|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 14:02:55   
Šaki
aja še glede plenic: zakaj ne prineseš svojih pa reči naj s tvojimi previjata,pri našem vrtcu mora vsak prinesti svoje plenice.potem pa so za vsakega svoje.



Pa sej sem - preberi moj zadnji post.


ups sori-zgrešila.
joj tole boš res mogla povedat..kako in kaj ...ker da bi tko delali pa ne poznam nikjer.pa vem ker mami dela v vrtcu..lp!

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 14:24:12   
tinkamiška
Tole je pa res hudouser posted image , pa takih vzgojiteljic sploh nebi smelo bit! Daj pejdi do vodje in če ne boš nič dosegla jo raje prepiši, če se da. Bogi otročkiuser posted image in ti tudi.

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 17:43:58   
mika
ne morem verjet!!!!!!!! ne čakaj na roditeljski sestanek, ampak takoj obvesti vodstvo. tega, da otrokom ne bi dali za jest in bi jokali  je nedopustno!!!!!!user posted image .

doma naj otrok več jeuser posted image user posted image user posted image user posted image , kako lahko pade to komu na misel.

naša je v vrtcu (Ko sem bila zraven) pojedla cel goveji zrezek in dva kruhova cmoka, čez eno uro pa pol  je jedla še kosilo doma, ampak bolj malo. za malico, ko so bili zunaj  je sama pojedla 3x po četrt jabolka . res da je eno leto starejša od tvoje, ampak je toliko jedla tudi prej.
naša pupa je zelo živahna in porabi veliko energije, zato tudi veliko je.

sigurno ne bi dovolila, da je v vrtcu lačna!!!!

očitno še obstajajo takšne vzgojiteljice, kot jih je imela moja sestra. njej niso dali nič za pit in je cel čas doma pila, pila in samo pila. mogoče si to lahko privoščijo, zato ker otroci še ne znajo govorit.
naši vzgojiteljici sta res enkratniuser posted image user posted image .

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 19:59:57   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamiška

Je mešana skupina od 2-6 let in je takih malih bolj malo, v glavnem so skoraj vsi že brez plenic...



user posted image user posted image

Samo tole me je zbodlo - kako lahko otroke tako pomešajo?


************Ups tole pa sem nameravala napisat v prejšnjo temo
Drugače pa občutljiva mamica, ki je načela temo:
kolikor se jaz spomnim uvajanja v vrtec je fajn oz.priporočljivo napisati (bolje kot povedati) navade otroka - glede pitja recimo....
 
Moja Princesa je sedaj že tretje leto v vrtcu in sedaj ko je par novinčkov je še dobro da se tudi ona ne dere.....
Jojjj se jokajo triletniki, ki so prvič v vrtcu. Mislim da je celo huje kot lani pri novinčkih.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 5.9.2007 20:00:35 >


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 21:35:41   
tinkamiška
Mala_princeska, je bilo meni tudi čudno, ampak, čemur sem bila priča v teh treh dneh, zadeva kr funkcionira, ker ti ta večji že tudi malo poskrbijo za najmlajše in imajo dve igralnici, med katerima so odprta vrata in potem lahko prosto hodijo sem in tja. So pa seveda ta večji bolj na kupu in ta manjši bolj okoli vzgojiteljic. Zaenkrat me nič ne moti, se mi je kvečjemu dopadlo. Ne vem pa kako bi gledala na to, če bi bila Iza med ta večjimi...

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
5.9.2007 23:06:26   
Rubin.
No in opažam, da se to, da kar naprej "težim" že odraža na našem otroku...jo že malo drugače tretirajo, vedno dobi zadnja za jest, neglede na to za katero mizo sedi in četudi glasno jamra, da je lačna.

Danes so se mi ti tamali spet tako smilili. So bili že pred 11 tako lačni, da so na ves glas jokali in hlipali am, am in se spet kar sami posedli za mizo. Vzgojiteljici pa sta samo skomignili z rameni in rekli, da bo treba še mal počakat...In so lačni čakali...


