|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanec ponoči v porodnišnici
9.12.2004 13:31:43   
mala
tudi jaz sem rodila v Ljubljani in bila zelo zadovoljna,res je da so v sobi po dve ali po tri mamice kar je zelo v redu saj ti lahko popazi otročka ko se greš tuširat,glede joka je pa tkole-dojenčki pač jokajo in mogoče bo glih tvoj tisti ki se bo najbolj jokal ne moreš vedt-mislim da obstaja tudi v lj nadstandardna soba-vprašaj v materinski šoli!
vsaka mamica se odloči kar ji najbolj odgovarja ampak moraš vedt da le ti znaš najbolje poskrbet za otročka in če ga nimaš ob sebi nikoli ne veš ali je sit in čist!
jest bom šla tudi drugič rodit v lj in ni noben bav bav,se pa o vsaki porodnišnici lahko napišejo slabe izkušnje in verjemi tudi o postonjski pa če jo še tako hvaljo!

bye:):)

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 0:33:21   
Erika 1
Glege spanja - je ok porodnišnica v Postjni (ma sam glede spanja). Ob 11 zvečer ti ga vzamejo in ob 5 zjutraj prinesejo.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 0:57:29   
Annny
Živjo,

na Jesenicah sva bili po 2 v sobi, le en dan in eno noč smo bile zaradi prostorske stiske kar 4!!! Od tega dva čisto frišna novorojenčka in dva, stara 1 dan.
En novorojenček je takoooo jokal, da so potem za njim začeli še vsi ostali in to je trajalo celo noč...to je bila po moje najhujša noč v mojem življenju, ker nisem zatisnila očesa in sem bila psihično čisto uničena...ne znam razložit...pa sem drugače zelo potrpežljiva oseba, ampak takrat sem bila še utrujena od poroda, slabokrvna, na antibiotikih, pretresena od vsega novega..takrat sem prvič (in zadnjič) pomislila na to, da ne bom zmogla..:zaspan:
No, ampak naslednji dan sem tako rekoč cel prespala in si 'opomogla'...potem je bilo bolje..
Najbolje pa je bilo, ko so dve cimri preselili drugam, saj je bilo to res neznosno..Zaradi otročkov skoraj nismo smele odpirati okna in zrak v sobi je bil tak, da me kar kurja polt oblije, ko pomislim...:(:)
No ja, ampak smo preživeli:):metulj:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 8:51:31   
lidia
Jaz sem izvedela od babic v Kranju, da ti ga tudi tam počuvajo ponoči, če si utrujena in jih prosiš.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 9:33:10   
Anonimen
Ja, lidia, saj ti ga "čuvajo", samo moj otrok je bil zjutraj brez glasu in izsušen, da so mu morali dati glukozo. Bog ve, zakaj...?

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 9:51:51   
lidia
oje, torej lahko to varianto kar pozabim, raje bom imela bejbeka ves čas pri sebi, hudič, dandanes res ne moreš več nikomur nikjer zaupat.:grrr:

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 10:17:21   
Anonimen
Če boš kolikor toliko pri močeh, je res najbolje tako.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.12.2004 19:30:10   
Erika 1
Ja, moja cimra je bila brez mleka (svojega) cca 3 dni. Njena hčerkica se je drla vse te dni. In misliš da so ji dali za jest čez dan? Ne. Citiram: Gospa, če ne bo vlekla, ne bo mleka. Potrudite se malo no! No, zdej pa se trudi. In kaj je naredila? Njen mož je šel na skrito kupit Aptamil 1 in ji ga je dala.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Spanec ponoči v porodnišnici
14.12.2004 7:48:30   
Annny
To je pa tudi neznosno, kako silijo s tem dojenjem!! Če v porodnišnici ne steče, je vprašanje, če sploh kdaj:( Ne vem, kaj tako maltretirajo uboge mamice. Res je, da za otroka ni boljšega od materinega mleka, ampak če je pa ubožec lačen, je pa v redu tudi Aptamil.

