|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Celje
2.5.2009 0:20:46   
švicarka
Sem 2 meseca po porodu v porodnišnici Celje. Vse pohvale tej porodnišnici. Osebje super, porodne sobe zelo lične, hrana super,...skratka sami superlativi. Naslednjič grem ziher spet v Celje.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porodnišnica Celje
4.5.2009 8:23:47   
monty
tudi mene čaka porod v Celjski porodničnici, razen če se ne premislim in se peljem lepo v Ljubljano!
Imam pa nekaj slabih izkušenj z njimi že sedaj, pa tudi poznam nekaj primerov, ki jim niso v čast. In to da te pustijo 19 dni čez rok, punce to ni normalno. poznam eno, ki je bila 14 dni čez rok, otroček ful velik, v Celju pa nič. Tako,  da je šla v Ljubljano in so jo vpršali, če so pri nas normalni in je imela tako CR.user posted image user posted image user posted image  Kaj bi si človek mislil????

Jaz zase upam, da bo vse normalno in da grem čimprej ven oz, vsaj da rodim čim hitreje brez komplikacij!!!!

(odgovor članu švicarka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porodnišnica Celje
30.5.2009 22:10:30   
Judyy
Še moji vtisi iz porodnišnice celje. Vse /vsi so bili o.k. oz. super, razen ena babica. Takšna blont s kratkimi lasje in majhna. Pri meni je skos nekaj z očmi zavijala in spuščala neprimerne komentarje. Sem imela pa srečo, da je delala v jutranji izmeni, jaz pa sem rodila šele potem popoldne in sem imela kasneje neko drugo babico (rdeči lasje, očala), ki je bila pravo naprotje - res 100 proti ena. Še sreča da sem pri njej rodila. Upam, da je ona blont imela samo slab dan, drugače pa vam je ne privoščim.
Vse ostalo pa je res pohvalno. Sestre na odelku so full prijazne, zdravniki prav tako,tako da je bilo ostalo res fino.

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porodnišnica Celje
30.5.2009 22:24:12   
zmajaz
Jaz sem pred 1 slabim mesecem 2. rodila v CE - tako kot prvič sem bila tudi tokrat zadovoljna tako z babicami kot na oddelku. V porodnišnico sem prišla pb 1h zjutraj in sem tudi jaz imela najprej to babico - mlada, majhna, s kratkimi blont lasmi, pa je bila čisto v redu. Morda je res imela pri tebi slab dan. Porod je pa sicer potem dokončala ena druga, ker je bila vmes smena - tudi mlada in s črnimi kratkimi lasmi, pomagala ji je pa še ena starejša (Štefka), ki sem jo imela že pri prvem porodu in sem bila že takrat zelo zelo zadovoljna z njo. Tako da jaz imam s 3 babicami pozitivne izkušnje.

(odgovor članu Judyy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porodnišnica Celje
8.6.2009 15:01:34   
babimaja
Mamice, očki,
pri porodu imate tako vi kot vaš otročiček svoje pravice, kar pa v nekaterih okoljih ni samo posebi umevno. Preberite si spodnji link, da boste pripravljeni in da boste zahtevali,  kajti pri nas smo glede tega kar precej za svetom.

preberite si tukaj:
http://www.mamazofa.org/aktualno.php?id=118

Ker porod in bivanje v porodnišnici hitro mineta, po porodu pa boste zaposleni z nešteto stvarmi, so tudi neugodnosti v porodnišnici prehitro pozabljene in odrinjene na stran. Na ta način pa se nikdar nič ne spremeni, niti za vas na naslednjih porodih, kot tudi generacijsko. Ne morem razumeti, da je lahko odnos do matere na porodni mizi še vedno tak, kot je bil pred 30 leti, zato sem se oglasila.

Če hočemo kot družba SPREMEMBE na tem področju, se morate mladi starši tako ob pozitivnih dogodkih kot ob negativnih izkušnjah razumno ODZVATI - PISMENO pohvaliti, kar je za pohvalit, pokomentirat, kar vas moti, predlagat, kaj bi se moralo izboljšat, se razjezit, kadar je kaj nesprejemljivo, kajti le tako bo prišlo do pozitivnih sprememb.

