|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
12.12.2007 15:14:35   
Taula
Ne vem tega osebno..samo tako mi je rekla znanka, ko sem povedala da bom šla v Lj  v P. Da je ona takoj ob sprejemu to izrecno poudarila. (tako so baje rekli v materinski naj naredi) Jaz bom pač to rekla ob sprejemu...da razčistimo pojme takoj kaj dovolim.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
12.12.2007 15:20:02   
Estrella*
Narava: it makes 2 of us!; o počasnem pisanju in potem bumm vmes se toliko zgodi, ti si pa še pri lanski temiuser posted image

Sicer pa sem si nabavila olje in mleko za nego suhe kože. Bom začela z mazanjem, pa da vidimo, če bo kaj bolje. Drugače se bom tudi jaz ogulila in zamenjala kožo kot kača!

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
12.12.2007 15:22:49   
Skye
Punce zanimiv članek o načinih poroda pri nas user posted image user posted image

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1830

Neposredna povezava do sporočila: 3378
12.12.2007 15:29:34   
Estrella*
Taula: se strinjam glede kleščnega in vakuma s teboj. Samo pravijo, da je kar precej več možnosti , da se pri EA konča porod ravno takouser posted image ???
Kolegica je rodila letos aprila , skoraj 2 tedna čez rok. Po 5 urah muk je Dobila EA, ki ji ni prijela(pri nekaj %, ne prime), potem so jo pustili  še nadalnjih 15ur. Potem ni šlo več. Dete se je zagozdilo, medenica je zatekla, poskusili z vakumom, nič. Dete potisnili nazaj in CR. Fantek ima poskodbo možganov, ki se je sedaj v 8 mesecih zadovoljivo sanirala, vendar ji nihče ne more zagotoviti, da bo z nijm vse OK, vsaj kar se motrorike tiče. Mislim, da se to zgodi v LJ porodnišnici??
Tega nisem pisala z namenom, da bi katero strašila, vendar je ta vakum res nevaren.

Neposredna povezava do sporočila: 3379
12.12.2007 15:37:35   
pikica_30
Sem prebrala vivin članek, ki ga je nalepila Skye in se vedno bolj nagibam h kranjski porodnišnici: mi je najbližja, imajo EA, ultivo, aromaterapijo in baje najmanj sproženih porodov! Pa še ena prijateljica je tam babica! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3380
12.12.2007 15:40:18   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: teodoral

, vendar je ta vakum res nevaren.

ah dej no, to je pa kr neki. user posted image

Mogoce pri doticni osebi ni bilo pravilno izpeljano, ampak posplosevat pa ne mormo.

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

Neposredna povezava do sporočila: 3381
12.12.2007 16:00:05   
Estrella*
To je moje osebno mnenje. Nikoli nisem razmišljala o takšnih "nevarnostih", vendar ko se nekomu zgodi, ki ti je bilzu ali tebi, začneš gledat na to drugače, mogoče celo bolj po zajčje.

Dejstvo je, da  naravni porod ni mačji kašelj in s seboj prinaša nevarnosti, ki se jih mogoče nit ne ne zavedamo. 
Moje mnenje je: že tako gre lahko kaj narobe, če pa uporabiš zavestno neko stvar pri kateri mi nihče ne more garantirati 100% uspeha, s tem pa tvegam vsaj 1%, da je z menoj ali user posted image  kaj narobe, potem se ji raje odpovem, ker ne bi prenesla dejstva, da je bila ravno moja odločitev tista, ki je nareila škodo. 1%  je res malo, a če ravno jaz padem vanj...hvala lepa, moj odgovor je NE. 

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
12.12.2007 16:06:02   
Aurea
No, spet nekaj novega - pojma nisem imela, kaj je to ultiva, pa sem si šla pogledat... Če še katero zanima:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1744787

Sliši se obetavno user posted image

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
12.12.2007 16:06:55   
StBarbara
user posted image sej vem, da je to tvoje osebno mnenje.

Jaz sem v prvi nosecnosti v PO rodila z EA. Vakum sem pa imela neodvisno!!!od EA, kar mnogi kar avtomaticno povezujejo. Sicer je statisticno vec vakumov pri ea, ampak meni so neredili vakum zaradi vozla na popkovini. Ce v prvem poskusu nebi slo z vakumom, bi mi pac naredili CR, ampak ne po 15 urah, kot tvoji prijateljici.user posted image in se to v LJ, kjer se skos napenjajo kok so najboljsi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3384
12.12.2007 16:07:27   
Taula
Obetavno..a v Lj tega nimajo.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
12.12.2007 16:09:41   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Obetavno..a v Lj tega nimajo.

Pridi rodit na Gorenjsko user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
12.12.2007 16:11:13   
Taula
Sem 10 min od Lj porodnišnice..če je kriza bo gasa in še hitreje bova tam.  Če bi bila na Gorenjskem bi šla v Kranj.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
12.12.2007 16:15:37   
Aurea
Jaz se še nisem nič odločila, ali naraven porod ali ne, ampak nisem nasprotnik EA. Tudi pri zobozdravniku dobiš injekcijo, pa rakave bolezni lajšajo z morfijem, pri operacijah tudi dajo narkozo, pa ti noben 100% ne garantira, da bo vse ok. Pač poskušaš misliti pozitivno, da bo vse v redu.

