|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
13.11.2007 21:07:37   
skuštrana
mišk, to kar Dona počne v spanju je Morojev refleks, eden od refleksov, ki jih imajo novorojenčki. Čisto normalna stvar.Preberi si tukaj
http://www.mojmalcek.si/revija-11-03/kaksen_je_novorojencek.php



< Sporočilo je popravil skuštrana -- 13.11.2007 21:16:05 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Desetke007
13.11.2007 22:52:37   
janja
Večerni pozdrav!
Jaz imam ponavadi zvečer največ časa, ker naš user posted image takrat utone v globok spanec. Še vedno driskamo. Če jutri ne bo bolje, ga bom peljala pokazat v ZD. Drugače pa spet poliva, driska in ima po obrazu in zgornjem delu telesa drobne pikice. Ne vem zakaj ga takrat, ko je bil v neonatalni ambulanti niso stestirali za alergijo na kravje mleko. Zdaj bom morala najbrž še enkrat tja. Uh, se mi upirajo te bolnice! Je pa moja sestra govorila z nekom iz PK in so ji rekli, da ima lahko alergijo, ki prizadene bolj črevesje in naj greva v gastroenterološko ambulanto. Baje pozna tudi enega dobrega zdravnika tam, pa bi on vedel povedati kako naprej. Kajti če mu ugotovijo alergijo, dobim takoj recept za Pregomin, ne pa da zdaj trepetam, ali mi bo zvečer slučajno zmanjkalo mleka. Sploh ne vem kaj naj naredim!? Drugače pa je Urban zelo zadovoljen dojenček.

2ursae - kako maš cotkanega user posted image . Ta bi lahko že zdaj poziral.

buggyboard - ena je spraševala kako se obnese? Jaz sem kar nekaj časa tuhtala, ali naj ga kupim, pa sem na koncu ga. In mi ni žal. Naš Andraž dostikrat ne more dolgo hoditi in potem tečnari, češ naj ga nosimo. Halo!!! No, odkar imamo buggija, se zelo rad pelje z user posted image , pa tudi hitreje kam pridemo.

zdaj pa ... LAHKO NOČ!




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Desetke007
14.11.2007 11:06:02   
valči
janja,to,kar ti pišeš za Urbana,sem jaz z sinom dala skoz.Namreč driske od 1 meseca dalje,pri petih tednih sva pristala v bolnici na infuziji zaradi dehidracije,ker mi je driskal ful.Do desetkrat na dan in to z šusom,da sva z možem slikala,ko me je pokakal in se smejala,vendar mi pol več ni bilo smešno.user posted image
Potem še je vsak mesec fasal driske,ki so trajale,na brezmlečni dieti oba,ker sem ga do 13. meseca dojila.V tem času je hudo zbolel.Tako driskal je,da je tašča,ki ga je pazila,mislila,da bo dete umrlo,ker je vse letelo z njega.Me stisne,ko pomislim.Po hitrem postopku gremo v Marobor na gastroenterološki oddelek,kjer mu po mnogih testih ugotovijo hudo intoleranco na laktozo,kar ni alergija,kar niso mogli ugotovit.Takrat je Miha tehtal borih 8500 gramovuser posted image In do dveh let ni užival mlečnih izdelkov,mleka še sedaj ne mara.
Oprosti,ker ti dolgovezim,vendar,če karkoli sumiš,da ni vredu,ukrepaj takoj,da se ne bi izteklo,kot pri nas,da so 13 mesecev rabili,da so ugotovili,otrok pa čisto izčrpan od celoletnih driskuser posted image Če Urbanu hitro ugotovijo,ne bo toliko trpel.Držim pesti,da uredite.

Mišk,ja mož je dal tisto forasto sliko z smešno dudouser posted image Mi je taka dobra,nisem pa vedela,da se da kupit.Če jo kje dobiš,mi javi,z Nino prideva v Brežice 26.11.ker imava pediatrinjo.Ti pa javi,kako Dona napreduje.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Desetke007
14.11.2007 12:09:40   
Jenny Anny
Jutro, naša punčka pančka, jaz pa fruštkam user posted image  zelo zgodaj a ne?
No dopoldan mamo neke vija vaje vsak dan, ampak potem pa zaspi kot top.