To je čisti horor. Jaz bi takoj naslednji dan šla do ravnateljice (čeprav dvomim da vzgojiteljici delata na lastno pest, pa še novi naj bi bili, se verjetno zaradi tega držita njihovih pravil kot pijanec plota), nato pa bi jo vsekakor prepisala - BREZ DVOMA. Meni moj otrok pomeni vse na svetu in da mu bodo že v drugem letu njegovega nežnega življenja težili in ga stradali - NO CHANCE. Če imata malček osnove bi morali vedeti, da otrok ne more zdržati brez malice do kosila in tudi za vso človeštvo (ne samo za otroke) je priporočjivih 5 obrokov na dan, čeprav se jih mi odrasli ne držimo, jih otročkom ne smemo prikrajšati.
Tok sem srečna da imam lahko mojo malo mis doma user posted image .
 
Želim ti da čimmprej urediš zadevo v dobro tvoje male pikice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
7.9.2007 22:34:13   
l8478
Pozdravljena mehičanka

Srčno upam, da si do  danes dobila odgovore na tvoja vprašanja od vzgojiteljic tvoje male princeske!

Želela bi te samo pomiriti, kajti moj otrok je  obiskoval ta dotični vrtec in moram povedati, da ni bilo nikoli problemov, ne s hrano, kot tudi ne z vzgojiteljicami. .
Rada bi ti še povedala, da moj otrok ni nič shujšal v tem vrtcu!!!!!!aja še to, ko sem ga uvajala je imel 11 mesecev, pa ni nikoli ostal lačen, čeprav še ni sam povedal kaj hoče, ampak sem to naredila jaz  in povedala vzgojiteljicam koliko približno poje doma in toliko so mi dale na krožnk!!! ZATO PA JE UVAJANJE, DA SE SPOZNAMO MED SABO!!!!!!
Res je obdobje uvajanja stresno (kaos)za otroke, starše, kot tudi vzojiteljice,... je pa tudi zeloooooooo primeren čas, da se zbližaš z vzgojiteljcami, drugimi starši in poveš čimveč informacij o svojem otroku in prav tako sem jaz naredila pri mojih otrocih.
Kot mama dveh otrok imam izkušnje z dvema vrtcoma in v nobenem nisem imela problemov, je pa res, da mora biti komunikacija med starši in vzgojiteljicami odkrita in reakcija takojšnja...

Sicer nimam navade, da se poslužujem foromov, ampak to da so otroci lačni v tem vrtcu enostavno ni res!

Upam, da se boš uspešno pogovorila z vzgojiteljicami ali ravnateljico svoje princeske, kjer ti bodo lahko še kaj več povedale  o življenu naših sončkov v vrtcu.

lp  

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
8.9.2007 0:05:25   
sand
Vsa uvajalna obdobja so težka, za vse, nasploh je novo okolje nekaj, v kar se podamo malo s strahom. Zelo pomembno je, da ne pričakujemo nekih idealov, ki jih ni, so pa dejstva na katere se navadimo ali pa gremo drugam.
Tudi sama imam dva malčka v vrtcu in sem zelo zadovoljna. Oba sta bila v začetni fazi malo razdvojena, malo krize, zdej pa vse normalno. Malega sem tudi sama ta teden uvajala in je bil že dvakrat sam od 10.h do 15.h. Seveda sem mu oz. mu je tudi vzgojiteljica pomagala pri hrani, najprej je pojedel malo, potem pa iz dneva v dan več. Malica jabolko, naš jo je prva dva dni kar spustil, pa tudi za kosilo bi samo juhico, tako kot pri babi. Pa je kmalu videl, da je lačen in sedaj pridno je, pa še popoldan poje vse kar mu dam doma, spi kot top celo noč in zjutraj kljub vsemu veselo pot pod noge in v vrtec. Najprej me noče izpustit, potem pa se le pomeniva, da je vrtec super, igrače, pa vsi otroci so veseli, ker so dobili novega prijatelja in tako naprej. Seveda je bilo tudi meni prvi dan težko pri srcu, ampak za nobeno ceno mu tega nisem pokazala, vrtec je nekaj kar bo od sedaj naprej naš vsakdan. Veliko se o tem pogovarjamo tudi doma in počasi bo tako kot pri naši princeski, ki leti v vrtec z največjim veseljem. Meni se zdi to, da je otrok med svojimi vrstniki, da spoznava svoje mlado življenje tudi z druge plati, velik plus. Pomembno je, da vztrajaš, ne obupaj, vsi se navadijo in tudi tvoja se bo. Vedno bo nekaj kar te bo zmotilo, tudi v šoli ali pa kjerkoli drugje, zato bodi pozitivna in pogumna, kajti otrok čuti vse kar sama oddajaš in se temu primerno odzove. Potrpežljivost je božja mast. 

