno kakšna gostilna, saj mesto ni tako majhno,...

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 7:49:21   
boromir
Jaz pa imam izkušnje s porodnišnico MB in porodnišnico v Feldbachu - tako da govorim iz lastnih izkušenj.

Porod v MB - 7 dni po roku, sprožen porod, brez svojih popadkov, niso mi hoteli dati nobenega sredstva za lajšanje bolečin, vmes se je vse skupaj ustavilo - morali bi narediti CR pa niso - čakali so tako dolgo, da je moj sonček skoraj umrl - 3x ovita popkovina okoli vratu, apgar 2, 5 dni intenzivne nege, izjemno neprijazna babica pri porodu, neprijazne sestre, zdravniki - razen ene zdravnice - prav tako nič kaj prijazni - pohvalim lahko osebje celotne intenztivne nege....
Porod v Feldbachu - 10 dni po roku, sporožen porod, brez svojih popadkov, dogovorjena za EA - nato zaradi patološkega CTGja TAKOJ narejen urgentni carski rez. Vse osebje izredno prijazno in ob kakršni koli zapletih takoj urgirajo in ne čakajo tako dolgo, da je skoraj prepozno...

V Feldbachu je porodnišnica prijazna otročkom in predvsem mamicam - kar za MB nikakor ne morem trditi. Strokovno osebje je res izjemno strokovno, vsi so predvsem človeški in res prijazni. V Feldbachu je porod res ena najlepših stvari v življenju - ker v MB-ju to sigurno ni bil.

Veste punce, ko ti otrok skoraj umre pri porodu - verjemite, da ne boš nikoli, ampak res nikoli več šel rodit v isto porodnišnico. Moji otroci so zame preveč pomembni, da bi karkoli prepustila naključju....

Torej - zelo, zelo priporočam Feldbach - user posted image

boromir

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 12:07:45   
septembra
Antipropagandistke, ne razumem, zakaj se prijavljate na forum, kjer si zelimo izmenjati izkusnje o porodu v drugi porodnisnici, pa o tem nimate kaj povedati in nimate izkusenj. Zakaj potem negativno mnenje? Ste res tako prestrasene pred novim, drugacnim, ste nevoscljive, v cem je vas problem?
Presenecena sem bila tudi nad sestro iz Lj porodnisnice na predavanju v Soli za starse, ki si je, brez da bi jo sploh kdo kaj vprasal o tem, gladko izmislila, da ``stane porod v Feldbachu 1000 eur, pa vseeno, kaj vam bodo tam delali, pa samo 12 ur boste tam lezale, pol vas bodo pa kar domov poslali, tako da ne tja hodit``.
Po eni strani se pritozujejo, da imajo 10 porodnih sob in 25 porodov na dan (torej boste po veliki verjetnosti rodile v dvoje), po drugi pa zenske odvracajo, da bi hodile drugam, Po njihovih predavanji pa smo tiste, ki kdaj pokukamo tudi v tujo literaturo in cez meje, presenecene, da smo v Sloveniji se vedno tako zaplankani.

V Feldbachu je rodila moja sestricna in dve prijateljici. Vse so zelo zadovoljne s strokovnostjo in ker nismo navajeni, da bi bili v zdravstvu z nami prijazni, tudi presenecene. Porod imajo v lepem spominu, od prijateljic, ki so rodile pri nas, pa poslusam samo bolj ali manj grozlive ali vsaj skrajno neprijetne zgodbe.

Imam moznost izbire. Torej? Jaz grem v Feldbach.

(odgovor članu boromir)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 12:22:18   
mika
Ste res tako prestrasene pred novim, drugacnim, ste nevoscljive, v cem je vas problem?


septembra, pa sej veš kako  pri nas gre: če sem jaz trpela, boš morala še ti, če ne te zbuzeriram do koncauser posted image .

men je ob strani stala mama, na njo sem največ dala, ker je  2x rodila v mb porodnišnici z grozovitimi izkušnjami. tako, da imam jaz že odnekdaj velik strah pred to porodnišnico.
mož pa je rekel, da me bo peljal, kamor bom hotela rodit. mnenje ostalih je bilo nepomembno.

(odgovor članu septembra)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 13:29:17   
boromir
Tudi jaz tega ne razumem dobro - punce, ki še nikoli niso rodile, delajo reklamo oziroma antireklamo za to ali ono porodnišnicouser posted image user posted image .
Najprej dajte porod skozi, potem pa ste lahko pametne.