Sinoči sem jo spet kopala, sedaj sem končno pogruntala sistem. Biti mora soita, drugače se ob koncu kopanja dere kot jesihar, pa mal prezgodaj sem jo kopala včeraj, že ob sedmih, ampak je hotla zaspat, pol sva pa kar šle v akcijo. Moram jo kopat ob ene osmih, pa bo.

No mene že 2 dni boli glava ko user posted image , danes sem končno pogruntala zakaj - premalo sem  pila in valjda sem že čist dehidrirana, saj polno dojim. No sem si sedaj skuhala kavico (ki je žal diuretik, ampak to je da se mal pocrkljam, pa čaj za dojenje, pa kompotek, potem pa bom pila kot žolna in upam, da glavobol poide - user posted image  a ma še katera take probleme??)

No se javim še kaj popoldan, če bo punčka pustila mamico na netuser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Desetke007
14.11.2007 12:39:43   
mama06
mišk, tudi naš stresa z rokicami med spanjem

No današnja noč je bila malo boljša za spanje. Smo se zbujali na dve uri in jedli, nakar smo kar nadaljevali s spanjem. Ni bilo večjih ali daljših prekinitev.

Jenny Anny nisi edina s poznim zajtrkom, ker jaz ga jem ravno sedajuser posted image user posted image . Prej ni bilo časa. Vmes pa kuham kosilo.

Imam eno vprašanje: a se vašim user posted image tudi toliko kolca?


Lepo se imejte!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Desetke007
14.11.2007 13:19:36   
tave
No pozdrav še od mene. Midva sva tudi pristala v bolnici. V petek je začel polivat od enega do drugega obroka in to cel da, s tem da je še ful jokal cel čas. Šla sva k dr. in nama je dala kar napotnico za pediatrično bol. in rekla da se ni za igrat ker je to dojenček star 1 mes. ne pa eno leto in da lahko tako tudi dehidrira.  V ped. so naju sprejeli in sva tam prespala, potem pa sva šla čez vikend domov v pon. pa nazaj na razna testiranja. Pregled blata in urina, odvzem krvi, uz trebuha in glave. Učeri bi nama morali še naresti kožni test za alergijo na mleko in jajca, pa so rekli da ima preveč pikasto kožo, tako da sva bila tam čisto brezveze. Konec meseca reva pa še na preiskavo, ko mu bojo dali cevko skozi nos v želodec in bo na opazovanju 24 ur.

Ja pestro. No zamenjali smo mleko, tako da smo šli z aptamila 1 na novolak AR. Res da manj poliva ne vem zakaj pa mu niso dali aptamil AR. Mah ja no sej.
Drugače pa lepo napredujemo. Imamo že 5kg in smo veliki 56 cmuser posted image .

Mal sem pogledala slikce vaših user posted image . Joooook kok so cort, sploh pa čupa od Bora. Moj je skori dol padu k je vidu kok las ima.


Se še tipkamo in beremo, šibam


lp, tave

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Desetke007
14.11.2007 14:03:35   
LUNA06
Pozdravljene in čestitke vsem novopečenim mamicam.user posted image user posted image user posted image Je lepo biti mamica, a ne?

No, če katero zanima prodam elektronsko varuško z monitorjem.Kamera in mikrofon sta namešena v plišasti igrački.Zvok in sliko lahko spremljamo na malem prenosnem 2,5" monitorju v razdalji do 100m.
Zadeva je nova, nerabljena, zgleda pa tkole:
user posted image
Aja, cena je 150€.Več informacij in tehnične podatke pa dobite na ZS ali na email.

Vsem želim veliko zdravja in veselja z vašimi sončki!
Pozdravček

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Desetke007
14.11.2007 14:04:20   
jasna
Živjo punce!

Nimam časa vse prebrati, sem samo malo preletela.

Tudi mi smo v 4. nadstropju brez dvigala. Dete trenutni prenašam v torbi, ki jo potem postavim v voziček, imam pa tudi sling, v katerem jo nesem na hitre opravke (trgovina, če skočim po večja dva v vrtec...). V sling jo dam kar tako (oblečem le kapico), čez pa oblečem moževo bundo. Ji je ravno prav toplo. Tako sem prenašala tudi drugega sina do nekje 1,5 do 2 let, nato pa je že dobro obvladal stopnice.

