| 
  
  
	| Uporabniki na tej temi: nihče |  | 
  
	|        | Uporabnik   |  |  | 
		
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 7.11.2007 7:57:51
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Anonimen   
   | Mi smo se tudi podali v peko kruha in bolj zdrave variante. Spečem pa ga iz ajdove moke in bio polnozrnate (včasih tudi bio ržene), zraven dodam semena, zadnjič sem pa dodala še kuhano ajdovo in proseno kašo. Kruhek je bil fenomenalen, njami. Naredim pa kruh in žemljice. Danes bomo ponovili vajo, zraven bom pa še za moža probala spečt kruh brez gnetenja iz bele moke. Upam, da bo uspelo. 
 Kruha pojemo malo, ponavadi samo za zajtrk, zato ga narežem na male kose ali celo šnite, dam v vrečko in v zmrzovalnik. Ven vzamem le toliko šnit ali željic, kot jih mislim pojest tisti trenutek.
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 7.11.2007 8:13:29
 | 
 |  |  |  
	  
		|  orhideja75   
   | jaz sem pa v včerajšnji reklami od špara videla, da imajo že pripravljeno mešanico za kruh, kateri se doda samo voda. tega še nisem sprobala, sem pa že videla, da ga ima hofer. a ste probavale tudi s tem, ali vedno delate z vsako sestavino posebej in potem skupaj zmešate?
 
 _____________________________
 
 Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 7.11.2007 8:22:35
 | 
 |  |  |  
	  
		|  MARTINŠČICA   
   | Če mene vprašaš, so vnaprej pripravljene mešanice moke bolj tako, nezdrave no. Saj kruh, ki ga kupimo v trgovini je tudi eno veliko sranje. Peki še recepta ne zaupajo novinarjem. V mlinu vsaj dobiš moko, ki ni prečiščena in ne vem kako obdelana in nima nobenih stabilzatorjev, barvil ... Jaz menim, da je bolje nabaviti čim manj preelana živila in jih potem sama obdelam, kakor želim, ne pa da mi nekdo zadevo vnaprej pripravi in v bistvu pokvari. Tega se držim pri vseh žvilih (meso, zelenjava, mleko, sladkor ...) To je le moje mnenje. Vsak pa dela po svoje.
 
 _____________________________
 
 200% MAMI
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 8.11.2007 7:50:10
 | 
 |  |  |  
	  
		|  puncica   
   | IZVIRNO SPOROČILO:  MARTINŠČICA 
 Če mene vprašaš, so vnaprej pripravljene mešanice moke bolj tako, nezdrave no. Saj kruh, ki ga kupimo v trgovini je tudi eno veliko sranje. Peki še recepta ne zaupajo novinarjem.
 V mlinu vsaj dobiš moko, ki ni prečiščena in ne vem kako obdelana in nima nobenih stabilzatorjev, barvil ... Jaz menim, da je bolje nabaviti čim manj preelana živila in jih potem sama obdelam, kakor želim, ne pa da mi nekdo zadevo vnaprej pripravi in v bistvu pokvari. Tega se držim pri vseh žvilih (meso, zelenjava, mleko, sladkor ...) To je le moje mnenje. Vsak pa dela po svoje.
 
 
 Se strinjam, sem mal deklaracijo brala od te mešanice za kruh od Hofra pa so noter zadeve ki sploh ne vem kaj tam delajo
  , tako da raj sama skup namešam pa je to to, vsaj vem kaj noter dam. Sicer pa vsak po svoje, mene deklaracija ni prepričala. 
 
 _____________________________
 
 Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 8.11.2007 8:33:36
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Anonimen   
   | Pa saj ni težko in zamudno narest kvasino:mlačna voda,sveži kvas,žlička sladkorja za vspodbudit vshajanje,žlica moke,zmešaš in čakaš,da se dvigne.jaz sicer dodam še kanček olivnega olja v kvasino in še malo,preden začnem mešat testo. 
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 8.11.2007 9:04:18
 | 
 |  |  |  
	  
		|  kalbo   
   | Sej nobene stvari ni težko in zamudno narest. Sam ljudje raj instant kuhajo. Od omake za špagete dalje. Pač ne vedo, kaj je res dobro. |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 8.11.2007 9:16:23
 | 
 |  |  |  
	  
		|  hrchy   
   | Jaz grem po moko najraje na trznico in mi tam vsakic malo drugacno mesanico namesajo... za eksperimentiranje  Ce mi pa tiste zmanjka pa vzamem navadno belo tip 500! Sicer pa raje pecem manjse hlebcke, bagete in zemljice, kot da bi naredila kilski hlebec - potem pa  jih stresem v pehar in zgleda ful lepo! Kruh pa pecem kar na navadnem pekacu, posutem z moko - kot je rekel Kalbo.
 
 
 
 
 
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Kakšna moka za kruh? 8.11.2007 9:17:27
 | 
 |  |  |  
	  
		|  kalbo   
   | Probaj vedno uporabit koruzno moko za posutje pleha. Skorja rata božanska. |  
			|  |  | 
	
	
					 
                            
					 
					
					
        
	         
	        
					
                
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
		
		
		        
		        
	        
        
                
	
		
		
		
 Najbolj brane vsebine v rubriki
Najbolj brane vsebine v rubriki10 rastlinskih živil z največ železaZ raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...
 
	
		 Zadnje s foruma
		Zadnje s foruma 
	 
	                
	
 
	         
	        
        	
	        
		        
	        
        	
	        
		        
			        
				        
			        
			        
				        kuhanjetinchek1980Kako pogosto doma kuhate?nikoli (
2%)

redko (
4%)

le konec tedna (
11%)

vsake 2 dni (
13%)

vsak dan (
71%)
 Število vseh glasov: 228
Število vseh glasov: 228Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš 
svojo anketo!