|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Letnik 2003
21.8.2007 15:00:47   
rainbow
Ojla!

A vas je kaj tu gor, ki imate štiriletnike????? torej letnik 2003user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj ko bi malo počvekal o njihuser posted image

Zanimajo me predvsem naslednje zadeve:
- kako vam gre vzgajanje, torej v bistvu, prepričevanje, da vas konec koncev "ubogajo"; kakšne kazni imate (mi je taka grda beseda, ampak ok), oziroma, rečimo lepše, s čim jih vzpodbujate, da naredijo tisto, kar bi vi radiuser posted image

Pri nas me skrbi pospravljanje igrač. Kako vi to rešujete?

Aja, pa še, ali že imajo kake druge zadolžitve, na primer pomoč pri pripravi mize za kosilo ali kaj podobnega?

mene je kar groza, ko pomislim, da bodo šli čez 2 leti že v šolo. kako čas letiuser posted image

< Sporočilo je popravil Nyah RR -- 13.5.2008 21:57:09 >


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:05:51   
rainbow
aja, še to sem pozabila; moja ima kmalu rojstni dan, vsi me sprašujejo, kaj naj ji kupijo. Saj neke ideje imam, ampak vseeno, ali so vaši  kaj zanimivega dobili?

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:16:21   
klepetka
jaz iamm 4-letnika.
Kar se tiče pospravljanja igrač imamo očitno srečo(kar pa za tavelko punco ne drži!!!),ker zmeraj vse sam za sabo pospravi.Pa čevlje tud  zloži.Tudi po kosilu odnes e krožnik in pribor iz mize.Tukaj mislim samo svoj pribor.
Pripravlja mize pa ne.

je pa izredno svojeglav.Če se on nekaj tak oodloči ,po ltako bo in ga ne premakneš tud za mm.pri njemu sicer se da zlepa doseči marsikaj ,če bi pa hotela nekaj na silo ,po l pa ni šans.

Tak je ratal od kar je v vrtcu .Po moje tukaj vrtec precej vpliva nanj.Sicer je bila tud tavelka v vrtcu pa ni naredil takega vtisa nanjo ,ke rjo je treba še zdaj pri 9 spodbujat in spomnit ,da mora za sabo pospravit.

Drugače pa mislim da so fantje bolj ubogljivi kot punce ,vsaj pri nas je tako.

gled e dari l pa mu pri nas najbolj ustrežeš ,če mu podariš nekaj za obleči al pa kakšnega bruderja.To je zakon.


aja,pa še nekaj .Ful komplicira ,kaj se bo oblekel .Hujš kot kakšna punca.In nazadnje gre včasih v vrtec tako skombiniran ,da glava peče.Ampak vzgojiteljice vedo da si sam izbere i nobleče,pa pravijo ,da ga je treba kar pustit ,da naj si kar samskombinira.Da je to dobro zanjuser posted image


_____________________________



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:31:09   
Pia73
Naš je imel pri 4. letih zelo rad sestavljanke. Veliko smo mu jih kupili in ogromno časa se je zamotil, pa še fajn igrača je to. 

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:34:16   
Zasanjana
Uf, jaz mam tud 4-letno frajlo doma.

Tud naša je trmoglava. Je bikica po horoskopu in se to pri njej ful pozna. Če ji lepo govorimo, se jo da prepričati, s silo, kričanjem pa ne dosežem nič. Kot pravi Klepetka.

Ko se igra, so igrače po celem stanovanju, ampak jih sama, brez da ji kaj rečem, pospravi, ko se konča igrat. Mi pa zelo rada pomaga pri kuhi, pospravljanju itd. Ko skupaj kuhava, mi nosi stvari iz hladilnika, nese krožnike na mizo, itd... in to sama od sebe. Res uživa v tem. Nekaj časa je imela fazo, ko je na vsak  način hotela pomivat posodo. Pa sva ji naštimala stolček, rokavice in je pljuskala, polivala in bolj malo pomivala... se je bolj igrala.

