|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 11:26:51   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

problem sploh ni v dojiljah in nedojiljah. spet. problem je v tem, da v našem zdravstvu za naše otroke ni dobro poskrbljeno. mati ali oče bi morala imeti omogočeno spremljanje otroka, pa če se ta doji ali ne. v vsakem primeru.

žal je tako, da vsak dela po svoje, zgovarjajo se na neke dokumente, ki jih predpisuje ZZZS ali kaka druga instanca, pa itak ugotavljamo, da te dokumente ne izvajajo dosledno.

beda in žalost.


Se popolnoma strinjam.
Ko je bila naša pupa v bolnici (sem bila lahko poleg, ker je bila stara 1 mesec in sva se dojili), je bila poleg v sosednji sobici punčka -  sama. Jokala je vso noč, kljub temu, da so starši počakali, da je zaspala. user posted image user posted image user posted image Meni se je srce trgal in sem imela vso noč čisto solzne oči. Sem jo hotela kar v najino sobo prestaviti, da bi jo lahko objela in tolažila... A mislijo, da otrok ne čuti, da sta starša odšla?! Posledično se je zbudila in jokala vso noč. Namesto, da bi omogočili staršem, da bi bila poleg takrat, ko otroci najbolj potrebujejo mamo in očeta. Otrok bi v miru zaspal in  se spočil (kar je seveda najbolj pomembno pri bolezni, vsaj jaz mislim tako).

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 11:28:34   
lelaval
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Evo, sem šla prov med stare Mame pobrskat. "Člen iz Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja jasno pravi, da ima doječa mati pravico do brezplačnega sobivanjaz otrokom, dokler se ta pač doji (ni važno, koliko je otrok star)". Mama, november



Zakaj se pa potem najprej sklicujejo na to, da ni prostora - d so vse sobe za mame zasedene? Zato, ker so notri mame s 3 in 4 letnimi otroci (če ne še starejšimi). Očitno ti otroci bolj potrebujejo mame (dvomim, da jih še dojijo), kot pa doječe matere.



Tole je blo pa zdej zlo grdo od tebe, kot da otrok ki se ne doji ne pogreša mame, pa sej 1,5-3 letni otroci tud niso odvisni od dojenja (vsaj jaz ne poznam nobenga ali so zelo redki), mislim da bi zarad tega umrl ker ne bi imel hrane. Tako da tale je bla pa čist neumesna,.



Se parvi, da mamica, ki ima 3. leta stariga otroka nima v bolnici kaj počet ....ker imajo mlajši prednost . Upam, da nisi tako mislila kot si napisala. Jaz bi bila s svojima 5.letnicama sigurno tam, edino, če bi lepo sprejeli, da grem (jaz ali mož) domov, pa tudi z 20-mesečnico, ki jo ne dojim več bi 100% ostala. Ni važno ali so otroci dojeni ali ne, ali so stari 1. leto ali 4......starši imamo PRAVICO so-bivati v bolnici z našimi malčki/dojenčki.

_____________________________


Puncica, nisem mislila, da otroci, ki se ne dojijo, nimajo pravice bit z starši (nenazadje enkrat se tudi moji otroci nehajo dojit in bodo prav tako stari 3,5,8 in več let), pač pa sem mislila, da bi lahko delali tako, da so doječe matere z manjšimi otroci v sobah za starše, starši večjih otrok - sploh, če se ne dojijo, pa v sobah skupaj z bolniki, če vidijo, da je premalo prostora za vse. In, če je prostorov za starše npr. 4, bi vsaj enega pustili fraj, v slučaju, da pride v bolnico otrok, ki se še izključno doji (ali pa večina doji)- valjda, da je lažje tako za otroka, kot za mamo, da sta potem sama, ne pa z ostalimi bolniki skupaj.
Niti pod razno pa nisem mislila, da starši nimajo pravice bit ob bolnem otroku, če ta šteje 5 in več let.


Preberi si še to, kar sem napisala:


ko je bila najstarejša stara 11 mesecev in je morala zaradi rota virusa v bolnišnico. Še zdravnica ob sprejemu mi je dejala, da bom komot lahko ob otroku, da za sobo ni ziher, pa sem rekla, da doplačam ( bi še za stol v sobi ne samo sobo doplačala), sestra je že govorila, da v sobi za mame ni več prostora in bom lahko pri njej v bolniški sobi, sestre na oddelku pa, da še to ni možno. Sem bila jezna, kot . Otrok mi je prvič tako zbolel, prvič v bolnico, dojila sem, pa še šljivili me niso pet postov ne glede, da sem jo še  dojila .
To je bilo 10 let nazaj, danes pa - kot opisuješ, je očitno še vedno popolnoma enako. Žalostno, res.


