arielca
|
Pri nas pomočnica in vzgojiteljica povesta, kaj se je zgodilo. Mogoče sem bila o tem malo nejasna. In ker delam v šoli, se še predobro zavedam odgovornosti vzgojiteljic. Vsekakor se mi zdi, da je pri 14 malčkih nemogoče ves čas imeti vse pod 100% nadzorom. Konec koncev doma včasih sama komaj sledim eni mali navihanki. In jaz razumem, da so ugrizi, praske in buške del tega. Poleg tega so zdaj trmasti, svojeglavi in na vsak način se želijo postaviti zase in uveljaviti svoj jaz, zato pride tudi do kakšnega prepirčka. In vem tudi, da se dva otročka lahko popraskata in pogrizeta, čez pol ure se pa lupčkata in objemata. Vzgojiteljica in pomočnica sta krasni ženski. Tako osebnostno kot profesionalno. In zaradi njiju mala izjemno rada hodi v vrtec in vidim, da se trudita, da veliko delajo in da se resnično razdajata. Nekako moram v vse to prepričati tudi svojega moža, ker on pravi, da gledam na to z očmi učiteljice in ne mame. Saj mi je hudo, da je popraskana, da prinese domov kakšen ugriz, ampak to se mi zdi malenkost v primerjavi z vsem dobrim kar prinese iz vrtca in z vsem veseljem, s katerim hodi tja.