|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
13.8.2007 9:48:03   
tejč29
Ciao punce....kaj pa slabost??? Jaz se komaj držim na nogah, moram pa potrpet ker še nisem nič povedala v službi....

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: aprilčice
13.8.2007 9:58:30   
Katja 271
Meni ni še nič slabo, niti bruhala nisem še. Upam da pri tem ostane. No ja, včeraj se mi je nekaj spahovalo, sem full kupčke podirala (rigala po domače).

Imam pa nov problem. Full se počutim napihnjeno. Trebuh imam tak, kot bi bila v 5 mesecu nosečnosti. Pa mislim, da nisem zaprta. Pa zredila sem se že eno kilo. In to samo od tega, ker samo ležim in nič ne športam. Če pa nimam zadnja 2 tedna nobene energije in ni nič od mene. Vse hlače me že tiščijo. Obup!

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:01:57   
Ketrin
Meni tudi ni nič slabo, no ja tko na trenutke mi gre mal na bruhanje, ampak to je blo prejšnji teden enkrat. Tko da, zaenkrat je super.

Imam pa isti problem kot ti Katja 271, redim se. In to iz istega razloga kot ti, ker samo ležim in spim..... čudno, neuser posted image !

Mam pa kar malo paranojo vsakič ko grem na Wc, zaradi kakšne krvavitve ali teh butastih izcedkov. Aampak zaenkrat je vse ok in upam da tako tudi ostane.

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:10:26   
MARUŠKA28
Kako pa je  s tm izračunavanjem? Prvi dan zadnje M sem imela 8.7., torej mi teče ta teden 6 teden?!? kajne?

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:16:22   
MARUŠKA28
Pa še odgovori na vaša vprašanja. Nič (še) slabo, pa zadnjič ko je bil dež (petek in sobota) sem bila tud bolj zaspana - recimo, lahko pa da je bil tud vreme pa ko se ni nič posebnega dogajal. Drugače pa obnavljava hišo in je skoz kaj za delat - edin dvigovanju težkih stvari  se izogibam, saj ko še nisem vedela, sem tud to delala. Zaenkrat še ne bi po nobenem znaku rekla, da sem noseča-razen plusa pri CB pa M ni in ni. Upam, da tako ostane, samo mislim da so to čist sanje. Svakinji je postalo slabo šele pri 8. - 9.tednu tako, da mislim da se ta luštno šele začne.

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:30:54   
Anonimen
Živjo punce.
Moji znaki so pa predvsem boleeeeeeče prsi in pa kot vas veliko pravi, tudi jaz sem že tolk napihnjena da je kaj, hlače komaj zapnem, ampak me tolk nervirajo da jih ne morem nosit, še dobro da imam veliko kiklic in oblekic v katerih se počutim krasno. Drugač sem pa že kot bi bila v 4. ali 5. mesecu, tko da ne vem kako bom zdržala do 5.septembra ko imam pregled in ne da bi kdo že kaj opazil, kert se mi že prav vidi trebuh, prav neverjetno. Ene ga dobimo prej, druge spet mnogo kasneje. Zredila se nisem še nič.
Drugače mi je pa samo proti večeru malček slabo (pa še to ne vsak dan) in takrat pojem kak jogurt in je takoj boljše.
Tudi jaz vsakič ko grem lulat vedno s strahom pogledam na papir da ni kaj rdečega in zaenkrat kaže dobro, vse normalno.
Imam pa vsak dan, enkrat bolj, drugič manj, občutek kot bi dobila M. Pa mi je ginekologinja rekla, da je to normano in bo tako še cel mesec, ker se nam maternica širi.
Aja no, pa zaspanaaaa sem skos, lahko bi cele dneve ležala doma in mal dremala hahahaha.

Joj komaj čakam na 5.september ko bom slišala srček, moram biti pozitivna, potem si grem pa takoj kupit ene nosečniške hlače, takrat bo že 9.tednov user posted image

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 13.8.2007 10:31:34 >

(odgovor članu MARUŠKA28)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:41:36   
MARUŠKA28
Oj Vesnyca!