(odgovor članu l8478)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
8.9.2007 12:25:45   
Mehičanka

IZVIRNO SPOROČILO: l8478

Srčno upam, da si do danes dobila odgovore na tvoja vprašanja od vzgojiteljic tvoje male princeske!

Mala je zbolela in sva prekinili uvajanje.

Želela bi te samo pomiriti, kajti moj otrok je obiskoval ta dotični vrtec in moram povedati, da ni bilo nikoli problemov, ne s hrano, kot tudi ne z vzgojiteljicami. .
Rada bi ti še povedala, da moj otrok ni nič shujšal v tem vrtcu!!!!!!aja še to, ko sem ga uvajala je imel 11 mesecev, pa ni nikoli ostal lačen, čeprav še ni sam povedal kaj hoče, ampak sem to naredila jaz in povedala vzgojiteljicam koliko približno poje doma in toliko so mi dale na krožnk!!!

Super. Me veseli, da je pri tvojem tako. Jaz sem le opisala svoj pogled in kako je v naši skupini. Ni pa nujno, da je v vseh skupinah tako, a ne.

Sicer nimam navade, da se poslužujem foromov, ampak to da so otroci lačni v tem vrtcu enostavno ni res!

In kako veš? Verjetno veš le za svojega...Jaz pa sem videla in slišala jamrat še kakšnega poleg mojega. Pa saj je brez veze, da sploh kaj pišem. Moj namen je bil izvedeti, kako je v drugih vrtcih, zato da bom lahko vedela kaj sploh lahko pričakujem od vrtca. Namen mojega pisanja ni bil blatenje vrtca ali pa vzgojiteljic, žal pa mi je, da sem napisala ime vrtca...ampak, osel gre itak samo enkrat na led.

Pa še to, imam tri prijateljice, ena je že uvajala splomladi, dve pa sedaj. Vsaka od treh uvaja v tri različne vrtce in v vseh treh je glede previjanja in hranjenja drugače kot v našem. Takša informacija in pa ostale, ki sem jih dobila tukaj...to je bil namen mojega pisanja.




(odgovor članu l8478)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
8.9.2007 21:39:58   
Minka Pobalinka
Pri nas v vrtcu inajo otroci 4 obroke. Zajtrk, malica, kosilo in popoldanska malica. In hrano dobijo v izdatnih količinah, kolikor pač želijo. Dopoldanska malica je sadje v neomejenih količinah, popoldanska pa banana, jogurt, puding, kakšne štručke in jabolčnio sok, piškoti...

Kar se pijače tiče dobijo čaj ob obrokih. Pri 15 mesecih je Mark že znal lepo zahtevati "pila" ali "čaja", tako, da me ni skrbelo, da bi bil žejen, pa ogromno pije... tudi nekaj dl tekočine dopoldan. Je pa imel s seboj flaško, ki je bila vedno na dosegu roke, tako, da si je lahko sam postregel.

Na vhodu v vrtec vsak teden objavijo jedilnik, tako, da starši vemo kaj otroci jedo.

Zjutraj, ko ga pripeljem me vzgojiteljica vedno vpraša, če je že jedel.. to se mi zdi full lepo. In se je zgodilo, da sva zaspala in prišla, ko je bilo zajtrka že praktično konec, pa so ga vseeno "nafutrali".