Prva posvetovalnica je za nami in sem prišla od tam prav besna. Počutila sem se, kot da sem stopila 30 let nazaj v zgodovino. S pediatrinjo se nisva strinjali skoraj o  ničemer, ko pa mi je odsvetovala dojenje na željo otroka in rekla, da moram uvesti red, je bilo pa konec. Sem jo že zamenjala.
Neli je v prvem mesecu zrasla za cm, in pridobila 1kg. Tudi ona je vedno bolj radovedna in kuka kot miškauser posted image .

Sem pa čisto sesutauser posted image . Spim minimalno, poleg pikice se sedaj redno zbujata tudi večja dva in vstajam po 6x na nočuser posted image . Gresta pa večja dva v soboto za en dan k babici in takrat hočem spaaaatiiii. Princesko bo pa ati pedenaluser posted image .

Aja lupinico imamo v avtu zadaj, sedim pa spredaj. Zaenkrat ni težav, saj ji vožnja prija.

Šibam kuhat preden se mala zbudi, potem pa v vrtec.

LP

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Desetke007
14.11.2007 14:30:52   
mišk
Jst sem tud dans prišla iz prvega pregleda proi pediatru in sem mal zmedena.
Dona je zrasla za 3 cm in se zredila iz 3300g porodne teže na 4020g, se pravi dobrih 700g in mi sestra reče, da se je preveč zredila v enem mesecu, oziroma da je to zgornja meja!!! Zdej mi ni pa nč jasn!user posted image  Zdravnica je sicer rekla, da je vse super.
Mogoče je problem kao v tem, ker je v glavnem na adaptiranem mleku, ne vem...
Mišični tonus je baje v redu, vse ostalo tud. Seveda ni šlo brez nekega izgovarjanja zakaj smo na pretežno adaptiranem mleku.user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Desetke007
14.11.2007 14:34:54   
mišk
Aha Valči, sem kupila dans tisto smešno dudo. Imajo jih v Dm-u. Pa če maš tiste njihove Babybonus bone jo lahk kupiš s popustom.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Desetke007
14.11.2007 14:39:41   
nemrak
user posted image user posted image ,
mišk, za tolažbo.
Naša ta prva je v prvem mesecu zrastla za 7 cm in pridobila 1450g.
Pa tudi ni bila polno dojena in sem ji redno dodajala adaptirano mleko.
Nobeden (ne sestra, ne zdravnica) ni rekel, da bi bilo kaj narobe.
Pri štirih je še vedno na zgornji meji.
Ne sekiraj se!!!
Uživaj z malo bibo!!!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Desetke007
14.11.2007 15:30:40   
2ursae
joj, kolk hvalite ta sling, komaj čakam, da ga tudi jaz začnem uporabljat user posted image .

kolcanje: moj kar dosti kolca, sam men to odgovarja, ker takrat podre vse kupčke, še stare dolgove ven iz pet povleče user posted image .

tave, držim pesti za vaju, da se vam čimprej vse poštima user posted image . Drži se.

jenny anny: ja, tud meni se pozna dehidracija, zlasti na zizah, k kar usahnejo, če ne vlivam dosti čaja vase ... saj začuda je not mleko, sam na občutek so pa čist prazne user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Desetke007
14.11.2007 15:56:34   
mehurčica
Da se še jaz malo javim...

Joj, Eni se tudi toliko kolca. Če podre kupčka al pa ne. Edino ponoči se ji včasih ne, ker takoj po dojenju zaspi. Če pa jo tud ponoči še kak krček matra, se pa začne malo zvijat in jamrat, pol se ji pa začne kolcat. Ampak hitro neha, ker naprej zaspi.

Mi smo doma v 3.nadstropju brez lifta in jo kar v roki nesem dol in gor, torbo pa okoli rame. Kengurujčka imam še od prvega, ampak preden bi jo tam not zbasala, bi se že prebudila oz. začela konkretno kregati. Verjetno ga bom začela uporabljati komaj, ko bo že lepo držala glavico gor.

Imamo pa taprave kolike ob večerih, vedno ob istem času. Zdaj je bilo dva dni malo boljše in je po 1 uri matranja zaspala. Zgleda pa tako, da se malo umiri in že zadrema, pol jo pa spet zvije in spet postane čisto rdeča v obraz in jok - se ji prav vidi, da jo fejst boli.user posted image Pred par dnevi je zaspala komaj ob 00:45! So še meni solze zraven tekle.