Že v petek smo mal počvekale. Glede napihnjenosti sm ravno brala, da nam hormon (progesteron mislim?!?? povzroča zaprtost in s tem napihnjenost- torej če ni redna prebava - Donat!
Glede trebuščka pa jaz nič ne opazim - nisem imela nikol ravnega tako, da zaenkrat še vse po starem.
Mogoče ti veš kako izračunaš tedne nosečnosti? Zadnjo M sem imela 8.7 - torej je ta teden 6. teden?!? Prej sem bila skoz prepričana da prav gledam potem sem pa zsledila en mail, pa nisem več prepričana?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:46:45   
tejč29
Tako je Maruška28, teče 6 teden oz. 5 1/7 (5 tednov in 1 dan)....
Jaz sem sicer 1 teden več kot ti ampak sem imela slabosti že cel prejšnji teden...res je zoprno...pa spala bo kar 24 ur na dan...

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:52:42   
Katja 271
Jst še neki študiram, glede tega štetja tednov. Maruška, jst sem mela pa zadnjo M 7.7. - torej sva 1 dan razlike. No, študiram pa to, ko sem klicala ginekologinjo za prvi pregled, mi je rekla, da naročajo v 9. tednu. In po takem "ginekološkem" štetju se štejejo dopolnjeni tedni. Se pravi sva medve noseči 5 tednov. Če pa vneseš v RR nosečniški koledarček nama šteje pa 6. teden. Kdo bi zdaj vedel kako je prav user posted image

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:56:06   
Katja 271
No, za 6. teden pa nam RR razlaga ravno o naši napihnjenosti in velikih trebuščkih:

Količina krvi in plazme v telesu se povečuje. Zato vam svetujemo, da čez dan popijete vsaj liter in pol vode, ki naj bo razporejena enakomerno čez dan. Skušajte se izogibati gaziranim pijačam, v njih je namreč veliko sladkorja, poleg tega pa pri nekaterih nosečnicah povzročajo še večjo slabost in napihnjenost. Nadomestite jih s sokovi, čaji oziroma še najboljše z navadno vodo. Seveda pa ne pozabite na Donat, ki bo spravil polenjeno črevo spet v pogon. Progesteron namreč upočasnjuje prebavo in širi črevo. Nosečnice imajo občutek, da se jim je napel trebuh, lahko pa tožijo tudi za prekomernimi vetrovi. Tudi to je naraven proces in del normalne nosečnosti, žal.

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: aprilčice
13.8.2007 10:58:33   
MARUŠKA28
1. nosečnost? Pote je pa kar težko usklajevat s službo vse te slabosti pa čudno počutje? Jaz imam še počitnice, pa kakor sem sreče me bo ravno kaj zagrabilo ko bo treba spet v šolo?!

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: aprilčice
13.8.2007 11:14:35   
MARUŠKA28
Imate že vse datume za 1. pregled? Ali te naročijo kaj prej če poveš da si noseča?

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: aprilčice
13.8.2007 11:17:21   
Ketrin
Ja, mene je naročila dosti prej. Najprej je rekla 4.10... Potem pa sem rekla, da sem user posted image , sem šla pa kar isti dan na pregled, ker je šla potem na dopust. Zdaj imam 29.8. pregled.

Kar naroči se, če še nisi! Povej, da si nosečka in tudi za prvi dan zadnje M te bo vprašala.

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: aprilčice
13.8.2007 11:20:49   
Anonimen
Jaz normalno hodim na veliko potrebo, moram reči da zaenkrat zelo redno in včasih večkrat na dan, pa sem še vedno zelo napihnjena, tko da men se že vidi da je nekaj na tem , če me kdo dobro pogleda, oz. sploh ne rabi dobro pogledat user posted image
Jaz sem pa imela zadnjo M 09.07. in po koledarju RR sem sedaj v začetku 6.tedna, čeprav ko sem šla v petek na pregled, samoplačniško samo da preverim da je vrečka v maternici, je rekla da sem noseča cca 3 tedne, tko da oni imajo kar dva koledarja, naročena sem pa na prvi pregled k mojemu ginekologu 5.septembra, se pravi po RR v 9.tednu in tudi prejšnji teden mi je ginekologinja rekla da se bo takrat že zelo dobro videl plod oz. embiro.