Pol pa si predstavljaj, da si na mojem mestu in te ne pustijo ob bolnem otroku, čeprav si pripravljena tudi za stol v bolniški sobi plačat, preden obsojaš, da sem nesramna.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 11:30:22   
lelaval
Se popolnoma strinjam.
Ko je bila naša pupa v bolnici (sem bila lahko poleg, ker je bila stara 1 mesec in sva se dojili), je bila poleg v sosednji sobici punčka - sama. Jokala je vso noč, kljub temu, da so starši počakali, da je zaspala. Meni se je srce trgal in sem imela vso noč čisto solzne oči. Sem jo hotela kar v najino sobo prestaviti, da bi jo lahko objela in tolažila... A mislijo, da otrok ne čuti, da sta starša odšla?! Posledično se je zbudila in jokala vso noč. Namesto, da bi omogočili staršem, da bi bila poleg takrat, ko otroci najbolj potrebujejo mamo in očeta. Otrok bi v miru zaspal in se spočil (kar je seveda najbolj pomembno pri bolezni, vsaj jaz mislim ta


Točno tako.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 11:33:48   
Anonimen
ko je moja prva bila stara mislim da 8 mesecev je imela uriinfekt, in so naju poslali v bolnico. ker sem še dojila, mi je P dala napotnico, da sem lahk ostala pri njej. ampak v bolnišnici pa so me kar malce čudno gledali, da ko sem poleg dojenja zahtevala za ta malo tudi flaško in GH. saj moja 8 mesečnica je bila velika jedka in ne bi zdržala samo z joški - so me kar malo čudno gledali, češ da si verjetno izmišljujem ,da jo še dojim.
skratka, med sobami pa so bila steklena okna z roletnami, kjer so bili otročki brez mamic - od majhnih, do tam 5 letnikov. meni se je srce paralo, ko sem videla, kako se jokajo, in kako so pogrešali svoje mamice. da pa ne omenjam sester, ki so prišle samo da so jim al dale obrok, al zravilo, al na hitro previle. ostali čas pa so bili otročki SAMIuser posted image . in takrat sem si rekla, da bi jaz bila 100000% z mojimi otroki v bolnici, pa če bi sedela na golih tleh.

vem še za eno zgodbico, ampak moram letet, ker se je ta mala zbudila - pozneje

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 11:41:19   
emaa
No jaz pa s svojim novorojenčkom nisem smela bit, ker sem imela dva in ni bilo možnosti, da naju z Lukom noter vzamejo. ker Luka se je dojil, David posledično nikoli, sicer je moje mleko dobival, ampak je brizganje muka. In sem bila vsaj tega vesela, da ko je pri 10 mesecih prvič zbolel in še to tako hudo, da je moral v bolnico, da sem bila lahko zraven. Ker sam ne bi hotel biti, to vem in v kolikor bi bilo hudo, bi bila vedno z njim, p če plačam ali ne. Za Luko so mi pa šli toliko na roko, da če bi moj mož moral v službo, bi ga lahko imela poleg. ker starši dvojčkov ne dobimo nič, če eden zboli, drugemu starši ne pripada bolniška za nego otroka, ker sem jaz na porodniški, na dveh mestih pa verjetno ne morem bit. KOliko je pa to še neumen sistem, da zraven otroka v bistvu noben ne more bit, če oče nima več dopusta, mora 'zbolet' on sam, da lahko skrbi za otroka.
Vsem otrokom bi morala biti dana pravica, da imajo poleg vsajj enega od staršev, ko so bolani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 14:26:44   
Anonimen
vem še za eno zgodbico, ampak moram letet, ker se je ta mala zbudila - pozneje


evo, imam čas da napišem to drugo zgodbico o naših bolnicah in zeeeeelo prijaznem osebju.
moja sestrična ni mogla ostati v bolnišnici s takrat 5 mesečnim sinkom. ne vem sicer zakajuser posted image . ampak je bil user posted image  v sobi s še enim dojenčkom in njegovo mamico. in ta mamica je naslednji dan povedala moji sestrični, da se je user posted image  po večerji in večernem previjanju pokakal, in je to povedala sestri. ta pa ji je samo odvrnila, da je večerno previjanje že preč. torej bi moral user posted image  bit pokakan vse do jutra - posledično vneta rit itd.... ampak ta mamica ni imela srca, da bi ga pustila pokakanega, in je user posted image  previla seveda v svojo pleničko.

toliko o tem, kako je, če pustiš user posted image  samega v bolnišnici.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 14:28:14   
anckabancka
Mene je pa prejšnji teden v lekarni čist zasekirala, da svojega 11-mesečnika še dojim. Da se samo še crklja in da moram nehat...

