|  Seven*   
   | ORUZNI KRUH sestavine: 16 dag koruzne moke, 1 ščepec soli, olje, vrela voda.
 priprava: Segrejemo vodo, da močno vre, nato med stalnim mešanjem dodajamo vreli, kipeči vodi koruzno moko, nato olje in zopet premešamo. Vlijemo v pekač in pečemo kot kruh, ko na eni strani porjavi, ga obrnemo in pečemo še na drugi strani. Postrežemo še toplega.
 
 RIŽEVE IN KORUZNE ŽEMLJE
 sestavine: 21 dag koruzne moke, 13 dag riževe moke, 0.25 dag pecilnega praška, 3 dag olja, 3 dcl vode, ščepec soli (po želji).
 priprava: Presejemo moko in pecilni prašek, dodamo vodo in olje ter mešamo 2 minuti. Vse skupaj vlijemo v dobro namaščen pekač in pečemo 10 minut v močno segreti pečici, nato zmanjšamo na srednjo temperaturo in pečemo še 15 minut.
 
 RIŽEV ŠARKELJ
 sestavine: 10 dag riževe moke, 0.25 dag pecilnega praška, 7 dag rjavega sladkorja, ščepec soli, 2 dag olja, 1/2 dcl vode.
 priprava: Vse sestavine premešamo, dodamo vodo in olje in mešamo 1 minuto. Zlijemo v naoljen pekač in v močno segreti pečici pečemo 15 minut, nato zmanjšamo na srednjo temperaturo in pečemo še 45 minut.
 
 KORUZNI MOČNIK Z JABOLKI
 sestavine: 30 dag koruznega zdroba, 5 dag olja, 5 dag sladkorja, 1 jabolko, malo vode, ščepec soli.
 priprava: Koruzni zdrob zakuhamo v vrelo, osoljeno vodo in ga gosto skuhamo v močnik. Nato primešamo sladkor in olje in vlijemo zdrob na krožnik. Po vrhu naložimo pražena jabolka. Jabolka olupimo, narežemo in prepražimo na žlički olja, sladkorjem, da se zmehčajo.
 
 JABOLČNE REZINE
 sestavine: 25 dag riževe moke, 2 žlici margarine ali dovoljenega olja, malo vode, 1 jabolko, 2 žlici rjavega sladkorja, ščepec pecilnega praška.
 priprava: Iz riževe moke, olja, vode, sladkorja in pecilnega praška naredimo testo. Med dvema listoma peki papirja ga razvaljamo v pravokotno ploščo. Polovico plošče položimo v pekač in potresemo z nastrganimi jabolki, ki smo jim primešali malo sladkorja. Pokrijemo z drugo polovico testa in spečemo v srednje vroči pečici.
 
 Hmmm.. slisi se okusno...
 |