Je pa takšna, da določene stvari zelo vplivajo nanjo. Ko je še hodila v vrtec v Sloveniji, je domov nosila vsesorte bedarij... od kletvic pa do neumnosti, ki jih je nonstop špičila. Je bila ful razgrajaška... na trenutke že prav vulgarna. Zdaj, ko hodi v vrtec tu, je čisto drugače.

Za četrti rojstni dan pa je med drugim dobila tirickel, ki ga je bila najbolj vesela....zdaj je že pospravljen v kleti, ker ni nobenega zanimanja zanj... in pa kup Barbik, ki so že vse brez las. user posted image  Ima neznansko veselje barbikam strižt lase.

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:51:19   
violinski
Pozdravljene!

Jaz imam štiriletnico, novembrko. Ki je sicer super pridna in vse, ampak ima mlajšega brata in zaradi tega včasih dobi 'dojenčkitis'. Al ne vem, kako bi temu rekla, da kar malo pocepeta, če ni po njeno in to na isti način, kot to naredi on, ki pa je ravno v obdobju dvoletniške trme.

Za darila je pri nas še čas, če boste kaj pametnega predlagale si bom pa sigurno zapomnila. Ful fura vlakec pa včasih je 'kuhala', zdaj ne več toliko, vozi bicikl s pomožnimi kolesci, driča se po toboganu, najbolj pa je zakon gugalnica. Ampak ker živimo v bloku, nima svoje, pa si prilasti eno od tistih, ki so na vrtčevskem dvorišču.

Zelo rada tudi lepi, štampiljka, štanca, barva (riše ne, sploh, samo barva), tako da se njene aktivnosti veliko vrtijo okrog pisalne mize. Poje pesmice, menjava CDje kar sama, zelo malo pa gleda TV, le tu in tam kako risanko. Tisto večerno, drugih ne tako zelo. Pa rada meša barve v računalniškem programu slikar. Očitno je na barve, no. Drugače pa se zabava predvse tako, da jemlje igrače iz rok svojega mlajšega brata, ki se potem razjezi nanjo. Pa je žur.

Počasi postajajo zanimive sestavljanke, ampak mora kdo od staršev sedeti zraven.

Se bom še kaj spomnila.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 4-letniki
21.8.2007 15:58:10   
klepetka
aja,pa še to ;obožuje tv.Sploh risanke i n otroške filme.Sploh je ta hip aktualna Pika nogavička.Računalnika p asploh ne opazi.Hvalabogu zaenkart,ker bo tud tega še dovolj


_____________________________



(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 4-letniki
21.8.2007 16:01:22   
violinski
Aja, pozabila. Pospravljanje in podobne zadolžitve niso tak problem, sploh, če rečem, da bom pomagala. Bolj je huda kaka zadeva, ki je iz principa noče naredit, potem pa gre samo z "če ne boš ..... potem bom ..... !" Ampak se trudim, da grozim (tut grda beseda, kaj?) samo s stvarmi, ki bi jih pogojno lahko uresničila.

O, ja, pa včasih jo pošljem na ohlajanje v njeno sobo, ampak zadnje čase je tega manj.

A vaši še spijo opoldne? Naša še, zdaj, ko pa imajo v vrtcu združene skupine nič kaj ne spijo, ona pa je vsa uboga že sredi tedna in komaj zdrži budna do večera. Zadnjič mi je na sredo kar zakuhala od utrujenosti, je imela 38°C tako da sva ostali na četrtek ves dan doma, tako da je skoraj celega prespala, opoldne je spala več kot tri ure, ponavadi pa spi največ uro pa pol, da je nadoknadila za nazaj. V petek je bila potem popolnoma zdrava in šla nazaj v vrtec.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 4-letniki
21.8.2007 16:05:55   
klepetka
naš že dve leti,kljub vztrajanju kar dolgo,ne spi več čez dan.Amap kgre zvečer ob 19 30 pa spi do zjutraj do pol osmih.Jah ,enkar menda more polovit.Drugače pa v vrtcu njegovi letniki še vsi spijo,on pa knjige gleda.je pa res ,da ni čez dan nič siten ,tak oda zgleda da že ne rabi opoldanskega spanca.