Pa je šlo skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Mame že vemo kaj je najbolje za naše otroke!


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 15:52:11   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Mene je pa prejšnji teden v lekarni čist zasekirala, da svojega 11-mesečnika še dojim. Da se samo še crklja in da moram nehat...

Pa je šlo skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Mame že vemo kaj je najbolje za naše otroke!



Katera lekarna???? Poveš prosim?? user posted image user posted image user posted image user posted image  Bom šla tja dojit svojo 2.5 letnico. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
3.12.2007 17:00:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 17:19:12   
tinaaja
jaz resnično molim, da nobenemu od otrok ne bo potrebno v bolnico, vsaj dokler ne bosta tako velika, da bosta lahko za zdržala brez mene ali atija sama v bolnici. Ker se mi odtrga, če bi mi nekdo rekel, da ne smem biti z njima.


jaz tudi ... da bi mi kdo rekel, da ne smem bit s hcerko, mu glavo odprem, mi prav dol visi za oliko, moralo ali etiko.. da bi bila ponoci sama, medtem ko je navajena spati poleg mene, se dojiti,ko ji pase, pa da je se bolna in v tujem okolju.. glave letijo, da ne bi smela bit zraven nje... mene prav razpeni ze misel na to, da ni dejstvo, da mamica zeli biti poleg svjega bolnega otroka, kaj sele ce doji..
hja, zgelda, da naju caka isto " obsojanje", ker se bova zaradi imunskega deficita se kaarr nekaj casa dojili user posted image kuruser posted image ... gleda tiste, ki tega ne stekajo.. moj otrok, moja odlocitev, najino zadovoljstvo user posted image

Na PK je znanka imela urnk za dojenje 1 teden starega otroka - ob 2 in 5 ponoci. Dopoldne pa ni bila zazelena v sobi, ker so vizite in motis user posted image zdravnike.. Grozno!!!
Moje mnenje je: jaz ne bom motila zdravnikov pri njihvem delu,oni pa naj mene ne BITI MAMA!


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 18:37:35   
Naja30
Grozno, kakšne zgodbe. In to na pediatričnem oddelku?user posted image  Sem kar žalostna.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
3.12.2007 20:05:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
3.12.2007 22:59:16   
HuAnita
Ker smo mi praktično vsak mesec v bolnišnici, imam že prakso na pediatriji i se ne pustim odpraviti. Pred cca 1,5m so hoteli, da3-letnico pustim samo - halo - z gnojno angino in uroinfektom, ko je spustila, če je samo zakašljala?! In da mi potem vso noč leži polulana?!
Saj vem, da sestre se ne morejo pretegniti, ampak toliko je žalostnih zgodb, ko so notri le nekamesečni dojenčki, po celje dneve sami, da se ti para srce. ko sva s Caoinko enemu delalui družbo - sicer le skozi okno, sa mu trkali in mahali, ker notri nisva smeli - mi je bilo rečeno, naj skrbim za svojega otroka, ne za drugeuser posted image user posted image user posted image   In cca 2,5m nazaj, ko se je 8-mesečnik edinček z mamicno na porodniškem (saj sem že vsa zgrožena pisala o tem) po 2,5 urah joka, krikov in strahu le uklonil spancu, ga nisem smela iti potolažit, čeprav se mi je trgalo srce. Sestra pa mirno v čvek sobo, verjetno urejat silno pomembne stvari - ob 22.00????

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
4.12.2007 11:30:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Mene je pa prejšnji teden v lekarni čist zasekirala, da svojega 11-mesečnika še dojim. Da se samo še crklja in da moram nehat...


O fak, kaj pa njo to sploh briga!?!? user posted image

Se pa čisto strinjam s tinaajo, ne druge zgodbe pa samo user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
4.12.2007 16:25:14   
suzolinka
Fuj! Vem kako je na PK, sva bila tam za njegov 1. mesec. Porazno je vse. Ne samo prostori, tudi osebje v večini ni ravno prijazno! Pa ne bom o tem, ker me še danes strese, ko pomislim.

No tudi mene ne vrže nihče stran od mojega otroka, ne glede na to koliko je star in ali dojim ali ne. Lahko me samo v prisilni jopič vtaknejo in odpeljejo, drugače ne bo šlo. Da pustim svojega 11 mesečnika neznancem, za katere VEM, da ga tudi pogledali ne bodo, ko se bo ponoč zbudil? NI ŠANS!!!!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
9.12.2007 21:35:28   
anckabancka
Seven, lekarna je bila ena majhna, zakotna v Mostah.