Ko sem jaz porodila svoja dva otroka, sem se zelo pozanimala tako o porodnišnicah, ki so mi bile na dosegu. Takrat je bila najnapredneša kranjska porodnišnica in oba otroka sem rodila tam, čeprav sem iz Ljubljane.

Ko so me odpustili, sem napisala zahvalno pismo, v katerem pa sem omenila nekatere neprijetnosti - zaradi stare arhitekture ni bila zagotovljena zasebnost na poti od porodne sobe do stranišča po klistiranju- na eni strani vhod za nove paciente, ti pa mimo z golo ritjo do stranišča npr... to sem napisala in tudi svoje želje, da bi lahko drugič rodila čepe (to je bila za tiste čase nepredstavljiva revolucija). Od takih pisem se potem stvari počasi premikajo na bolje.

V porodnišnico gremo rodit zaradi varnosti - zaradi tistega  minimalnega procenta, ko se lahko kaj zaplete. Pozanimajte se, preden greste rodit. Obiščite porodnišnico, povprašajte, ozrite se naokrog. Že ob sprejemu boste zaznali, ali se za vas dovolj zanimajo in na kakšen način se do vas obnašajo. Povprašajte, kako ukrepajo, če se kaj zaplete - kdaj naredijo carski rez, koliko časa bodo čakali pred odločitvijo, imata starša kakšno besedo pri tem. Kar nekaj nesrečnih zgodb je iz zadnjega časa na to temo.

Tule pa vam dajem zelo koristen link,  MAMA ZOFA, kjer si lahko preberete marsikaj, še posebej, če se nagibate k alternativi.

http://www.mamazofa.org

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porodnišnica Celje
29.6.2009 19:10:33   
stašica
hello... mene pa predvsem zanima kako se obnaša osebje pri porodu, ter kdo je večino časa pri tebi, razen partnerja? slišala sem, da baje kar odidejo ven, ti pa niti ne veš kdaj boš rodiu pa koliko si že odprt? ali so babice in zdravniki prijazni do porodnice in njenega partnerja? malo sem namreč skeptična glede Celjske porodnišnice, čeprau so tle na forumih večinoma same pohvale za to porodnišnico?

ali je katera imela ultivo v Celjski?

(odgovor članu babimaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porodnišnica Celje
29.6.2009 19:40:49   
zmajaz
Jaz sem 2x rodila v Celju - obakrat ful zadovoljna, tako z osebjem v porodni kot na oddelku. Pri porodu je odvisno, kdaj rodiš, jaz sem prvič rodila v soboto zvečer, kar pomeni, da je delala samo 1 babica, ki torej ni mogla biti ves čas pri meni, saj nas je rojevalo več - v času, ko sem bila jaz v porodni, je spravila skupaj z mojim, na svet 5 otrok, pa je bila kljub temu dobre volje, nasmejana in zelo zelo prijazna - je ne morem prehvalit. Ko sem bila tam 2., sem rodila ob 9h zjutraj - ponoči, ko sem prišla, sta delali 2 babici, "moja" ni bila ves čas poleg mene, je pa pogosto hodila gledat, kako napredujem, ko so se zjutraj zamenjale in je delalo več babic, je pa "moja" ves čas sedela poleg mene (čeprav je bil zraven tudi partner) in vse budno spremljala, ko je videla, da v 1 uri ni bilo nekega napredka, mi je pa dala zraven še malo umetnih popadkov in v 1 uri je bilo potem vsega konec. Pri iztisu je pa zraven prišla pomagat še 1 babica, tako da sta bili kar dve - in to ravno tista, ki sem jo imela že pri 1. porodu, česar sem bila zelo vesela. Osebno imam torej izkušnje s 3 babicami, in vse so mi bile super. Če bi še 1x šla rodit, bi definitivno spet izbrala Celje, čeprav mi je MB skoraj bližje.

(odgovor članu stašica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porodnišnica Celje
29.6.2009 19:42:33   
zmajaz
Aja - glede ultive - a ni bilo pred kratkim v eni temi napisano, da je ta zdaj v vseh porodnišnicah ukinjena, ker nima dovoljenja in se niti ni najbolj obnesla?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porodnišnica Celje
29.6.2009 21:44:36   
tulpek
Sem bila prejšnji teden na ogledu P v Celju in je babica rekla, da jo lahko dobimo, če je tisti zdravnik, ki jo daje, tam. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?