Mišk, tudi naša ima včasih med spanjem tak gib, kot da se prestraši. Hvala Skuštrana za pojasnitev! Se nisem spomnila zakaj to delajo.

Danes je že cel dan brez širokih plenic, ker mi jih je zmanjkalo in se mi svežih ne da zlikat.user posted image Sicer pa naj se malo zbrca in na srečo je imela oba kolka 1A.

Jaz pa sem tak nora na te kekseke iz Hoferja z bučnimi in sezamovimi semeni, da se jih prav nažiram vsak dan. Mogoče pa imam zaradi tega tokrat ves čas dovolj mleka.user posted image Si pa tudi naredim napitek vsak drug dan že en teden. Škodit mi ne more. Pri prvem vem, da sem na prvi posvetovalnici potožila, da se mi včasih ob večerih zdi, da mi primanjkuje mleka od utrujenosti.

Danes sem spet cel dan sama. Ob 17h še pride David domov in smo sami trije še do spanja. Eni že zdaj uživa ob branju pravljic.user posted image Včeraj pa mi jo je David pomagal skopat - jo je polival po trebuščku z njegovo posodico.


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Desetke007
14.11.2007 19:29:36   
ULLA K
Drobižek - Tudi mi imamo isto mazilo, in mažemo že več kot 14 dni, učinek pa je žal minimalen! Pediater je rekel naj kar še mažemo...user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Desetke007
14.11.2007 22:05:32   
jasna
ULLA K, tobrex se ne sme uporabljati več kot en teden zaporedoma, ker lahko poškoduje roženico. Vmes mora biti pavza, potem pa se spet lahko uporablja. Meni osebno so pa kapljice ljubše od mazila.
Pri vnetju zelo pomaga materino mleko. Morda se hecno sliši, a lahko v oko večkrat na dan kapneš kapljico ali več in res pomaga. Jaz sem kar brizgnila med dojenjem (ko se je sprožil izcejalni refleks) in je bilo v parih dneh boljše.
Masiraj tudi del ob notranjem kotičku očesa na nosnem korenu, saj je lahko solzno izvodilo zamašeno, oko se ne čisti pravilno in od tod vnetje. Če ne bo kmalu boljše bosta pa mogla k okulistu, da preveri prehodnost kanalčkov (nič hudega). Kar malo zateži pediatrinji.
LP

< Sporočilo je popravil jasna -- 14.11.2007 22:19:26 >

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Desetke007
14.11.2007 23:20:52   
jasna
Sem še pozabila, da bi bilo fajn narediti bris, da se vidi za katero bakterijo gre. Upam, da se kmalu pozdravita.user posted image
LP

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Desetke007
15.11.2007 8:38:55   
lane31
Jutro!
Moja mala pa ima vneto okico user posted image ....je mela zjutraj čist malo izcedka pol pa popoldan že zatečeno in fejst ji ven teče....ji umivam z kamilicami in dala sem ji moje mleko not.....pa do danes ni nič boljše
....kar miži na to oko....pa rdeče je okoli....še dobro, da pride patronažna,da mi pove,če je za zdravnika user posted image
Zdaj sva skoraj na samem dodatku, razen dopoldan user posted image
Čez dan lepo je na 3 h 80 ml.....zvečer pa ji recimo dam ob 18h in bi ona spet čez 1h jedla.....pa ne vem kaj narediti.....se bojim ji dati, da ji nebi bilo slabo.....prav nenasitna je zvečer.....
kako so vaši....tiste z dodatki, na koliko časa jih hranite user posted image user posted image
Joj se mi smili z to okico user posted image .....danes zjutraj je imela prvič zeleno blato.....upam, da ne bodo še krčki začeli.....do zdaj jih ni imela

Kolca se pa naši pupi tudi zelo....pomaga da jo dam na prsi malo.....takoj neha kolcat.....samo ona bi pol še pol ure vlekla do spanjauser posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Desetke007
15.11.2007 9:04:15   
metkica1
Lane 31 tudi moja se zvečer skoraj dobesedno nažira, je od 6 ure naprej skoraj vsako uro, to je do 10 ure sigurno trikrat, potem pa zaspi in spi do 4 ali 5 ure, ji pa jaz tudi dam dodatek.

