Nika v službi
|
No, zdaj pa imam nekaj minutk časa, da naklofam dogodke od vikenda. Itak pa nestrpno čakam novičk od Pety.... Petkov planirani čvek s prijateljico je odpadel, ker sem jaz zatajila. No, k frizerju sem še prišla, ampak je trajalo predolgo, tako da sva obe ugotovili, da je najin čvek bolj smotrno prestaviti. Sem si pa uspela skriti svoje sive lase, po novem sem rjavo-oranžna s svetlimi baker prameni. Od frizerja sem šla direktno v Depalo vas, kjer sta "počitnikovala" Tomaž in Nika. Nika si je uspela razbiti koleno (ko se je afnala na gugalnici), sicer pa ni bilo večjih prigod. Aja, pa pujs je bil glavna atrakcija. Sta ga ata in mama pred nekaj dnevi pripeljala z Dolenjske (kupila sta ga pri očetovem bratu) in zdaj že pridno raste. Pes Medo ga zvesto čuva. V soboto smo imeli obiske delavcev - prišel je monter za dvoriščna vrata, da je namestil senzorje, motor in nosilce, vrata so že na cinkanju, tako da verjetno sledi montaža čez teden dni. Obiskal nas je tudi Jezeršek ter opravil izmero za stopnice. Popoldan smo šli pa na našo glavno železniško postajo in se z vlakom odpeljali v BTC (ustavi pri Atlantisu). Vožnja traja 20 min (s tem, da vmes kakih 5, 10 minut stoji na postaji v Mostah), povratna karta pa za odrasle stane 1€. Nika je bila čisto navdušena. Izlet z vlakom sploh ni bil planiran, smo hoteli le "vlake gledat", ker je Nika povsem usekana nanje. No, potem pa jaz zagledam tam vlak in na njem napis BTC, se grem pozanimat in ker nam je vozni red ustrezal, smo šli kar gor. 17:40 odhod iz Ljubljane, 18:01 prihod v BTC, 18:10 odhod in 18:35 povratek na železniško postajo. Potem je Nika prijavila, da bi šla rada na čevapčiče in smo se odpeljali k nam na Štern na večerjo. Včeraj popoldan se nas je dalo najti v Tivoliju. Smo s seboj vzeli žogo in loparje za mini tenis in našli eno igrišče povsem prazno, tako da smo imeli obilo prostora za rekreacijo. Le nekaj zaljubljenih parčkov na bližnjih klopcah smo motili... Niki je bilo strašno všeč, pa vse skupaj ni bilo nič posebnega. Pač skakanje po igrišču. Je bila pa lokacija zanjo nova (v Tivoliju smo bili do zdaj le na sprehodih ali na tistem otroškem igrišču) in zaradi tega zanimiva. Vedno znova ugotavljam, kako so v bistvu te naše male bučke z malim zadovoljne. Nika je tako iskreno povedala, da je vesela, ker smo skupaj. Po prihodu domov je bila na smrt utrujena in lačna. Zmazala je skoraj dve palačinki z Viki kremo in šla že ob osmih spat. Naj se pohvalim, da tudi mi počasi napredujemo z odvajanjem. Zdaj ni več problema iti na stranišče, praviloma za lulanje in kakanje pravočasno pove. Le kadar se res zaigra, ji še včasih ne znese povsem pravočasno povedat in je potem tisto "lulat" zadnjo sekundo, tako da ni časa za umik spodnjih hlačk. Ampak to se je npr. v celem vikendu zgodilo samo enkrat. Teta beta, upam, da bodo na DURS-u prizanesljivi. Pa da se tudi pri tebi čimprej začne DOGAJAT! Kako je B. opravil pri P z Dašo in kaj je pokazal tvoj ctg? Ninočka, hvala za pozdrave od 2ursae in poročilo z GV. Nas na takih zadevah ne srečaš. Goveja muzika mi ne potegne preveč, pa tudi sicer tovrstnih zadev nimam preveč rada. Nika bi seveda na govedini uživala, v to ne dvomim. Kaj ste opravili pri P? Vam pa tole zdravje letos tudi za_ _bava. Valla, mi začenjamo dopust uradno 28.07., vendar bom jaz 28. in 29.07. še delala. 31.07. odhajamo na počitnice v Portorož in ostanemo tam do 07.08. Jaz sem ZA, da se dobimo pri Brunarci ali pač kje drugje. Povejte, kdaj in kje. Pia, vidim, da se je tudi pri vas dogajalo. Domači sladoled je dobra ideja, ja, samo kaj, ko se jaz zlepa ne spravim vse skupaj spackat. Višek umetnosti je, da domače sadje zmiksam, dodam malo mleka in postavim v hladilnik, da je potem kao shake. Za take poletne "sendvič" variante sem pa tudi sama zelo navdušena. Jaz sicer naredim tako, da francosko štruco narežem, obložim s kumaricami, paradižniki, sirom Brie, kapnem malo olivnega olja in flok v pekač na crisp. Mljask. Po želji gostov naredim več variant - lahko dodam salamo, kakšen namaz... Hitro in osvežilno. Za zdaj se poslavljam in čakam novičk od Pety. Pa od tete bete tudi.
|