_____________________________



(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 4-letniki
21.8.2007 16:09:08   
violinski
Saj po pravici povedano je tudi meni čudno, da še vedno spi, pa da je tko utrujena in jo marsikdaj pustimo pokonci, da vidimo, kako bo, ampak se je še vedno tista opoldanska urica izkazala za pravilno. Pa tudi hodi zvečer spat med 19:30 in 20h, izjemoma ob 20:30, zjutraj pa vstajamo ob pol sedmih. Po moje bo jeseni nehala z opoldanskim spanjem, dvomim, da bodo v vrtcu sploh še imeli ležalnike.

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 4-letniki
21.8.2007 16:58:27   
klepetka
naša tavelka je v vrtcu spala še celo zadnje leto pred vstopom v šolo.Pr i 5,6 -ih letih  jih je še kar nekaj spalo.

_____________________________



(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 4-letniki
21.8.2007 18:09:56   
Anuška79
Tudi mi imamo fantka rojenega sept 2003.

Opoldne naš še kar potrebuje spanec, čeprav spi nekje od osme oz. poldevete ure zvečer pa do sedme/osme ure zjutraj. Če ne gre spat je pa zvečer prava Kalvarija.

Igrače kar pridno pospravlja, najraje takrat ko mu malo pomagam, da to nareidiva skupaj. Nekaj časa sem vztrajala, da jih pospravi sam, pa sem potem ugotovila, da je manj slabe volje, če preprosto primem par igrač pa je.

Je pa naš pravi diplomat - o vsem bi se pogajal.

Zelo rad ima sestavljanke, trenutno so aktualne črke, zelo rad pa posluša pravljice - na CDju ali da mu jih bereva midva z možem.

Imamo pa trenutno manjše probleme, ker je pred dobrim mesecem dobil sestrico in je včasih hitro užaljen, ko mu naročim, da naj kako stvar naredi sam (npr. gre umit roke, si obleče hlače, obuje copate) ali pa mu kake stvari ne dovolim. Drugače je pa pravi srček in izredno nežen in prijeten otrok.

Za rojstni dan pa še razmišljam - verjetno bo kaka sestavljanka ali pa kak prijateljček vlakca Tomaža.



(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 4-letniki
21.8.2007 20:10:07   
rainbow
o, kako lepo, da ste se javileuser posted image user posted image ; sem mislila, da ne bo nič.

obe moji tudi zelo radi gledata risanke, zdaj, ko sta doma (še 10 dni, hvala bogu), včasih celo preveč. saj se tudi igrata, pa kaj skupaj počnemo.. In tudi Piko znata že zapet, pa slonček Benjamin, Nodi in marsikaj.

Saj jaz jo tudi motiviram za pospravljanje, da ji bom pomagala, potem pa jaz pospravljam, ona pa pri eni igrači ostane, pol pa prst v usta (user posted image  še vedno) in nič; danes je izjavila, da je utrujena. Potem pa sem ji dala na izbiro, ali pospravi igrače in bo lahko jutri gledala risanke, ali pa jih jaz, pa jih ne bo smela. In zamislite, da se je odločila za durgo varianto, trma mala. Ok. Fora pa je še v tem, da ta mala (2,5 let) sploh noče pospravljat igrač, in me totalno ignorira, tak da situacija jeuser posted image user posted image user posted image

Valjda, jaz tudi "grozim" z izvedljivimi zadevami; najbolj deluje, da bom zbrisala risanke. Seveda prej sledi prijateljsko prepričevanje in razlaganje.

Glede spanja, je kakor kdaj, večinoma nobena več ne spi, posebej če zjutraj potegneta do 8-me. Tako kot danes, ampak sta zdaj že v posteljah.

Violinski, pri nas je tudi podojenčenje aktualno; trenutno je največja finta pootročeno govorit, ker ta mlajša v stavkih govori kitajskouser posted image , pa šumnikov še tudi ne in potem se Lia tudi pači, samo je jaz takrat ne slišim.

Joj, ste omenile barbikeuser posted image user posted image ; bi jo ful rada imela, čeprav že ima nekaj običajnih pup, ampak nisem navdušena. Kaj obstajajo še kake druge punčke (ne dojenčki), ki so bolj realističnega izgleda??

