|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
14.9.2007 8:31:04   
*l*e*n*a*
lp. noseča sem bila 7t, ko so se začele krvavitve in ko sem prisla do zdravnika ploda ni bilo več tako , da sem odšla na čiščenjeuser posted image , tam mi je zdravnik rekel 3-4m, moja ginekologinja pa 6m.
zdaj čakam oktober, da grem dat kri za krvno sliko potem pa naprej

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pogovori o spontanem splavu
15.9.2007 22:22:12   
Ana Luna
Punce, jaz sem tako vesela ... Prišla je user posted image ! 29 dni po abraziji. Še dve user posted image in grem v nove boje! user posted image Počasi bom šla spet na temo "zanositev". Kako je ta čas hvaležen! Pa še tako hitro beži! user posted image

(odgovor članu *l*e*n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pogovori o spontanem splavu
15.9.2007 22:49:54   
Anonimen
Ana Luna veselim se s tabo  .

Jaz pa tudi čakam tri in potem v nove boje...upam da bo moja tudi prišla kot urica...če bo tako nama morda še skupaj rata
Ampak jaz moram še počakat na prov in upam da ne bom prav predolgo čakala, še tri tedne.

Ampak sem zeloooo vesela, da je vsega hudega za mano, niti v sanjah si nisem predstavljala da se to lahko zgodi prav meni.

(odgovor članu Ana Luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.9.2007 13:53:26   
kepica
user posted image  Ana Luna, še malouser posted image  Jaz p aniti ne vem, kdaj bova šla lahko spet v akcijo. Jutri bom izvedela, ali grem na operacijo ali ne. Ampak vseeno uapm, da čimprej.Včeraj smo šli pogledat dojenčka od moje sestrične. Komaj sem se zadrževalauser posted image  Moja želja po user posted image  je vsak dan večja. Danes sem kar slabe volje, ker se mi ti meseci zdijo še tako daleč... Upam, da bom tudi jaz kmalu na temi nosečnost.
lp vsem

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.9.2007 15:17:33   
Ana Luna
Kepica, tudi ti boš kmalu spet med "nečakajočimi user posted image ", boš videla! Če boš šla pa na operacijo (če se prav spomnim - odstranitev pregrade, ne?), pa boš počakala kak mesec več, potem pa boš bolj mirna. Velika verjetnost je, da boš potem hitreje zanosila in da bo takrat vse v redu s tvojo kepico.
Ne bit žalostna, doma imaš že enega škrata. Stisni ga, morda so pa to še zadnji meseci, ko se lahko posvetiš samo njemu/njej, saj boš potem okupirana z novo štručko ...
Glavo pokonci, vse bo še v redu! user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.9.2007 20:16:35   
Muca83
Evo punce, jaz sem včeraj opravila svoje.

Imela sem veliko srečo, saj so me takoj, ko sem prišla še enkrat pregledali in se odločili za abrazijo. Tako sem bila srečna, da me sploh ni bilo strah posega. Saj ta poseg že poznam, tisto večurno splavljanje v postelji pa mi res niti najmanj ni dišalo. Ko sem se zbudila iz anastezije, se je v meni kar pojavila močna volja po ponovnem poskusu. Res je, da je hudo, ko izveš slabo novico in moraš dati čez vse te postopke, ampak ni tako hudo, da bi človek obupal!

Rekli so mi, da dva tedna ne smem seksat, kar mi je totalno mimo. Jaz ne vem, kako bom to zdržala. Že zdej me malo razganja ob misli, pa se fizično precej slabo počutim. user posted image Ne vem kaj bo čez nekaj dni, ko bom spet kot rožica.

Punce, glavo pokonci in upam, da čimprej spet postanemo user posted image in da tokrat celo dobimo svoje zelo zaželjene user posted image !


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pogovori o spontanem splavu
17.9.2007 11:36:18   
hmm
Muca83, super, da je to za tabo in da se je tako izteklo. Zdaj bo šlo samo še na boljše. In bravo za voljo, da poskusiš znovauser posted image . Mene je samo misel na to, da bova lahko poskusila znova, držala pokonci in zdaj ko pes na kost čakam user posted image  user posted image . Drži se!

kepica, držim pesti, da boš lahko kmalu poskusila znova in ti želim, da ti meseci hitro minejo!

Ana Luna, juhuhu za user posted image , si že bliže veselemu pričakovanju user posted image . Jaz sem imela pred enim tednom O, upam, da se bo user posted image  prikazala že ta teden. Lahko bi malo pohitelauser posted image .

lidija_21, tudi zate bo prišel čas, ko se boš počutila bolje in se ne boš bala novega poskusa, čeprav se ti zdaj zdi, da morda ne bo tako, boš videla.