Vesela sem, da imamo zdaj v SLO toliko več možnosti, da se same odločimo, kako bomo rodile in da lahko ponudijo več načinov, kako lajšati bolečine.
Še vedno pa pogrešam več alternativnih metod poroda.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
12.12.2007 16:17:23   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

Vesela sem, da imamo zdaj v SLO toliko več možnosti, da se same odločimo, kako bomo rodile in da lahko ponudijo več načinov, kako lajšati bolečine.

user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
12.12.2007 16:32:58   
špelin@
Hojla user posted image

Uf, ste se pa razpisale okrog vozičkov in poroda user posted image user posted image

O vozičkih ne bom razpravljala, ker ga imam že doma od male pike user posted image

Berem, koliko ste že pretuhtale okrog porodov user posted image  Sama sem dala čez 2 (3, če štejem še malega user posted image  v 20. tednu) naravna poroda. Prvič v medenični vstavi, zadnjič v "normalni" glavični. Moram priznati, da si v svojih primerih ne znam predstavljati EA, ker je šlo tako hitro, da še prav dojeti nisem mogla in ko so prišli boleči popadki, je bil že čas za iztis. Štejem se za srečnico in upam, da bo tudi tokrat porod hiter user posted image

Se pa dobesedno podpišem pod Aureo, ki je tako lepo napisala, da kar kopiram: "nisem nasprotnik EA. Tudi pri zobozdravniku dobiš injekcijo, pa rakave bolezni lajšajo z morfijem, pri operacijah tudi dajo narkozo, pa ti noben 100% ne garantira, da bo vse ok. Pač poskušaš misliti pozitivno, da bo vse v redu.
Vesela sem, da imamo zdaj v SLO toliko več možnosti, da se same odločimo, kako bomo rodile in da lahko ponudijo več načinov, kako lajšati bolečine."

Kar se pa vakuuma tiče, morate vedeti, da ga nikjer ne delajo "zaradi lepšega", ampak morajo obstajati močne indikacije za to. Porodnice lahko izrazimo željo, da tega ne želimo, je pa treba vedeti, da je vakuum lahko najboljša rešitev za otroka, če je ta že daleč v porodnem kanalu in se zatakne tam - CR v takih primerih ni prav lahko izvedljiv, ker otrok ni več v maternici. Prijateljica je na tak način rodila svojega sinka - CR v danem momentu ni bil več opcija, zaradi vakuuma pa ima danes krasnega fantka user posted image  Res je bila krepko raztrgana, res je bila šivana po dolgem in počez, ampak ima živega otroka! Brez vakuuma bi le-ta umrl.

Pa vedeti je treba tudi, da se porodničarji za uporabo vakuuma, klešč ali urgentnega CR-ja odločijo, ko gre za reševanje življenja in takrat je ponavadi otrok že v stiski, zato tudi poškodbe - ni npr. vakuum "kriv", da je z otrokom kaj narobe. Nekaj se je moralo zaplesti že prej, da do kompliciranega prooda sploh pride.

Vsem želim prijetno popoldne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3390
12.12.2007 16:57:35   
Estrella*
Špelin@: sva že dve srečnici, ki sta rodili brzinsko. Mogoče s tega stališča ne razmišljam o alternativi poroda. Nikakor pa ne nasprotujem lajšanju bolečin ali uporabi EA. Samo z zgoraj navedenega se sama za njo ne bi odločila. Sem pa veliko brala o ultivi, ki se mi zdi bolj sprejemljiva.

Kar se tiče porodnšnic ima vsaka maslo na glavi. V ljubljani pride še najmanj "zašuštranih zadev" na plano, dogajajo pa se vseeno. Res bi bilo čudno, de ne bi imeli kakšen napake pri takšnem številu porodov. Pri manjših porodnišnicah je pa tako, da ob vsakršnji komplikaciji prepeljejo v Lj in če gre kaj narobe v Lj veselo naznanijo "novico"

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
12.12.2007 17:11:44   
buccka
Zdravo!
Da se vam na hitro javim. Sem iz pregleda. Mi ni delal uz, je samo pogledal če sem vredu zaprta. In to je ok. Mam pa morfologijo 27.12 takrat pa bomo mal natančneje pogledal bebico. Sem mal razočarane, ker nisem videla pikice.

Neposredna povezava do sporočila: 3392
12.12.2007 17:21:59   
špelin@
teodoral, kar se porodnišnic tiče, res stvari niso črno-bele. Lahko le upamo, da nam NIKOLI ne bo treba trpeti zaradi napak, malomarnosti, nesrečnih slučajev,... user posted image  Pa kjerkoli bomo že rodile.