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 12:06:12   
mateyka
omg! no, to bi moral časopisi mal pisat! kak novinar bi moral vzet zgodbe in jih spravit v kak kritičen članek o prediatričnih klinikah v sloveniji in primerjat zakon. recimo v delu ali dnevniku. tok o tem..
prav grozno - so mi solze prišle v oči user posted image ko pomislim, da bi bil ta ponoči jokajoč dojenček moja dojenčica.. brrrr user posted image  user posted image  user posted image mi je tok hudo user posted image

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 12:39:15   
Ronči
no sama sem mnenja, da ni nobene potrebe dojit do 18 meseca, kaj šele dlje...ampak to je le moje mnjenje.
Mati bo pa morala bit ob otroku ne glede na to ali doji ali pa ne!!! Zakaj ne bi bila nedoječa mati ob otroku????
 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 14:00:57   
muck
Mama je mama, če doji al pa ne, v vsakem primeru bi mogla bit zraven malčka. Ma to naše zdravstvo, pa nasploh Slovenija, boljše za nas, da nikoli ne zbolimo oz. naši malčki. Ma prov razkuri me, ko prebiram in poslušam kaj vse se dogaja. Za vse neumnosti v SLO je denar, za eno bogo pediatrično kliniko pa ne (za zdravstvo pa sploh). Ma klinci smotani, naj postavijo raje še pet nakupovalnih centrov v LJ, pa še 100 tankov in 50 helikopterjev in 10 modernih centrov na Brdu,... Ma jooooooooj. user posted image

Pardon, sam mi kar zavre, ko pomislim na take stvari.


_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 14:02:51   
muck
Upam mateyka, da je pri tebi na Švedskem kaj boljše.

_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   [Brisano sporočilo]
10.12.2007 14:18:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muck)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 20:41:58   
tinaaja
Nalin, ahhh ne bomo se kregali user posted image , lahko pa ronci malo razsirim obzorje...
Moja hci ima diagnozo hipogamaglobulinemije - beri imunski deficit in ena izmed zadev, ki jo lahko naredim kot mama je dojenje cim dlje. torej, vcasih je zdravstvena "potreba" po dojenju do yx meseca, ce kot mama zelis otroku dobro. Pa tudi brez tega bi se ziher se kar nekaj casa dojili, se ne obremenjuem s pretecenimi meseci, ampak gledam na to, kaj pase moji hcerki in meni.


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
10.12.2007 22:51:41   
HuAnita
Natanko en teden po sprejemu na infekcijsko smo bili spet sprejet na pediatrijo Meni se ne da več!!!!
K sreči niso komplicirali, ker še dojim, razen da 16m buhteljna pred/po tehtamuser posted image user posted image user posted image , so me pa strpali v neko sobo s 13-letnicami??
Skratka, 60m stran 2 oddelka, pa 2 tako različni praksi!!!!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
13.12.2007 21:18:27   
tinaaja
No, mi2 sva pa izkusili care oddelka za otrosko kirurgijo user posted image (smo se vclanili med padle borce)
Glede mene kot dojilje niso delali problema, vse bp, samo 4 nad visje so me nastanili user posted image Itak, da nisem bila nic gor user posted image Najprej sva dobili sobo 2x5m, ki naj bi jo delila se z 2 drugima otrockoma, vmes ta bila 2 stola za starse.. Pogoji za dojenje niso vredni pisanja user posted image
Na sreco sva bili premesceni v svojo sobo zaradi imunskega deficita, kjer je bilo veliko bolje.  notri sta bili 2 veliki postelji, pa zal ni bilo neke dobre volje, da bi formalno uredili, da bi hrano dobila v to sobo, ne pa da bi morala vsakic v 4 nad. No, smo preziveli user posted image So bile pa sestre super, res vse pohvale user posted image




_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....!
13.12.2007 21:32:34   
Njuškalo
Ja, groza, kakšne zgodbeuser posted image Mi nismo veliko po bolnicah, hvala Bogu, kar smo bili pa imamo dobre izkušnje, kar se tiče prijaznosti osebja.Pri nas je bila strokovnost bolj problem, ampak ne bi zdaj o tem.Me pa zanima, kako ste lahko zraven, glede na to, da nimate več porodniške, naprimer, če je otrok star 18 mesecev, ali si zrihtate bolniško zase ali kako gre to?Ker kolikor vem, po zakonu ne pripada bolniška materi, če je otrok v bolnici,ker ima tam kao vso oskrbo , ki jo potrebuje.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?