Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
, zato se mi non stop poraja kup vprašanj. Tokrat okrog hrane. Sem zasledila, da se ne priporoča mehkih sirov, a lahko pa jem dimljen sir iz trgovine pa sire ala livada pa jošt?

) več od tebe
Mi je pa moj ginekolog isto povedal, to v zvezi s tatarcem in kontrolo mesa.
. Zakaj ju ni dobro jesti? (Ok, razen da niso zdrave in da je majoneza polna holesterola, pašteta pa bogvečesa). Ali katera ve še kakšen razlog, zakaj majonezo in pašteto odsvetujejo? Kako lahko škodita
?
, vse seveda zaradi toksoplazme. Problem je v tem, da toksoplazma ni nevarna niti mačkam (ki okužbo prenašajo), niti govedu in prašičem, niti človeku. Toksoplazma je nevarna samo našim otročkom, ki še niso privekali na svetlo. In zato, ker večini ni nevarna in se okužba tudi ne pokaže, se testov na toksoplazmo ne izvaja. Če je mesar vaš najboljši prijatelj vam ne more zagotoviti, da vam je prodal meso brez toksoplazme!!!