*l*e*n*a*, zakaj bi morala čakati 6 mesecev, če je vse v redu, so trije dovolj?

Vsem nam želim, da bi nam dnevi hitro tekli do dne, ko lahko spet delamo na user posted image  in potem do dne, do bomo zagledale user posted image . Blaženi meseci pa naj čimdlje trajajo, da se bomo lahko naužile velikih trebuščkov in veselega pričakovanjauser posted image .

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pogovori o spontanem splavu
17.9.2007 12:38:27   
Neža7
Dva tedna brez user posted image  No, jaz sem samo 1 teden držala, vendar ni bili pamentno, ker sem spet po tem rahlo krvavela. Da sem jaz 2 tednov po abrazijo končno nehala krvavet.
Sedaj čakam 3. M (24.9.2007) upam da bo spet normalni na 28 dni user posted image  

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 12:25:10   
Ana Luna
Punce, danes, en mesec po splavu, sem zvedela malo, kaj so komentirali sorodniki, ko se nama je to zgodilo ... user posted image
- "danes gre vsaka druga na čiščenje, ko pa ti mladi tako čudno živijo" (ta me je zelo prizadela, predvsem zato, ker sem res pazila čisto na vse ...)
- "mogoče je pa boljše, da se je to zdaj zgodilo, ker ni bil ravno primeren čas (eno leto nazaj sva imela prometno nesrečo, sodna obravnava še čaka ...)

Vse verjetno dobro veste, kako se počutim. Nosečnost je bila načrtovana in željena, četudi ne v idealnih pogojih (podnajemniško stanovanje, neredno delovno razmerje ...), a ljudje živijo še veliko težje. Vse te stvari sva preučila še preden sva začela načrtovati user posted image in prišla do zaključka, da se najin gmotni položaj lahko ne bo bistveno spremenil še nekaj let ... Stara sem že 28, otroka si res močno želim, vem, da bi mu s svojo ljubeznijo in določenim znanjem nudila lahko celo več, kot nudi kakšna ženska svojemu otroku, ki ji je samoumevno, da ga ima.

Vse tiste boleče izjave prihajajo iz ust mojih sorodnic, ki so imele otroke pri svojih rosnih 20ih in ki so imele ves čas ob sebi mame in tašče v pomoč in oporo.  Naj še povem, da ravno te ženske strastno kadijo, rade globlje pogledajo v kozarec in se ne ukvarjajo z nobenim športom. (Toliko o zdravem in "čudnem" načinu življenja.)

Žalostna sem, ko vidim, da se dogajajo krivice. Komaj čakam dneva, ko bo prišlo tudi najinih pet minut ...

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 15:34:06   
Anonimen
Ana Luna, pusti hudobne jezike. Najlažje se je ukvarjati z drugimi, čeprav ima vsak veliko na svojem pragu za počistit.
Ne sekiraj se, živi dalje, sprosti se in želim ti, da čimprej spet zagledaš user posted image user posted image !!

Lp,   srečno.user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 16:18:20   
*l*e*n*a*
moja g je rekla, da moram počakati 6m, zdravnik ki me je pregledal  in zdravnica v bolnici, pa sta rekla oba3-4m. meni se je tozgodilo na morju na hrv user posted image , zato tudi sprašujem koliko časa, pa vidim, da se vse pogovarjate o 3muser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 18:18:52   
Lusa
Malo pozno ,pa vseeno napišem.

Muca-žal mi je zate ,da si tud ti morala skozi to.

Vesnyca-prav si napisala ,jaz sem ta ,ko je imela abrazijo v 16tednu ,plod je pa odmrl nekje v 14tednu in je bil velik 8cm.Ena g. je bila takoj za to ,da porodim ,druga g. ,ki me je sprejela se je pa dogovorila s tem kirurgom in je rekel ,da mi še lahko nardijo abrazijo.

Vsem želim ,da se vam čimpreje obrnejo ciklusi ;nato v nov boj in najvažneje ,da zagledateuser posted image user posted image .

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 19:57:38   
natasarobi
Ana Luna - pusti ljudi, ki kvasijo takšne neumnosti. To je po mojem ne znanje oz. take ženske mislijo, da se njim to ne more/se ni moglo zgoditi. Ljudje ne vedo kaj naj rečejo in ker mislijo, da morajo kaj rečt, bleknejo neumnost. 

Nikoli se ne ve kdaj in komu se zgodi. Meni se je zgodilo dvakrat zaporedoma, stara sem 32 let in imava z mojim urejeno in službo in stanovanje. Kaj je pa potem tu krivo oz. zakaj je boljše, da se je to zgodilo? Če bi dejansko razmišljali kaj nam manjka (osebno, finančno,...) in dajali na tehtnico da ali ne otrok, bi bilo še manj otrok kot jih je.