Klepetka, sem se nasmejala ob smislu za oblačenjeuser posted image user posted image ; prav zanimivo!

toliko za zdaj; če se še kaj spomnite, natipkajteuser posted image user posted image user posted image



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 4-letniki
21.8.2007 20:32:16   
viv_
Se pofočkam - december 2003.

Hm, hm, hm... Kar se tiče vzgoje. Ne vem, sem mislila, da mi gre dobro, pa malo obupujem sama nad sabo. Saj mogoče pa samo preveč pričakujem od nje, ker v primerjavi z ostalimi vrstniki je povsem v povprečju, pri nekaterih stvareh pa še precej bolj pridna. user posted image

Imamo še malo sestrico 10/2006. Do nje je super tolerantna, nobenega ljubosumja... Res pohvale vredno.

Pospravljanje igrač - otroška soba je spominski park Hirošima. Vsake toliko jo pošljem pospravit igrače, pa se po 5 minutah že igra z njimi... No, dosegli smo vsaj to, da zvečer iz stanovanja znosi igrače v svojo sobo.

Najljubše na TV: risani filmi - trenutno Viking Viki, pa obožuje filme, naj naj sta trenutno Sreča na vrvici in Ne joči Peter.

Obožuje puzzle vseh vrst. To  je zmožna sestavljat tudi po 2 uri brez prestanka, sestavlja pa tam 100 do 160 kosov, kaj večjega še nismo kupili. Aktualne so tudi skokice, tiste male žogice iz avtomatov, z njimi se ful preigra in jih ima res veliko. Ker ima s temi skokicami cele odrske postavitve in vsaka skokica igra potem svojo vlogo... Skratka, domišljije ima ogroooooooooooooomnoooooooooo, kar mi je všeč. Pa pred enim mesecem je odkrila Barbiko.

Sicer pa energije do stropa in čez - v začetku je en mesec hodila v plavalni tečaj in je bilo prav fino. Razmišljam, da bi jo jeseni poslala na kakšno dejavnost, da mal porabi energijo... A kdo že kam hodi? Verjetno bomo nadaljevali s plavanjem, ker je tudi ta mali kar všeč....

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 4-letniki
25.8.2007 23:57:49   
HEL36
še ena mamica 4-letnika (febr.2003) naš je tut kar svojeglav, kar si zapiči v glavo to mora bit! Pol leta nazaj je oboževal puzzle, zdaj ga najbolj zanima tv in rač. Si sam naštima dvd-je, poišče igrice.... Risanke so zdaj popularne A je to, Bombažki, Rdeči traktor....
Za pospravljat ni problem, je zelo natančen in ima vse lepo zloženo, se sam zna oblečt in prav tako pripravit za spanje (tuširanje, oblačenje), ampak sam ko ga je volja user posted image  
Do počitnic je bil v mlajši skupini, kjer so tudi spali ( doma ne spi že eno leto), zato je zvečer pozno zaspal, zdaj se seli med starejše in tut spanja ne bo več.
Ima pa zdaj eno obdobje, upam, da ga mine user posted image ko lapa nazaj. Je v vrtcu z enim, ki je zelo svojeglav, trmast, prav "težak" otrok in se mi zdi da od njega domov nosi nekatere "zamisli".
Naš je tut poln energije, bom vidla kake dejavnosti bodo ponudli, ker ga bo treba mal bremzat.

Uživajte s svojimi 4- letniki!!!user posted image

_____________________________

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 4-letniki
26.8.2007 21:59:08   
purple
Tudi pri nas skače štiriletnik- april 2003. Razvajen, da bolj ne more biti, saj je najmlajši v družini. Pospravljanje mu ne gre najbolj, saj vse naredijo njegovi bratje- ker jim on tako ukaže. Zgovarja se že zdaj. Obužuje glasbo in pozna predvsem rock komade oz. pesmi, ki jih poje in igra njegov ati.