Še to: res je, da otroka ponoči odnesejo,tudi meni so ponudili to možnost...ampak jaz ga ne bi dala...kdove, kam ga dajo..mogoče pa joka, ga silijo z dudo, mu dajejo prilagojeno mleko in kaj podobnega:zmeden:...ne ne, jaz hočem vedno imeti vse pod kontrolo, ko gre za mojega otroka..Res je pa tudi, da sem sama imela srečo in je moja hčerka v porodnišnici pridno spala9nebesa

LP

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.1.2005 21:44:24   
Anja167
Jokec je pri nas bil, ampak jaz tako ali tako prve tri dni od razburjenja (ker sem končno mamica) praktično skoraj nisem mogla spati...

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Spanec ponoči v porodnišnici
13.1.2005 21:47:28   
Anja167
Pika, to si si pa malo izmislila!!! :)- Julija, ko smo bili mi tam, je bila totalna gužva. Izgleda, da večina otroke naredi jeseni, ko ozračje postane bolj hladno pa se je treba greti...

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Spanec ponoči v porodnišnici
25.1.2005 19:54:25   
barbara12
med tem ste nekatere že rodile, druge še boste. Če imate možnost zberite manjše porodnišnice, je manj porodov pa še osebje bolj prijazno - saj ima manj dela in niso tako napeti.Porodnišnica v Trbovljah je ena takšnih. V sobi sta dve otročnici in seveda otroka. prvi dan poroda je normalno, da ti ga odpeljejo- brez slabe vesti.Če je otrok lačen ga dohranijo pa čeprav strmijo, da čim več mamic doji.Moja je bila kar naprej lačna in so mi jo vzele še drugi dan ponoči in so jo non stop hranile. Pa zato nisem slaba mama. Če ve niste spočite in zadovoljne kljub sesanju mleka ne bo.Zato punce v porodnišnicah povejte osebju kar vas moti. kajti le mama ve po instinktu kaj je dobro za svojega otroka in ne osebje. Malo dojim že 13 mesecev in sedaj ima probleme z zobmi, razvajenostjo, jaz pa hodim si stiskam mleko po2x v službi. Torej? Kaj in kako je prav? NI RECEPTA!!! IN NAJ NAM NE SOLIJO PAMETI TISTI V BELIH IN MODRIH HALJAH!

Če bi mojo malo še enkrat rodila verjemite jo nebi dojila.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 6:42:25   
Seven*
Barbara12, tole je pa malo egoisticna izjava. Se ti ne zdi? Dojiti, ker ti ni.. Ne vem no.. Nekako razumem tiste mame, ki se po par mesecih odlocijo, ampak taka izjava je pa visek.. Tvoj otrok definitivno nima problemov z zobovjem in razvajenostjo (kot temu ti pravis) zaradi dojenja.. Sama imam kar lepe zobe, pa me je mama dojila 2 leti in pol, pa tudi razvajena nisem nikoli bila..

Oprosti, ampak tvoj post me je malo razjezil..

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 6:44:44   
Seven*
Pa se to. Drugic se ozri in poglej okoli tiste mamice, ki si tako zelo zelijo dojiti, da bi dale vse na svetu za to.. Pa nimajo niti kapljice mleka.. Sicer pa svetovna zdravstvena organizacija priporoca dojenje do 2 leta in 13 mesecev niti ni nevem kaksna katastrofalna doba..