Nima smisla se to spraševati - kdo ali kaj je bilo krivo - žal je tako, da se to zgodi ne glede na stil življenja, starost, raso, vero, ..... Žal je pa običajno tako, da ima ogromno ljudi otroke, ki si tega ne 'zaslužijo'.




(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.9.2007 19:59:59   
natasarobi
Lusa - mene pa zanima čisto informativno (če me še kdaj čaka upn) kdo ti je delal abrazijo v 16 tednu? Ali v Ljubljani ali kje drugje?

Lahko mi daš na ZS.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.9.2007 11:25:43   
Lusa
V MB so mi nardili abrazijo ,predvidevali so ,da bosta morali biti dve(zaradi velikosti) in sta res bili en dan ena ,drug dan druga.Posledic od abrazije za1x nimam in tud 5mesecev po abraziji sem takoj zanosila.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.9.2007 15:35:47   
Muca83
Punce, men se še kar dogajajo čudne stvari. Danes je 5 dni od abrazije.

Včeraj popoldne sem bila doma brez modrca, normalno počivala, malo tv, računalnik, ko se enkrat pogledam v ogledalo in vidim na majici okrog desne bradavice 5 cm velik moker krog user posted image Gledam bradavico, se mi zdi normalna. Zvečer se grem tuširat in vidim prozorno-bel izcedek, kako priteče ven. user posted image Ker me od abrazije naprej prsi noro bolijo in so napete, sem se čisto prestrašila, da me niso dobro sčistili in moje telo še kar misli, da sem noseča. In potem sem slabo spala in vsakič ko sem se zbudila sem se potipala po bradavici in sem imela čisto mokre prste. Res me je groza zagrabila!
Zato sem danes klicala ginekologinjo in so me kar danes vzeli na pregled. Mi je G samo pretipala prsi in je rekla, da moram čimbolj pustiti pri miru in obkladati z mrzlimi obkladki. Da če bom preveč drezala, lahko še do kakega mastitisa pride user posted image user posted image Mastitis po splavu? A ni to malo čudno? Vem, da je mastitis vnetje dojk pri tistih ki dojijo. Upam, da me teli zmešani hormoni čimprej zapustijo. Hočem čimprej dobiti M, da lahko začnem razmišljat o tretjem poskusu.

Meni ni nič jasno, kaj si moje prsi mislijo. Moje telo je čisto zmešano zgleda. Ampak glavno, da ni kaj hudega. Sem se res pošteno prestrašila. Ah... kaj vse bom še doživela...


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.9.2007 19:16:17   
Ana Luna
Muca ... ne vem, kaj naj ti rečem. Upam in želim ti le, da se tvoje telo (in duša) kmalu prestavi spet na stare tire in začne znova.
(Jaz sem imela po abraziji še okrog 2 tedna napete prsi. Telo verjetno potrebuje nekaj časa, da "pošteka", da gre za spremembo.)
Čuvaj se in sporoči, kako je stabo.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.9.2007 22:06:28   
Pikabu
Zdaj se vam pa tudi jaz pridružujem. Včeraj je bil tisti grozni dan, mojo zgodbo ste verjetno prebrale. Zelo me je pretreslo, ker je bil otroček zjutraj še živ in se ni videlo krvavitve in to, da sem ga videla, kako je ležal ob meni. Ta slika mi ne gre izpred oči. Ko sem danes prišla domov, sem bila sama in so solze samo lile. Ko je popoldne prišel mož z otrokoma, sem se najprej še enkrat pošteno zjokala, potem sva se pa z možem tako lepo pogovarjala, otroka sta pa naredila pravo veselje. Vem, da sem lahko srečna, ker ju imam, tudi zato sem bila prepričana, da bom vse skupaj lažje prenesla, ampak vseeno neizmerno boli. Moj mož je pa najbolj zlat mož. Kako sem šele srečna, da imam ravno njega. Res se je izkazal, res mi je v oporo. Tudi njemu ni vseeno in mu je hudo, a skupaj greva naprej, z roko v roki, z najinima otročkoma, z najinim angelčkom in vem, da se nam bo v prihodnosti nekoč pridružil še kakšen. Midva si bova verjetno vzela malo večjo pavzo, načeloma pa se bova prepustila občutku.

Punce, hvala vam za podporo, držim pesti za vse nas, da premagamo bolečino in da nas obišče sreča, po kateri hrepenimo. Še posebno ste mi v mislih vse, ki čakate na prvega otročička, ves čas si ponavljam, da sama v prvi nosečnosti tega ne bi prenesla.