Moj otrok poje ogromno in iz vrtca redkokdaj pride lačen. No se zgodi in potem doma je kot da mu niso dali nič, ampak ga imam na sumu, da je to takrat, ko je za kosilo in malica kaj takega, kar mu ne gre v rito oz. mu ni preveč dobro.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
8.9.2007 21:41:25   
Minka Pobalinka
Aja.. še previjanje. Mi nosimo svoje plenice in glede na porabo ga previjejo več kot 2 x.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
9.9.2007 18:30:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mehičanka


IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Kaj pa pravijo drugi starši na to, kaj pa predstavnica staršev vaše skupine? Pogovori se z njo, imejte sestanek in potem skupaj pojdite na višjo inštanco.

To da otrok ne dobi dovolj za jest pa je nedopustno.




Problem je v tem, da se s starši, ki so svoje otroke že lani uvedli sploh ne moremo pomenit, ker otroka zjutraj samo porinejo čez prag in gredo, popoldne pa naju ni več tam. Pa še večina teh otrok je imela lani drugi dve vzgojiteljici in so k tema dvema prišli na novo....tako, da po moje ti starši sploh ne vedo kako je.

Sem se pa danes z mamico, ki tudi svojega uvaja pogovorila, čutiva enako, pa je to že njen tretji otrok, tako da ni pri meni problem (prvič mama, prvi otrok) in sva bili odločni, da spregovoriva na rs - kdaj pa bo, pa nimam pojma.

Kot sem že v prejšnjem postu napisala, sem jo danes pustila samo cca. 40 min. Ko sem prišla nazaj je bila pokakana, pa sploh nista vedeli. Previti sem jo morala kar sama (zjutraj sta jo oni), in ker so ji plenice čisto prevelike (sem tudi že večkrat opozorila) in ker sta ji bodi zapeli le na en gumb in ne na vse tri, ji je šel ves kakec ven in je bila čisto pokakana. Doma se mi je tako pokakala nazadnje, ko je imela kake 4 mesece. Pa dobro, se zgodi. In sem rekla, naj jo rajši kar v naše plenice previjajo, če so ji vrtčevske prevelike, pa me je samo debelo pogledala in rekla: "Pa saj vam dve plenici pripadata, gospa!" Pa sem rekla:" Ja in, nič za to". Me je samo ošvignila s pogledom, češ kao tečna mama.
No in opažam, da se to, da kar naprej "težim" že odraža na našem otroku...jo že malo drugače tretirajo, vedno dobi zadnja za jest, neglede na to za katero mizo sedi in četudi glasno jamra, da je lačna.

Danes so se mi ti tamali spet tako smilili. So bili že pred 11 tako lačni, da so na ves glas jokali in hlipali am, am in se spet kar sami posedli za mizo. Vzgojiteljici pa sta samo skomignili z rameni in rekli, da bo treba še mal počakat...In so lačni čakali...

Meni je to vse skupaj res čudno, se mi zdi, da se ti dve vzgojiteljici nočeta premaknit tudi za milimeter ne. Mož je že obljubil, da ko pride s službene poti, da bo še on mal zatežil, jaz pa sem že po okoliških vrtcih spraševala, če je kaj frej. Takoj ko bo, jo prepišemo.




ok to pa več ni normalno!!
Jaz sem sicer vzg. in razumem da je delo naporno, da je drugače kot doma, ampak otroke lačne pustit??user posted image  To pa je že res zadnja fazauser posted image  In če se tako obnašata pred starši, kako se šele ko sta sami z malčki??

Jaz bi se obrnila na vodstvo vrtca! In če to ne bi pomagalo, moj otrok tega vrtca niti od daleč ne bi videl!