Joj punce komaj čaka ta dan, šele ko bom slišala srček moje male pikice bom mirna.

(odgovor članu MARUŠKA28)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: aprilčice
13.8.2007 11:53:42   
Anonimen
Živjo punce, zaenkrat bom še anonimna, se bom pa kmalu razkrila in z vami veselo čvekala vse do aprila, ko dočakamo naše user posted image  (seveda, če me boste sprejele medse user posted image ). 

V soboto sem naredila test in bil je pozitiven, zato sem bila zelo presenečena, da se je takj prijelo. Doma imam že dva škratka in sedaj ko smo se odločili, da bi imeli še enega bejbija, se je takoj prijelo user posted image user posted image user posted image
Zaenkrat nimam nobenih tapravih nosečniških znakov, razen malo povečanih prsi in pa zvečer sem napihnjena kot da bi bila v 4 mesecu. Pa zaspana sem več ali manj.

Aja, še moj PDP 16.4.
Anonimna user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: aprilčice
13.8.2007 12:07:54   
Ketrin
user posted image user posted image  Annimen! Mislim, da si A6! user posted image

Hej punce, kaj pa barvanje las?! Se katera barva? Meni je frizerka že pred časom rekla, da to nič ne vplva na nosečnost, seveda če se normalno barvaš. Da bi se glih vsak teden že ne....

Kaj pravite? Jaz imam že kar narastek in ne vem, a čem še malo počakat, da bo plodek mimo najtežjih tednov??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: aprilčice
13.8.2007 12:11:40   
Anonimen
Ah ne ne, barvanje las pri frizerju je popolnoma normalno...to je blo včasih, ko so stare babe govorile kaj vse ne smeš.
To ne pomeni zdej da mormo bit pa vse zanemarjene. jaz sem se ravno naročila k frizerju za pramena.

Zaenkrat smo samo noseče in ne tudi bolane, tok da nam nič ne manjka.
Seveda razen tega da se moramo paziti.

Vesna

(odgovor članu Ketrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: aprilčice
13.8.2007 12:52:48   
Anonimen
Punce dejte mi povedat a je še katera neučakana in nervozna nad prvim pregledom, če bo vse ok.
Men se bo kar zmešalo še dobre tri tedne, do takrat bom v nesigurnosti ali je vse v redu in če plodek raste in srček bije.
Mogla sem vam to napisat, da se bom sama vsaj malček bolje počutila, ker bom dala to ven iz sebe.
Uf, mogoče res mal preveč kompliciram, sam to je pa tko k preveč vsega vem in vse neprijetne stvari so se dogajale okoli mene, mojim prijateljicam itd.

Joj danes pa komaj sedim v službi, skos zeham user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: aprilčice
13.8.2007 13:20:56   
Anonimen
Uh, tudi meni se meša zaradi tega pregleda. Samo pri meni je finta, da še vedno nisem dobila termina za pregled. Sestro sem klicala že pred enim tednom, pa je rekla, da mi bo 27.8. povedala, kdaj sem naročena, ko pride G nazaj iz dopusta.

Glede teh izcedkov... ko bi vedele, kako je šele mene strah! Lani sem imela ss, predvidevam da zaradi tega, ker sem preveč telovadla in si pulz nabila na 159... dve minuti po tem pa so se pojavili krči in čez en dan krvavitev. V bolnici so mi rekli, da to ni bilo krivo, verjetno je šlo za napako pri zarodku...

Upam, da bo ta nosečnost zdrava in brez težav!

Lp, A4

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: aprilčice
13.8.2007 13:25:20   
Ketrin
Vesnyca jaz sem isto nervozna. Čeprav sem en pregled že imela. Naslednjega imam pa 29.8. in tudi komaj čakam. Lani sem imala SS in sem zdaj tudi malo panična....

