gruška
|
Naj sporočim še tukaj: Katka me je pred pol ure klicala, sva na hitro poklepetali, ker so ji potem prinesli Aljaža...... Na hitro mi je povedala kaj se je dogajalo......: Ker je imela preklapsijo, so ji v četrtek sprožili porod (dobila je tabletko); ker zvečer in ponoči ni bilo še nič, ker se ni odpirala, so ji v petek zjutraj dali še eno..... in se je počasi začelo.... Okol 12ih je bila pripravljena za v porodno, nakar je začela FULLLLLLL krvaveti...... So ji rekle babce, da se to mehča maternični vrat, da se pripravlja in da naj počaka, da jo odpeljejo v porodno...... Na wc-ju je tok krvavela, da so brisali za njo.... je rekla, da jo je strah, da bi raje videla da ji naredijo CR, zaradi tamalih, pa so jo mirili, da srčka lepo bijeta in da kljub hudi krvavitvi ni panike......... Dobila je močne popadke, krvavitev se ni ustavila, v šusu ji je prišlo skozi 4 tavelke vložke..... pravi, da je kar kapljalo za njo.... Končno so jo odpeljali v porodno, nakar tamala ni hotla ven.... so jo na koncu potegnili ven z vakumom in je bila takoj panika, ker ni zadihala in zajokala in so jo takoj odpeljali...... Katji pa nič povedali kaj se dogaja... čez pet minut je prišel na svet Aljaž - z ritko naprej!!!!!!!! Z njim vse o.k., za Klaro pa še vedno ne vejo kako bo...... Ni v inkubatorju, je pa priklopljena na sondo (za hranjenje), tudi na kisik, čeprav bi baje lahko že sama dihala... Ima neke notranje krvavitve ( mislim, da je Katja rekla v črevesju ), ne vejo točno kaj je z ledvičkami, najbolj pa jih skrbijo možgančki........ Na koncu so ji namreč povedali, da ta krvavitev pred porodom ni bila odpiranje materničnega vratu, temveč se ji je odluščila posteljica in stisnila Klaro, ki je ostala brez kisika... ................ Zdaj ne vejo kakšne bodo posledice...... Babce in sestre in zdravniki jo vzpodbujajo, da ji gre na bolje, zdravnik, ki ima Klaro "čez", pa je baje ful pesimist....... ....... Katja je po glasu delovala kar umirjeno in optimistično, kar je prav!!!!!!! Mi držimo pesti in želimo Klari čimprejšnje okrevanje....... Punce, držte pesti!!!!!!!!!!!!!