(odgovor članu Mehičanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
9.9.2007 22:16:56   
bobek05
Draga mamica,

kot mamica ti bom povedala sledeče: te popolnoma razumem, da te skrbi če otrok dovolj je, dovolj pije, je previt, vredu spi, ne joče (preveč), se zaigra, se ima lepo itd. Tudi sama sem pred letom dni dajala vse to skozi, sem se pa naučila, da MORAM zaupati vzgojiteljcama, ker nimam druge izbire. Seveda me je na začetku skbelo ali ga dovolj oblečejo ko gredo ven, ali mu dajo dovolj piti, ali je dovolj, ali ga pocartata itd. In če bi sama vse to opazila kar si ti (predvidevam, da si bila priča temu), potem bi seveda zagnala ogenj v strehi, da bi se kadilo vse do ravnateljice...

kot svetovalna delavka v vrtcu pa bom rekla takole: zakaj za božjo voljo vsega tega ne omenič vzgojitejici (eni ali drugo), ali se obrneš na svetovalno službo ali kogarkoli drugega v vrtcu?? user posted image  si opozorila vzgojiteljico, da tvoj otrok potrebuje več vode, da jo je ptorebno večkrat previjat, ker je plenička prej "težka", da je potebno ritko namazat, ker bo sicer rdeča (no, to bi morale počet že sicer, pa tudi kar se umivanja ritk tiče), da otrok več poje itd.?? starši ste tisti, ki pomagate vzgojiteljicam spoznati otroke... predlagam, da vzgojiteljicama omeniš vse kar te moti (na lep način), če si pa že oz. si naletela na gluha ušesa, pa stopi do vodje oddelka/enote ali celo ravnateljice... Prepričana sem, da se bo našel nekdo, ki ti bo pripravljen prisluhnit in pomagat odpravit "težave"... Stori to zase in za svojega otroka, ker jo boš sicer s težkim srcem puščala tam, ker ne boš prepričana, da je v dobrih rokah.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
9.9.2007 22:18:23   
bobek05
pa še to - pri nas je čaj nesladkan (zdrava prehrana!) in ti/ji mogoče zato ni všeč (če ji čaj ni všeč, naj pije vodo)

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
9.9.2007 22:28:17   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: Mehičanka

Da povem še kako je bilo danes.

Prišli sva pred 8.00, nato so ob 8.15 imeli zajtrk: mali kos črnega kruha s sirnim namazom, 1 dcl kakava. Potem so se igrali, vmes so jih previjale, a le tiste ki so bili pokakani. Okrog 10.00 je sledila malica. Otroci so sedeli za mizo, 10 jih je bilo, vzgojiteljica pa je za vse skupaj narezala na krhlje le 1 jabolko in to je to. Naša je spet dobila en sam krhelj, tisti ki so hitreje jedli pa dva. Takoj po jabolku so pili, prej pa ne. Potem je bila spet na vrsti igra, vmes smo morali iz sobe na hodnik, da sta sobo prezračili in ko smo prišli nazaj je bilo prav hladno, pa še 2 okni sta pustili kar odprti. Nekateri otroci so bili že tako lačni (med njimi tudi moja), da so se kar sami posedli za mizo in govorili amm, amm. So se mi prav smilili....Za kosilo je pojedla čisto vse, pa bi verjetno še, če ne bi bila že čisto zaspana.

Glede previjanja: danes sem prinesla svoje hladilno mazilo, povedala da je na njihovo Nivea kremo alergična in so rekle, da bodo upoštevale. No, potem so jo res one previle in tudi namazale.
Glede pitja: tako kot včeraj, sva tudi danes imeli seboj flaško. Po potrebi sem ji kar sama dajala pit in tudi povedala, da je precej žejna in da zato tudi več pije in lula. Odgovor vzgojiteljice je bil, da otroci pijejo vsi naenkrat, da jim flašk posebej ne ponujajo in da to tolerirajo le sedaj, ko se uvaja.
Še o malici: piškotov ne dobijo, ker otroci kao ne marajo sladkega user posted image . Vsak dan je za malico jabolko in to le eno za celo skupino.

V primerjavi z včeraj je bilo danes precej bolje, me pa moti, da ne dobi dovolj za jest, saj je že tako bolj suhe sorte in nabita z energijo, da me prav skrbi da bo zgubila na teži.