Zna biti pa tudi zelo nežen in prilizjen. Ko ga prime, pravi da mi pomaga, pa včasih naredi še večjo zmešnjavo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 4-letniki
26.8.2007 23:56:47   
trixi
Tudi mi imamo štiriletnika, junijčka.
Igrače- od vsega ima najraje bagerje, kopače (to pač ni ena in ista stvar), tovornjake, mah, vse, kar diši po gradbeni mehanizaciji. Pa riše rad, gleda risanke- Tomažek, Nodi, zdaj je najbolj IN traktor Tom k je glih nov. Rad posluša pravljice, obvezno eno ali še raje dve pred spanjem, samo trenutno je aktualno to, da si jo sam "prebere", lista knjigo in malo komentira po svoje.
Pospravljanje- mala nočna mora. Včasih, ko mu pa kdo pomaga, je pa kar za stvar. 
Vzgoja- kaj pa vem, bolj ali manj uspešno krmarimo med trmo, svojeglavostjo, cartanjem, mah, če mi uspe tako kot pri taveliki ne bom imela nič proti. Mi imamo še eno najstnico doma in je prav u redu pupa. 

Vam povem tri tanajbolj frišne štorijeuser posted image   

- slišim moža ko neki hoče od tamalega, pa mu ta pravi:" Dej mi mir, nimam cajta se zdej ukvarjat s tabo"
-Se igra v dnevni z avtomobilčki brrrrr, pridem jaz mimo in mu pritegnem: brrrrr. On pa: "Dej mama, da se ne užgeš"
- tale je mal krutauser posted image .V dnevni na tleh en kup knjig. Ga vprašam, kaj majo knjige tam za delat, pa pravi, da je spodaj ena žival in, da čaka, da umre. Odkrijem kup, spodaj sršen, itak, da mrtev. 

Ala čau, se še kaj tipkamo

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 4-letniki
27.8.2007 9:21:13   
violinski
Joj, Rainbow, pačenje! Ves čas se zgražam nad pačenjem Lane user posted image , ki cele stavke ponavlja za našim dvoletnikom. On že pridno vadi izgovarjavo šumnikov, ko njo tu pa tam opozorimo, R bo pa po moje tudi prej izgovoril kot ona. Črke je sploh ne zanimajo, ko sem se za krajšanje poti z avtomobilom hotela z njo igrati igrico:"povej čimveč stvari na črko 'L'" je po dveh besedah že rekla 'ne da se mi več'.

Viv, vi pa že kar plavate? Jaz sem jo hotela dati enkrat aprila, pa je po dveh obiskih rekla, da ne bi več šla, če ne grem jaz zraven, potem sem se poleti temu izognila, mogoče jo bom dala h Ribi oktobra ali pa januarja, bomo videli, kdaj bo spet dovzetna. V morju je poskusila malo sama s črvom in ji je kar šlo. Upam samo, da je ne bo spet strah, ker se je pri enem zamahu prekucnila na glavo.

Tudi za sestavljanke ni toliko, oziroma je, če sedim jaz zraven. Ampak to sem že napisala, ne?

Vlakec Tomažek, ja - uživa ko se začne sestavljanje, potem gre v svojo sobo medtem ko midva z možem sestaviva progo, potem se pa vrne, ko je treba vlake gor postavit in po možnosti trčiti z njima user posted image .

Vozila jo na sploh privlačijo - avti, vozički, vlaki, avtobus,....

Predstave se itak vrstijo, pa pesmice pojemo, pravljice beremo - saj vidim, da smo nazadnje čisto v 'sivem' povprečju. Le da je ves čas pisano in pestro.

Joj seveda, še pogajanja - po moje ima diplomacijo v genih, po dediju user posted image . Trmarit pa tudi zna tako, da bi še brez večerje raje ostala, če ne bi bilo po njeno.

Kako pa kaj hranjenje? Jejo zadovoljivo? Meni je všeč, ker če jo prepričam poskusi vse, potem se pa odloči, da ji je všeč ali pa ne. Ali pa reče "je dobro, ja, ampak ne bom več" user posted image . Pol že vem, da ji ni všeč. Čisto obratno od dvoletnika, ki za vsak slučaj raje nič ne poskusi. Pije ful vode, ampak zadnje čase se ji luštajo soki, pa ji jih malo omejujem.