Punce, pogumno naprej. user posted image

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.9.2007 10:54:47   
natasarobi
muca83 - tvoje telo je abrazijo smatralo kot porod in je prišlo do tega, da se ti izloča klostrom. PUSTI PRSA ČISTO PRI MIRU, DAJAJ SI HLADNE OBHLADKE (brisači namoči v mrzlo vodo in dajaj na prsa, spi v tesnem modrčku).

Bolj boš stiskala in šlatala slabše bo. Če bo prehudo pojdi nazaj, da ti dajo tablete za ustavitev mleka. Vse skupaj se ti da hitro umiriti, ker nisi bila toliko noseča.

Jaz sem si morala dajati obhladke cca 3 tedne po 3x ali 4x na dan, ker me je kar bolelo in tiščalo (imela upn v 21 tednu).

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.9.2007 14:03:10   
Neža7
Lep pozdrav punce..

No, končno sem videla svojo G po SS, ki sem ga imela 28.6.2007. (prva nosečnost 19 tednov)
Mi je vzela bris in naredila uz. Lepo je bilo slišat, da znotraj zgleda čist vredo, da nič ne bi vplivala na ponovni poskus zanosit, vendar naslednja nosečnost bo zelo pod nodzorom, ker mi je prišlo do vnetje in nevejo zakaj user posted image  Da, bom vrejetno morala biti na bolniški čez celo nosečnost, da ne bi imela preveč stiku z ljudim, da ne bi zbolela z prehladu ali kaj podobnega user posted image  
Je rekla, da bo ne samo mene skrbelo pri naslednji nosečnost, da bo tudi ona, ker ne ve predčim me mora sčiti.
No mala Neža ni imela nobene neprevilne razvoj. Videli so na posteji, da je bilo vnetje in tudi malo krvi.

No to je to.... user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.9.2007 17:57:21   
Ana Luna
Neža7, naj bo naslednjič vse dobro - to ti iz srca želim in držim pesti zate!

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.9.2007 22:27:55   
Pikabu
Eno vprašanje imam. Tiste, ki ste ss doživele, ko ste že imele otročke, kako je z dvigovanjem starejših otrok? Meni niso nič rekli, samo sama vidim, da me zaboli, pa tudi nekje v spominu imam, da naj ne bi dvigovale. Pri nas je to kar problem, ker Maks še ne hodi. Koliko časa pa ne bi smela dvigovati? Problem bo, ko bom šla nazaj v službo. Oba otroka mi na poti iz varstva domov zaspita v avtu in ju doma nesem spat v posteljo. Morda sem že zdaj počela to napakouser posted image , kako je po ss-ju?

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Pogovori o spontanem splavu
22.9.2007 18:54:23   
Jančika_
Pikabu, dvigovanje in nošenje nista v povezavi s splavom. Dejansko v zgodnji nosečnosti skoraj noben zunanji vzrok ne more povzročiti splava (izjema so kakšne hude infekcije z visoko vročino ipd).

Jaz sem recimo obakrat splavila v času, ko je bil Vasja še zelo lahek in je bil mož ves čas doma in ga je večinoma on rihtal (ravno je zaključeval študij) - ko pa sem bila sama z njim in je bil že pošteno težek, pa ni bilo nič narobe in je bila nosečnost b.p., čeprav sem ga veliko nosila, ker je pozno shodil in ker smo v tretjem nadstropju brez dvigala (v času nosečnosti sem bila doma in Vasja ni bil v vrtcu, torej sem ga res ogromno prenosila).

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Pogovori o spontanem splavu
22.9.2007 21:21:32   
Pikabu
O, Jančika, hvala za tale odgovor, me je precej pomiril. Sicer mi je mož že danes nekaj podobnega dopovedoval, ampak vseeno imam še kar nekje v glavi, da ju mogoče ne bi smela.

Trenutno se pa počutim zelo dobro. Na obisku sta bila dva prijatelja, zakonski par in smo se pošteno presmejali in res luštno imeli. Ob takem vzdušju se kar zdi, da ni tako hudo. Res paše, če je družba okoli mene. Pa niti se nismo kaj dosti pogovovarjali o tem, pa sta vedela, kaj se nam je zgodilo, bolj tako sproti smo se kakšno stvar, pa je takoj lažje. Jutri pa spet nov dan. Upam, da mi uspe obdržati trenutno vzdušje.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Pogovori o spontanem splavu
22.9.2007 22:40:23   
Muca83
Punce, kako ste vi zdržale 2 tedna brez seksa. Meni se že malo meša, pa sem komaj na polovici user posted image
Že 2 tedna je sedaj, odkar sva zadnjič. Jaz nisem tega navajena, mislim, da je tole pri nama najdalj časa kar sva skupaj.

Kaj je pa sploh lahko narobe, če ne počakaš toliko časa oz. za kaj naj bi bilo to čakanje potrebno?


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?