Šele zdaj sem prebrala tole user posted image  user posted image  Jaz bi na tvojem mestu šla do ravnateljice in povsej verjetnosti zahtevala prepis otroka (vsaj) v drug oddelek (in naj ti ne težijo s tem, da so skupine prepolne, ker se veliko otrok že na začetku izpiše ali pa vsaj v prvih mesecih)...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
19.11.2008 14:05:43   
renati2
Jaz sem pa zelo zadovoljna. Že na uvajanju sem ostala drug dan do kosila in res same pohvale. Prišle sva ob 8 uri.Ob 8.30 so imeli zajtrk(dvojni), nekaj mlečnega in nekaj suhega (kruh, namaz salama, sirček, ribice) poleg tega čaj.Lahko si zbiral... (nesladkan, malosladkan, zelo sladek) itak pa je treba dat zravenj še flaško.
Čaj zelo okusen, gozdni sadeži mešani 1001 cvet

Vse , ki so preveč oblečeni jih slečejo. Vsakega pri nas ko jih previjajo, najprej jim obrišejo ritko z vlažilnim robčkom, potem ritko še umijejo z tetro, nakar plenica in hladilno mazilo, če ima kdo vneto rit previjejo na pol ure, kar se tiče krem imajo hladilno mazilo, bubhen,riboderm, bepanten in še kaj se najde.

Po zajtrku se malo poigrajo otroci nato je sadje na vrsti.Melona , banane, jabolka ter kruh . 9.30 uri.Če je lepo vreme gredo ven...... 10. 50 imajo kosilo, naj povem da je naša pupa bila izrazito neješča in se mi je zato tudi porodniška podaljšala, smo imeli premalo kil, zdaj pa je kot volk.V 14 dneh še je zredila za 900 g.

Zdaj je kar naprej lačna in skoz papa in razveseljuje zaskrbljeno mamico.

Tudi nimamo nikakršnih problemov z spanjem, celo več spi kot doma.Zelo rada ima vzgojiteljico in rada gre v vrtec.Je pa zelo nezaupljiva in teden dni ni želela pit nikakršne tekočine z flaške , tako da so jo dale pit iz roke, kar pa je pila, no zdaj pa je dobila zaupanje in tudi z flaške pije.

Tudi z vneto ritko sem jo že pripeljala ,ker nam izraščajo zobki, pa sem jih opozorila tako , da so bile ful pozorne tako da sem bila čist šokirana nad tem kako lepo rit je imela že za domov.Tako da lahko le pohvalim.

Moj otrok definitivno ni ne lačen ne žejen ima primerno oskrbo in sem presrečna.Sicer pa je ta ista vzgojiteljica imela tudi mene v jaslih, a le da sem jaz prišla k njej pri 6 mesecih, moja hčerka pa pri 15 mesecih.

P.S. Tudi z vrtca ne prihaja ne vem kako umazana, prakticirajo žličko in ne prste v krožniku, velikokrat jo dam tudi v krilca in imajo še s tem delo, ko grejo ven , ampak zaenkrat mi niso nikoli omenili....

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
21.11.2008 9:47:37   
PIRANJA
Mehičanka, sedaj je od tvojega zadnjega posta kar nekaj časa že mimo, pa me zanima, kako si rešila zadevo? Ker po tvojem opisu, bi jaz otroka poiskusila prepisati v drug vrtec. Eno jabolko običajno otroček v tej starosti, zmelje sam ne pa skupina. In moram vam povedati, da sem zelo vesela da se moj otrok zaenkrat pazi pri babici, tako bo šel v vrtec šele takrat, ko bo razločno povedal kaj želi in ko mi bo lahko tudi že kaj povedal, kaj se v vrtcu dogaja. Upam, da bo tudi iz plenic že takrat....

(odgovor članu renati2)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Prvič v vrtec - čisto razočarana
21.11.2008 12:20:51   
kalbo
Ko sem bral prvi post sem ti mislil napisat, da ni treba pretiravat, pa da bo itak vse OK, sam da ti pa take spušča je pa nedopustno, da so pa otroci lačni je pa še bolj nedopustno. Pri našem tamalem majo za jest še pa še, kar jim pa od popoldanske malice ostane dobi pa v vrečko za domov, pa še kaj povrhu. Morala boš zaropotat, saj gre za tvojega otroka.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?