Glede vajine učke, pa ti ne vem pomagat, verjetno bosta morali k zdravniku. Sem pa jaz imela te probleme z tavečjo  in se nama je vleklo skoraj do 5. meseca, potem se je poštimalo samo in se od takrat ni ponovilo. Trkam..... Nič ji ni pomagalo, nobene kaplice, kreme bilo je samo malo bolje. Imela pa je isto učko kot opisuješ ti.
Upam, da se čimprej poštimate.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Desetke007
15.11.2007 10:00:49   
jasna
lane 31, pojdita k zdravniku. Revček mali, upam da bosta poštimali.

Naša pupa je pa danes spala od 10ih zvečer (takrat so zaspali vsi trijeuser posted image ) do 5ih zjutrajuser posted image . Nato sva se dojilil, podirali kupčka, polivali... uro in pol in je spet zaspala. Sem danes čisto prerojena, čeprav sem ponoči enkrat deložirala fanta nazaj v otroško sobo in enkrat pobirala 2 letnika, ki je padel s postlice. Mislim, mirna nočuser posted image .

Kako ste kaj pridne s keglovimi vajami? Meni se je od nosečnosti in porodov povesila sprednja stena vagine in imam kar težaveuser posted image . So mi zabičali delat vaje (drugače me čaka operacija), pa kar pozabljam. Delam zjutraj in nato šele zvečeruser posted image , čisto premalo.

Trenutno pa štrajkam pri gospodinjstvu, zato sem tudi včeraj visela na netuuser posted image . Čakam, da mojemu kaj potegne, ker se absolutno premalo angažira pri tovrstnih opravilih. Mi že malo preseda, da je večina na meni.

Danes bo spet lep dan za sprehod. uživajte!
LP

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Desetke007
15.11.2007 11:04:21   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: metkica1

Lane 31 tudi moja se zvečer skoraj dobesedno nažira, je od 6 ure naprej skoraj vsako uro, to je do 10 ure sigurno trikrat, potem pa zaspi in spi do 4 ali 5 ure, ji pa jaz tudi dam dodatek.

Glede vajine učke, pa ti ne vem pomagat, verjetno bosta morali k zdravniku. Sem pa jaz imela te probleme z tavečjo  in se nama je vleklo skoraj do 5. meseca, potem se je poštimalo samo in se od takrat ni ponovilo. Trkam..... Nič ji ni pomagalo, nobene kaplice, kreme bilo je samo malo bolje. Imela pa je isto učko kot opisuješ ti.
Upam, da se čimprej poštimate.



Pa ti pol nič ne bruha???Jaz sem ji oni dan dala 2 dodatka v razmahu ure in pol 80 ml....pa je pol ven vrgla user posted image
Zato me je zdaj strah ji dat dodatek tak pogosto,kot bi ga ona želela...
....te pa jo zamotim na kratko z ziziko,a kaj ko ji je tistih 30ml premalo
,a vsaj da mineta dve uri...da ji dam novo dozo dodatka
Koliko ml dodatka ji pa daješ???Jaz ji dam 80...pa se mi zdi, da bi ona še jedla
Joj kak to sovražim.....toliko lažje je dojit.....user posted image .....tu te pol ne rabi biti strah, da preveč poje....vsaj tako pravijo,da lahko mamino mleko dobi kolikokrat želiuser posted image
Stari pa smo 16 dni danes user posted image

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Desetke007
15.11.2007 11:43:17   
ULLA K
IZVIRNO SPOROČILO: jasna

ULLA K, tobrex se ne sme uporabljati več kot en teden zaporedoma, ker lahko poškoduje roženico. Vmes mora biti pavza, potem pa se spet lahko uporablja. Meni osebno so pa kapljice ljubše od mazila.
Pri vnetju zelo pomaga materino mleko. Morda se hecno sliši, a lahko v oko večkrat na dan kapneš kapljico ali več in res pomaga. Jaz sem kar brizgnila med dojenjem (ko se je sprožil izcejalni refleks) in je bilo v parih dneh boljše.
Masiraj tudi del ob notranjem kotičku očesa na nosnem korenu, saj je lahko solzno izvodilo zamašeno, oko se ne čisti pravilno in od tod vnetje. Če ne bo kmalu boljše bosta pa mogla k okulistu, da preveri prehodnost kanalčkov (nič hudega). Kar malo zateži pediatrinji.
LP


Jasna hvala za nasvete. Tudi jaz sem na začetku svoje mleko v očke brizgala, pa ni pomagalo, potem pa je še patronažna dejala, da se to ne svetuje več, saj je materino mleko precej sladko, kar pa za oči ni najboljše user posted image
Bom poskusila še z masažo solznih kanalov, z mazilom pa bom malo prenehala. V pon. imava pregled pri pediatru in bom zatežila za dodatne preiskave!