Je pa ful pridna kar se tiče oblačenja - jaz ji samo pripravim, le nogavice ji moram obuti, pa zobe si sama umiva in na WCju tudi vse sama opravi, le po veliki potrebi jo raje jaz obrišem, ker bi ona to raje tko mal na hitro.

Aj, sem naložila. Grem delat! user posted image  Mejte lep teden!

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 4-letniki
27.8.2007 9:48:31   
rainbow
jutro!

No, morda pa bomo le malo oživeleuser posted image user posted image user posted image
Prav fajn, ker se mi zdijo ti naši štiriletniki zdaj v odločilnem obdobju glede vzgajanja.

Evo, naši dve sta danes spet brez risank, ker se je Lia včeraj odločila, da raje ves dan ne gleda risank, kot da bi pospravila par igrač s tepiha. Ampak res par. Seveda jih je že hotela zjutraj gledat, je rekla, sam, o malo, haha, in sem ji še enkrat razložila vso zadevo.
S tem se bomo očitno še ukvarjali. Ne, vem, rada bi nek drug način ubrala, da ne bi grozila z neko kaznijo, ampak nimam pojma kaj.

Kaj vaši še imao dude/ninice/prst??????????????????????????????????????
naša ima prst v kombinaciji s cotko. Smo že poskušali s pregovori glede cote (da jo ima samo doma, to smo zdaj dosegli večinoma), ampak je ful navezana na njo. Prst pa itakuser posted image

Glede hranjenja: naša se je zdaj v dveh mesecih ko je doma, zredila za 2 kg in sem že v skrbeh. Ima 22 kg; no, visoka pa je 110 cm. Ampak vseeno, je nabita. več bi morala bit telesno aktivna. To imamo zdaj prioritetno, da jo tudi damo na neko telovadbo ali kaj. Bom videla, kaj imajo v vrtcu (ponudbe aktivnosti). pri nas je rahla ovira za zdaj še ta mala, ki ne pride prav daleč, pa počasna in trmasta je. Tak da drugo leto pride v poštev kako hribolazenjeuser posted image .

Veš kaj Violinski, glede sivineuser posted image ; ne vem, če je tak super, če kak otrok ful nevemkaj zna pri treh ali štirih; vprašanje, kako se potem to dalje razvija, ali stagnira. V čem je finta, da otrok pozna abecedo pri treh recimo, potem pa se itak dve leti v šoli opismenjujejo in se zraven dolgočasi.

ok, moram ituser posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 4-letniki
27.8.2007 12:34:52   
viv_
Ojla:

prehrana - jao jao... Ko je bila majhna je jedla vse po spisku, ful rada, je bila tudi kar buškica... Zdaj je pa ratala zbirčna, pa nič zelenega, pa nič rdečega. Zarja (mlajša sestrica) trenutno poje več od nje...

ninice - nič! Dudo smo ukinili pri 2,5 letih, ampak, od takrat grize nohte...

Drugače sva imele pa ravno v sredo en prepir, kar resno, ker je šlo obnašanje preko roba in moram rečt, da je bilo uspešno. Upam, da jo bo držalo...

plavanje - tamala je čisto nora na vodo, ampak res nora. Doma imamo zdaj na vrtu un velik bazen in je non stop notri. Če gremo na kakšen bazen je ne spravimo ven. Plavanje je bilo na njeno željo in pa preventivno, ker mi je enkrat že skočila v bazen brez rokavčkov, v Podčetrtku, ko jo nisem imela 10 sekund na očeh. Kriza, me je skoraj kap...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 4-letniki
27.8.2007 13:01:03   
violinski
Evo, vidim, da so precej enaki, in se le v maleknostih razlikujejo.

Naše plavanje je bolj tko - vode se namreč boji. Za pop**dit. Pri tuširanju je vse kul, do brade, "samo ne lask!!!!" (ne po obrazu, ne po učkih, ne po ušesih, ne me špricat,........) Pri tem da ima dolge lase, seveda. Pol mamo pa pregovarjanje - danes ne, jutri. Oja, kot da ne vem, kaj bo jutri. Tamauček je čisto nasprotje, on bi pa bil nonstop v vodi, tako da imam vsaj eno zadoščenje user posted image , da je eden mal po meni. Jaz nisem nobena športnica, plavanje mi je pa zakon. Voda sploh.