Pozabila sem izreči dobrodošlico novinkam user posted image user posted image user posted image  WELCOME user posted image

buccka, user posted image  za pregled. Bebico boš videla že čez dva tedna user posted image  Ne bodi razočarana user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3393
12.12.2007 19:04:46   
Anitka
OJla!

Ufff ste se spet razpisale, da vas komaj dohajamuser posted image user posted image

Najprej izrekam dobrodošlico novinkam in jim želim, da se v naši družbi dobro počutijo user posted image user posted image user posted image user posted image Pa smo že pri 65., verjamem, da nas bo do maja že kar 7O.

Ena je spraševala kaj je to kinderpet, to je otroška postelja, beseda pa izhaja iz nemškega jezika - Kinderbett.

Jaz sem se včeraj šla tudi zanimat za voziček Quinny speedi in sicer za barvo prejšnje kolekcije - bronze reflection in baje se še da dobiti. Sem si pa ogledaovala še tega novega Quinnya - Mura4, pa se mi ne dopade, Kaj pa vem, mi je on bolj všeč. Pa gledala sem še Peg Perego Skate, ki so tudi luštkani. Ampak še najbolj se nagibam k prvemu. Bomo videli in imamo še nekaj časa za odločitev.

Načini poroda, hja - jaz sem tudi mnenja, da če se da bolečine kakorkoli olajšati zakaj pa ne. Zakj bi si prihod naših zakladov morali zapomniti tudi po mukah, če se jih da olajšati, na način kakršenga si pač zaželimo, če je seveda izvedljiv. Jaz bom verjetno rodila kar v MS, čeprav so jo nekatri pošimfali, ampak sem pa slišala tudi lepe stvari. Bomo videli. Bi se pa verjetno odločila za kakšno ultivo, pa tudi porod v vodi je mamljiv. Bomo videli.

Nič bejbe, pridne bodite, pobožajte bušije in se beremo.

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
12.12.2007 19:25:38   
Taula
Anitka..če te zanimajo Quinny speed vozički. V Baby centru imajo akcijo...189 evrov je voziček...prej je bil 289. Sva ga midva hotela kupiti, pa sva pol kupila Quinny comfort ker sem brala slabosti prvega.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
12.12.2007 19:32:25   
Anitka
Taula a mi lahko malce napišeš kaj več o slabostih speedija? Saj veš, ne bi se rada prenaglila. Sem pa po internetu gledala že tudi comforta. Bi me res zanimalo kakšna je kaj razlika.

Hvala za informacijo.

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
12.12.2007 19:39:25   
StBarbara
Anitka, mi smo imeli speedija. Mene je motilo, ker nima loka spredaj, premala nakupovalna kosara, pa ful slabo se ga da v cisto sedec polozaj. Drugace je pa ful lahek, pa res se ga lahko vozi. Pa sedalni del ima ful sirok, kar je fajn za vecjega dojencka, docim je comfortov bolj ozek * v primerjavi s speedijem. 

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
12.12.2007 19:47:32   
Taula
Midva sva bila nad njim čisto navdušena, ko sva ga videla ker vizualno je lep. user posted image  Voziček nima varnostne ograjice-to se je rešilo sedaj, ker jo lahko dokupiš v Pikapolonici baje. Prodajalka je rekla, da se ne da čisto naklona dol dati-torej ni primeren za novorojenčka. Pa ročaj se ne da premikati..otrok gleda samo naprej torej. Stabilen...jaz sem ga furala po trgovini in seveda rukala...kot bi bil makadam, pa se mi zdi da se je kar tresel. user posted image Cena je pa zelo ugodna..to je res.user posted image

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
12.12.2007 20:27:52   
kodrana
jst sm tuk vesela....

bova z mojim kar kupila novega qunnija, takega kot ima Taula, samo v rdeči barvi. Midva bova vzela v kompletu še lupinico. košaro bova kupila rabljeno. se mi zdi, da je tako najbolje. avtosedež je res dobro, da je tak kot se šika. košare se pa da kupit rabljene zelo lepo ohranjene.
kupila bova prek spleta sonček.si. sem pa dobila še en bon za 20E od ene, ki ga ne rabi in mi ga je podarila-tako da bova še malo prišparala.
joj, sm tuk happy. sam bova najbrš naročila v januarju. bon velja dva meseca.. bomo vidli. najraje bi že zdajle naročilauser posted image , po drugi strani pa je bolj smiselno, da počakava do morfologije vsaj.
joj, sem se razpisalauser posted image . ampak sem tuk srečna res, da moram to srečo delit z vami.. ajd, grem pod tuš.
punce lep večer.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
12.12.2007 20:43:07   
Taula
Še pišeš v rdeči barvi od veselja.user posted image  Super...sej na sončku so res najcenejši vozički se mi zdi..ne samo Quinny firma. ampak tudi druge.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tega ne govorite noseči partnerki
Dragi moški, če je vaša partnerka noseča, obvezno upoštevajte pravila, ki jih delimo z vami. Za vaše in splošno dobro! ;...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?