Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Pri naših je praksa takšna, da imajo ob 8h zajtrk, ob 10h malico potem pa grejo ob 11h počivat (spat) ob 13h pa imajo kosilo . Moram priznati , da mi ura kosila sploh ne paše, ker otroke dobesedno budijo za kosilo, koliko pa otrok, ki je ravnokar zbujen poje pa tako vsi vemo .
Kolikor sem se jaz pozanimala, je praksa takšna , da gredo otroci po kosilu spat ( okoli 12h) in spijo kolikor jim paše.........kako je to urejeno pri vas?
Ravno včeri smo imeli tud roditeljski sestanek, tko da je še frišno, ampak isto kot prvo leto v vrtcu. Ob 8 zjutraj zajtrk, potem igra, ob 10 malica, večinoma sadje, nato gredo malo ven, če je lepo vreme, okoli 12 kosilo, nato obvezno spat (okoli 12:30 ure). Naša Ema spi večinoma do 14:30-15:00 ure, ko jo pridem iskati je večinoma še čisto zlimana. Tko da se res zlo naspi in ima do večera vrh glave.
Sprašujem zato, ker bi rada ta njihov sistem izpostavila na sestanku. Zato me pa zanima, kako to prakticirjo drugi vrtci, ker je tudi meni takšen sistem totalno zgrešen
Lutka pri nas je popolnoma isti sistem in tudi meni ni všeč, ker ko se mala zbudi še kakšno uro ziher ne more nič jesti in ponavadi samo malo juhice poje ostalo pa potem doma je, ko pride oče domov in imamo kosilo.
Tudi pri nas dobijo popoldan še malico, samo ne gre mi v glavo, da ne pogruntajo, da nima smisla otroke budit za kosilo, ker pojejo tako ali tako ne nič. Ne vem no, kje so pobrali takšne ure .
Jaz hodim zdaj po njiju ob 11,30, pridemo domov se najeta in mi spita do 14-15 ure.
5.15 - 7.00 sprejem otrok, igre po želji, spontana priprava na dopoldanske dejavnosti 7.00 - 7.30 priprava na zajtrk 7.30 - 8.00 zajtrk 8.00 - 11.00 oz. 12.00 intelektualne usmerjene dejavnosti, izleti, športna vzgoja, bivanje na prostem, dopoldanska sadna malica ali sadni napitek 11.00 oz. 12.00kosilo 11.30 oz. 12.30 - 13.45počitek, dejavnosti za umiritev in sprostitev 13.45 - 14.00popoldanska malica 14.00 - 16.00spontana igra in odhajanje domov v spremstvu staršev ali druge odrasle osebe.
takole zgleda tole pri nas in je čist ok in imajo dost časa za spanje. Tamali spijo ob pol dvanajstih starejši pa uro pozneje. Pa jih ne budijo, naša sploh ne poje popoldnaske malice ker spi predolgo, tako da potem dajo le to za sabo.