Ninice - zvečer si naštima polno posteljo živali in kakega dojenčka, pol pa odlaga na tla, dokler ne ostane samo z eno ali dvema. Malo jih menjava, ni navezana samo na eno. Dude k sreči nima že od dveh let pa pol, ima pa na polički nonstop vodo. Ponoči ful pije in lula tut ful. Zdej gre že sama, če se prebudi, če se ne, pa jamra, dokler je en od naju ne nese na školjko.

Visoka je kakih 106 (oblačila nekje med 104 in 110), in ima 17kg. Skratka dolginka, ma glede na to, da sem jaz majhna in okrogla, mi je kar prav, če ji bo tole ostalo tako. O velikosti noge raje ne bi. Pri štirih letih ima 28, kaj bo, ko jih bo imela 14???? 24?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: 4-letniki
27.8.2007 13:22:46   
aljuška
ojla,

da se še jaz pofočkam - imamo septembrčico 2003user posted image . Za pospravljanje je bolj lene sorte, moram enih 5x ponovit preden se spravi k delu, pa še to samo par stvari, drugače pa veselo klepetamo in smo postali kar odrezaviuser posted image , da ne moreš kar verjeti, kaj lahko ena skoraj 4 letnica izusti..Pri popoldanskem spancu že štrajkamo, ona lih ne bi, če ni nujno potrebno, pa nobenuser posted image  od kopanja, igranja, tekanja je ne izmuči..Velkrat vstrajam ja, grem z njo do postelje in potegne urco, urco in pol, ker drugače ima popoldansko krizo in je popoldne sitna, zvečer pa kot na novo prerojena in energije za prodajatuser posted image user posted image
Je pa zelo brihtna, vse si zapomni, nič ji ne moreš obljubiti, ne da bi to potem ne izpeljal in na nobeno finto ne potegne, ker vse pogrunta..
Jaz se ji včasih prav čudimuser posted image  in seveda režim kot pohan maček zravenuser posted image

Lp

_____________________________





(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: 4-letniki
27.8.2007 13:23:28   
aljuška
aja, visoka je 110 com in ima 19kg, plava z rokavčki veselo v globoki vodiuser posted image

_____________________________





(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: 4-letniki
27.8.2007 20:48:47   
violinski
Aljuška, jaz pa poznam še eno septembrko 2003 z Obale user posted image . Tista je sicer čisto zadnji dan septembra, pa živi na drugem koncu Obale, pa vendar. Pa tudi jaz sem od tam doma, kot si ti, ampak me je življenje privleklo v večno meglo osrednje Slovenije (in imam otroke, ki govorijo perfektno žabarsko user posted image )! user posted image

Moram povedat eno o ponavljanju: pred veliko časa, ko me to še ni zanimalo, sem slišala, da moraš otroku vsaj 7x ponoviti, preden sliši, da si mu nekaj naročil. Naša 4 letnica že pridno sledi tej teoriji. Enako pa pravijo (to sem pa v enem angleškem dokumentarcu videla in me je postala kar groza), da je treba otroku vsaj 20x predstavit neko novo hrano, preden jo bo sprejel in celo probal. Ajajajajajajaj, tule mi pa 2letnik potrjuje teorijo user posted image

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: 4-letniki
28.8.2007 8:33:04   
L&F&B
No, pa smo se najdli tudi letnik 2003. Po statistiki je bilo tega leta rojenih najmanj otrok v Sloveniji v zadnjih letih.
Mi imamo jesenskega in moram reči, da zelo uživamo z njim. Igrače ne pospravljamo, ker se sploh ne igra z njimi, ninice ni nikoli uporabljal, pri vzgoji ne kompliciramo.
Toliko zaenkrat. Bom z veseljem še kaj prebrala in drugič še kaj več napisala.
Lp

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?