Se opravičujem, če sem malo pregrobo napisala, ampak res sem jezna, ko npr. ene Feldbach označujejo za "modno muho" ali kaj podobnega - ta "modna muha" je s svojim strokovnim kadrom mojemu sončku rešila življenje, v Mb pa je "strokovni kader" dopustil, da je moj starejši mulček skoraj umrl pri porodu.

Boromir

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 14:01:56   
kasija78
Koliko pa res stane porod v feldbachu?
To je sicer ena že vprašala, ampak se tako zagnano pričkate (brez zamere user posted image ), da ali nisem našla ali pa ni bilo odgovora. Pa se strinjam, da se tema odpre za tiste, ki imajo dejanske izkušnje v zvezi z vprašanjem.

(odgovor članu boromir)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: porodne izkušnje Feldbach
11.7.2007 14:18:53   
boromir
Jaz sem rodila v Feldbachu lani - pred odhodom sem si priskbela na ZZZS-ju kartico mednarodnega zavarovanja (velja tri mesece), za vsak dan bivanja se plača participacija 8 (osem) evrov na dan - položnico dobiš domov po pošti (po bivanju). In to so vsi stroški. Hrane in pijače dovolj - za to ne potrebuješ denarja - morda le za kakšne posladke, ki jih dobiš v trgovinici / kavarnici v pritličju.



(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: porodne izkušnje Feldbach
12.7.2007 10:09:10   
srilanka
Jaz sem rodila letos s cr. Plačala do sedaj nisem nič, pa je bil porod na začetku leta. Plačala sva samo za mednarodni rojstni list ca. 25 eur. Dnevne participacije pa niso zaračunali. Potrebovala sem samo mednarodno kartico zz in rojstna lista obeh.
Še enkrat bi poudarila, da so v Fb sposobni narediti iz poroda velik dogodek, četudi gre za cr. Očka je lahko prisoten, ga prvi dobi na prsi in seveda je mogoč prvi podoj, ker zagovarjajo spinalno analgezijo in je mamica ves čas prisebna pri porodu. In seveda, se pa vsaka sama odloči, kam bo šla.

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.7.2007 13:57:39   
septembra
Boromir in Srilanka, sta bili v sobi z drugimi, sta vzeli nadstandard - enoposteljno sobo? Koliko stane? Moja sestricna sicer ni nicesar doplacevala, pa je bila v sobi sama, verjetno so imeli takrat pac dovolj prostora. Kako je s spanjem oceta? Po mojih informacijah stane to 50 eur na dan s hrano vred - drzi?


(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: porodne izkušnje Feldbach
13.7.2007 20:41:46   
srilanka
Nisem imela nadstandarda. Če imaš cr, si avtomatsko v sobi s tremi, ki pa ni vedno zasedena, lahko si tudi sam. Baje pa tudi dr.M gleda, da prideš v sobo s tremi. Jaz sem bila prve tri dni s še dvema, potem pa z eno. Očka pa ni spal gori, tako ne vem povedat, koliko pride nadstandard.

(odgovor članu septembra)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: porodne izkušnje Feldbach
31.7.2007 19:40:02   
lady7
Mamice, ki ste imele CR v Feldbachu,

zanima me, ali ste po CR v spinalnem bloku šle takoj na oddelek (ali ste bile nekaj časa ali dni na intenzivni-brez otroka, kot ponekod v Sloveniji) in kako dolgo po CR niste smele vstati? Pri nas pravijo da 20 ur?

Kako je bilo glede tega v Feldbachu?

(odgovor članu srilanka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: porodne izkušnje Feldbach
6.8.2007 14:10:20   
boromir
Po spinalnem CR si takoj - torej po par urcah spet v svoji sobi - skupaj z otročkom - seveda pa so tu med. sestre, ki ti priskočijo vedno na pomoč in po potrebi za urco, dve odnesejo otročka (ko ga nahraniš), da se lahko malo spočiješ, oz. prideš k sebi.

Hm, glede vstajanja pa sem že malo pozabila - mislim, da sem prvih nekaj "vstajanj" (wc, umivanje ipd.) opravila skupaj z med. sestro, ne spominjam pa se dobro, ali je bila kakšna omejitev glede tega - vstal si pač, ko si lahko.

Pozdrav,
Boromir

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: porodne izkušnje Feldbach
6.8.2007 14:50:54   
Klarita
Punce, ki ste gori rodile, bi napisale kakšna je bila pot gor, če se vam da. A ste dobile popadke ali vam je odtekla voda, je bilo čez dan ali ponoči, gužva na cesti in na meji, je bilo v avtu za vzdržat...? Vse me zanima.
Sicer ne vem kako se bo začelo pri meni, ampak upam, da bom stisnila zobe in prišla do gor.

(odgovor članu boromir)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?