Ampak saj če si OK, ne krvaviš in tko te nima kaj skrbeti. Predvsem pa je najbolje, da se zamotiš s čem drugim in potem dnevi hitreje minejo.... Vsaj tako jaz poskušam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: aprilčice
13.8.2007 13:26:17   
Anonimen
Anonimen tudi jaz upam da bo tokrat vse v najlepšem redu, sedaj se pa pazi in nič ne pretiravaj veš...vse zmerno oz. do prvega pregleda opusti vse večje napore, klinc, nikol ne veš a ne.

Aha potem konec meseca dobiš datum...kdaj pa si imela nazadnje M?

No jaz sem ravno pojedla kosilo v službi in bi šla lahko male počivat, ne pa da kle visim user posted image user posted image
Sploh si ne morete misliti kako komaj čakam sredo ko je praznik.

Drugače pa jaz prej nikoli nisem hodila spat pred polnočjo, zdej pa sam da je enkrat ura 22 ali 23 zegamkot nilski konj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: aprilčice
13.8.2007 13:29:45   
Anonimen
Ketrin da sem bila bolj mirna sem šla v petek na pregled, kjer je vidna nosečnost v maternici in vrečka dovolj velika za nosečnost, plodek je pa itak še premajhen da bi se videl. Drugače pa bom že nekako dočakala te tri tedne. Še dobro da sem v službi in da se res zamotim.
Drugače pa nimam nobenih izcedkov ali kaj podobnega, imam normalen izcedek sem pa ke kot beli tok, ampak čist malo. Drugač je vse ok in tudi srčno upam da je ok.
Joj če bi moški vedeli kako je to hudo čakanje, sej ne rečem, moj mož tudi z mano diha, samo ne čuti isto.

Drugače pa komaj čakam da bo konec dneva da grem domov mal spat, hahahaha. Tuki v službi sem zadnje dni itak totalno neproduktivna user posted image user posted image

Za vse vas in za dober začetek tedna pa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: aprilčice
13.8.2007 13:37:27   
Ketrin
Ja, saj mene je tudi pomirilo isto kot tebe. Da je G. vsaj povedala da je vse v normalnem razvoju. Tako da sem bolj mirna. Plodek pa itak pridno raste.....

Mislim, da nimaš kaj skrbeti.

Uživaj z možekom in user posted image  tudi tebi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: aprilčice
13.8.2007 14:34:56   
pinka1
Tudi jaz nestrpno čakam svoj pregled in ko vas berem, se mi zdi da sebe poslušam.

Sicer že imam enega otročka, ampak je zame spet kot da bi bila prvič noseča. Tista negotovost.
Samo da vidim srček, pa bo že boljše.
Pravijo pa, da je čisto vsaka nosečnost drugačna in se tudi malo s tem tolažim, da res pa vse ne more biti enako kot prvič ipd.

Meni je bilo prvič kar slabo, sem parkrat tudi bruhala, zdaj mi zaenkrat še ni in srčno upam, da mi ne bo huje kot prvič, ker res ni fajn. Pravijo, da če ti je prvič, da je potem drugič še hujše. Upam, da bom izjema.

Lepo počivajte in uživajte v lepem dnevu.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: aprilčice
13.8.2007 14:36:09   
Klarisa28
Pozdravljene aprilke,


jest sem mela zadnjo M 30.6. Naročena sem na pregled 21.8., sem pa manj živčna kot prvo nosečnost, ker vem kaj me čaka. To nosečnost bom raje probala malo več uživati in se pustila razvajati. Drugače pa se razen občasnih slabosti počutim odlično. Vse mi pa precej smrdi. Ravno danes so na dvorišču kosili travo in mi je neznosno smrdelo, ko sem šla mimo (mi drugače ta vonj precej diši). Mi pa paše sladko, predvsem čokolada, ki mi ponavadi ni.


(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?