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 8:34:38   
Anonimen
Ampak vseeno. Če bi se Bojana tako odločila, je to njena stvar. Saj ni nikomur svetovala, da naj naredi isto. Po moje je vse to napisala tudi v tolažbo mamicam, ki ne morejo (moremo) dojiti, pa se nad njimi ustvarja ogromna psihoza okrog tega dojenja, tako da ni čudno, da še kakšna v depresijo pade, ker je "slaba" mama. Verjemi, jaz vem, kako je to. Pritiskajo nate vsi, od sester v porodnišnici do sorodnikov, ti pa enostavno nimaš mleka. Ene mamice verjamem, da mislijo, da se bo svet podrl zaradi tega.
Jaz Bojanin post jemljem na ta način. Sto ljudi, sto čudi. Mogoče je s tisto razvajenostjo res malo mimo udarila, mogoče je hotela se bolj poudariti, da res ni konec sveta, če otrok ni dojen.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 8:37:35   
Anonimen
Predvsem pa je po moje pomembna MOŽNOST IZBIRE in odločitev o dojenju mamice same. Meni je vedno šlo na živce, če so me karkoli silili. Tisto prav gotovo nisem naredila, niti ne tako namenoma, kot se mi je uprlo podzavestno. Mogoče je bilo tako tudi pri dojenju. En kup enih govoranc in hvaljenja, nihče pa ne vpraša, kako si se ODLOČIL, ali boš svojega otroka dojil ali ne. Prav je, da ti kdaj razložijo prednosti dojenja, ampak kar je preveč, je pa preveč. Na koncu se LAHKO ODLOČIŠ sam, to je konec koncev osnovna čovekova PRAVICA.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 10:12:10   
Seven*
To se strinjam Splisni. Pa da ne bos mislila. Tisto, ko nimas mleka v porodnisnici sem tudi jaz obcutila. Sem imela otroka 3 dni na dodatku, ker sama nisem imela dovolj.. Pa vem, kako grozno je, ce nimas mleka in kako te sestre tam obravnavajo. :(( Se mi pa zdi, odlocitev, da ne bos dojil vseeno malo sebicna. Ze cato, ker otrok tako zelo veliko dobi od materinega mleka. Ne samo fiziolosko, ampak tudi psiholosko.. Sploh ne vem kaksen razlog bi moral biti, morda zdravstveni, da bi zadeva bila opravicljiva..

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 13:03:56   
Anonimen
Poanta je ravno v tem, da se sploh NI TREBA opravičevati. Lahko so vzroki kje globoko v nas, ali pa jih sploh ni. V glavnem, mamici se predstavi prednosti dojenja, potem naj se pa sama odloči. Prav tako se mamica sama odloči, ali bo uporabljala te ali one plenice za otroka, ali se bo sprehajala z njim medtem ko bo spal ali pa bo takrat, ko bo spal, doma in bo otrok spal v svoji posteljici, pa če mu bo kupila stajico, pa če bo jedel gosto hrano pri 4 ali 6 mesecih, pa še ogromno je tega. Vsaka mamica naj se po svojem občutku in seveda po tem, ko koderkoli prisluhne razlagam zakaj tako ali zakaj drugače, odloči sama, po svoji vesti.

(odgovor članu lidia)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   Spanec ponoči v porodnišnici
10.2.2005 13:08:23   
KIRA
medve seva v Mb bile le 2. ampak je ona mamica (že drugič) dojenčka "****" s slepo dudko vsaj pol ure, preden ga je šla hranit. se je drl noč in dan skorajnonstop. jaz sem spala max. 2 uri v 24 urah in sem bila čist na koncu. hvalabogu je en dan pred mano bla odpuščena in sem vsaj zadnji dan malo spala. sem mislila, da se mi bo zmešalo. sem vsak dan jokala in prosila doktorje naj me domov spustijo. pa me niso hoteli. 6 dan pa sem jim tako delala, da so me MORALI domov spustit.
čeprav sem doma bila prepuščena sama sebi, nisem imela nobene pomoči in so me šivi svinjsko boleli (CR), je pa vsaj bilo bolje kot v porodnišnici in sem se vmes vsaj spočila lahko.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Spanec ponoči v porodnišnici
18.2.2005 22:10:50   
miki
ja tudi jaz se strinjam s tem kakšno cimro imaš zraven v sobi.rodila sem v PO porodnišnici pa sem imela eno full zateženo.Ni pustila ,da bi odprle okno,zjutraj ob petih ko so pripeljali otroke smo morale biti z drugo cimro tiho,luči ni pustila da bi bila prižgana..... njej je zjutraj še spal najina pa nista in sva jih seveda mogle nahranit.Vedno je prej sebe porihtala tudi če se ji je otrok zbudil potem pa njega.Naju je prosila če malo pogledava na njega in odšla v kopalnico.Zmeraj je imela ene pripombe.Kar se pa spanja ponoči tiče je pa fajn v PO porodnišnici ko jih odpeljejo od 23 ure do 5 zjutraj ,da se malo naspiš saj dan v porodnišnici je tudi naporen.Malo me je skrbelo kako bo doma.Samo moj je do četrtega meseca prespaval cele noči(od osmih zvečer do osmih zjutaj) potem pa se je začel zbujat največkrat sem mu dala samo dudo pa je spal naprej.

(odgovor članu lidia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?