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Desetke007
15.11.2007 12:28:17   
janja
Mi imamo pa danes 1 mesec. Pa se mi zdi, kot da bi komaj prišla iz porodnišnice.

valči
- hvala za informacije. Mi je že moja sestra svetovala enako. Pri njenih so tudi zelo pozno odkrili alergijo na mleko in jajce. Starejši je bil hvala bogu, toliko pri sebi, da ni potreboval kakšne infuzije, mlajši je pa bolj suhcen in so ga driske in polivanja tako zdelala, da je moral v bolnico na infuzijo. Mislim, da bom danes kar poklicala Urbanovo zdravnico in jo prosila za napotnico za gastroent. ambulanto.

tave - upam, da se z Tejem čimprej pocajtata in da hitro ugotovijo vzrok težav. Moja sestra je dala to skozi pri obeh otrocih. Zanima pa me - a kožne teste delajo že pri tako majhnih. Njej so alergije potrdili na podlagi krvnih testov. S tisto cevčico v nosku mu bodo ugotovili ali ima mogoče refluks - merijo želodčno kislino. Sestra mi je rekla, da baje to ni kak bav bav, ampak bolj nam zgleda grozno.
Novalac AR pa so mu dali najbrž zato, ker to mleko ne vsebuje mlečnih kislin, ampak je sestavljen na bazi soje. Aptamil žal vsebuje mlečne kisline.

mama06 - kolcanje - naš kolca vsak dan najmanj enkrat. Je pa to posledica tega, ker prehitro je in pogoltne še dosti zraka. Nekaj ga gre ven s kupčki, ostalo pa lahko povzroči kolcanje.

jasna - a ni težko izbrat pediatra za otroka? Vsak ima svoja prepričanja, en ti reče tako, spet drugi drugače. A si prej vozila otroke v ZD Šiška? Jaz sem naročila Urbana v Šiški pri dr. Turkovi, drugače pa ne poznam tam nobene pediatrinje. Andraža pa še vedno vozim v ZD Vič, ker mi je njegova pediatrinja super (dr. Acceto Hočevar).

avtosedež lupinica - mi jo imamo zadaj, kjer je zraven tudi Andraž. Na prvi sedež je ne smem dati, ker se mi ne da izklopiti airbag.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Desetke007
15.11.2007 13:12:02   
jasna
janja, Turkova je meni super. Je tudi pediater fantoma. Naj te ne prestraši ker je precej hladna in je zato veliko staršev ne mara. Vendar jaz ne rabim buci buci otročku ampak strokovnost, kar pa Turkova vsekakor je. Zdaj sem šla v ZD Moste, potem bom pa prestavila tudi oba fanta.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Desetke007
15.11.2007 14:07:42   
lane31
Torej...patronažna pravi, da je oko vneto zaradi solzevodov in, da naj kar tako naprej zdravim kot sem  user posted image tudi za mlekec je rekla in ji celo sama sprala očko z njim
Glede hrane....na manj kot na dve uri ji ne smem dat dodatka
Tak,da sem kar ok delala user posted image
Aja....kako za hudiča se sterilizirajo stekleničke v mikrovalovniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Desetke007
15.11.2007 15:07:06   
metkica1
Lane31 veš tudi moja malo izbruha ampak ne veliko, tako da ni panike, poje pa dodatka čez dan 50-60ml, zvečer pa res malo manj 40ml, pri vsakem  obroku ji dam najprej zizo.

Smo pa imele danes prvo posvetovalnico, zrasla je za 5,5 cm, torej je sedaj 55,5cm, težka pa 3960. Pediatrinja je rekla, da je zadovoljna z njo in da lepo napreduje. user posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?